Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 17. Jan. 2008 17:32

jaz sem pred pol leta šla k gin. zaradi bolečin v levem jajčniku...pa ni na pregledu nič našla..pa mi je dala canesten. sploh ne vem zakaj...ker me jajčnik še naprej boli...ampak ker pač ona ni nič odkrila...je kao vse vredu..ahjej...naslednik ko grem po tablete se grem spet naročit...ker nekaj ziher je...če ne me nebi jajčnik skoz bolel...še posebej vjutro ko se vstanem :?
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 17. Jan. 2008 18:13

Damyanchyka napisal/-a:A je mela kako glivično obloenje po drugih predelih..recimo hrbtu?

Evo mene z odgovorom. Ja, jaz sem imela. Pojavili so se mi neki flekeci, taksni za odtenek temnejsi od moje koze. Bila sem pri zdravnici in mi je dala nek tonic z 2,5% alkohola in neko kremo zdraven. Vsak dan sem si dvakrat vatico malo namocila v toniku pa sem s tem navlazila ves hrbet, potem pa sem se se s kremo namazala.

Imela sem jih tudi na nogah. Na sreco sem se jih kolkotolko znebila.

Jaz res nimam srece s tem. Glivice so se mi razsirile povsod in povsod in samo se jih ne morem znebiti. Res je nadlezno. Saj se ne vidi s prostim ocesom, ampak jaz jih vidim. Moram si en dan iti spet po pa tonik in se zavedno znebiti tega sranja.
You want me to be something I can never ever be.
janna

Neprebrana objavaNapisal/-a janna » 17. Jan. 2008 19:11

miska20 napisal/-a:oj... zanima, me če katera uporablja tisto prho od multi-gyn za izpiranje nožnice...pa kake mate izkušnje s tem..

Jaz jo uporabljam in mi je vredu, mi je kar dosti pomagala, ko sem imela probleme :)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 17. Jan. 2008 19:21

LoveLy* napisal/-a:jaz sem pred pol leta šla k gin. zaradi bolečin v levem jajčniku...pa ni na pregledu nič našla..pa mi je dala canesten. sploh ne vem zakaj...ker me jajčnik še naprej boli...ampak ker pač ona ni nič odkrila...je kao vse vredu..ahjej...naslednik ko grem po tablete se grem spet naročit...ker nekaj ziher je...če ne me nebi jajčnik skoz bolel...še posebej vjutro ko se vstanem :?

Kako pa ves, da te boli jajcnik? Namrec lahko, da te boli kaj drugega, ker kolikor mi je znano jajcniki, v primeru, da so vneti, tako svinjsko bolijo, da ni za zdrzat + clovek ima vrocino.
In, ce ginekologinja pravi, da niso jajcniki, bi ji jaz kar verjela. Ne vem pa zakaj nisi na pregledu vprasala cemu canesten, ki je proti glivicam? In kaj tocno imas od canestena? Kremo, vaginalete?

Meni canesten proti glivicam ni nikakor pomagal, se poslabsal je stanje, zato ga v zivljenju vec ne uporabim.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 17. Jan. 2008 19:46

nevem....takrat nisem vedela zakaj sploh je canesten.
am no mogoče me res ne bolijo jajčniki...samo nekaj me more...ker me dejansko boli...včasih me je tudi ov spolnih odnosih,pa ni nič rekla na to. nevem...
niam pojma kaj bi potem lahko blo... :?
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a ena pač » 17. Jan. 2008 23:35

lovely stopi do osebenega zdravnika, da vidiš kaj ta poreče na to...in če še ta ne ve kaj naj bi blo, pa naredi direndaj :twisted:
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 18. Jan. 2008 18:26

Mene tudi obcasno zaboli kateri od jajcnikov, pa ne vem, ce naj se narocim na pregled ali ne... Vcasih je kar hudo.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 18. Jan. 2008 19:45

Mene zanima, ce obstaja katera, ki se ji glivice kar naprej ponavljajo? Ali greste potem vedno h ginekologu ali se da kaj uporabnega dobiti tudi v lekarni? Namrec, jaz sumim, da jih imam v dveh mesecih ze tretjic in ne vem, ali naj spet letim h ginekologu ... ?
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 19. Jan. 2008 12:02

MsN napisal/-a:Mene zanima, ce obstaja katera, ki se ji glivice kar naprej ponavljajo? Ali greste potem vedno h ginekologu ali se da kaj uporabnega dobiti tudi v lekarni? Namrec, jaz sumim, da jih imam v dveh mesecih ze tretjic in ne vem, ali naj spet letim h ginekologu ... ?

meni so se včasih skoz ponavljale oz. vnetje je blo skoz, si pa niso bli jasni al so glivice al bakterijsko vnetje. no, in sem hodla težit vsak mesec ginekologinji oz. vsakemu gin., ki je bil dežuren. šele potem se vidi, kake izkušnje imajo glede tega. eni so trdili nič bele moke, sladkorja, drugi pa, da to sploh nič ne vpliva, naj jem čokolado kok hočem. hodla sem pa vsak mesec, ene 13-14 mescev, če ne še več. ko bi vsaj napisali racept za vagisan al pa kaj takega, da bi si sam pomagal, če bi se že hotle spet pojavit. včasih sem šla samo v lekarno pa razložla situacijo, so mi celo dali kaj brez recepta (npr. vagisan). ko sem bla zadnjič pri gin., mi je napisal recept za gyno-daktarin, pa je blo bolš.. 6-8 mescev ni blo niti sledi o njih.
zdaj pa, ko sem v lj, se je pa počasi spet začelo. sem si šla tu zrihtat ginekologinjo, samo je ta proces malo dlje trajal, ker so ble ene komplikacije glede kartoteke. mi je svetovala, naj grem po natri-tetraboratis, se dobijo brez recepta v lekarni. pregledat me pa ni hotla, glede na to da še nisem bla njihova pacientka. po tistem nisem več šla k nje zaradi glivic. če se mi hoče po menstruaciji kaj pojavit, vstavim eno natri-t., 3 dni zapored pa je kul. sej ko porabim škatlo (ful jih je v škatli), jo bom šla prosit za drug recept, če se bo še ponavljalo.
MsN, sej zgubit ni kaj če se gre k ginekologu. itak je njihova naloga, da poskrbijo za pacientke. če pa ne, pa probaj v lekarni.. držim pesti, da se poštima vse skup. ni kaj bolj nadležnega, kot so pa glivice..
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 19. Jan. 2008 12:26

amital napisal/-a:
MsN napisal/-a:Mene zanima, ce obstaja katera, ki se ji glivice kar naprej ponavljajo? Ali greste potem vedno h ginekologu ali se da kaj uporabnega dobiti tudi v lekarni? Namrec, jaz sumim, da jih imam v dveh mesecih ze tretjic in ne vem, ali naj spet letim h ginekologu ... ?

meni so se včasih skoz ponavljale oz. vnetje je blo skoz, si pa niso bli jasni al so glivice al bakterijsko vnetje. no, in sem hodla težit vsak mesec ginekologinji oz. vsakemu gin., ki je bil dežuren. šele potem se vidi, kake izkušnje imajo glede tega. eni so trdili nič bele moke, sladkorja, drugi pa, da to sploh nič ne vpliva, naj jem čokolado kok hočem. hodla sem pa vsak mesec, ene 13-14 mescev, če ne še več. ko bi vsaj napisali racept za vagisan al pa kaj takega, da bi si sam pomagal, če bi se že hotle spet pojavit. včasih sem šla samo v lekarno pa razložla situacijo, so mi celo dali kaj brez recepta (npr. vagisan). ko sem bla zadnjič pri gin., mi je napisal recept za gyno-daktarin, pa je blo bolš.. 6-8 mescev ni blo niti sledi o njih.
zdaj pa, ko sem v lj, se je pa počasi spet začelo. sem si šla tu zrihtat ginekologinjo, samo je ta proces malo dlje trajal, ker so ble ene komplikacije glede kartoteke. mi je svetovala, naj grem po natri-tetraboratis, se dobijo brez recepta v lekarni. pregledat me pa ni hotla, glede na to da še nisem bla njihova pacientka. po tistem nisem več šla k nje zaradi glivic. če se mi hoče po menstruaciji kaj pojavit, vstavim eno natri-t., 3 dni zapored pa je kul. sej ko porabim škatlo (ful jih je v škatli), jo bom šla prosit za drug recept, če se bo še ponavljalo.
MsN, sej zgubit ni kaj če se gre k ginekologu. itak je njihova naloga, da poskrbijo za pacientke. če pa ne, pa probaj v lekarni.. držim pesti, da se poštima vse skup. ni kaj bolj nadležnega, kot so pa glivice..

Najlepsa hvala za tvoj odgovor :)
Saj vem, da nimam nicesar za izgubit, ce grem h ginekologu, do zdaj sem bila zaradi iste zadeve ze 2x in mislim, da bom se tretjic. Problem je tudi v tem, da mi ginekolog ne zna razloziti od kod dobim vnetje in to me jezi. Namrec, zagotovo obstaja nek razlog. Nedavno nazaj sem bila se na rednem brisu in je vse ok, torej vnetje ni bakterijsko. Fora je v tem, da se pozdravi, ko uporabljam to, kar mi predpise, potem pa spet bum in vsakic razlicno - enkrat ful mocen izcedek, drugic samo pece in srbi, v glavnem zmedena sem ze od tega, pazim kolikor se le da glede tega, da ne bi sama povzrocala vnetja z mili, tamponi ipd., pa se ne neha. In zato se mi zdi skoraj nesmiselno na pregled, ce itak vem, da je vnetje, on mi tam nekaj predpise, potem pa spet vse jovo na novo ... plus tega mi je nazadnje predpisal betadine, ki se dobi v prosti prodaji in po to si lahko grem brez pregleda v lekarno tudi sama.
No, zdaj bom sla ponovno na pregled, potem pa se bom pozanimala, ce sploh ima smisel neprestano hodit k njemu ...

Aja, amital, pa ti ves zaradi cesa dobis te glivice?
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 19. Jan. 2008 18:51

smotana vnetja :? upam da se čimprej pozdraviš. drugače pa ne vem od česa bi jih dobla.. po nasvetu gin. se izogibam beli moki, namesto belega sladkorja uporabljam trsnega, tudi pri tem rjavem sladkorju sem omejila porabo, namesto belega riža rjav, pri umivanju ne uporabljam mil, pa še neke ogromne vložke iz 100% bombaža uporabljam namesto tamponov. pojma nimam od česa bi se pojavle. no, je pa res da se čokoladi ne morem upreti, čeprav je sploh ne pojem veliko, kak košček tu in tam.
tebi so odsvetovali te stvari? belo moko, mila..?
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 19. Jan. 2008 18:55

amital napisal/-a:smotana vnetja :? upam da se čimprej pozdraviš. drugače pa ne vem od česa bi jih dobla.. po nasvetu gin. se izogibam beli moki, namesto belega sladkorja uporabljam trsnega, tudi pri tem rjavem sladkorju sem omejila porabo, namesto belega riža rjav, pri umivanju ne uporabljam mil, pa še neke ogromne vložke iz 100% bombaža uporabljam namesto tamponov. pojma nimam od česa bi se pojavle. no, je pa res da se čokoladi ne morem upreti, čeprav je sploh ne pojem veliko, kak košček tu in tam.
tebi so odsvetovali te stvari? belo moko, mila..?

Ne, meni je ginekolog rekel, da je glavni faktor imunski sistem in verjetno se mi ob kakem prehladu/virozi vse tako porusi, da se mi izrazi z glivicami. Jaz sem prebrala ze vse mogoce na to temo, sem ga povprasala, koliko je dejansko na tem - prehrana ipd., pa je rekel, da ne veliko. Sama sem omejila sladkarije, vsak dan pojem 1-2 LCA jogurta, ne uporabljam intimnih mil, umivam z vodo, ne uporabljam tamponov, je pa sranje, ker imam zadnje case mocen izcedek in uporabljam dnevne vlozke - Vir, ki so popolnoma bombazni, ampak ugotavljam, da ne vpijajo in je potem vse vlazno (to pa je se bolj ugodno za glivice). Brez dnevnih vlozkov trenutno ne gre ... Aja, pa se med spolnimi odnosi uporabljava kondome, torej ni mozno, da bi si glivice podajala med seboj.

Moj ginekolog je glede tega tako-tako, nekaj vprasam, on pa rece 'mozno, kdo bi vedel'. Ces to pride in gre, jaz pa naj prezivim. Saj ni katastrofe, je pa skrajno neprijetno in nadlezno!
Uporabniški avatar
BIBI21
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BIBI21 » 20. Jan. 2008 21:21

a ti canesten in tablete lahk predpiše tudi osebni zdravnik in ni nujno da grem takoj do ginekologa?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 20. Jan. 2008 21:23

BIBI21 napisal/-a:a ti canesten in tablete lahk predpiše tudi osebni zdravnik in ni nujno da grem takoj do ginekologa?

Mislim, da lahko.
Uporabniški avatar
BIBI21
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BIBI21 » 20. Jan. 2008 21:52

^^ hvala, moram jutr tak it do zdravnice na pregled krvi in sm mislila, da bi mi lahk kar ona predpisala canesten, da ne bi čakala na vrsto pr ginekologu.

Msn, a so se ti že kaj pozdravile? mene zadnje dni tok srbi, da bi se lahk spraskala :eek:

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov