Glivice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Gost
tantra napisal/-a:lamisil krema je najnovejša od antimikotikov. lamisil uniči glivice do konca ,medtem ko jih canesten samo preprečuje da se ne širijo. jaz sem mazal s canestenom ampak zadeva se je vrnila. danes sem namazal obolelo mesto s lamisilom in že po nekaj urah se pozna izboljšanje. bom poročal če bo stvar do konca pozdravljena.
Kaksne simptome pa imas? Ker za moske pravijo, da jih imajo redko oz. se pokazejo kasneje, ko je vnetje res ze hudo ...
-
*lilica* - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 8. 2007
Jest sem bla včerej na pregledu pri ginekologinji pa je rekla, da mam mal glivičnega vnetja, ampak da ni nič tako hudo, zna pa biti nadležno.
Napisala mi ni nič.
Če vseen uporabljam Canesten pa se mal namažem znotrej najbrž ne more škodit?
Napisala mi ni nič.
- tantra
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
MsN napisal/-a:tantra napisal/-a:lamisil krema je najnovejša od antimikotikov. lamisil uniči glivice do konca ,medtem ko jih canesten samo preprečuje da se ne širijo. jaz sem mazal s canestenom ampak zadeva se je vrnila. danes sem namazal obolelo mesto s lamisilom in že po nekaj urah se pozna izboljšanje. bom poročal če bo stvar do konca pozdravljena.
Kaksne simptome pa imas? Ker za moske pravijo, da jih imajo redko oz. se pokazejo kasneje, ko je vnetje res ze hudo ...
ma žena je imela vnetje. no ni bilo zelo hudo in zdravnik ji je predpisal difluncan in canesten vaginalete in canesten kremo in rekel da si še jaz mažem s to kremo. ona se je pozdravila in tudi meni je izginila rdečina ampak ne do konca. in vse je bilo ok dokler se nisva šla spet kopat na bazen in v roku enega tedna jih je dobila spet. sedaj se spet zdravi ampak jaz sem se odločil da canesten kreme ne uporabljam več ker ne odpravi vnetja. sedaj sem že trikrat namazal z lamisilom in efekt se že opazi.
aja pa v toplice ne kopanje več ne bova šla. zgleda da je to edini vzrok za njene glivice.
Zadnjič spremenil tantra, dne 15. Feb. 2008 18:02, skupaj popravljeno 1 krat.
- Gost
*lilica* napisal/-a:Jest sem bla včerej na pregledu pri ginekologinji pa je rekla, da mam mal glivičnega vnetja, ampak da ni nič tako hudo, zna pa biti nadležno.
Napisala mi ni nič.
S cem pa bi se namazala znotraj? Canesten krema je samo za zunanjo uporabo.
Narobe ne bo, ampak jaz bi raje ko Canesten uporabila kaj drugega - recimo tampon v jogurtu ali pa multigyn gel iz lekarne ...
- tantra
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
*lilica* napisal/-a:Jest sem bla včerej na pregledu pri ginekologinji pa je rekla, da mam mal glivičnega vnetja, ampak da ni nič tako hudo, zna pa biti nadležno.
Napisala mi ni nič.
ginekologinja ti ni dobra. če imaš tudi malo vnetja ti mora dati konkretna zdravila. od njih ti bo res izginilo samo vnaprej moraš pazit kaj delaš. tudi moja žena je mela tako malo vnetja in je rekla in uporabljala domača zdravila. stvar se takrat samo razbohoti. mislim da difluncan edino pomaga konkretno pri ženski.
- Gost
*lilica* napisal/-a:Jest sem kakšne štiri leta nazaj že imela kremo canesten in mi je pomagala, saj do prejšnjega tedna ni bilo nič.
A to diflucan so tablete al kako?
Ja, Diflucan so tablete na recept.
Meni je tudi cudno, da vidi vnetje pa ne ukrepa, ker nezdravljene glivice - malo ali veliko, se rade ponavljajo ...
- Gost
missy* napisal/-a:tudi s canesten kremo se lahko namazes malo noter, ampak samo vhod noznice. meni ne pomaga nic drugega, kot to.
V navodilih ekstra pise, da ne sme mazati noter, vhod noznice pa verjetno mislis velike sramne ustnice, cisto ob luknjici ... to ni notranjost. Vazno je, da ne gres s to kremo noter, ker je ze itak na sami kozi zelo agresivna, kaj sele na sluznici.
-
missy* - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 8. 2007
velik ginekologov sm vprasala, ce se lahko da tut malo v noznico, pa so rekli, da ni nic narobe s tem. Do prvega clenka na prstu das lahko not. in men drugac ta krema sploh ne pomaga, niti vaginalete, niti kaj drugega, samo ce dam canesten kremo v noznico.
drugac pa ja, tut jogurt pomaga (nekaterim). Meni je pomagal, ampak samo LCA. Samo se mi zdi prevec packarije.
Multigyn se dobi brez recepta ja.
drugac pa ja, tut jogurt pomaga (nekaterim). Meni je pomagal, ampak samo LCA. Samo se mi zdi prevec packarije.
Multigyn se dobi brez recepta ja.
- Gost
*lilica* napisal/-a:missy* napisal/-a:Multigyn se dobi brez recepta ja.
A pa ta gel potem naneseš v nožnico al kako? Nekje sem prebrala, da je dobro, da se namažeš pred spolnim odnosom in da se namaže tudi partner.
Je vec moznosti - kupis gel v lekarni brez recepta, namazes zunaj ali pa noter (s prstom ali aplikatorjem, ki je prilozen). To, da bi se oba mazala pred odnosom, mi ni znano, verjetno pa ni skodljivo.
Jogurt je nekaterim vsec, ker vzpostavi ravnovesje tam doli, nujno mora biti probioticni, torej navaden, brez sadja ipd., noter pomocis tampon in si das tampon za nekaj casa v noznico.
Glede Canesten kreme pa - eno izmed slabsih zdravil za glivice, tako da priporocam uporabo vsega drugega, ce ta zadeva odpove.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov