Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 30. Mar. 2008 18:42

Amaretto napisal/-a:a je mogoče imela katera tako vnetje, da so se ji pojavle bunkice po velikih sramnih ustnicah + pekoča bolečina? Men se je namreč to pojavlo ene 2 dni nazaj, pa me je zlo strah ker so taki simptomi pr genitalnem herpesu.. joj upam da ni to. A bi blo možno, da je to kakšna alergična reakcija na vložke? Sm mela ravno menstruacijo ko se mi je to pojavlo.. pa vsakič me po menstruaciji začne srbet in pečt :? :cry:

Pojdi cimprej na pregled h ginekologu. Genitalni herpes izgleda nekako takole, da se pojavi razjedice - podobno kot na ustnicah, ki pecejo in skelijo. To bos najlazje ugotovila tako, da gres na pregled ...

Naceloma so glavni simptomi glivic izcedek, srbenje in pekoc obcutek, pogosto se pojavijo po menstruaciji - ker je ravnovesje tam doli zmedeno, drazenje vlozkov/tamponov ipd.

Tudi jaz opazam, da je stanje med in po menstruaciji najbolj obcutljivo, zato vztrajam na jogurtih.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 30. Mar. 2008 19:01

a ste se že kdaj poskušale sprat s kisom? meni mi je to mama svetovala - razredčen kis (lahko tud nerazredčen), pa da kao ful pomaga
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 30. Mar. 2008 19:43

MilkyWay napisal/-a:a ste se že kdaj poskušale sprat s kisom? meni mi je to mama svetovala - razredčen kis (lahko tud nerazredčen), pa da kao ful pomaga

Pomaga, dokler vnetje ni hudo. Malce blazi in daje boljsi obcutek tam doli, ni pa neka revolucija.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 31. Mar. 2008 9:04

amaretto js mam isti problem zdej, samo da razjedic nimam kolkr sm vidla, me pa mal srbi pa peče - mela sm ful hud vnetje ene par mescou nazaj in ne morm verjet da se ponavla.

mozna je tut alergija na intimna mila ane?! :?
a se dajo une kapsulce dobit brez recepta?!?!
Zivljenje je piskotek!
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 31. Mar. 2008 9:15

inaa napisal/-a:amaretto js mam isti problem zdej, samo da razjedic nimam kolkr sm vidla, me pa mal srbi pa peče - mela sm ful hud vnetje ene par mescou nazaj in ne morm verjet da se ponavla.

mozna je tut alergija na intimna mila ane?! :?
a se dajo une kapsulce dobit brez recepta?!?!

Stvar se ponavadi ponavlja, ja in preden ti ne naredi brisa, nimas pojma ali so res glivice ali kaj drugega, zato pojdi na pregled in naj ti naredi bris.

Intimnih mil pa v primeru vnetij ni dobro uporabljati, ker samo vnetje skoduje flori tam doli, milo pa je sama kemija in cperav reklame obljubjajo resitve vnetij ipd., je to larifari. Voda je za umivanje dovolj, pa se s tem ne smes pretiravati, ker ce si se za vnetjem zdravila z zdravili, so ti le-ta verjetno se bolj porusila ravnovesje tam doli in z mili samo se bolj drazis in hop, vnetje je spet tu.

Ce pravis, da je hudo, ne hodi v lekarno, ker ti ne bo nic pomagalo, ampak pojdi h ginekologu.

Ne vem zakaj se nekatere tako izogibate pregleda - ce stvar ne stima in, ce vas pece/srbi, menda ne boste cakale, da bo boljse cez 2 tedna? Ker verjetno ne bo, zal.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 31. Mar. 2008 9:22

ne sj ubistvu se ne izogibam, samo ce bi se lahko sama pozdravla bi to rajs nardila...zgleda da bom res mogla it cimprej :?

drugac pa nazadnje mi je hotla uzet bris pa mi ga poj k je rekla da j prevec hud unetje k j ze tko blo krvav k mi je neki stokala notr, tko da mislm da bo to taprva stvar k bo zj naslednic k se prkazem tam :) dons sicer ne bo mozno da grem k svoji k morm it na fax pa ostat u lj, a je tm u unem zdr domu pri filofaxu se treba narocit al lahko samo prletim na pregled na hitr pa da mi zdravila?!
Zivljenje je piskotek!
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 31. Mar. 2008 9:39

inaa napisal/-a:ne sj ubistvu se ne izogibam, samo ce bi se lahko sama pozdravla bi to rajs nardila...zgleda da bom res mogla it cimprej :?

drugac pa nazadnje mi je hotla uzet bris pa mi ga poj k je rekla da j prevec hud unetje k j ze tko blo krvav k mi je neki stokala notr, tko da mislm da bo to taprva stvar k bo zj naslednic k se prkazem tam :) dons sicer ne bo mozno da grem k svoji k morm it na fax pa ostat u lj, a je tm u unem zdr domu pri filofaxu se treba narocit al lahko samo prletim na pregled na hitr pa da mi zdravila?!

Tezko bos trajno sama pozdravila, se zdravila zelo tezko pomagajo.

Za narocanje pa ne vem, ker nisem iz Lj. V vsakem primeri poklici in povej, da imas tezave ter kdaj lahko prides.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 31. Mar. 2008 13:42

men se je zdej tut pojavlo blago vnetje. in sm klicala h ginekologu in mi je sestra rekla, naj si grem lepo kupit 20% natrijev tetraborat u lekarno in da bi mogl bit ok... sicer sm mal skeptična, ampak bom probala in pol poročala ;)
Uporabniški avatar
Amaretto
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 2. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaretto » 31. Mar. 2008 14:57

Jst sm naročena za v sredo sam sem zdaj itak 100% da gre za genitalni herpes, ker mam vse simptome - mal povišana telesna temperatura, boleče bezgavke v dimljah in pojavlajo se mi razjedice, ki svinjsko pečejo :cry:

pa še s tem se ujema, da je mel tip ene 10 dni nazaj herpes na ustnicah in se mi je verjetno prenesel prek oralca... uglavnem, ni bilo prek penetracije..

a ma mogoče katera izkušnje s tem tipom virusa (mislm da je to HPV 1)?
I thought I was a fool for no-one, but oh baby I''m a fool for you...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 31. Mar. 2008 15:48

Amaretto napisal/-a:Jst sm naročena za v sredo sam sem zdaj itak 100% da gre za genitalni herpes, ker mam vse simptome - mal povišana telesna temperatura, boleče bezgavke v dimljah in pojavlajo se mi razjedice, ki svinjsko pečejo :cry:

pa še s tem se ujema, da je mel tip ene 10 dni nazaj herpes na ustnicah in se mi je verjetno prenesel prek oralca... uglavnem, ni bilo prek penetracije..

a ma mogoče katera izkušnje s tem tipom virusa (mislm da je to HPV 1)?

Kje za vraga pa sta imela pamet, da sta izvajala oralne odnose, ce je imel herpes?!

Pojdi v lekarno, povej, kaj sumis in naj ti dajo neko kremo, ker s to zadevo bos verjetno brez zdravil tezko normalno prezivela do srede.
Pa obvezno mora tudi on na teste za genitalni herpes, ne da se bos samo ti zdravila, ker ce je res to to, potem bosta morala precej stvari nastudirati glede vajine spolnosti, da ne bo se vecjih tezav. Preberi na internetu, je ogromno zadev o genitalnem herpesu.
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 2. 2008
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 31. Mar. 2008 16:29

Prvič...Ne zganjaj panike in pojdi k ginekologu....razjedice se pojavjo tud pri glivicah, veš, vročina pa je tako ali tako stalni spremljevalec težjih vnetij, prav tako otečenost bezgavk :wink:

Herpes simplex pa je (nedokazano) povezan z genitalnim herpesom in upam, da se ti zadeva res ni prenesla. Inkubacijska doba je ravno okoli 4-10 dni, tako da....
Drugič raje počakaj tiste 14 dni, da mine izbruh. Res je bilo zelo neodgovorno od tebe prakticirat, kar si, ampak zdaj je kar je in tega v bodoče nikdar več ne počni...v končni fazi daj na tehtnico 14 dni pavze ali pa celo življenje nevšečnosti :?

Če se je preneslo, je čist vseeno kako, zarad tega, ker ni prišlo do penetracije, je ne boš nič lažje odnesla. Torej veliko sreče v sredo.

Držim pesti, da bo vse ok :)
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 31. Mar. 2008 16:42

Sekhmet napisal/-a:Prvič...Ne zganjaj panike in pojdi k ginekologu....razjedice se pojavjo tud pri glivicah, veš, vročina pa je tako ali tako stalni spremljevalec težjih vnetij, prav tako otečenost bezgavk :wink:

To pa ni res. Pri glivicnem vnetju ni vrocine, le-to je pri vnetju jajcnikov, tudi razjedic ni, lahko so razpoke zaradi razdrazene sluznice, ki pa so na videz krepko razplocljive od tistih, ki nastanejo pri herpesu. Sicer pa je na internetu precej slikovnega materiala in informacij, tako da lahko punca sama pobrska in za silo ugotovi, v cem je problem. Ceprav ze samo dejstvo, da je imel fant herpes na ustnici, zal ne daje spodbude.

In zakaj ne panike? Genitalni herpes ni tako nedolzna spolno prenosljiva bolezen in se najmanj neboleca in nadlezna, zato je panika oz. strah cisto upravicen. Je pa res, da zdaj, ko je zadeva ze izbruhnila, ne bo kaj dosti pomagalo ...
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 31. Mar. 2008 17:27

MsN napisal/-a:
Sekhmet napisal/-a:Prvič...Ne zganjaj panike in pojdi k ginekologu....razjedice se pojavjo tud pri glivicah, veš, vročina pa je tako ali tako stalni spremljevalec težjih vnetij, prav tako otečenost bezgavk :wink:

To pa ni res. Pri glivicnem vnetju ni vrocine, le-to je pri vnetju jajcnikov, tudi razjedic ni, lahko so razpoke zaradi razdrazene sluznice, ki pa so na videz krepko razplocljive od tistih, ki nastanejo pri herpesu. Sicer pa je na internetu precej slikovnega materiala in informacij, tako da lahko punca sama pobrska in za silo ugotovi, v cem je problem. Ceprav ze samo dejstvo, da je imel fant herpes na ustnici, zal ne daje spodbude.

In zakaj ne panike? Genitalni herpes ni tako nedolzna spolno prenosljiva bolezen in se najmanj neboleca in nada, zato je panika oz. strah cisto upravicen. Je pa res, da zdaj, ko je zadeva ze izbruhnila, ne bo kaj dosti pomagalo ...

Zakaj ne panike?? Prvič zato, ker ji v tem trenutku panika ne bo prav nič pomagala, tudi ne, če je dejansko že dobila herpes. S paniko in strahom bi se morala ubadat, preden je tipu dovolila določeno ravnanje. Zdej je že, kar je. In kaj to je, bo povedal ginekolog in ne klub deklic na nekem forumu. In če je herpes, se bo pač mogla naučit živet z njim. Tako preprosto je to.

Niti nisem nikjer napisala, da vročina spremlja glivično vnetje. Moje besede so bile, da vročina navadno spremlja huda vnetja, mišljeno vnetja, takšna in drugačna. In v njenem primeru še ni jasno, ali gre za glivice ali herpes ali kaj hujšega, torej, nima smisla, da si že zdaj sama postavlja diagnozo in se obremenjuje s tem, preden je potrebno. Lahko gre le za reakcijo na natrijev tetrabulat, oziroma preobčutljivostno reakcijo na kaj drugega, s čimer je poskušala lajšati blago vnetje.

Razjedice, razpokice, ranice....:roll: tvoja burna reakcija na mojo ubeseditev njenega stanja, je bila res potrebna, ja. Kakorkoli te pekoče zadevšne imenuješ, so stalni spremljevalci glivičnega vnetja. :roll: Mehurčki, po drugi strani, pa so čisto nekaj drugega.

Aja pa še to, zdravniki sumijo na povezavo med obema herpesoma, medtem ko prenos sam še ni dokazan.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 31. Mar. 2008 17:39

Glej, vse kar sem ti napisala je, da za glivicno vnetje ni znacilna povisana telesna temperatura, niti razjedice torej verjetno ne gre za glivice. Sama je povedala za povezavo med fantovim herpesom in njenimi simptomi, torej je neka logicna razlaga za kaj gre, jasna. Ni pa dokoncna, imas prav, ja. Zato pa gre na pregled. Forum pa je tukaj zato, da se zadeve pokomentira in vec glav vec ve - niso pa to neke zdravniske diagnoze, tega se verjetno vsaka bralka zaveda.

Sama pa imam (zal) toliko izkusenj z vnetji tam doli, da lahko dokaj zanesljivo povem, da pri obicajnem vnetju, torej bakterijskem ali glivicnem, razjed ni. In to ti bo potrdil vsak ginekolog ... Zato je jasno, da je ob razjedici zavladala panika. da le-ta ne bo resila nic, pa sem dodala ze v prejsnem postu.
Uporabniški avatar
Sekhmet
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Sekhmet » 31. Mar. 2008 17:58

Glede izkušenj....zal sm tud sama dala veliko preveč ženskih težav skozi pa še 6 let podlage na tvojo starost mam ;) , sama sem imela razjedice, ko sem imela glivično vnetje. Če pa so te moje t.i. razjedice tvoje t.i. razpokice, tudi okej, nisem špegala z ogledalcem pa SSKJ-ja primerjala s slikovnim gradivom strica gugla.
Plus tega, sem imela zarad glivic prikrito vnetje mehurja in sem imela zarad tega povišano telesno temperaturo. Pa čeprav v knjigi ne piše, da zadeva tako poteka :P

Hotla sem doseč sam to, da je ne boš že zdej napsihirala da ima herpes, potem pa se bo izkazalo, da ni nič tako kritičnega :)

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov