Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 15. Okt. 2008 12:01

Sestra od tipa je fasala GLIVICE NA STOPALIH. In to tko, v hudi obliki. Ima vse v ranah, gnoj ji skozi teče, krema, ki jo je zdravnik predlagal pa ne pomaga prav dosti.

Ima katera kak domač recept, ki bi ga lahko predlagala, da punca malo omili to mučenje?
Imaš, da me vikaš!
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 15. Okt. 2008 12:31

*ange|* napisal/-a:
Georgia napisal/-a:A je kateri tale Canesten sploh že pomagal dolgoročno?!
Js več ne vem kaj naj nardim, komaj se jih znebim, čez en teden pa spet... :roll:

Canesten krema misliš? Krema ti sam ublaži srbenje... ne "ubije" pa tistih znotraj... da bi se jih znebila rabiš vaginalete...

Jaz opažam, da odkar ne jemljem kt, nimam več 'tapravih' vnetij, le nekaj dni pred m. postaja zadeva spodaj malce bolj občutljiva, koža malenkost srbi, ampak vsak večer namažem s canestenom in je hitro ok. Ko sem imela res huda vnetja, pa ni pomagalo praktično nič - sem pozdravila, je prišlo novo ipd. Mogoče je vzrok v kt, če jih jemlješ.
Uporabniški avatar
lun|ca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lun|ca » 15. Okt. 2008 15:12

MsN napisal/-a:
_sad_girl napisal/-a:zanima me če katera prakticira multi gyn in po kolikšnem času so rezultati? kako pa je z boraks vaginaletami? prakticira katera skupaj z gelom? in kako?
lp

Jaz multigyn uporabljam precej redno - poskušam ne pretiravati in spremljati naravni ciklus, da vidim, kdaj je ovulacija in je izcedek posledica le-te, ne pa glivic, če pa začutim srbenje ali me kaj peče po odnosu, lepo namažem in je takoj po nanosu bolje. Ko sem slutila neke težave, mi je pomagalo tudi mazanje s kremo canesten - en teden, čuden občutek je prenehal.

Boraksa pa nisem nikoli poskušala. Na splošno se izogibam zadevam, ki jih vstavljaš v nožnico - porušijo pH in krog je sklenjen.

Tudi js uporabljam multi gyn, pa je zelo vredu. Posebej po spolnem odnosu je fajn, če so kake ranice kje... Se mi pa zdi, da predvsem preprečuje nastanek glivičnih obolenj, ne vem pa, koliko bi pomagal, če bi glivice že imela.
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 15. Okt. 2008 15:50

MsN napisal/-a:Jaz opažam, da odkar ne jemljem kt, nimam več 'tapravih' vnetij, le nekaj dni pred m. postaja zadeva spodaj malce bolj občutljiva, koža malenkost srbi, ampak vsak večer namažem s canestenom in je hitro ok. Ko sem imela res huda vnetja, pa ni pomagalo praktično nič - sem pozdravila, je prišlo novo ipd. Mogoče je vzrok v kt, če jih jemlješ.

Js sem mela tko huda vnetja k sem jemala KT da konc.Tudi ko me ni nč peklo al pa srbelo sploh nisva mogla sexat k samo ko se me je dotaknil spodi me je bolelo k sam hudič.Pol sem pa nehala in je blo veliko bolje.Zdej mam tudi kdaj vnetje, ampak ni nikoli tko hudo kot takrat.Tko da ja, je prou možno da so KT vzrok za vnejte.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 15. Okt. 2008 18:21

lolitaa napisal/-a:Js sem mela tko huda vnetja k sem jemala KT da konc.Tudi ko me ni nč peklo al pa srbelo sploh nisva mogla sexat k samo ko se me je dotaknil spodi me je bolelo k sam hudič.Pol sem pa nehala in je blo veliko bolje.Zdej mam tudi kdaj vnetje, ampak ni nikoli tko hudo kot takrat.Tko da ja, je prou možno da so KT vzrok za vnejte.

Evo, tak problem sva mela midva. Zdej že en emsec nisem an tabletkah, sam zaenkrat še ni nekih rezultatov. Zdej po koncu menstruacije si bom še mal z Boraxom pa MultiGyn-om pomagala.

Po kolkem času pa se je tebi izboljšalo?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 5. 2008
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objavaNapisal/-a [She.] » 15. Okt. 2008 19:24

Ko berem te vaše poste me je kr gorza. Hvala bogu ress, da še nism tega doživela in bom držala pesti za naprej :/ :P
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 15. Okt. 2008 21:16

^^Morm te razočarat, ampak to boš sigurno doživela ker to dobi vsaj 1x v življenju vsaka ženska.

Meni se je stvar izboljšala takoj po prenehanju jemanja KT.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 5. 2008
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objavaNapisal/-a [She.] » 16. Okt. 2008 13:18

lolitaa napisal/-a:^^Morm te razočarat, ampak to boš sigurno doživela ker to dobi vsaj 1x v življenju vsaka ženska.

ma Neeeee :(
No, če bom že, usaj ne u neki hudi obliki, kukr npr. na stopalih :roll: :?
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 16. Okt. 2008 15:51

[She.] napisal/-a:
lolitaa napisal/-a:^^Morm te razočarat, ampak to boš sigurno doživela ker to dobi vsaj 1x v življenju vsaka ženska.

ma Neeeee :(
No, če bom že, usaj ne u neki hudi obliki, kukr npr. na stopalih :roll: :?

Eh, ne moreš vedeti, ali jih boš dobila. Res da so pogoste, ampak verjetno niso glivice nekaj univerzalnega, kar bi morala vsaka izkusiti. Mogoče si jih že imela, pa sploh ne veš - poznam ogromno punc, ki šele na podlagi izmenjave izkušenj ugotovijo, da so jih imele, ker prej se jim izcedek ali pa srbenje ni zdelo nič posebej omembe vrednega. In imam tudi kolegice, ki mirno seksajo naprej, brez kondoma, ignore na glivice - tudi to se mi zdi skrajno zgrešeno. In potem se čudijo, ker se zadeva nikoli ne pozdravi do konca.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 16. Okt. 2008 16:45

Sem bila danes na preventivnem pregledu pri ginekologu. Baje se kaže malo znakov glivičnega obolenja. Dobro, da sem šla, da se ustavi, dokler se še ni povsem razvilo. Sem pričakovala, da bo nekaj ... Pretiravanje v športu, preveč umivanja z milom, nočne službe, stres, premalo spanja ...
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 16. Okt. 2008 17:30

eno neumno vprašanje: a lahko glivice dobiš na wc-ju?
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 16. Okt. 2008 17:31

Kako na WC-ju? Mogoče, če se namakaš v njem ...
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 16. Okt. 2008 17:34

na javnih wc-jih sem mislila.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 16. Okt. 2008 17:56

Ja ... Kako bi jih pa dobila?
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 16. Okt. 2008 18:31

samo prašala sem. pač če prej sedi tam ena ženska z glivicami in se ti potem vsedeš tja. ali pa če dam drugačen primer, recimo sestra, prijateljica ... jih ima in uporabljata isti wc.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov