Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 31. Mar. 2008 18:41

Sekhmet napisal/-a:Glede izkušenj....zal sm tud sama dala veliko preveč ženskih težav skozi pa še 6 let podlage na tvojo starost mam ;) , sama sem imela razjedice, ko sem imela glivično vnetje. Če pa so te moje t.i. razjedice tvoje t.i. razpokice, tudi okej, nisem špegala z ogledalcem pa SSKJ-ja primerjala s slikovnim gradivom strica gugla.
Plus tega, sem imela zarad glivic prikrito vnetje mehurja in sem imela zarad tega povišano telesno temperaturo. Pa čeprav v knjigi ne piše, da zadeva tako poteka :P

Hotla sem doseč sam to, da je ne boš že zdej napsihirala da ima herpes, potem pa se bo izkazalo, da ni nič tako kritičnega :)

Vrocine nisi imela od glivicnega vnetja, ampak zaradi vnetega mehurja, za katerega je res znacilna vrocina, ampak se polno drugih simptomov, ki jih zenska, ki pozna svoje telo in navade glede odvajanja vode lahko kar hitro prepozna - sploh, ce je vnetje ze zelo napredovalo.

Nisem ji napisala, da ima genitalni herpes, sama je posumila nanj in ja, glede na to, kaksne informacije je dala, obstaja velika moznost, da ga ima. Ce ne, toliko bolje zanjo. Zgolj ugotavljam, nic ne trdim.

Argument glede let pa se mi zdi izredno slab. Starejsa in pametnejsa, ne? Pa saj nismo otroci, da bi tekmovali, kdo vec ve.
Uporabniški avatar
Amaretto
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 2. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaretto » 31. Mar. 2008 23:56

Prej nisem omenila, da takrat ko sva prakticirala oralno se tipu na ustih ni nič poznalo - tist mehurček se mu je naredil približno 2 dni potem.. sej če bi takrat opazila to stvar tega itak ne bi počela..

sekhmet.. praviš, da si imela zaradi glivic posledično vnet mehur.. sicer nisem bila pri zdravniku, ampak približno en teden nazaj sm tudi jaz sumila na to zadevo, ker me je ful bolel mehur vsakič ko sem šla na wc.. samo potem se mi je izboljšal ker sem pila ursin čaj.. srbečica je pa ostala, samo ni bila taka kriza.

kar se pa tiče slikovnega materiala, sem že preverila.. jst nisem dobila takih mehurčkov s tekočino ampak je blo bolj videt (in na otip) kot podkožni mozolji.

vseen najbolje da zadevo pustim pri miru, v sredo bom itak vedla kako je z mano..
I thought I was a fool for no-one, but oh baby I''m a fool for you...
Uporabniški avatar
Amaretto
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaretto » 02. Apr. 2008 12:16

No, pravkar sem prišla od ginekologa - veliko olajšanje - ker nimam herpesa! :o Že takoj ko je "zadevo" videl, je rekel, da ni herpes.. Imam pa bakterijsko vnetje korena dlak na več mestih. Nikol si ne bi mislila, da se tud kej tazga lahko zgodi. Uglavnem, dobila sem antibiotike pa nek sprej in čez pribl. 10 dni naj bi bilo vse ok. :freude:
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 02. Apr. 2008 13:59

Amaretto napisal/-a:No, pravkar sem prišla od ginekologa - veliko olajšanje - ker nimam herpesa! :o Že takoj ko je "zadevo" videl, je rekel, da ni herpes.. Imam pa bakterijsko vnetje korena dlak na več mestih. Nikol si ne bi mislila, da se tud kej tazga lahko zgodi. Uglavnem, dobila sem antibiotike pa nek sprej in čez pribl. 10 dni naj bi bilo vse ok. :freude:

Super! Prihodnjic pa bodita s fantom zelo pozorna na to, kaj ima kdo na ustnicah, nikoli ne ves - mehurcske od herpesa pa hitro zacutis.

Katero zdravilo si pa dobila? In od cesa bi se vnele dlake, ti je pojasnil?
Uporabniški avatar
Amaretto
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaretto » 02. Apr. 2008 14:55

Ja verjemi, te dni sem se tako presekirala, da bom od zdaj naprej res pozorna na to, če se pri katerem od naju kuha herpes al pa karkoli drugega..

Drgač pa je ginekolog rekel, da takšno vnetje lahko pride zaradi depilacije, pa par dni nazaj sem imela tudi menstruacijo, tako da so verjetno še vložki vplival na lažje širjenje teh bakterij.

Dobila pa sem tablete Amoksilav in sprej Bivacyn.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 02. Apr. 2008 14:57

Amaretto napisal/-a:Ja verjemi, te dni sem se tako presekirala, da bom od zdaj naprej res pozorna na to, če se pri katerem od naju kuha herpes al pa karkoli drugega..

Drgač pa je ginekolog rekel, da takšno vnetje lahko pride zaradi depilacije, pa par dni nazaj sem imela tudi menstruacijo, tako da so verjetno še vložki vplival na lažje širjenje teh bakterij.

Dobila pa sem tablete Amoksilav in sprej Bivacyn.

Aha, fino, upam, da se ti stanje cimprej izboljsa :wink:

Pa se tole za vse punce, ki imate zaradi vlozkov ali tamponov razne tezavice tam doli - v lekarni so na voljo 100 % bombazni vlozki (scitniki perila, dnevni in nocni) ter tamponi (3 velikosti), imenujejo se Natura femina in so posebej narejeni za dekleta s tezavami tam doli.
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 02. Apr. 2008 15:25

Amaretto napisal/-a:No, pravkar sem prišla od ginekologa - veliko olajšanje - ker nimam herpesa! :o Že takoj ko je "zadevo" videl, je rekel, da ni herpes.. Imam pa bakterijsko vnetje korena dlak na več mestih. Nikol si ne bi mislila, da se tud kej tazga lahko zgodi. Uglavnem, dobila sem antibiotike pa nek sprej in čez pribl. 10 dni naj bi bilo vse ok. :freude:

ojoj kaj vse lahko ženske pokasiramo... Držim pesti da se čimprej pozdraviš.

Drugač pa tiste k mate glivice probejte eno ful fajno kremco od Justa, teatree, neki tacga, če jo mate doma al pa jo lah kje dobite tko,... ful ful pomaga.
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
Picaboo
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Picaboo » 02. Apr. 2008 18:00

Dagi napisal/-a:Drugač pa tiste k mate glivice probejte eno ful fajno kremco od Justa, teatree, neki tacga, če jo mate doma al pa jo lah kje dobite tko,... ful ful pomaga.

U, a ta krema tud prot glivicam pomaga? :eek: To pa nism vedla. Jo mam doma sam nism nikol probala. Kul.
Uporabniški avatar
Dagi
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dagi » 02. Apr. 2008 20:28

Picaboo napisal/-a:
Dagi napisal/-a:Drugač pa tiste k mate glivice probejte eno ful fajno kremco od Justa, teatree, neki tacga, če jo mate doma al pa jo lah kje dobite tko,... ful ful pomaga.

U, a ta krema tud prot glivicam pomaga? :eek: To pa nism vedla. Jo mam doma sam nism nikol probala. Kul.

ja saj men je... ampak mogoče zato ker mi je takrt una k je prodajala njihove izdelke rekla da za ful stvari pomaga, pa mam mogoče sam v glavi... :D Isto za eno njihovo olje... krkol me matra ga mal ponucam pa je kuj bolš... Edin za srce ne no... :D
Drgač pa dej tisto kremco na tampon, al pa na higienski vložk, al se pa namaž... pa boš vidla.
Always look on the bright side of life!
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 03. Apr. 2008 10:17

Dagi napisal/-a:
Picaboo napisal/-a:

ja saj men je... ampak mogoče zato ker mi je takrt una k je prodajala njihove izdelke rekla da za ful stvari pomaga, pa mam mogoče sam v glavi... :D Isto za eno njihovo olje... krkol me matra ga mal ponucam pa je kuj bolš... Edin za srce ne no... :D
Drgač pa dej tisto kremco na tampon, al pa na higienski vložk, al se pa namaž... pa boš vidla.

men je pa ta krema full premočna za dol spodi, ker me pol vse peče... je pa res da čajevec zdravi vnetja, tako, da jst uporabljam en balzam iz čajevca, ki je full bolj blag...to tko namažem, kot bi recimo s canestenom... to se tud tako prodaja kot just, dobi se pa v takih velkih lončkih, je pa ena nemška zadeva...
Uporabniški avatar
love18
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a love18 » 03. Apr. 2008 12:57

jst sm bla prejle pr ginekologi..zaradi glivic..par dni nazaj sm sm pisala da sumim da mam glivice sam d me nč ne srbi pa tu..no in sm dobila eno kapsulo diflazona..ni mi hotla dat svečk kr bom bolana čez 3 dni..a je mela kera izkušne s tem kapsulam.. kr mi je mal čudn da sm sam to dobila..a sploh pomaga tu..uglaunem je sam ena kapsula not u škatlc..
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 03. Apr. 2008 13:58

ja, ko poješ ti ful odplakne vse vn iz tamale :D sam pol je vprašanje a spet pride nazaj al ne :?

pomaga pa, brez skrbi ;) velik bl ko sam canesten.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 03. Apr. 2008 14:05

love18 napisal/-a:jst sm bla prejle pr ginekologi..zaradi glivic..par dni nazaj sm sm pisala da sumim da mam glivice sam d me nč ne srbi pa tu..no in sm dobila eno kapsulo diflazona..ni mi hotla dat svečk kr bom bolana čez 3 dni..a je mela kera izkušne s tem kapsulam.. kr mi je mal čudn da sm sam to dobila..a sploh pomaga tu..uglaunem je sam ena kapsula not u škatlc..

Nic posebnega ti ni predpisala, diflazon ali diflucan sta namenjena proti glivicam po vsem telesu, teoreticno gledano bi moralo biti sedaj boljse, osebno pa ne poznam punce, ki bi ji to dejansko pomagalo. Preden se katera v resnici znebi takih in onakih vnetij, jih dozivi tisoc in potem sama izbrska nekaj, kar na koncu nima veze z uradno medicino, ker vsa ta zdravila tako rusijo ravnovesje tam doli, da se ti vse ponavlja. Zal, upam pa, da bos sama srecnica in ti bo to pomagalo :)
Uporabniški avatar
love18
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a love18 » 03. Apr. 2008 14:25

ja sej tu je tu ku dvomim da bo to dovolj..uglaunem tableto sem že spila,pa en cajt se bom še s canesten kremo mazala pa usak večer tampon v jogurt namočen not dala..pa upam da bo ke bulš..če ne bom šla spet h ginekologi :wink: pa upam da bom sploh opazla če je izboljšanje al ne..kr če bi me srbel bi vedla ne..tku morm bit zdej zlu pozorna na izcedek..uglaunem če ne bo nobenega izcedka v naslednjih dneh..se pravi da je pomagalo ne? aja pa a beli tok je normaln al ne? kr nek sem prebrala da to ni normaln.. pa dons pr ginekologinj mi je rekla da mi brisa ne bo vzela ker imam izcedek..pa jst ma izcedek že od kar pomnem :? mislim zmiri je na konc dneva kak bel flek na spodnjicah..ah čudn je use tu :wink:
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 03. Apr. 2008 14:56

love18 napisal/-a:ja sej tu je tu ku dvomim da bo to dovolj..uglaunem tableto sem že spila,pa en cajt se bom še s canesten kremo mazala pa usak večer tampon v jogurt namočen not dala..pa upam da bo ke bulš..če ne bom šla spet h ginekologi :wink: pa upam da bom sploh opazla če je izboljšanje al ne..kr če bi me srbel bi vedla ne..tku morm bit zdej zlu pozorna na izcedek..uglaunem če ne bo nobenega izcedka v naslednjih dneh..se pravi da je pomagalo ne? aja pa a beli tok je normaln al ne? kr nek sem prebrala da to ni normaln.. pa dons pr ginekologinj mi je rekla da mi brisa ne bo vzela ker imam izcedek..pa jst ma izcedek že od kar pomnem :? mislim zmiri je na konc dneva kak bel flek na spodnjicah..ah čudn je use tu :wink:

Ma glede izcedka so mnenja deljena. Moj bivši ginekolog je vztrajno trdil, da zdrava ženska nima nikakršnega izcedka, medtem ko moja zdajšnja ginekologinja govori, da je beli tok normalen pojav, ker se noznicna sluznica na tak nacin cisti - tezaven je samo tisti, ki povzroca probleme (srbenje, pekoc obcutek, izrazita barva in vonj) in s tem se tudi sama strinjam.

Pocakaj pa bo kaj bo, se pa ta vnetja lahko zelo vlecejo in ponavljajo tako da ne obupati. Pa obvezno imej odnose s kondomom!

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov