Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lipgloss » 17. Apr. 2008 12:47

po pravici povem, da nimam pojma ali je boljše ali slabše :) :) sem pa ugotovila razliko oz. da je nekaj tudi v hrani - pravega recepta pa zaenkrat nima, fajn bi se bilo pa bolj spremljat kaj poješ in kako se telo odziva - je pa težko.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 17. Apr. 2008 14:26

^^ja hrana močno vpliva...doro zdej odvisno od človeka...na mojo sestro slabo vplivajo sladkarije in mastna hrana...name sladkarije...

MsN kaj maš pa ti narobe? (vemm...mogoče si že napisala, ampak ne da se mi iskat...)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 17. Apr. 2008 14:31

MilkyWay napisal/-a:^^ja hrana močno vpliva...doro zdej odvisno od človeka...na mojo sestro slabo vplivajo sladkarije in mastna hrana...name sladkarije...

MsN kaj maš pa ti narobe? (vemm...mogoče si že napisala, ampak ne da se mi iskat...)

Ne vem :) Ce bi vedela, se ne bi tako ubadala s tem. Srbi, obcasno pece, izcedek je povecan in motec - ti simptomi nihajo iz tedna v teden, v pol leta pa ni bilo niti enega tedna, ko bi bilo vse ok. Se hodim na preglede, ce bo kaj vec jasno, ampak dvomim.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 17. Apr. 2008 17:07

o faaak...neki podobnega je mela tud moja sestra in sploh niso vedli, kej ji je...mela je skor eno leto probleme (doro...malo manj)...in ko je šla nazadnje na pregled k drugemu ginekologu, ji je končno ugotovil, da ima hudo vnete jajčnike (še vročina bi ji manjkala, pa bi šla :? )..

tko da ti se kr ne zajebavaj...če ti tvoj ginekolog(inja) ne ve, kaj rečt, pa ga zamenji...nikoli ni škoda zvedet še kšno drugo mnenje...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 17. Apr. 2008 17:11

Ne, ne, sem menjala ginekologa ravno pred kratkim, vnetje jajcnikov bi se verjetno kazalo kako drugace. Toliko jim se zaupam, da bi kaj takega ugotovili po pol leta pregledovanja :)
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 17. Apr. 2008 17:14

MsN napisal/-a:Ne, ne, sem menjala ginekologa ravno pred kratkim, vnetje jajcnikov bi se verjetno kazalo kako drugace. Toliko jim se zaupam, da bi kaj takega ugotovili po pol leta pregledovanja :)

ja moji sestri niso več ku pol leta opazili...pa je imela iste simptome kot ti...niso pa opazili zrd tega, ker niso zadosti globoko pogledali...ko so pogledali tistih 3 cm notr, je blo videt majhen izcedek, in ginekologinja je sklepala, da so glivice...
ko pa je šla drugemu, ji je pogledu fuuuul bolj globoko (je rekla, d jo je tko bolelo) in d ji je opazu vnetje...
ja nevem no...
ti veš komu zaupat, ne bom te js zdej učila, ker zdravnikov sploh ne poznam...
sam tko...da ti povem da se ne zajebavaj s tem, ker lahko vpliva na prihodnost
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 17. Apr. 2008 17:22

Samo na kak nacin pa si dobila obcutek, da se s tem zafrkavam? Ce bi bilo to res, potem ne bi bila 2x na mesec ali se vec pri ginekologu, se ti ne zdi? Bi pac pustila, da stvar mine ... tako pa tega nikakor ne pocnem.

Poleg tega ginekolog pogleda mnogo dlje kot 3 cm, ker uporablja spekulum, ki razsiri noznico.

Simptomi vnetja jajcnikov so zatrdline ali hude bolcine v spodnjem delu trebuha, izcedek in povisana telesna temperatura ter tezave pri odvajanju vode.

Zal mi je, da pri tvoji sestri tega niso ugotovili, sama nisem zdravnica, vem pa ogromno s tega podrocja, ker me skrbi za svoje zdravje, zato moram zaupati strokovnemu mnenju in, ce dva ginekologa zaenkrat nista ugotovila nic taksnega, potem je to pac to. Kaj bo v prihodnosti, pa ne vem. Upam, da nic hudega :)
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 17. Apr. 2008 17:35

^^ja no sej te nism napadala s tem, ko sm rekla, naj se ne zajebavi...in nism rekla da se zajebavaš...ampak sm mela u mislih, da so to resne stvari, ki znajo močno vplivat na prihodnost, mogoče pri plodnosti...

in rekla sm tudi, da nevem kako dela tvoj ginekolog, zato js tebi ne bom govorila ali je dobr al slab...in da to veš sama...

glede vnetja jajčnikov...ja sej si rekla d maš izcedek...za ostalo pa nevem...vročine verjetno nimaš, ker bi drugače že povedla, tudi nism nikjer zasledila da te boli spodnji del trebuha...
ampak sam to...moja sestra pač vročine ni imela (ker ji je reku, da bi od takega hudega vnetja pri povišani telesni temperaturi lahko umrla!)...

ja no...js upam da čimprej ugotovijo kaj ti je...
pa si probala tud s kšnimi domačimi metodami? mama mi je rekla, da pranje s kisom ful pomaga...js sm 1x probala in je res ful pomagalo...
janna

Neprebrana objavaNapisal/-a janna » 17. Apr. 2008 17:45

Tudi jaz imam spet glivice :cry: Najprej sem imela bel izcedek, taki ko sirček, potem nekaj časa nič, ko sem si jo pa izpirala z vaginalno prho (smešna beseda tole :)) sem pa videla, da je ful te svinarije notri :? Šla sem kupit tole http://www.lekarna-lj.si/070_storitve_i ... /0120/0011 in upam, da mi čimprej zginejo, tole mi kar pomaga, pa še niso neke blazno agresivne svečke (po nekaterih se mi je samo poslabšalo), edin čisto mokro rit imam zjutraj :D
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 17. Apr. 2008 17:46

^^lih te je mela moja sestra...pa si jih ni upala vstavit notr (si je kupla na lastno odgovornost), ker se je bala...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 17. Apr. 2008 17:49

Vse domacega kar obstaja - kis, jogurt, hrastova kopel, edino z ognjicem se nisem poskusila, mogoce kdaj bom.

Preizkusila sem tudi multigyn in vitagyn-c, od zdravil pa canesten, dalacin, betadine, diflucan/diflazon.

Tudi sama tezko vem, ali sem sedaj naletela na dobro ginekologinjo, dokler nimas tezav, ne ves in se enkrat poudarjam, da sem jaz v vlogi pacientke, ne zdravnice, in ce bi si znala pomagati bi si ze ne vem kdaj, zato mi nekako ne preostane drugega, kot da jim minimalno zaupam, ohranjam pa svojo laicno presojo.

Se bom pa ob priloznosti pozanimala tudi o vnetju jajcnikov. Sicer pa imamo izcedek vse zenske, gre za beli tok, le-ta ni znak tezav, problem je, ko povzroca pekocino ali srbecico. Zakaj to povzroca pa se ugotavljam ...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 17. Apr. 2008 17:54

janna napisal/-a:Tudi jaz imam spet glivice :cry: Najprej sem imela bel izcedek, taki ko sirček, potem nekaj časa nič, ko sem si jo pa izpirala z vaginalno prho (smešna beseda tole :)) sem pa videla, da je ful te svinarije notri :? Šla sem kupit tole http://www.lekarna-lj.si/070_storitve_i ... /0120/0011 in upam, da mi čimprej zginejo, tole mi kar pomaga, pa še niso neke blazno agresivne svečke (po nekaterih se mi je samo poslabšalo), edin čisto mokro rit imam zjutraj :D

Izpiranja noznice ginekologi ne svetujejo, na trzicu je sicer vaginalna prha od multigyn-a, ki je kar precej reklamirana kot ucinkovita, sama kaj takega ne bi pocela, ker je logicno, da prha sicer izpere glivice, zal pa izpere tudi vse pozitivne bakterije in glivice v noznici, ki varujejo sistem pred zrustvijo. Prha po mojem mnenju lahko najprej deluje blagodejno, ker izpere izcedek, ki povzroca srbenje, sluznico pa kasneje nacne tako mocno, da je potem samo se bolj dovzetna za tezave, ker nima 'varovala' na sebi.

Teh vaginalet sama se nisem poskusila, bom kupila (potrebujes recept?) ob prvi priloznosti, ker pise, da so dobre tudi za lajsanje vnetja zunanjega spolovila, ki nastane zaradi drazenja tesnih oblacil - tudi sama imam na sumu kavbojke, ker so v trenerki moje tezave obcutno manjse.

Aja, mokre riti zjutraj se znebis tako, da vstavis zvecer najvecji vlozek in se ponoci cim manj premikah, globulo pa vstavi cim globlje v noznico.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 17. Apr. 2008 18:01

ne rabiš recepta. stanejo okol 5 eur. te mi je priporočila sestra, ko sm klicala h ginekologu zarad blažjega vnetja. pa so ok, niso pa neka blazna revolucija...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 17. Apr. 2008 18:03

Kika napisal/-a:ne rabiš recepta. stanejo okol 5 eur. te mi je priporočila sestra, ko sm klicala h ginekologu zarad blažjega vnetja. pa so ok, niso pa neka blazna revolucija...

Kot da med temi izdelki sploh obstaja kaksen, ki bi bil revolucionaren, ne :lol: V navodilih je napisano tako, kot da bos najmanj cez par ur spet zdrava, cez par dni pa ti je jasno, da so mogoce samo skodovali, ne koristili.
janna

Neprebrana objavaNapisal/-a janna » 18. Apr. 2008 5:29

MsN napisal/-a:
Kika napisal/-a:ne rabiš recepta. stanejo okol 5 eur. te mi je priporočila sestra, ko sm klicala h ginekologu zarad blažjega vnetja. pa so ok, niso pa neka blazna revolucija...

Kot da med temi izdelki sploh obstaja kaksen, ki bi bil revolucionaren, ne :lol: V navodilih je napisano tako, kot da bos najmanj cez par ur spet zdrava, cez par dni pa ti je jasno, da so mogoce samo skodovali, ne koristili.

Neka blazna revolucija tudi ne morajo biti, ampak meni glivice (takrat ko je še bel izcedek in ko peče in srbi) odpravi, si jih pa vstavim približno od štiri do pet noči zapored, ker so mi v lekarni svetovali, naj jih rajši kakšen dan dalj uporabljam, tudi ko je že vredu.
Tudi meni so se pojavljale zaradi kavbojk, malo so me tiščale v razkoraku in sem jih potem takoj dobila, tudi tangice naj bi kar pripomogle k temu in tamponi (vsaj tako mi je kolegica razlagala, ker je imela njena sestrična res velike probleme s tem).
Mokro rit imam pa čisto vsako jutro, ko uporabljam te svečke, ker se ponoči v spanju vedno obračam, na vsake toliko tudi padem iz postelje, čeprav sedaj že vsaj dve leti nisem :D

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov