Glivice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Glivična obolenja so nalezljiva (vsaj tako sem jaz prebrala). Zato je meni tudi logično, da se lahko okužiš tudi na javnih wc-jih, v kolikor se seveda usedeš na školjko, kot se lahko okužiš tudi npr. na bazenu. Seveda pa je odvisno tudi od tega, koliko je posameznik dovzeten za to bolezen.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
- Gost
Lahko se okužiš, saj največ okužb potuje prav s spolnimi odnosi brez kondoma - imaš resno zvezo, dekle jemlje kt, ima glivice, seksata lepo naprej, njej se zadeva konstantno ponavlja, fant ne opazi nič posebnega in tako dalje. Pri moških so simptomi manj vidni in je izjemnega pomena, da v takih primerih uporabljata kondom, če je sploh mogoče seksati.
Na stranišču pa nikoli ne sedim na školjki - vsaj na javnem ne. Položiš papir ali čepiš. Sicer bi glivice bolj težko staknila - praktično gledano se z nožnico ne dotikaš ničesar, četudi sediš na školjki, lahko pa zadeva potuje z umazanimi rokami ipd. Ne komplicirat, pač se izogneš najbolj jasnim tveganjem, paziš na določene zadeve in to je to.
Na stranišču pa nikoli ne sedim na školjki - vsaj na javnem ne. Položiš papir ali čepiš. Sicer bi glivice bolj težko staknila - praktično gledano se z nožnico ne dotikaš ničesar, četudi sediš na školjki, lahko pa zadeva potuje z umazanimi rokami ipd. Ne komplicirat, pač se izogneš najbolj jasnim tveganjem, paziš na določene zadeve in to je to.
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Jaz se tud absolutno ne usedam na javne wc-je,niti na obiskih pri ljudeh se ne usedam,razen v krogu družine:Pri fantu,babici,doma...
Mam pa eno vprašanje...nazadnje sem mela glivice enrkat maja.
a za kopanje v bazenu mogoče bi blo kul da se da tampon notr,preventivno,a to ni pametno?
Mam pa eno vprašanje...nazadnje sem mela glivice enrkat maja.
a za kopanje v bazenu mogoče bi blo kul da se da tampon notr,preventivno,a to ni pametno?
-
Georgia - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 8. 2007
- Kraj: Ljubljana
*ange|* napisal/-a:Georgia napisal/-a:A je kateri tale Canesten sploh že pomagal dolgoročno?!
Js več ne vem kaj naj nardim, komaj se jih znebim, čez en teden pa spet...
Canesten krema misliš? Krema ti sam ublaži srbenje... ne "ubije" pa tistih znotraj... da bi se jih znebila rabiš vaginalete...
V bistvu sem zdravila z vaginaletami, pa še dva tableta sem dobila. Kremo canesten pa itak skos uporabljam. In je blo v treh dneh pozdravljeno. En teden sem se počutila super odlično, nič srbenja, normalno življenje po dolgem času, potem pa spet vse po starem, kar naenkrat!
In ne vem kaj naj nardim. Naj grem nazaj, spet po vaginalete? Ker tale krema je itak čist brezvezna.
-
Mayflower* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 6. 2007
Seveda, ponoviš zdravljenje kolikokrat je pač potrebno.
- Gost
Mayflower* napisal/-a:Seveda, ponoviš zdravljenje kolikokrat je pač potrebno.
Jaz pa tega iz lastnih izkušenj ne priporočam. Mene so ginekologi več kot pol leta zalagali s takimi in drugačnimi antimikotiki in antibiotiki v prepričanju, da imam glivice in bakterije, potem pa se je izkazalo, da imam porušeno ravnovesje, da so zdravila le še načela probleme tam spodaj, da nimam glivic niti bakterij in da potrebuje nožnica več naravnih zadev, ne pa kemije. In do vsega tega sem prišla skoraj sama. Predvsem s trmo, ko sem bila nonstop pri ginekologu, ko sem razlagala vse od pikice natančno, samo zato da ne bi bela halja zamahnila z roko in rekla 'pa saj so samo glivice' ipd. Treba se je postavit zase, iztržit napotnico za dodatne preiskave v ambulanti za spolno prenosljive bolezni in črno na belem preveriti, ali so težava res glivice. In če so, potem tam ugotovijo, katero zdravilo nanje deluje oz. katera vrsta so in zdravijo tarčno. Ne pa da hodiš na preglede in si poskusni zajček za canesten, betadine, gynodaktarin, tetraciklin, diflucan in ostalo.
- addie
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 6. 2008
A lahko še meni katera razloži, ker z glivicami res nimam izkušenj od prej.
Zadnja dva meseca se mi nekaj dni po koncu menstruacije pojavlja gost izcedek bele barve. Takoj sem si nabavila canesten in se mazala, čez nekaj dni je pomagalo. Naslednji mesec pa spet.
Drugače me spodaj nič ne srbi in tudi med spolnimi odnosi ne čutim kakšnih bolečin, je isto kot ponavadi. A je možno, da je samo malo močnejši beli tok, kar pa sama skoraj ne verjamem? Ful mi je bedno ker se moram skoz umivati, ampak ne pomaga, ker to itak pride od znotraj.
Zadnja dva meseca se mi nekaj dni po koncu menstruacije pojavlja gost izcedek bele barve. Takoj sem si nabavila canesten in se mazala, čez nekaj dni je pomagalo. Naslednji mesec pa spet.
Drugače me spodaj nič ne srbi in tudi med spolnimi odnosi ne čutim kakšnih bolečin, je isto kot ponavadi. A je možno, da je samo malo močnejši beli tok, kar pa sama skoraj ne verjamem? Ful mi je bedno ker se moram skoz umivati, ampak ne pomaga, ker to itak pride od znotraj.
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
zakaj pa ne greš h ginekologu, da te pregleda?
- Gost
Addie, po moje so to glivice in jih s canestenom, vsaj kremo za zunanje spolovilo, ne boš kar tako odpravila. Pojdi na pregled h ginekologu.
- addie
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 6. 2008
Umivam se dvakrat na dan tam spodaj, pa večkrat si pač obrišem tisto sranje ven
Sej jutri pokličem ginekologinjo, ker se hočem tega hudiča rešiti čim prej, čeprav me ne srbi, mam skoz občutek da se mi to nabira v nožnici in skoz mislim na to in hodim na WC.
Se mi pa ful čudno zdi, da tega prej nikoli nisem imela, zdej pa se mi ponavlja že dva meseca, sam pol spet izgine. Prejšnji mesec je bilo bolj blago, zdej pa je spet mal močneje. joj, zakaj je tega treba?
Sej jutri pokličem ginekologinjo, ker se hočem tega hudiča rešiti čim prej, čeprav me ne srbi, mam skoz občutek da se mi to nabira v nožnici in skoz mislim na to in hodim na WC.
Se mi pa ful čudno zdi, da tega prej nikoli nisem imela, zdej pa se mi ponavlja že dva meseca, sam pol spet izgine. Prejšnji mesec je bilo bolj blago, zdej pa je spet mal močneje. joj, zakaj je tega treba?
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
jaz sem tudi imela enkrat glivice. od takrat me večkrat po spolnem odnosu (oz. po večkratnih spolnh odnosih) srbi/peče. začela sem uporabljati intimno milo lactacyd femina in pač ko me začne srbeti, enostavno ko se tuširam, se umijem še s tem milom in je takoj dobro. sem pozitivno presenečena!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov