Glivice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Gost
keri, umivaj samo z vodo, ne pretiravaj - recimo 2x na dan je super ali pa pred spolnim odnosom, če nisi prepričana v vonj.
Če je vonj posledica izcedka (najlažje preveriš, da izcedek preprosto povohaš - dol s finočo ), potem je lahko vzrok vonja vnetje, ker glivični ali bakterijski izcedek pač nima prijetnega vonja. Možno je, da v teh vročih dneh vonj oddajaš zaradi potenja - dlačice, tesna oblačila, vložki, vročina.
Predvsem je bistveno, da določiš, kakšen je ta vonj, na kaj spominja, ker imajo določena vnetja zelo značilen vonj - recimo bakterijsko po ribah, glivično po siru, plesni itd.
Mogoče je vonj posledica urina - pij čim več tekočine, da prečistiš telo. Urin lahko močneje zaudarja glede na zaužito hrano (in spet - bakterije), ko lulaš in brišeš zadevo z wc papirjem, pa mogoče nekaj kapljic ostane na spolovilu, kar nima prijetnega vonja.
Še to: vonj, izcedek lahko varirata glede na m. ciklus, zato je med ovulacijo povsem mogoče, da prihaja do sprememv vonja tam doli. Poleg tega imamo ženske med ovulacijo močneje razvit voh in mogoče sama pri sebi zaznavaš to, kar drugače ne bi.
Če je vonj posledica izcedka (najlažje preveriš, da izcedek preprosto povohaš - dol s finočo ), potem je lahko vzrok vonja vnetje, ker glivični ali bakterijski izcedek pač nima prijetnega vonja. Možno je, da v teh vročih dneh vonj oddajaš zaradi potenja - dlačice, tesna oblačila, vložki, vročina.
Predvsem je bistveno, da določiš, kakšen je ta vonj, na kaj spominja, ker imajo določena vnetja zelo značilen vonj - recimo bakterijsko po ribah, glivično po siru, plesni itd.
Mogoče je vonj posledica urina - pij čim več tekočine, da prečistiš telo. Urin lahko močneje zaudarja glede na zaužito hrano (in spet - bakterije), ko lulaš in brišeš zadevo z wc papirjem, pa mogoče nekaj kapljic ostane na spolovilu, kar nima prijetnega vonja.
Še to: vonj, izcedek lahko varirata glede na m. ciklus, zato je med ovulacijo povsem mogoče, da prihaja do sprememv vonja tam doli. Poleg tega imamo ženske med ovulacijo močneje razvit voh in mogoče sama pri sebi zaznavaš to, kar drugače ne bi.
- nenanena
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 3. 2005
- Kraj: Me land
Jaz sem stagnirala od seksa skoraj leto dni in v tem času nisem imela nikakršnih problemov, no sedaj, pa ko ne stagniram več, ker imam partnerja je spet nekaj, peče me srbi, izcedka ni povečanega niti nima vonja...samo čutim pekoč občutek...bom poizkusila jogurt terapijo in zdajle grem v lekarno po kapsule itd...zanima me, ker je to sorazmerno nova veza kako bi ve to omenile partnerju, očitno je vzrok on sam...zdaj ali sem jaz občutljiva ali nekaj je...
- Gost
Če seksata brez kondoma, je lahko razdražljivost tam doli posledica drugačnega pH-ja - mogoče tako reagiraš na njegovo spermo. Lahko je stvar kakršnekoli spolno prenosljive bolezni.
Če seksata s kondomom, so lahko le-ti vzrok preobčutljivosti pri tebi - temu se izogneš tako, da zamenjaš znamko kondomov in poskušaš najti tiste brez nonoxynola-9, ki je lahko vzrok raznim vnetjem (brez so Safexovi natural).
Zagotovo mu moraš omeniti.
Če seksata s kondomom, so lahko le-ti vzrok preobčutljivosti pri tebi - temu se izogneš tako, da zamenjaš znamko kondomov in poskušaš najti tiste brez nonoxynola-9, ki je lahko vzrok raznim vnetjem (brez so Safexovi natural).
Zagotovo mu moraš omeniti.
-
Emina - Debatorica
- Na forumu od: 17. 3. 2005
Imam občutek, da sem tud jaz tele glivice fasala . Z nožnico sicer nimam problemov, tud grudastega izcedka nimam, z izcedki sploh nimam problemov no, me pa srbi zunanji del ustnic, malo imam pordelo.
Je možno, da bi blo za to krivo britje?!?
Bemtiš no . . . in zdej moram še 14 dni čakat, da se ginekologinja vrne z dopusta . . . cel žur.
Je možno, da bi blo za to krivo britje?!?
Bemtiš no . . . in zdej moram še 14 dni čakat, da se ginekologinja vrne z dopusta . . . cel žur.
- leaderka2
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 8. 2007
mene pa zanima naslednje: imam beli tok, ki je tudi malo rumeno obarvan, zanima me naslednje če boraks glicerol globule pomagajo? Ali imaš lahko med zdravljenjem s svečkami spolne odnose? Mislim se pa tko zaščitit in sicer s kondomi(da ne bi slučajno prenesla na fanta, saj možno, da imam glivice), kljub temu, da že jemljem kontracepcijske tabletke.
-
riba_84 - Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 1. 2009
Mene je skoraj kap!
v nožnici me že kar nekaj časa peče, pa sem se mazala s cenestenom pa vitagin mazilo sem imela. Uglavnem se že tole kar nekaj časa vleče.
Zadnjič pa ugotovim da imam nožnico čist belo"obloženo" neki takšnega kot bi bil beli tok okrog.
Ali je imela že katera podoben poroblem, ker tole je pa že kr groza,...se namreč odpravljam h gin. ampak še nikoli nisem bila, pa bi se mogla naročit pa to...
hm... ja sram me je :unknown:
v nožnici me že kar nekaj časa peče, pa sem se mazala s cenestenom pa vitagin mazilo sem imela. Uglavnem se že tole kar nekaj časa vleče.
Zadnjič pa ugotovim da imam nožnico čist belo"obloženo" neki takšnega kot bi bil beli tok okrog.
Ali je imela že katera podoben poroblem, ker tole je pa že kr groza,...se namreč odpravljam h gin. ampak še nikoli nisem bila, pa bi se mogla naročit pa to...
hm... ja sram me je :unknown:
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
^^Ja, zgleda neprijetno, tudi jaz sem imela to.... Pomaga staro dobro zdravilo, jogurt! Pa ne samo v nožnico, ampak tudi zunaj. Fajn je da se na primer namažeš pred spanjem in hlačke podložiš s kakšno bombažno plenico ali vato, izogibaj se plastičnim vložkom.
Pa le pogumno h ginekologinji, povej da sumiš na glivice, opiši situacijo pa ti bojo pomagali. Naj te ne bo sram, ker niti zdaleč nisi edina.
Pa le pogumno h ginekologinji, povej da sumiš na glivice, opiši situacijo pa ti bojo pomagali. Naj te ne bo sram, ker niti zdaleč nisi edina.
-
vseenomiska23 - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 5. 2009
jaz bom kar tukaj nekaj vprašala. ginekologinja mi je dala dve kremici (je že nekaj časa od tega kar sm bla pri njej) in zato se ne spomnim kaj mi je točno rekla kako naj uporabljam kremo Lotriderm ter Kuterid G. ker na obeh piše da se namaže zjutraj in zvečer. zdaj pa nevem kak naj kombiniram to.. a je katera slučajno to uporabljala?
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
^^ jaz vem, da se kremi kuterid in canestene komot lahko zmešata skupaj. glede nato, da ima lotriderm podobno učinkovanje kot canestene, je možno, da ti je zdravnica predlagala to. no mogoče si se spomnila, da je rekla tako.
ampak če nisi ziher raje ne. pokliči v lekarno jutri. ali kar zdravnico.
ampak če nisi ziher raje ne. pokliči v lekarno jutri. ali kar zdravnico.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
glivice ja, grr, so nadloga, nedolgo nazaj sem jih prvič dobila, peklo me je odspodi, prav žgalo notri, G je vzela bris in ugotovila, no skratka zdravila sm se s canestenom(svečke+kremica) , potem me je spet peklo, sm že mislila da se nisem do konca pozdravila, nato sem šla na ginekološki pregled, spet bris, G je že mislila da sm mehkužna, pa me po terapiji ne more pečit, no in potem je ugotovila da sva glivie sicer pozdravili, da pa sedaj imam bakterije.za znoret:( Dala mi je Dalacin -vaginalno kremo, ki se uporablja 1 teden, dva dni bilo cool, zej me spet peče, je pa res da sm včeri imela spolni odnos, samo pomoje to nima veze, sej je rekla da se partner tokrat ne rabi zdravit...ne vem no, a sm ga posrala ker sva skupi spala al ne, skratka, od danes zjutri me spet peče....
-
kittty - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 10. 2007
Tud js mam probleme z glivicami.
Sm jih že 1x ozdravla, sam sm jih zej spet dobla.
Sm šla po canesten pa kr ni blo bolš..
Sm klicala ginekologu pa nikol nima časa, ker ma preveliko gužvo, pa sm šla u lekarno in sm uprašala kaj bi bi lahko dali namesto canestena in sm dobila VITAgyn C..
Pa mi še vedno ni kaj boljš, zdej ko sm končala s to kremo, nevem ka še naj nardim. zdej ta tedn bom kr šla do ginekologa pa bom čakala dokler me ne bo sprejeu..
A je katera že uporabljala VITAgyn, ker razmišljam da bi si ga še kupla ?
Sm jih že 1x ozdravla, sam sm jih zej spet dobla.
Sm šla po canesten pa kr ni blo bolš..
Sm klicala ginekologu pa nikol nima časa, ker ma preveliko gužvo, pa sm šla u lekarno in sm uprašala kaj bi bi lahko dali namesto canestena in sm dobila VITAgyn C..
Pa mi še vedno ni kaj boljš, zdej ko sm končala s to kremo, nevem ka še naj nardim. zdej ta tedn bom kr šla do ginekologa pa bom čakala dokler me ne bo sprejeu..
A je katera že uporabljala VITAgyn, ker razmišljam da bi si ga še kupla ?
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
claire, floragyn kapsule se lahko upobljajo po sexu, med zdravljenjem, samo je kao rizično za kondome, jih lahko poškodujejo te globule, ampka če maš tabletke je pol cool. Sama sem imela 2 X glivice, prvič sem se pozdravila, nato dobila bakterije, nato spet glivice, za znoret skratka, zdravila sva se pa oba s partnerjem....trenutno me peče po drugem zdravljenju in grem v torek k ginekologu za katerega mi je moja ginekologinja dala napotnico, nej bi bi ful fajni, bomo vidli....
aja, pa keri, dnevne vložke Bog nedaj uporabljat, niso cool, še zlasti za tiste, ki smo mele glivice, tak mi je rekla ginekologinja, tut sama sem nehala s uporabo teh vložkov.
aja, pa keri, dnevne vložke Bog nedaj uporabljat, niso cool, še zlasti za tiste, ki smo mele glivice, tak mi je rekla ginekologinja, tut sama sem nehala s uporabo teh vložkov.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
^^ ma ni fora v vložkih, ampak v sestavi le-teh. jaz uporabljam le 100% bombažne vložke (tudi dnevne, ker ne maram imeti vseh spodnjic bombažnih pa je tako vse rešeno) in tampone. ti niso nevarni. sranje so vsi ostali. tudi za ženske brez težav se priporočajo bombažni.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]