Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 19. Okt. 2008 14:03

missy* napisal/-a:addie mozno je tudi, da je samo beli tok. Ampak vseeno, kar k ginekologu :)

Po moje to ni beli tok. Ker pri glivicah takoj čutiš, da nekaj ni ok, izcedek je ful bel, močen, ven pada po intevalih, gost, skoraj v kosih, prav čutiš, ko prileze dol in ja, lahko umiješ 10x, pa ne bo ok, še huje je lahko.

Kar lepo h ginekologu po zdravila ali pa daj noter tampon namočen v navadni jogurt z laktobacili.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 21. Okt. 2008 10:13

no...jaz pa sem že sita teh glivic..srbenja...in podobno....
jaz več ne vem kaj naj storim zase..da se mi bodo nehale pojavljat?...skoz nosim bombažno perilo(in to ne tangic)...tuširam se vsak dan,uporabljam intimno milo Lactacyd(za kapljco...tolko da je...ker sem čitala da kao ne smeš dat veliko količine)...potem..pred in po spolnem odnosu se stuširam..že nekaj časa kjub jemanju tabletk s fantom uporabljama kondom, sicer pa se je fant mazal z kremo canesten kar nekaj časa...(da nebi dobila nazaj od njega)...in glej...vsak mesec se mi pojavljajo..
uporabljam tudi multi-gyn ki pomaga sicer...vendar ne več toliko...se mi zdi(priporočila mi ga je v lekarni)...
in problem se pojavi ker ne morem do gin. sploh zdaj v tem času..ker sem v LJ..gin. imam pa v MB..in še to dela samo v dopoldanskem cajtu med tednom...in nikakor ne morem iz Lj v MB..ker mi ne gre skozi ne z šolo ne z časom...in ne vem kaj naj naredim...še sanja se mi ne kako bom šla po tablete(ko bom mogla)...
ne bi pa rada zamenjala ginekologinje...ker je res super...in tu v Lj bi kar nekaj časa čalala da bi dobila novo gin.
mah...
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 21. Okt. 2008 10:49

Si kdaj pomislila na prepogosto "pred-in-po-sexu" tuširanje, na vložke iz umetnih materialov (ali tampone)...?
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 21. Okt. 2008 10:51

LoveLy* si pomislila na KT?Ker meni so te glivice glih KT povzročale in to sem jih mela res vsak mesec.Pol k sem pa nehala se je stanje izboljšalo.

Po sexu se je priporočljivo umit, ampak ne razumem zakaj pred sexom?
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 21. Okt. 2008 11:02

lolitaa napisal/-a:LoveLy* si pomislila na KT?Ker meni so te glivice glih KT povzročale in to sem jih mela res vsak mesec.Pol k sem pa nehala se je stanje izboljšalo.

Po sexu se je priporočljivo umit, ampak ne razumem zakaj pred sexom?

Umivanje pred seksom se mi zdi skoraj bolj logično kot po. Pred zato, da si svež pred odnosom, da ni izcedka, če je morebiti prisoten, da ni neprijetnega vonja od celega dneva po lulanju ipd.

Sicer pa ne pretiravat z umivanjem, uporabljaj samo vodo, bombažne vložke in če se le da, za nekaj mesecev prekini s kt, da vidiš, če imajo kaj vpliva.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 21. Okt. 2008 11:59

dnevnih vložkov ne uporabljam sploh...
z tuširanjem pa ne pretiravam...
s tem..da se stuširam pred odnosom,sem mislila...preden grem k fantu..in logiš da če pol sexama...ne more bit neke umazanije spodaj..
nevem..nevem...
verjetno imajo KT tukaj vpliv...ker preden sem začela z KT tega nisem mela...
če se pa stanje zboljša...je pa OK samo med mestruacijo in kak teden po menst. potem pa se spet začne srbenje...mah..meni se bo zmešalo :?
lrslovenija
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lrslovenija » 21. Okt. 2008 12:42

Namažte z aloe vero pa bo mir za vse čase.
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 21. Okt. 2008 12:43

Aja, to če se pač normalno zvečer stuširaš ok, sam js sem mislna da se posebi pred sexom umiješ.Ker itak ni priporočljivo se večkrat na dan umivat ker lahko samo škodi.

Lovely* najboljš da prenehaš s KT za neki časa.Boš vidla če se bo stanje kej izboljšalo.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 21. Okt. 2008 13:15

Meni je ginekologinja povedala, da umivanje z vodo ne more škoditi, če umivaš zunaj, četudi večkrat na dan - pač kakor imaš občutek, da je treba. Problem je uporaba mil.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 21. Okt. 2008 13:28

lrslovenija napisal/-a:Namažte z aloe vero pa bo mir za vse čase.

Tudi to sem probala.
Je peklo ko svinja! Sem takoj tekla obrisat.
Je bil pa vseeno boljši ognjič, kot aloe vera.
Imaš, da me vikaš!
petera
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a petera » 21. Okt. 2008 14:07

Kako pa moški pozravmo glivice?
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 21. Okt. 2008 14:25

S Canestem kremo, ki se jo kupi v lekarni.
Imaš, da me vikaš!
addie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a addie » 21. Okt. 2008 16:56

jaz sem pa včeraj prvič sprobala canesten vaginalne tablete. sem si jo ful globoko vstavila, zjutraj še ni bilo izcedka, ko sem pa šla enkrat opoldne na WC, pa vse belo spodaj, nič jasno, pa sem se lepo umila zjutraj. to je zgleda od tablete priteklo, zdej se moram pa še večkrat dnevno umiti. upam, da bo čez dva dni boljše. ker če se ne pozdravi, mi je pri ginekologinji rekla, da moram naslednji mesec na pregled pridet. ker zdej so mi recept izdali brez pregleda, ker sem bila prepričana, da so glivice.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 21. Okt. 2008 16:58

petera napisal/-a:Kako pa moški pozravmo glivice?

Vredu je tudi Lamisil. Pri vseh teh mazilih je važna higiena in vztrajno mazanje.
Uporabniški avatar
briony
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a briony » 22. Okt. 2008 2:01

nisem sicer prebrala celotne teme, ma me zanima ali je mogoče da dobiš glivice od jemanja antibiotikov?...trenutno sem namreč zaradi zobozdravstvenih razlogov na amoksiklavu pa se mi je včeraj pojavila grozna srbečica na splovilu...posebnosti na izcedku ne opazim tko da je srbečica trenutno edini znak, pa me zanima bi lahko ble to glivice?

problem je da še nimam osebnega ginekologa in ne vem če bi me kar takoj sprejeli če bi poklicala kakšnega zato me zanima kako vsaj trenutno omilit težave in srbečico dokler mi ne uspe priti do zdravnika? jogurt, canesten?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov