Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 18. Jun. 2010 23:19

O hvala za odgovor. Imam obe kremici doma, tko da mu bom kar dala eno od njih. Am, koliko časa je pa priporočljivo da se maže, če slučajno veš?
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 20. Jun. 2010 10:35

Najboljše je da pogledaš v navodila za uporabo če jih imaš, mislim da v obeh piše tam 1-2 tedna. Jaz sem mojemu dala kremo, ko sem imela sum da sem tudi njega okužila pa sem mu rekla naj kar celo ponuca, kar je pol ob 2x uporabi na dan naneslo mislim da na švohn mesec uporabe. Ziher je ziher ;)
mateja79
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mateja79 » 27. Jun. 2010 14:43

A kakšna naravna zadeva kaj pomaga proti glivicam? Sicer nimam kakšnih bolečin in tudi peče me ne, imam pa nek zoprn izcedek.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Jun. 2010 15:05

mogoče naraven probiotični jogurt? :lach:

+ Multi- gyn naj bi bil naraven
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 27. Jun. 2010 16:40

To štekam, da pijete probiotične jogurte, ker jih res priporočajo, a da bi se umivale z jogurtom to pa še nisem slišala.

*mala* kaj pa je smešnega pri jogurtih?

Jaz sicer glivic nimam, imam pa razna vnetja, ki baje niso glivice ipd. Ginekologinja mi je odsvetovala uporabo tamponov, tangic, kopanja v bazenih, uporabo odišavljenih vložkov, osvežilnih robčkov, ker baje vse to pospešuje vnetja :(
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Jun. 2010 17:09

Nihče se ne umiva z probiotičnimi jogurti :wink: A se tud smejat ne smem več? :roll:

Probiotični jogurt (vsaj meni) dejansko pomaga. Mi je pa sedaj ginekolog predpisal eno kapsulo in neke globule in upam da se glivice ne vrnejo kmalu.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
mateja79
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mateja79 » 27. Jun. 2010 17:17

Hvala. Si bom kupila tale gel. Tud jaz sem razumela, oziroma dejansko res pišejo tukaj, da se umivajo z jogurti in tampone namakajo. Mal čudno no.
Pitje probiotičnih jogurtov pa je gotovo zdravo ja.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 27. Jun. 2010 19:34

jz sm se parkrat umila z jogurtom ja, ne počnem pa tega redno, ko je recimo sila, me peče in ginekolog ni dosegljiv, da bi se skos z jogurti umivala pa ne, sej imamo intimno milo :) Tampon sm si enkrat ustavila, baje da pomaga, kaj pa vem, ampak če te glivice napadejo ti po mojem mnenju niti kopanje v jogurtu ne bo pomagalo, ampak obisk ginekologa in zdravila namenjena temu...
Ne vem pa kaj je tako čudnega da se umiješ z jogurtom ali si ustaviš tampon namočen v jogurt, jz v tem ne vidim nič nenavadnega, če je komu to smešno, čudno al karkol pa tut OK, nism sama prišla do tega ampak sm brala da naj bi to puncam pomagalo :D
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 28. Jun. 2010 9:03

@mateja79: ena od naravnih metod pri zdravljenju glivic je tudi umivanje spolovila z raztopino kisa. Ampak moraš res pazit, da ne daš preveč kisa, ker potem še bolj razdražiš sluznico, ampak tako milo raztopino (nekaj žlic v pol litra vode) in si s tem spiraš in znižaš pH nožnice, ki je nujen za rast laktobacilov.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 05. Avg. 2010 14:08

Mene zanima Cenesten....je res da se sedaj dobi v lekarni že brez recepta??
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 05. Avg. 2010 17:56

ja, baje da se dobi:)
tko je odgovorila pred časom v temi zdravstveni problemi, ena forumašica drugi... Zato baje, sama ga nism nakupovala nikol.
Ejly
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ejly » 13. Avg. 2010 13:58

No, tudi jaz sem imela pred kratkim glivično vnetje. Imela sem navadno kremo Canesten in potem še vaginalno za tridnevno zdravljenje. Ta naj bi vnetje povsem pozdravila. In potem sem imela en teden menstruacijo, nato sem se še en teden mazala.
No in zdaj, ko naj bi bila zdrava, me med seksom peče. Mislila sem, da se mi je vnetje ponovilo pa ni nobenih znakov. Ne srbi me, ne peče, izcedka tudi ni... Je možno, da tista vaginalna krema tako uniči naravni ph nožnice in da me zato peče?? In od tega je že slabih 14 dni, se ne bi moglo že normalizirati? :roll: Ker res ne vem v čem bi še lahko bil problem. Ima katera podobne izkušnje?
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 23. Avg. 2010 17:34

mogoče nisi dovolj vlažna, če te peče samo med sexom in ne tut sicer potem niso glivice... V tem primeru uporabi lubrikant. Jz sm mela 2X probleme z glivicam, ampak ko se je porihtal je blo pol vse cool.
ikica221
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a ikica221 » 05. Sep. 2010 12:04

ojla!
stara sem 15 let in me je strah iti h ginekologu zato me zanima kaj mi vi predlagate
že kakšne 4 dni me srbi in peče v mednožju, redno si umivam in nosim bombažno perilo
prosim vas za nasvet
hvala :)
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 05. Sep. 2010 12:28

hmm, pa si imela kdaj spolne odnose? Če si jih, te lahko ginekolog pregleda, devic načeloma ne. Si jemala kake antibiotike? Če si, bi znale biti glivice, takrat rabiš zdravnika/ginekologa da ti napiše recept za Canesten svečke +mazilo. Tut če si še nedolžna si lahko vstaviš vaginalete Canestena,moja sestra je to tut mela, pa je bla stara tam okol 11 let... Fajn porihtaj :)

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov