Glivice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
A pri britju, misliš? Pri tuširanju ga namreč uporabljam, pri britju pa ne. In mislim, da je brez mila dosti bolj naravno...
Sicer pa uporabljam bombažno perilo, ker sem se že dostikrat zafrknila glede nošenja raznih umetnih materialov.
Sicer pa uporabljam bombažno perilo, ker sem se že dostikrat zafrknila glede nošenja raznih umetnih materialov.
-
schpeltza - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
Kako že zgleda ona fora z jogurtom (kolko časa je fajn met tampon notri)... mene je občasno začelo malo srbeti...
P.S.: sem že zbrskala odgovor...
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
- Gost
schpeltza napisal/-a:Kako že zgleda ona fora z jogurtom (kolko časa je fajn met tampon notri)... mene je občasno začelo malo srbeti...
To pišem že petdesetič in mislim, da se pojavlja na vsaki lihi strani te teme.
Tampon namočiš v probiotični navadni jogurt in vstaviš v nožnico za uro ali več. Po občutku.
-
Lotta* - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 5. 2009
evahunnie napisal/-a:Pozabla sm povedat, da mi je zadnjič sestra (ko sm šla do ginekologinje po recept) rekla nej mal pazim pri depilaciji, da je kao možno, da mi to sluznico draži in to lahko povzroči glivice...
a zdej nj se neham brit al kako?!
Jaz pa mam občutek, da ravno ko nism čist u nulo pobrita-da mam rečmo pol centija dlačic-da glih takrat fašem kake glivice. Ravno ob takem času me začne use srbet in potlej šibam pod tuš to pobrit, se kr z bepantolom mal namažem-čeprou nwm kako je to kej zravo ker sm sama to pogruntala(morm ginekologinjo prašat, če je to kej narobe) oz. primerno in je u roku dveh dni prec bolš.
- čokoholičarka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 10. 2006
- Kraj: neverland
jst mam pa en problem...
včeri zvečer so me ful začele pečt in srbet sramne ustnice in sploh en vem od česa in to kar naenkrat in zdej ne vem, kaj nej...a je kul, če se mažem s canestenom al kaj naj?
včeri zvečer so me ful začele pečt in srbet sramne ustnice in sploh en vem od česa in to kar naenkrat in zdej ne vem, kaj nej...a je kul, če se mažem s canestenom al kaj naj?
- Amaya80
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 4. 2009
canesten je verjetno prva rešitev.....
no samo en nasvet, glede na to da se bliža sezona kopanja...jaz sem dve leti nazaj dobila tako vnetje, sem skoraj znorela. Verjetno od mokrih kopalk. Tiste, ki ste k temu nagnjene zelo priporočam, da se preoblečete v suhe kopalke. Mene je izučilo.
l.p.
no samo en nasvet, glede na to da se bliža sezona kopanja...jaz sem dve leti nazaj dobila tako vnetje, sem skoraj znorela. Verjetno od mokrih kopalk. Tiste, ki ste k temu nagnjene zelo priporočam, da se preoblečete v suhe kopalke. Mene je izučilo.
l.p.
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Amaya80 napisal/-a:canesten je verjetno prva rešitev.....
l.p.
Se pa strinjam s tabo. Tudi jaz sem lani že drugi dan na morju staknila glivice. Iz istega razloga in še morje kot tako - ne preveč čisto. Ko je mami klicala ginekologinjo kaj naj si kupim, je samo vprašala, če sem jih na morju dobila. En dan, ko sem imela glivice, nisem TAKOJ menjala kopalk, se je takoj poznalo. Za en korak je nazadovalo, se je malo poslabšalo. Od takrat imam takšen "rešpekt", rajši takoj zamenjam.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
- Gost
Razen tega, da je to najpogostejša glivica v nožnici in najlažja za stakniti, verjamem, da je večina punc z vnetji bila napadane s strani candide
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
^^Domala rajtam da 97% vseh, ki s(m)o pisale v to temo....
edit: sem mislila na post od evahunnie.
edit: sem mislila na post od evahunnie.
-
evahunnie - Debatorica
- Na forumu od: 15. 2. 2008
- Kraj: Tihomorsko otočje
Hm, sm mislila drugače na Candido, ki se razširi (lahko) po celem telesu, največkrat pa je navzoča v debelem črevesju. Seveda je tudi vaginalna oblika zelo poznana, velikokrat sta v povezavi (če imaš eno, imaš najverjetneje zapacano tudi črevo, usta, pljuča...). Posledica je stroga dieta, brez pšenice, sladkorja v kakršni koli obliki...
to me je zanimalo, če je že katera dobila to diagnozo in dieto?
to me je zanimalo, če je že katera dobila to diagnozo in dieto?
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Mislim da imam prvič v življenju glivice. A je nujno jit k ginekologu? Sm tak zaposlena zadnje cajte, da bi kar težko najdla cajt za jit. Je pa definitivno kriv stres (+ verjetno KT)- tolk skrbi zadnje cajte, kot še nikol...
Kateri gel naj torej probam? prebrala zadnjih vsaj 10 strani, pa je kar nekaj predlogov, jutri pa probam tud z jogurtom.
Hm, kak se bi vidlo pri fantu, če bi jih dobil?
Kateri gel naj torej probam? prebrala zadnjih vsaj 10 strani, pa je kar nekaj predlogov, jutri pa probam tud z jogurtom.
Hm, kak se bi vidlo pri fantu, če bi jih dobil?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
@evahunnie: nekje v temi zdravje obstaja prav tema o GI obliki Candide, tako da če malo pobrskaš nekaj strani naprej jo boš našla. Notri je kar nekaj koristnih nasvetov glede spremembre prehrane itd.
@*mala*: odvisno, kolk ''napredujoče'' je tvoje vnetje. Če opazaš močan izcedek, imaš srbečico vsekakor ginekolog. Če imaš bolj ''rahel'', a spremenjen izcedek si lahko za prvo silo pomagaš tudi sama. Veliko nas ima dobre izkušnje z Multi-gyn gelom, kupiš ga v lekarni pa rečeš za onega za zdravljenje. Pomagajo lahko tudi vaginalete (Vagisan z mlečno kislino, Boraks oz. Natrii Tetraboratis z borno kislino) za vzpostavitev pH. Poleg jogurta pride v poštev še izpiranje zunanjega dela spolovila z razredčino kisa v vodi. Če opažaš da imaš vneto zunanje spolovilo (take nitke se nabirajo po okolici sramnih ustnic) lahko sama kupiš antimikotične kreme Lamisil, Canesten ali Daktarin.
Jaz sem dala čez svašta i sve, pa mi je na koncu še najbolj pomagala kura z boraksovimi vaginaletami in probiotičnim jogurtom (po kuri z Diflazonom, ker sem imela vnetje ki se je vleklo preko pol leta). Čez noč vaginaleta, zjutraj za par urc jogurt (pa jaz sem si kar kupila brizge in si ga vstavila malo večjo količino, ker se mi zdi da s tanpona vse dol ''spolzi'' med vstavljanjem).
Če je okužen moški, se redkokdaj znaki okužbe sploh pojavijo. Zelo opazne so take bele pikice - to so kulture plesni - in pordela, vneta glavica penisa. Najpogosteje pa so moški kar lepo brez kliničnih znakov, eden od znakov vnetja je tudi pogostejše uriniranje.
@*mala*: odvisno, kolk ''napredujoče'' je tvoje vnetje. Če opazaš močan izcedek, imaš srbečico vsekakor ginekolog. Če imaš bolj ''rahel'', a spremenjen izcedek si lahko za prvo silo pomagaš tudi sama. Veliko nas ima dobre izkušnje z Multi-gyn gelom, kupiš ga v lekarni pa rečeš za onega za zdravljenje. Pomagajo lahko tudi vaginalete (Vagisan z mlečno kislino, Boraks oz. Natrii Tetraboratis z borno kislino) za vzpostavitev pH. Poleg jogurta pride v poštev še izpiranje zunanjega dela spolovila z razredčino kisa v vodi. Če opažaš da imaš vneto zunanje spolovilo (take nitke se nabirajo po okolici sramnih ustnic) lahko sama kupiš antimikotične kreme Lamisil, Canesten ali Daktarin.
Jaz sem dala čez svašta i sve, pa mi je na koncu še najbolj pomagala kura z boraksovimi vaginaletami in probiotičnim jogurtom (po kuri z Diflazonom, ker sem imela vnetje ki se je vleklo preko pol leta). Čez noč vaginaleta, zjutraj za par urc jogurt (pa jaz sem si kar kupila brizge in si ga vstavila malo večjo količino, ker se mi zdi da s tanpona vse dol ''spolzi'' med vstavljanjem).
Če je okužen moški, se redkokdaj znaki okužbe sploh pojavijo. Zelo opazne so take bele pikice - to so kulture plesni - in pordela, vneta glavica penisa. Najpogosteje pa so moški kar lepo brez kliničnih znakov, eden od znakov vnetja je tudi pogostejše uriniranje.
-
keri - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 5. 2005
Bom kar v tej temi vprašala, ker mogoče je pa to povezano s kakimi glivicami al pa vnetji....
Že kako leto ali dve opažam, da imam nekaj dni v mesecu tm spodaj ful neprijeten vonj, ne glede na to, da ful pazim na higieno in da sem probala že vse živo.
Nič ne srbi, nič ni vneto, izcedek je normalen....kot opažam, se ta vonj pojavlja takoj po končani menstruaciji (dva,tri dni) in pa med ovulacijo.....vonj je pa tak....da me je včasih prav sram, če stojim zraven koga zelo blizu ker voham samo sebe.....
Sicer čez dan ni problem, ker uporabljam dnevne vložke, ki jih nonstop menjavam, bolj me moti med seksom....
Ima mogoče katera od vas podoben problem? Rešitev???
Že kako leto ali dve opažam, da imam nekaj dni v mesecu tm spodaj ful neprijeten vonj, ne glede na to, da ful pazim na higieno in da sem probala že vse živo.
Nič ne srbi, nič ni vneto, izcedek je normalen....kot opažam, se ta vonj pojavlja takoj po končani menstruaciji (dva,tri dni) in pa med ovulacijo.....vonj je pa tak....da me je včasih prav sram, če stojim zraven koga zelo blizu ker voham samo sebe.....
Sicer čez dan ni problem, ker uporabljam dnevne vložke, ki jih nonstop menjavam, bolj me moti med seksom....
Ima mogoče katera od vas podoben problem? Rešitev???
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov