Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 04. Mar. 2008 18:42

MilkyWay napisal/-a:
Tinki napisal/-a:Tud jst sem že probala z jogurtom. Ja, pomaga, ampak samo začasno. Men se je namreč po enem tednu vse ponovil. Že tko mam skos sranje zarad glivic.

ej ma js tudi...vedno po menstri me srbi za po*..... kšne 2,3 dni...usake tolko me spet primejo...sploh nevem kej nej si mislim...ponavadi pole vedno k srbi, si namažem s canestenom (k sm si ga shranla za hude čase :wink: ) in pole pomaga...ma ne mislim js to delt u nedogled!!

Kaj pa ce bi obiskala ginekologa? Namrec vse glivice se ne pozdravijo samo s canestenom, zato pa se ti ponovijo ... plus milijon drugi razlogov zakaj se vracajo :roll:
Uporabniški avatar
Tinki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinki » 05. Mar. 2008 7:20

Jogurt je zame le začasna rešitev, ker do ginekologinje ponavadi ne pridem takoj. Enkrat sem imela spet vnetje in sem se zaradi stalnega pritoževanja da se moram tudi, če imam vnetje prej naročiti, prišla na pregled šele po enem tednu od začetka vnetja. Vmes sem si pomagala z jogurtom. In... Jaz pridem k ginekologinji in potem me ona lepo napizdi, da sploh nimam vnetja :eek: Tko da... Res ne vem. Ravno včeraj sem bila spet pri njej in dobila vaginalne globule (prvič-ponavadi sem dobila nekaj drugega). Tko da upam, da bo to zdaj pomagal. Držte pesti! :)
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 05. Mar. 2008 22:08

MsN napisal/-a:
MilkyWay napisal/-a:
Tinki napisal/-a:Tud jst sem že probala z jogurtom. Ja, pomaga, ampak samo začasno. Men se je namreč po enem tednu vse ponovil. Že tko mam skos sranje zarad glivic.

ej ma js tudi...vedno po menstri me srbi za po*..... kšne 2,3 dni...usake tolko me spet primejo...sploh nevem kej nej si mislim...ponavadi pole vedno k srbi, si namažem s canestenom (k sm si ga shranla za hude čase :wink: ) in pole pomaga...ma ne mislim js to delt u nedogled!!

Kaj pa ce bi obiskala ginekologa? Namrec vse glivice se ne pozdravijo samo s canestenom, zato pa se ti ponovijo ... plus milijon drugi razlogov zakaj se vracajo :roll:

ma 1x sm že bla pr njej pa mi je dala canesten tablete...in k sm to uporabljala je ful pomagalo...zdej bi izpadlo malo čudno d grem lih spet tja? :? bi pa res rada že končala to stvar...

a jogurt daste na tampon?
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 06. Mar. 2008 0:38

in zakaj bi blo cudno, ce bi sla spet do ginekologa? Ti kr pejt, mugoce ti pa da se kej druzga :)

Drugac pa jst tampon kr namocm v jogurt, mal pustim not, da se prepoji in ga dam not...kar je ful zoprno :twisted:
Uporabniški avatar
lolika69
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolika69 » 06. Mar. 2008 9:35

Ma če so ene mame pr splošnih zdravnikih vsak tedn, zakaj nebi še me ble pr ginekologu vsak mesec. Men se pa to res ne zdi zoprno. Tud če rečmo kej ne vem kar se tiče tabletk al pa če u kej nism sigurna, jz kr ginekologa kličem.
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 06. Mar. 2008 14:22

ma sej nevem...mogoče je pa tud kšna rekcija na vložke...sej zdej poskušam uzet sensitive, pa bit bolj na tamponih...bom vidla ku bo...lhko pa tud d niso glivice...
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 06. Mar. 2008 14:43

tamponi ne vplivajo dobr na težave z glivicami. najboljši so uni naravni bombažasti Vir vložki. sam kdo pa tiste plenice uporablja :twisted:

sm pa zanč kupla njihove ščitnike perila bol za foro ko ne, pa sm bla fuuuul pozitivno presenečena. čist normalni tanki so, lepo oblikovani (ko alldays). sm prčakvala da bojo bolj debeli. pa še bombažasti so in zato ne dražijo nič tam spodaj. :top:
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 06. Mar. 2008 15:33

Kika napisal/-a:tamponi ne vplivajo dobr na težave z glivicami. najboljši so uni naravni bombažasti Vir vložki. sam kdo pa tiste plenice uporablja :twisted:

sm pa zanč kupla njihove ščitnike perila bol za foro ko ne, pa sm bla fuuuul pozitivno presenečena. čist normalni tanki so, lepo oblikovani (ko alldays). sm prčakvala da bojo bolj debeli. pa še bombažasti so in zato ne dražijo nič tam spodaj. :top:

Ja, ampak problem pri teh mini vlozkih Vir je pri meni ta, da se muckajo, ker so ful mehki in nic plasticni in potem ne ostanejo na svojem mestu, sploh ce imas probleme z izcedki in je pol vse vlazno ... Jih pac zato veckrat menjam, ampak dobro ... glede na to, da so bombazni, me pomirja dejstvo, da verjetno niso tako sranje za vnetja kot kaj bolj umetnega ...

MilkyWay, glede obiska ginekologa pa - jaz ne vem zakaj ga ne bi obiskala v primeru tezav, saj zato pa obstajajo. Njhovo delo niso zgolj redni pregledi, ampak tezave povezane z zenskimi spolovili, torej je boljse, da gres tja na pregled in ti oni povejo cemu te srbi ... lahko so krivi vlozki, ce te seveda takrat, ko jih ne uporabljas, ne motijo, cisto mozno pa je, da imas vnetje in, ko imas to sranje, te moti vsaka malenkost iz okolja ...
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 06. Mar. 2008 17:26

MsN napisal/-a:MilkyWay, glede obiska ginekologa pa - jaz ne vem zakaj ga ne bi obiskala v primeru tezav, saj zato pa obstajajo. Njhovo delo niso zgolj redni pregledi, ampak tezave povezane z zenskimi spolovili, torej je boljse, da gres tja na pregled in ti oni povejo cemu te srbi ... lahko so krivi vlozki, ce te seveda takrat, ko jih ne uporabljas, ne motijo, cisto mozno pa je, da imas vnetje in, ko imas to sranje, te moti vsaka malenkost iz okolja ...

zdej mam lih menstro tko d bom vidla kko bo na koncu tetke...zaenkrat je use u redu...če bo čez par dni kej srbelo, grem gvišno k G, k mi to gre že počasi na živce...ma itk predn me naroči, bo minilo neki cajta...in ko bom na vrsti, bo že use skupi minilo...če bi se predhodno naročila (da bi klicala že zdej), pa ne vidim pomena, k lhko ne bo neč narobe...(ja vem, kompliciram...)

sicr je pa tko z mojo ginekologinjo...moji sestri ni opazla hudega vnetja jajčnikov (še vročino bi dobila in je ne bi blo več!! :? ), kako bo šele meni opazla glivice, k so manj očitne ku jajčniki...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 06. Mar. 2008 18:10

MilkyWay napisal/-a:
MsN napisal/-a:MilkyWay, glede obiska ginekologa pa - jaz ne vem zakaj ga ne bi obiskala v primeru tezav, saj zato pa obstajajo. Njhovo delo niso zgolj redni pregledi, ampak tezave povezane z zenskimi spolovili, torej je boljse, da gres tja na pregled in ti oni povejo cemu te srbi ... lahko so krivi vlozki, ce te seveda takrat, ko jih ne uporabljas, ne motijo, cisto mozno pa je, da imas vnetje in, ko imas to sranje, te moti vsaka malenkost iz okolja ...

zdej mam lih menstro tko d bom vidla kko bo na koncu tetke...zaenkrat je use u redu...če bo čez par dni kej srbelo, grem gvišno k G, k mi to gre že počasi na živce...ma itk predn me naroči, bo minilo neki cajta...in ko bom na vrsti, bo že use skupi minilo...če bi se predhodno naročila (da bi klicala že zdej), pa ne vidim pomena, k lhko ne bo neč narobe...(ja vem, kompliciram...)

sicr je pa tko z mojo ginekologinjo...moji sestri ni opazla hudega vnetja jajčnikov (še vročino bi dobila in je ne bi blo več!! :? ), kako bo šele meni opazla glivice, k so manj očitne ku jajčniki...

Po moje pa so glivice bolj opazne, ker je sluznica zelo vidno razdrazena, podobno je z zunanjim spolovilom, jajcniki pa so skriti ocem in, ce zdravnik ne opravi ultrazvoka in, ce slabo potipa med pregledom v notranjosti noznici, je cisto mogoce, da rece, da je vse ok, ceprav mislim, da se vneti jajcniki kar precej bolece cutijo in ze zenska sama obisce ginekologa in poudari tezavo.

Saj bos videla kako in kaj, ni pa dobro, ce si glivice samozdravis oz. cakas, da same izginejo, ker naceloma se to res zgodi, ampak se potem bolj ponavljajo kot v primeru, da jih zdravis :wink:
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 06. Mar. 2008 19:01

MsN napisal/-a:Po moje pa so glivice bolj opazne, ker je sluznica zelo vidno razdrazena, podobno je z zunanjim spolovilom, jajcniki pa so skriti ocem in, ce zdravnik ne opravi ultrazvoka in, ce slabo potipa med pregledom v notranjosti noznici, je cisto mogoce, da rece, da je vse ok, ceprav mislim, da se vneti jajcniki kar precej bolece cutijo in ze zenska sama obisce ginekologa in poudari tezavo.

a-a...mojo sestro je fuuul bolelo kr neki mescu...in vedno, ko je šla na pregled, ji je rekla, d so glivice in ji dajala canesten...ampak itk ni nč pomagalo...fora je, da je G mojo sestro pregledla samo kšnih 5 cm v notranjost, bi pa mogla več...in jo je samo narahlo potipala, kar pa sestre itak ni bolelo...
...pole je moja mama zgubila živce in poklicala svojga ginekologa in tja naročila mojo sestro...in on se je spraševal, da kako ginekologinja ni vidla tako močnega izcedka, ker je bil res viden!

seveda pa je itak vedno najlažje reč ginekologom, še posebi tistim neizkušenim, d so glivice... :?
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 06. Mar. 2008 19:20

jst bi v takem primeru takoj menjala G. Jaz sem zmeraj, ko sem imela vnetje, poklicala, in prisla drug dan na vrsto. Pac mal pojamrej da je ful hudo (tud ce v resnici ni)
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 06. Mar. 2008 19:41

missy* napisal/-a:jst bi v takem primeru takoj menjala G. Jaz sem zmeraj, ko sem imela vnetje, poklicala, in prisla drug dan na vrsto. Pac mal pojamrej da je ful hudo (tud ce v resnici ni)

ja sej pole ga je zamenjala - je šla tistemu, k jo je pozdravu (ta k je vidu da je vnetje jajčnikov)...
pole bom malo pojokala, d res grozno srbi, d ne morm spat, kej šele sedet :wink: ...bo že kej pomagalo d pridem takoj na vrsto :)
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 06. Mar. 2008 22:53

A je mela katera kdaj slučajno kako kožno glivično obolenje?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
Tinki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinki » 07. Mar. 2008 10:41

Ja, jst in to na nogi med palcem in kazalcem sem imele rdeče pikice. En teden sem se mazala z canestenom in problem je bil rešen.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov