Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 04. Jun. 2008 17:12

DiamondLollipop napisal/-a:mene pa zanima kero intimno milo je najboljše za take ko dostikrat dobimo ta vnetja. Nivea, Dove, Bionsen, Chilly .... ???

pa ne mi prosim rečt da naj brez intimnega mila, tak ko mi ginekologinja rekla, ker se res ne počutim dobro če ne uporabim mila tam. :roll:

do zdaj sem uporabljala bionsen in je blo dolgo vredi, sedaj pa naenkrat v roko 3h mesecev kar dvakrat vnetje skasirala in sem opazila da dost hitreje mine če ne uporabim mila.
Mogoče mi je preagresivno. :roll:

Logično poveži ta dva stavka in odgovor je na dlani.

Ginekologi so deljenih mnenj - mila ja, mila ne. Poslušaj pa telo! In če že moraš uporabljati milo, pojdi v lekarno ponj, ker tole v drogerijah odgovarja nezahtevnim nožničnim floram, občutljivim pa povzroča kaos. In kaos povzroča marsikatero milo, zato poskusi brez njega, še vedno ga lahko kasneje kupiš, ampak mogoče bo stanje boljše brez ...
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 04. Jun. 2008 17:12

jst uporabljam lactacyd tekočino in milo. če mam filing, da se mi je ravnovesje mal porušlo se s tekočino, drugače pa z milom :)
Uporabniški avatar
DiamondLollipop
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a DiamondLollipop » 04. Jun. 2008 17:16

MsN, pač spraševala sem če katero od drugih bolj primerno tak ko pa bionsen ki ga jas uporabljam in o katerem sem na koncu tudi govorila.

Ker brez intimnega mila res ne morem :roll:

Kika, kaka tekočina to ???
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 04. Jun. 2008 18:05

^^Js uporabljam Hygiea (se dobi v lekarni) pa mi je ful u redu. Res sploh nimam več nobenih problemov že celo leto.

Sm pa tudi sama pred tem uporabljala Bionsen in moram rečt da sm takoj staknila vnetje! Tam, kamor sem ga dala, je postalo belo in koža se mi je lupla (tm spodi govorim), srbelo je...Grozno je blo...Tko da če vidiš tudi ti, da ti ta Bionsen dela probleme, da takoj nehaj uporabljat.
Raje se posvetuj s kšno ginekologinjo, kaj ti priporoča (meni je moja priporočala ravno Hygio in morm rečt, da se ni zmotila).

Sicer je pa itak vse odvisno od posameznika in od njegovega tipa kože.
Uporabniški avatar
DiamondLollipop
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a DiamondLollipop » 04. Jun. 2008 18:23

kolko pa stane ta Hygiea ??

meni je moja ginekologinja rekla da sploh ne bi smela mila uporablat. Niti po telesu :roll: :roll:
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 04. Jun. 2008 18:24

^^Nazadnje, ko sm ga kupila, je stal 6,66€, pa ti zdrži fuuul časa, ker ga itak ne rabiš veliko.

Ma ti maš res tko občutljivo kožo, da ne moreš niti navadnega mila uporabljat? Ja če ti je tko reku strokovnjak, potem neki na tem že drži. Poskusi neki časa tuširat se brez mila, pa boš vidla, če opaziš razliko.
Uporabniški avatar
DiamondLollipop
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a DiamondLollipop » 04. Jun. 2008 18:31

ma ne, saj jas sem mela lansko leto res ful probleme, po dvakrat na mesec sem mela vnetja, drugače zaj je blo pa eno leto nekak mir, zaj pa se spet začelo :? . Bom kupla tole milo :). Sem zaj opazla da se mam imunski sistem malo oslabljen očitno, ker takrat ko sn skasirala glivice, sn skasirala tudi prehlad :D vsaj jas sklepam po tem da je to... Drugače pa, prejšnjič sem jih dobla pa na bazenu :roll: in se zaj takaltak bazenov izogibam.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 04. Jun. 2008 19:30

No...Vidiš, da tud sama veš, kaj je narobe. Še malo poskušaj pomislit, kaj si delala, da si dobila glivice in razne izpuščaje (al karkoli drugega) in se potem tega izogibaj.
Ti pa ne garantiram, da ti bo Hygiea kaj pomagala, ker lahko imava čisto drugačen tip kože tam spodaj. :)
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 05. Jun. 2008 10:42

Spet mam glivice. :cry:

Jaz mam tega že počasi zadosti, no. Dovolj mam Canestena (ki itak ne pomaga vedno, sploh pa ga ni pametno prepogosto uporabljat), dovolj mam jogurta, dovolj svečk za v tamalo.
Jaz bi rada mela vsaj dva mesca mir.
Imaš, da me vikaš!
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 05. Jun. 2008 10:56

trapa napisal/-a:Spet mam glivice. :cry:

Jaz mam tega že počasi zadosti, no. Dovolj mam Canestena (ki itak ne pomaga vedno, sploh pa ga ni pametno prepogosto uporabljat), dovolj mam jogurta, dovolj svečk za v tamalo.
Jaz bi rada mela vsaj dva mesca mir.

Hmm, če se ti neprestano ponavljajo, bi bilo dobro vzeti bris ali pa testirati na bakterije in glivice ter na osnovi tega predpisati primerno zdravilo. Canesten vaginalna krema je meni 1x zelo dobro pomagala, krema za zunanje spolovilo pa tudi še kar omili zadevo, pozdravi pa je ne. Potrebno je tudi pretuhtati, ali si jih s partnerjem podajata ... ker potem je logično, da jih imaš vsak mesec, partner pa mogoče sploh nič ne opazi, ker pri moških niti ni nujno, da se pokažejo simptomi.

Po mojih izkušnjah je bil fajn tudi gynodaktarin ... vse ostalo pa preagresivno in nič kaj koristno.
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 05. Jun. 2008 17:13

men se je tud s5 ze stotic vse ponovilo... pol sem pa uporabla canesten pa je se 100x slabs... isto se mi je y diflucanom zgodl... sploh nevem vec, to je totalno krneki... nimam vec idej kaj naj naredim po 2h letih ponavljajocih se tezav, da ne recem, da sem probala ze vse kar se probat da...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 05. Jun. 2008 17:17

Vermilion napisal/-a:men se je tud s5 ze stotic vse ponovilo... pol sem pa uporabla canesten pa je se 100x slabs... isto se mi je y diflucanom zgodl... sploh nevem vec, to je totalno krneki... nimam vec idej kaj naj naredim po 2h letih ponavljajocih se tezav, da ne recem, da sem probala ze vse kar se probat da...

Pa te ginekologinja ni poslala na dermatovenerološke preiskave? Tja pošljejo, ko ni jasno, zakaj se zadeva ponavlja oz. zakaj zdravila namenjena glivicam oz. bakteriijam ne pomagajo. In tam ti naredijo komplet teste za vse živo, spolno prenosljive bolezni - glivice, bakterije, hiv, gonoreja, klamidija, hepatitis ...

To je edino smiselno, ker zdraviti glivice in ne biti prepričan, če je res to, je hudič in ne pomaga.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 05. Jun. 2008 19:25

Probi skenslat KT. Te so ponavadi vzrok glivic.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 05. Jun. 2008 19:33

Smetka_ napisal/-a:Probi skenslat KT. Te so ponavadi vzrok glivic.

Ja, čeprav milijon ginekologov trdi nasprotno, ampak še v navodilih piše, da so glivice možen stranski učinek. Stran s kemijo! :D
Uporabniški avatar
DiamondLollipop
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a DiamondLollipop » 05. Jun. 2008 19:54

meni pa canesten vedno čist pomaga. Sem mela enkrat še neke svečke pa je bil sam večji k***c po tistem in sem mela pol takoj za par tednov spet. :roll:

Drugače sem pa danes vidla Hygiea v mulleru v mb za slabe 4 evre. :D

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov