Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 8. 2005
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objavaNapisal/-a *ange|* » 14. Nov. 2007 11:47

keya napisal/-a:^^
@ *ange|* amm.. a je ta ranica na takšen način, kot počena ustnica?

js sm preden sm mela prvič pregled, povedala sestri za te probleme.. sm ji pač naštela simptome (srbenje, male razpokice,..) pa je rekla, da so to glivice.. tko da sem potem mazala kar s canestenom..

ja, tko nekak no... oh...pol so to sam glivice... kr jst kr malo paranoična ratujem :D
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
G N R
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a G N R » 18. Nov. 2007 20:44

mene zadnje čase tudi na določene trenutke močno srbi tam spodaj :? to se pojavlja že 1tedn, odkar mi je fant šou s prsti notr in me je bolelo..stara pa sm 17,5 pa še nism mela spolnih odnosov, tudi pri ginekologu še nism bila..bi ble to lahk tut glivice? :(
tedy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tedy » 23. Nov. 2007 9:07

a mi ve katera povedati ,če na ženski pomaga pri nepravilnem razmerju glivic oziroma vnetju nožnice mazilo klimicin v 2.
žena ima zadnje čase občasno vnetje in ko se ji konča menstruacija potem je vse ok eno dest dni. ginekolog ji je predpisal to kremo .
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 23. Nov. 2007 13:22

Meni je danes ginekolog na rednem pregledu ugotovil, da imam vnetje, predpisal mi je kremo + vaginalne tablete Canesten, kremo sem kupila se za fanta, pa me zanima, kako je s spolnimi odnosi v teh treh tednih zdravljenja? Namrec, ginekolog mi je priporocil uporabo kondoma, meni pa se zdi, da se lahko ravnovesje, ki je ze itak bolj bogo, se bolj porusi s kakrsnimkoli 'vdiranjem' tam doli ... pa ceprav s kondomom. Kaksne so vase izkusnje?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 23. Nov. 2007 13:25

izkušenj nimam, je pa vejretno odvisno tudi od tega, kako sicer prenašaš kondome. če imaš že itak slabe izkušnje, potem raje ne seksat. če je pa že nuja, je pa še vedno bolje s kondomom, ker bosta drugače glivice samo prenašala en na drugega in ne bo nič bolje.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 23. Nov. 2007 13:31

jullia_ napisal/-a:izkušenj nimam, je pa vejretno odvisno tudi od tega, kako sicer prenašaš kondome. če imaš že itak slabe izkušnje, potem raje ne seksat. če je pa že nuja, je pa še vedno bolje s kondomom, ker bosta drugače glivice samo prenašala en na drugega in ne bo nič bolje.

Saj tega prenasanja se najbolj bojim ...

Pa mogoce katera ve, kaksni so znaki pri moskem? Namrec, moj pravi, da on pri sebi ni opazil nobenih sprememb ...

Hvala za odgovore!
Uporabniški avatar
Heilie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 8. 2004
Kraj: Za gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a Heilie » 23. Nov. 2007 14:53

Pri moškem je podobno kot pri ženski...srbečica, glavica je rdeča in vneta, lahko ga tudi peče.
Uporabniški avatar
TaŠ
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a TaŠ » 23. Nov. 2007 14:55

Ampak pri moškem (vsaj pri nama je blo tko) se ti simptomi pojavijo sam za en dan, pol pa izginejo. Tko da nej bo pozoren!
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 09. Dec. 2007 18:07

uf ja, js sm tut mela vnetje, glivice, karkol...zdej se ze zdravm. dobila sm jh pa od lubrikanta, ker mam ful obcutljivo kozo ze tko al tko in sm ocitno tut tm spodi alergijsko odreagirala.

zdej mam svecke pa se ene tablete sm dobila. do dons je blo use ok (sva tut sexala umes), dons mej pa zutrej ful srbel, ampk ne notr, ampak na ustncah in mi je pol mal nabuhnl use skp, ful smesn zgleda, pa sm se sla umit pa preoblect periu, zj sicer ne srbi vec ampk mot me to da j se zmer nabuhnen?!?!?! a bo to zginl?! mam pa za uporabt se 3 svecke do konca.
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
lolika69
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolika69 » 11. Dec. 2007 20:00

Jz sm tud dobla diagnozo vnetja nožnice. Zgleda da čist minimalno, ker sm dubla sam tri tablete za v nožnico, v teh treh dneh ne smem sexat ostalih večjih napotkov za naprej pa nism dubla. Tud da bi se mogu zdravt moj fant mi niso rekl. So mi pa za vzrok rekl, da je to možno zaradi stresa, uporabe tamponov, nošenja tangic pa še kej bi se najdl. Aja pa de se morm umivat z intimnim milom.
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 11. Dec. 2007 20:48

a niso glih ta mila odsvetovana?
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 11. Dec. 2007 20:54

amital napisal/-a:a niso glih ta mila odsvetovana?

Mah, to se ginekologi sploh ne znajo poenotit. Eni jih odsvetujejo, ker naj bi rusila naravno floro tam doli, drugi pa jih priporocajo, ker naj bi vzpostavljala ravnovesje. In tudi punce imajo razlicne izkusnje - enim pomaga, drugim ne.

lolika69 pa si imela kaksne simptome, znake vnetja?
Uporabniški avatar
lolika69
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolika69 » 11. Dec. 2007 21:33

ubistvu nism mela simptomov.šla sm na letni pregled k ginekologu in ona je rekla da mam rahlo vnetje(jz sm sam presenečen pogledala).sej me je tud ona sprašvala če me kej srbi.sam mene rečmo tm še ni nč srbel k sm pa dam pršla sm pa že čutla da me je začel srbet.tko da zgleda, da so mi odkril vnetje tik na začetku.zato sm pa dobla sam zdravljenje za 3 dni.
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 11. Dec. 2007 22:03

lolika69 napisal/-a:ubistvu nism mela simptomov.šla sm na letni pregled k ginekologu in ona je rekla da mam rahlo vnetje(jz sm sam presenečen pogledala).sej me je tud ona sprašvala če me kej srbi.sam mene rečmo tm še ni nč srbel k sm pa dam pršla sm pa že čutla da me je začel srbet.tko da zgleda, da so mi odkril vnetje tik na začetku.zato sm pa dobla sam zdravljenje za 3 dni.

Ja saj, meni je vnetje ugotovil ginekolog pred skoraj tremi tedni, nic simptomov, zdaj me pa ze par dni vse srbi, kljub temu, da mazem s canestenom po navodilih. Butasto :roll: Ali pa je vse samo v glavi in zacne srbet, ker ti nekdo rece, da je vneto :lol: :roll:
Uporabniški avatar
čbela
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a čbela » 14. Dec. 2007 12:54

sama sem imela približno eno leto probleme z glivicami. sploh se mi ni hotelo pozdravit, kljub vsem kremam, vaginaletam, ... no, potem mi je ginekologinja predpisla sporanox kapsule, ki sem jih jemala pol leta, in sicer vsak prvi dan menstruacije. potem se mi je pozdravilo.

drgače pa mi je napisla še svečke vagisan, ki vsebujejo naravno mlečno kislino, kar pomeni, da niso nevarne za nožnico, ker se telo na njih ne more navadit. tista, ki ima porobleme z glivicami, ji priporočam, da si enkrat mesečno v nožniso vsavi eno svečko vagisan, in si na ta način skuša uravnavat kislost in ravnovesje v nožnici. ali pa ko začutiš srbečico, si svečko isti večer vstaviš v nožnico.

ginekologinja mi je tudi priporočila, da pojem vsak dan en navaden jogurt. se mi zdi, da tudi ful pomaga. in če nimaš doma nobenih svečk, krem, .... si lahko v tistih problematičneh dneh narediš tudi obkladek iz navadnega jogurta in si ga za nekja časa daš na spodnje hlačke. lahko tudi tampon pomočiš v navadni jogurt in si ga vstaviš v nožnico (pa ne za predolgo). meni je to pomagalo.

glede mil za intimno nego. meni je najljubši lactacyd femina. obstaja pa tudi neka emulzija, ki naj bi prav tako uravnavala ravnovesje v nožnici. jaz sem si tudi to priskrbela. enkrat na teden se potem, namesto z milom, umijem s to emulzijo (prav tako od lactacyd femina) pa je boljše. dobi se pa samo v lekarnah.

upam, da sem kateri pomagala... :wink:

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov