Glivice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- fitipaldi
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 2. 2007
- Kraj: domžale
ja pol jih je pa verjetno tud on fasu ker sm zdj ugotovila da se tud pr men spet neki pojavla...
in moja "pametna ginekologinja mi je prbila da on se pa ne rab zdravt...mu bom rekla da gre k svojmu zdravniku pa mu reče za difulcan al kej tazga k moja gin. je očitno omejena...
in moja "pametna ginekologinja mi je prbila da on se pa ne rab zdravt...mu bom rekla da gre k svojmu zdravniku pa mu reče za difulcan al kej tazga k moja gin. je očitno omejena...
- Gost
Hja, ce eden ali drugi opazi spremembe pri sebi v tej smeri, potem je pametno uporabiti kondom, da se prepreci nadaljno prenasanje glivic na partnerja.
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
fitipaldi napisal/-a:ja pol jih je pa verjetno tud on fasu ker sm zdj ugotovila da se tud pr men spet neki pojavla...
Sam eni so pa res po liniji minimalnga odpora naštelani in se jim tale vnetja zdijo piece of cake ...
Men se je dost ponaulal, zmer kasirala tablete, pomagale so pa dejansko sam prvič. Nazadne mi je dala tut za fanta tablet pa kremco po potrebi in rekla, da me nasledna tri leta noče vidt. Sicr prjazno, lepo, nč tacga, drgač ful fina dohtarca, sam nucala mi pa ni kej dost. Mnja, lahko da mam tut z glavo probleme in ni usaka zadeva že takoj unetje, ampak usen se mi zdi, da se prevečkrat dogajajo.
Kr do zdej nism mela osebnga ginkota (zmer hodila privat), sm si zdej eno zbrala (zarad nekih napotnc, bla, bla, bla), mi je porihtala, kar sm rabla, če bi se hotla pa naročit, bi pa čakala do novembra (!?) ... Pa me zanima, čist tko za info, zakaj take čakalne dobe? Na klasičn pregled bom hodila tja, ostale tegobe bom pa še naprej rešvala na privat.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Aloha napisal/-a:Pa me zanima, čist tko za info, zakaj take čakalne dobe? Na klasičn pregled bom hodila tja, ostale tegobe bom pa še naprej rešvala na privat.
V bistvu je razlogov več:
- ginekologi - porodničarji so zaradi baby booma in več zapletenih porodov bolj zasedeni kot so bili
- osveščenost med ženskami narašča in zato ne hodijo več s tolikšnim odporom h ginekologom
- v Slo kronično primanjkuje zdravnikov vseh sort
- ker ne spadaš med nujne primere te dajo na vrsto pač takrat ko majo prvi prosti termin
Sama sem šla v soboto po recept, pa sem sestri omenla, da mam težave z glivicami zadnje leto skoraj vsak mesec - ne glede na omejitev mehčalcev perila, sladke hrane, prepogostega umivanja,... pa mi je rekla naj kar skočim v ambulanto h ginekologu. Ta me je pregledal in zamenjal KT. Mislim, da je blo to prvič odkar jem tabletke, da so tako prijazno ravnali z mano.
Imaš, da me vikaš!
- Gost
Trapa, torej je tvoja ginekolog eden redkih, ki dejansko priznava povezavo med glivicami in jemanjem kt? Ker meni so do sedaj vsi zanikali, da bi kt kakorkoli vplivale na to ...
Katere kt si jemala in katere imas sedaj?
Sicer pa mene so s tezavami vedno hitro vzeli, sicer z grdimi pogledi, ker to je pac muka, da kar nekdo vskoci in jim porusi delovni plan (= prazno cakalnico), ampak se ne dam.
Katere kt si jemala in katere imas sedaj?
Sicer pa mene so s tezavami vedno hitro vzeli, sicer z grdimi pogledi, ker to je pac muka, da kar nekdo vskoci in jim porusi delovni plan (= prazno cakalnico), ampak se ne dam.
-
trapa - Kofetarica
Mislim, da je tokrat pomagalo, da je bla mami z mano (je administratorka v bolnici v Izoli in pozna več ali manj vse zdravnike in je prišlo do naključja, da je ginekolog ravno na poti v ambulanto njo vprašal, če mu lahko zrihta pregled pri nevemkom v Izoli) in so me RES tretirali drugače kot po navadi.
Ker je bla čakalnica prazna, sem pač stegnila jezik: povedala, da mam kronične težave (ej, res, skoraj vsak mesec). Da ne uporabljam več mehčalca za perilo. Da že dva mesca skoraj ne jem sladkega. Da ne uporabljam tamponov, niti dnevnih vložkov. Da se ne umivam več kot 1x na dan in še to ne vedno z intimnim milom. Da ponoči in poleti ne nosim gat. (Mogoče še kaj, pa sem pozabla). Sestra mi je rekla, da bom šla na pregled in mi svetovala naj si nabavim v lekarni Lactogyn.
Skratka, enako sem povedala ginekologu in je reku "pa dejmo probat zamenjat tabletke" in sva iz Minuleta prešaltala na Yarino.
Da potrkam: že dva tedna imam mir.
Ker je bla čakalnica prazna, sem pač stegnila jezik: povedala, da mam kronične težave (ej, res, skoraj vsak mesec). Da ne uporabljam več mehčalca za perilo. Da že dva mesca skoraj ne jem sladkega. Da ne uporabljam tamponov, niti dnevnih vložkov. Da se ne umivam več kot 1x na dan in še to ne vedno z intimnim milom. Da ponoči in poleti ne nosim gat. (Mogoče še kaj, pa sem pozabla). Sestra mi je rekla, da bom šla na pregled in mi svetovala naj si nabavim v lekarni Lactogyn.
Skratka, enako sem povedala ginekologu in je reku "pa dejmo probat zamenjat tabletke" in sva iz Minuleta prešaltala na Yarino.
Da potrkam: že dva tedna imam mir.
Imaš, da me vikaš!
- Gost
No, ja, enako jaz njim trobim ze 7 mesecev, pa vsi zanikajo vpliv kt. Sicer mi ginekologinja vec ni znala pomagati, ker sem dobila ze vsa zdravila in ni prepricana, ce je vzrok ravno v glivicah, torej trenutno cakam na rezulate brisov in krvi iz dermatoveneroloskega oddelka.
Upam, da so res krive kt in ti bo potem bolje. Ni pa nujno, da so glivice ... so ti naredili kak bris?
Upam, da so res krive kt in ti bo potem bolje. Ni pa nujno, da so glivice ... so ti naredili kak bris?
-
trapa - Kofetarica
Je vzel bris, pa niso pol nič klicali. Očitno je blo vse OK.
Sicer ni direkt rekel, da so krive KT, je pa rekel, da dejmo probat s šibkejšimi.
Naši ginekologi so za enkrat še čisto preveč "znansvteni" in ne bodo še nekaj časa priznali kake "alter" resnice. Različne KT čisto drugače vplivajo na dekleta, pa nikakor ne priznajo "ja, mogoče pa so tabletke krive za tvoje težave". Ko sem prvič imela glivice, je ginekolog izjavil "ne skrbi, to bo šlo stran z menstruacijo". Takrat se je dejansko omililo, a kaj ko se je potem še 3 leta ponavljalo.
Si se probala pomenit, če maš mogoče candido? Glede na to, da ne najdejo vzroka, bi ti lahko naredili teste zanjo...
Sicer ni direkt rekel, da so krive KT, je pa rekel, da dejmo probat s šibkejšimi.
Naši ginekologi so za enkrat še čisto preveč "znansvteni" in ne bodo še nekaj časa priznali kake "alter" resnice. Različne KT čisto drugače vplivajo na dekleta, pa nikakor ne priznajo "ja, mogoče pa so tabletke krive za tvoje težave". Ko sem prvič imela glivice, je ginekolog izjavil "ne skrbi, to bo šlo stran z menstruacijo". Takrat se je dejansko omililo, a kaj ko se je potem še 3 leta ponavljalo.
Si se probala pomenit, če maš mogoče candido? Glede na to, da ne najdejo vzroka, bi ti lahko naredili teste zanjo...
Imaš, da me vikaš!
- Gost
Bris pri ginekologu ni pokazal candide, kaj bo pokazal ta bris z dermatovenerologije pa ne vem ... Fantu so nasli candido, dali zdravila pa ni nic boljse, tako da nekega upanja ravno nimam, ker ce se moskim nic ne prime, potem dvomim, da zenski kaj prej glede na to, da imamo se 3x bolj obcutljivo tam doli.
Bomo videli, ne se prevec sekirat, ker ni vredno
Bomo videli, ne se prevec sekirat, ker ni vredno
-
trapa - Kofetarica
Brez recepta, v bolje založenih lekarnah, stane pa okoli 10 €.
Zadnje 2 tedna sem pri dragem, na goriškem koncu in ga po teh lekarnah še nisem našla. Po nekod so celo' prvič slišali zanj.
Tko da.. če ga kje dobiš mi magari javi. Da bom vedla kam ga it iskat.
Zadnje 2 tedna sem pri dragem, na goriškem koncu in ga po teh lekarnah še nisem našla. Po nekod so celo' prvič slišali zanj.
Tko da.. če ga kje dobiš mi magari javi. Da bom vedla kam ga it iskat.
Imaš, da me vikaš!
- wistaria
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 2. 2007
no da poročam od zadnjič (posledice večdnevnega jemanja diflucana);
MsN, je tko k si rekla, to zdravilo me je pozdravlo 90%.
Potem sem pa en dan uporabljala jogurt in tampon, da sem "naselila ta prave" glivice , sedaj pa uporabljam še natrii tetraboratis (borax) in že po 3 svečkah je stanje normalno. bom sicer uporabila vse svečke, da bo za zihr, ampak se mi zdi da je zdej ok...
Ja, cel bio sistem tm spodi
punce držte se pa ne obupat. jst UPAM da sm se jih rešla (po sedmih mesecih bojevanja)
MsN, je tko k si rekla, to zdravilo me je pozdravlo 90%.
Potem sem pa en dan uporabljala jogurt in tampon, da sem "naselila ta prave" glivice , sedaj pa uporabljam še natrii tetraboratis (borax) in že po 3 svečkah je stanje normalno. bom sicer uporabila vse svečke, da bo za zihr, ampak se mi zdi da je zdej ok...
Ja, cel bio sistem tm spodi
punce držte se pa ne obupat. jst UPAM da sm se jih rešla (po sedmih mesecih bojevanja)
- norolescentka
- Kofetarica
- Kraj: štajerska
pozdrav!
js se prvič v življenju srečujem z nadležno težavo-glivicami seveda. kr naenkrat je začelo srbet in pečt, spodnje ustnice so zatekle in postale nekako gobaste. mam pa porušen imuno sistem, se mi je vlekel nekak prehlad že 3 tedne in še ni bolš.
pol pa...z mojim mava spolne odnose...pa čez dva dni spet. takrat še nism nč vedla, kaj mam, ker je samo srbel. pol pa jst ugotovim da mam glivice, seveda takoj odpovemo spolne odnose...in isti dan moj prijavi, da ga dol ful srbi. pogledam...omfkgd, vse rdeče, pikasto, z belimi kapicami že! no, naslednji dan kličem ginekologa, me je sestra hotla odpravt s tem, da vse dobim samoplačniško v lekarni, ko sm pa za partnerja povedla, da je tut okužen, mi ga je dala pa na telefon. predlagal je canesten kremo zanj, borax svečke zame in še multi gyn.
od tega je minilo 5 dni. men je boljše, vendar po zaslugi tega, da smo doma staknili tabletko 150mg diflucana in sm jo včeraj pojedla... veeem, nism bla pr zdravniku, vem da ni ok, ampak če je pa zdej tolk bolše...
ampak:
1.mojemu dol vse nekaj po gnilem smrdi, še kar ga srbi in nč ne zgleda da bi se kej pozdravil...sva pa že dooolgo par in nonstop skup, tak da ni
od druge dobil
2. borax svečke, ki mi jih je priporočil ginekolog, me fuuul pečejo ko jih mam notr. poleg tega bi morala naslednji ČETRTEK dobiti menzo, jemljem logest in je zmer točna, jst mam pa kapljice krvi na vložkih vsako jutro in še malo čez dan! mi je borax razjedel sluznico??
3. ali moram zdaj, ker diflucan pač sistemsko pobije vse glive, tudi dobre...zanima me, kaj naj jem, da jih bom potem dobila nazaj ( v normalni meri)?
4.s čim se naj maže moj fant, če canesten kmalu ne bo izboljšal razmer??
5. kako dolgo naj ne bi sexala? ko se bova kao pozdravila, ali še lahko spusti vame?
hvala vam za vse odgovore, ker sem reees zelo zmedena in nesrečna, popolnoma nenavajena takih problemov.
js se prvič v življenju srečujem z nadležno težavo-glivicami seveda. kr naenkrat je začelo srbet in pečt, spodnje ustnice so zatekle in postale nekako gobaste. mam pa porušen imuno sistem, se mi je vlekel nekak prehlad že 3 tedne in še ni bolš.
pol pa...z mojim mava spolne odnose...pa čez dva dni spet. takrat še nism nč vedla, kaj mam, ker je samo srbel. pol pa jst ugotovim da mam glivice, seveda takoj odpovemo spolne odnose...in isti dan moj prijavi, da ga dol ful srbi. pogledam...omfkgd, vse rdeče, pikasto, z belimi kapicami že! no, naslednji dan kličem ginekologa, me je sestra hotla odpravt s tem, da vse dobim samoplačniško v lekarni, ko sm pa za partnerja povedla, da je tut okužen, mi ga je dala pa na telefon. predlagal je canesten kremo zanj, borax svečke zame in še multi gyn.
od tega je minilo 5 dni. men je boljše, vendar po zaslugi tega, da smo doma staknili tabletko 150mg diflucana in sm jo včeraj pojedla... veeem, nism bla pr zdravniku, vem da ni ok, ampak če je pa zdej tolk bolše...
ampak:
1.mojemu dol vse nekaj po gnilem smrdi, še kar ga srbi in nč ne zgleda da bi se kej pozdravil...sva pa že dooolgo par in nonstop skup, tak da ni
od druge dobil
2. borax svečke, ki mi jih je priporočil ginekolog, me fuuul pečejo ko jih mam notr. poleg tega bi morala naslednji ČETRTEK dobiti menzo, jemljem logest in je zmer točna, jst mam pa kapljice krvi na vložkih vsako jutro in še malo čez dan! mi je borax razjedel sluznico??
3. ali moram zdaj, ker diflucan pač sistemsko pobije vse glive, tudi dobre...zanima me, kaj naj jem, da jih bom potem dobila nazaj ( v normalni meri)?
4.s čim se naj maže moj fant, če canesten kmalu ne bo izboljšal razmer??
5. kako dolgo naj ne bi sexala? ko se bova kao pozdravila, ali še lahko spusti vame?
hvala vam za vse odgovore, ker sem reees zelo zmedena in nesrečna, popolnoma nenavajena takih problemov.
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
-
blue eye - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2005
norolescentka če sm prav zastopila nisi šla k ginekologu. Prva stvar je da greš takoj do njega, ker pri tebi je že kr resno stanje po opisu sodeč..sam sej vse se da pozdraviti..
Ta diflucan, se mi zdi da sm jest tud to mela, in takrat mi je dala za oba, tko da sva zjutraj mislm da pojedla tri tablete, zvečer dve-sam nism zihr kolk je blo, vem pa kr sm se kr precej namučla da sm jih pojedla, ker se takoj začnejo topit..
2. teh svečk ne poznam, ti bo kera druga povedala če je to možno. Sam glede na to, da si opazila kri gre lahko tud za kakšno vnetje..
3. jest takrat nism jedla nč dodatnega
4. Canesten bi mogu bit zadost (poleg unih tablet k bi jih mogu dat ginekolog obema), pa redno mazanje..
5. dejta vsaj ene tri tedne počakat (govorim iz lastnih izkušenj), pa še vseeno kr s kondomom, ker to je tko trdovratna stvar da ni res..
Tko da jutri pokliči ginekologa in povej, da je zelo NUJNO, da te naroči, zateži, da te vzame naprej-opiši točno stanje obeh, če te pa ne bo hotu, pa kr tja pojdi..pa morš povedat da mata oba hude probleme, da nau dal samo za tebe.
Ta diflucan, se mi zdi da sm jest tud to mela, in takrat mi je dala za oba, tko da sva zjutraj mislm da pojedla tri tablete, zvečer dve-sam nism zihr kolk je blo, vem pa kr sm se kr precej namučla da sm jih pojedla, ker se takoj začnejo topit..
2. teh svečk ne poznam, ti bo kera druga povedala če je to možno. Sam glede na to, da si opazila kri gre lahko tud za kakšno vnetje..
3. jest takrat nism jedla nč dodatnega
4. Canesten bi mogu bit zadost (poleg unih tablet k bi jih mogu dat ginekolog obema), pa redno mazanje..
5. dejta vsaj ene tri tedne počakat (govorim iz lastnih izkušenj), pa še vseeno kr s kondomom, ker to je tko trdovratna stvar da ni res..
Tko da jutri pokliči ginekologa in povej, da je zelo NUJNO, da te naroči, zateži, da te vzame naprej-opiši točno stanje obeh, če te pa ne bo hotu, pa kr tja pojdi..pa morš povedat da mata oba hude probleme, da nau dal samo za tebe.
Za dežjem vedno posije sonce!!
- Gost
Nujno moras h ginekologu, fant pa naj gre na pregled k osebnemu zdraviku, ker to, kar opisujes po moje niso samo glivice, namrec bele pikice in smrad po gnilem so bolj znak kakih bakterij in spolno prenosljivih bolezni. Nocem te strasiti, ampak to zadevo imas prvic, logicno je, da potrebujes pregled pri ginekologu, ne more te na pamet zdraviti, ce niti pogleda ne zadeve ... vsaka nadloga pa tudi niso glivice, zato pot pod noge jutri.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov