Glivice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Seveda, antibiotiki so tipični povzročitelj glivic. Vaginalna flora je pač občutljiva in jo lahko antibiotiki zlahka porušijo.
Prva pomoč je vsekakor jogurt na tamponu, bombažno perilo, zmanjšanje količine mehčalca perila in vnosa sladkarij v telo, drugače pa šibaj h ginekologu. Tudi, če tvojega ni, zateži, da si na antibiotikih in, da je neznosno (če je potrebno, pretiravaj.) Medicinske sestre rade pozabljajo, da so glivice skrajno neprijetne, da je zdravilo potrebno predpisat in da je lahko zadeva na dolgi rok tudi zdravju nevarna.
Pa nikar pozabit, da lahko partnerju preneseš glivice (kar bi videl kot rdečico in srbečico okoli glavice) in ti jih lahko on, če se ne zdravi tako kot ti, spet prenese, ko boš zdrava.
Prva pomoč je vsekakor jogurt na tamponu, bombažno perilo, zmanjšanje količine mehčalca perila in vnosa sladkarij v telo, drugače pa šibaj h ginekologu. Tudi, če tvojega ni, zateži, da si na antibiotikih in, da je neznosno (če je potrebno, pretiravaj.) Medicinske sestre rade pozabljajo, da so glivice skrajno neprijetne, da je zdravilo potrebno predpisat in da je lahko zadeva na dolgi rok tudi zdravju nevarna.
Pa nikar pozabit, da lahko partnerju preneseš glivice (kar bi videl kot rdečico in srbečico okoli glavice) in ti jih lahko on, če se ne zdravi tako kot ti, spet prenese, ko boš zdrava.
Imaš, da me vikaš!
- lrslovenija
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 8. 2008
trapa napisal/-a:lrslovenija napisal/-a:Namažte z aloe vero pa bo mir za vse čase.
Tudi to sem probala.
Je peklo ko svinja! Sem takoj tekla obrisat.
Je bil pa vseeno boljši ognjič, kot aloe vera.
Alojin gel je pomagal pa ni kaj prida peklo. Tudi otroke namažemo z alojo ko pridejo iz vrtca z vneto ritko in je kar hitro zopet vredu. Je pa dobro vedet, da tudi ognjič pomaga.
-
Georgia - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 8. 2007
- Kraj: Ljubljana
lrslovenija napisal/-a:trapa napisal/-a:lrslovenija napisal/-a:Namažte z aloe vero pa bo mir za vse čase.
Tudi to sem probala.
Je peklo ko svinja! Sem takoj tekla obrisat.
Je bil pa vseeno boljši ognjič, kot aloe vera.
Alojin gel je pomagal pa ni kaj prida peklo. Tudi otroke namažemo z alojo ko pridejo iz vrtca z vneto ritko in je kar hitro zopet vredu. Je pa dobro vedet, da tudi ognjič pomaga.
A z ognjičevo kremo se mažete tam spodaj?! Prvič slišim.
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Ognjičevo mazilo je super za celjenje ran.
In enkrat, ko sem mela uber vnetje, sem mela spodaj vse razpokano (med vnetji rada popoka koža), zato sem mazala z ognjičem.
Zadeva je po hitrem ostopku vse zacelila, glivic pa ni odpravila, brez skrbi.
In enkrat, ko sem mela uber vnetje, sem mela spodaj vse razpokano (med vnetji rada popoka koža), zato sem mazala z ognjičem.
Zadeva je po hitrem ostopku vse zacelila, glivic pa ni odpravila, brez skrbi.
Imaš, da me vikaš!
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
js si, ko jemljem antibiotike, ponavadi kupim une bion 3 kapsule, ki malo izboljsajo situacijo.
drugace se pa antibiotikov na vse pretege otepam,, ker čisto zmeraj fašem vnetje. ker sem jih mela ze tolko, res ne bi smela več met teh vnetij. tko da....tamponi v bistvu ne pridejo v poštev, razen ko je nujno.
belo bobažno perilo prat na 60 stopinj vsaj. ful kefirja in podobnih pizdarij. pa uno milo mam za piško posebno.
morem rečt, da je zadnje čase situacija dost boljša.
drugace se pa antibiotikov na vse pretege otepam,, ker čisto zmeraj fašem vnetje. ker sem jih mela ze tolko, res ne bi smela več met teh vnetij. tko da....tamponi v bistvu ne pridejo v poštev, razen ko je nujno.
belo bobažno perilo prat na 60 stopinj vsaj. ful kefirja in podobnih pizdarij. pa uno milo mam za piško posebno.
morem rečt, da je zadnje čase situacija dost boljša.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
o hudo.
recept iz domače lekarne. i like that.
recept iz domače lekarne. i like that.
-
LoveLy* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 7. 2007
- Kraj: purple claud
trapa napisal/-a:Georgia napisal/-a:Js sm se pa začela umivat s kisom + mlačno vodo, in glivice so kr zginle. Kr ne morm vrjet!! Čist vesela.
Je vseeno s kakšnim kisom?
to sicer ne vem...vendar...sem že slišala tale nasvet in naj bi baje pomagal...če je res..naj ena opiše...kolko kisa v kolko vode..al kako...pa bom kar probala...upam da škodit ne more
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
trapa napisal/-a:Georgia napisal/-a:Js sm se pa začela umivat s kisom + mlačno vodo, in glivice so kr zginle. Kr ne morm vrjet!! Čist vesela.
Jabolčni domači kis! Zakon je.
You want me to be something I can never ever be.
-
lolitaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 6. 2007
Meni je ginekologinja že ko sem prvič imela glivice povedla naj se umivam s kisom.
Kadar imam glivice se vedno ko se umijem s kisom in mlačno vodo.Je pa priporočljivo se skos umivat s kisom, ne samo ko imaš glivice.
Kadar imam glivice se vedno ko se umijem s kisom in mlačno vodo.Je pa priporočljivo se skos umivat s kisom, ne samo ko imaš glivice.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
-
Georgia - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 8. 2007
- Kraj: Ljubljana
Vseeno. V kozarec vode zlij par kapljic kisa, ni treba veliko pa še malo mlačne vode in to je to. Js sm se s tem umivala vsak dan. Zdaj pa vsake toliko časa - malo iz preventive.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov