Glivice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- ana__
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 4. 2008
2 tedna nazaj sem imela glivice, a sem jih pozdravila samo s canesten kremo (nehalo me je srbeti). ginekologinja mi je napisala (brez pregleda) tudi vaginalne tablete canesten za prve 3 dni in za naslednjih 7 dni vagisan za v nožnico. ker se mi je takrat stanje izboljšalo, nisem nič od tega uporabila. zdaj pa me spet začenja srbeti. zanima me, če katera ve, ali lahko uporabim canesten in vagisan med menstruacijo? ali priporočate, naj raje počakam še kakšen dan, da vidim če sploh so glivice, saj me zdaj le malo srbi?
- Gost
Glej, zdravnica ti nekaj predpise, da bi ti pomagalo in pri vseh zdravilih, predvsem pa antimikotikih, je tako, da zdravljenja ne smes prekinjati - to si izkusila tudi sedaj, ker so se ti glivice logicno vrnile. Krema nic ne pobije, zataji simptome, glivice pa ostanejo. Med m. ne vstavljaj vaginalet in Vagisana, pocakaj, da m. mine, potem pa uporabi te zadeve ... drugic pa sledi navodilom ginekologa.
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
Bom kar tule vprasala. Zanima me ali je imela katera od vas tak problem in kako ga resiti.
Nekaj casa nazaj sem fasala glivice na nogah. Verjetno na kaksnem bazenu al nekaj. Razsirile so se po pol stopala. Ko sem mislila, da sem se jih koncno resila s canestenom, sem opazila, da sta se mi zacela na vsaki nogi po en noht na najmanjsem prstu debeliti. Torej se mi je razsirilo do nohtov. Potem pa se en poleg tega malega, torej imam okuzene 3 nohte.
Zdaj pa ne ven kako naj se tega resim. Vsak dan se mazem s canestenom in zgleda, da ne bo nic pomagalo. Help me, please. Obupana sem.
Nekaj casa nazaj sem fasala glivice na nogah. Verjetno na kaksnem bazenu al nekaj. Razsirile so se po pol stopala. Ko sem mislila, da sem se jih koncno resila s canestenom, sem opazila, da sta se mi zacela na vsaki nogi po en noht na najmanjsem prstu debeliti. Torej se mi je razsirilo do nohtov. Potem pa se en poleg tega malega, torej imam okuzene 3 nohte.
Zdaj pa ne ven kako naj se tega resim. Vsak dan se mazem s canestenom in zgleda, da ne bo nic pomagalo. Help me, please. Obupana sem.
- Gost
Okuzene imas 3 nohte od 5. Jaz o domacih zdravilih ne bi razmisljala, ker potrebujes mocan antimikotik, ce so res glivice, torej dermatolog.
- Gost
Ja, ampak na eni nogi je 5 prstov, ki so si izredno blizu in obstaja velika verjetno, da se v prvi vrsti okuzita se ostala dva, sele potem tistih ostalih pet. Zato bi te dejstvo, da so ze trije prsti okuzeni, moralo ze malo prej spraviti k zdravniku ... vsaj mene bi, ker glivice so znane po tem, da se jih je tezko znebiti in dlje cakas, vecje sranje lahko nastane. Ni vredno cakati, ce ti lahko zdravniki solidno pomagajo.
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Definitiuna sploh nimaš kej razmišlat o domačih zvarkih, kr ti js kot biuša plavalka lahko povem, da ko zadevo enkrat konkretno fašeš, se je ne znebiš več (primer moje kolegice). Zato čim prej spokat do dohtarja, da se zadeva še bol ne zakorenin in razpase.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
- Gost
inaa napisal/-a:js sm zj dobla zdravila in sm u mali dilemi - sej canesten vaginalno das notr jasno, s kremo se pa ne mazes notr ane? (vsaj tko sm js zastopla navodila )
Vse pise v navodilih.
In je cisto jasno napisano - canesten obstaja v obliki kreme, ki je za zunanje spolovilo, vaginalne kreme in vaginalnih tablet, ki so za vstavljanje v noznico, torej ... Pogledas na skatlo, kaj imas, pogledas se na kremo, pogledas v navodila in je vse razumljivo. Tocno pise, kam kaj mazes in kako.
-
DiamondLollipop - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 4. 2008
mene pa zanima kero intimno milo je najboljše za take ko dostikrat dobimo ta vnetja. Nivea, Dove, Bionsen, Chilly .... ???
pa ne mi prosim rečt da naj brez intimnega mila, tak ko mi ginekologinja rekla, ker se res ne počutim dobro če ne uporabim mila tam.
do zdaj sem uporabljala bionsen in je blo dolgo vredi, sedaj pa naenkrat v roko 3h mesecev kar dvakrat vnetje skasirala in sem opazila da dost hitreje mine če ne uporabim mila.
Mogoče mi je preagresivno.
pa ne mi prosim rečt da naj brez intimnega mila, tak ko mi ginekologinja rekla, ker se res ne počutim dobro če ne uporabim mila tam.
do zdaj sem uporabljala bionsen in je blo dolgo vredi, sedaj pa naenkrat v roko 3h mesecev kar dvakrat vnetje skasirala in sem opazila da dost hitreje mine če ne uporabim mila.
Mogoče mi je preagresivno.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov