Glivice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
No, ko sem bila nazadnje pri ginekologinji mi je (po tem ko sem se končno uspešno znebila teh nadležnih glivic) svetovala takisto tampon z jogurtom ali pa vaginalete Vagisan in ali 20% Na-Tetraboralis dan ali dva po menstruaciji in isto če na primer pojem čez dan kaj več sladkorja (čokolado ali dve ), da se jih zatre že takoj na začetku. Se pa držim sedaj že cca. mesec recepta tampon v jogurt, pač enkrat ali dvakrat tedensko, ko se spomnim, si naredim to kuro in moram priznat da je sedaj končno mir in sem prav srečna
-
Tearjerker - Cosmopsiho
Vsega skupaj cca. pol leta. Prvič sem se jih dokaj uspešno znebila samo s Canestenom, je bil mesec ali dva mir. Potem sem jih spet dobila, ko sem prišla z morjem in začela se je cca. 3 mesece dolga borba. Spet sem seveda dobila Canesten mazilo, porabila dve tubici, med zdravljenjem je bilo vse OK, po porabljeni tubici so se spet pojavile. Vmes sem sprobala še Vagisan vaginalete, ki so pomagale za cca. 2 tedna. No potem pa sem dobila Diflozon kapsule, in sicer 2 150mg tableti. Po nasvetu MsN, ki je izpostavila dejstvo da gre pri vseh peroralnih antimikotikih za dokaj invazivne medikamente pa sedaj ves čas uporabljam še kuro z jogurtom (1-2x tedensko, obvezno po menstruaciji ali če jem kaj sladkega), poleg tega uporabljam tudi Multi-Gyn gel, ki je res super. Sem pa vmes pila tudi Immunal, saj je najverjetneje pri meni bil vzrok slab imunski sistem, pijem tudi probiotike vsak dan in kapsule vitamina C. Sedaj imam že cca. en mesec mir, se pravi vse od Diflozona naprej.
Se pa držim kolikor toliko tudi vsesplošnih ''navodil'' preventive: bobmažno spodnje perilo, čimmanj enostavnih sladkorjev, med menstruacijo uporabljam vložke če se le da - se pravi čimmanj uporabe tamponov.
To so vse super nasveti, ampak pomagajo zgolj kot preventiva, vsaj pri meni. Problem sam je izginil šele, ko sem ''na oreng'' izpostavila svoj problem zdravnici. Tako da, predlagam čimprejšni obisk ginekologa ali zdravnika, tole samozdravljenje lahko samo ublaži simptome, ne more pa jih odpraviti. Tak da ne obupat, zdaleč nisi edina ki ima težave s to nadlogo. Upam da ti bo ratalo se jih znebit, saj poznam filing, ko je človek že dobesedno obupan nad tem.
Se pa držim kolikor toliko tudi vsesplošnih ''navodil'' preventive: bobmažno spodnje perilo, čimmanj enostavnih sladkorjev, med menstruacijo uporabljam vložke če se le da - se pravi čimmanj uporabe tamponov.
To so vse super nasveti, ampak pomagajo zgolj kot preventiva, vsaj pri meni. Problem sam je izginil šele, ko sem ''na oreng'' izpostavila svoj problem zdravnici. Tako da, predlagam čimprejšni obisk ginekologa ali zdravnika, tole samozdravljenje lahko samo ublaži simptome, ne more pa jih odpraviti. Tak da ne obupat, zdaleč nisi edina ki ima težave s to nadlogo. Upam da ti bo ratalo se jih znebit, saj poznam filing, ko je človek že dobesedno obupan nad tem.
- Gost
Meni je bolje tudi, odkar ne jemljem kt.
Pri ponavljajočih se vnetjih se je po mojem mnenju in izkušnjah 3x bolje osredotočiti na naravna zdravila in preventivo kot stalno letanje na preglede in predpisana zdravila.
Pri ponavljajočih se vnetjih se je po mojem mnenju in izkušnjah 3x bolje osredotočiti na naravna zdravila in preventivo kot stalno letanje na preglede in predpisana zdravila.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
To se strinjam, vendar je problem če je proces že preveč napredoval... Jaz zase vem, da nisem takoj pogruntala da bi obilen izcedek lahko bile glivice, ker jih še nikoli prej nisem imela pa sem mislila da se bo že uredilo samo po sebi.... No, in medtem je proces toliko napredoval, da nič naravnega ni pomagalo. Tak da, ko je prepozno za preventivno, je treba poseči po kurativi...
- Gost
Ja, se strinjam, ampak problem nastane pri ginekologih, ki vsako drugo zadevo diagnosticirajo kot glivice in potem prideš prvič, dobiš canesten, ni bolje, greš spet, dobiš diflazon, ni bolje, dobiš betadine, je mogoče nekaj časa ok, kasneje spet predpiše canesten itd., kar lahko traja tudi več let. In pri takih vnetjih sploh ni jasno, kdo je povzročitelj, pH pa se zaradi konstantnega zdravljenja popolnoma uniči in na koncu niso problem več glivice, ampak srbenje, izcedek in draženje nastajajo zaradi načete sluznice, ki je nonstop razdražena. In ginekologi temu na prvi pogled pač takoj rečejo glivično vnetje ... In predpišejo zdravila. Kar je ok, če so res glivice, ni pa ok, če se to dogaja dlje časa, ker totalno uniči naravno floro. Zato potem jogurt ...
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
MsN, mogoče sem spregledala in si to že kje zapisala, ampak mene res zanima... Po zdravljenju z jogurtom kar nekaj časa, in po ozravljenju, se ti glivice še pojavljajo, ali si se jih rešila dokončno (vsaj do zdaj)?
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Nisem MsN, ma ti zna pridet prav tudi moja izkušnja:
jaz mam po dveh letih "sad te ima sad te nema" stanja dva mesca končno mir. Jogurt si dam recimo 1x na teden ali, ko začutim, da bi se lahko spodaj kaj kuhalo. Hvalabogu za jogurt.
jaz mam po dveh letih "sad te ima sad te nema" stanja dva mesca končno mir. Jogurt si dam recimo 1x na teden ali, ko začutim, da bi se lahko spodaj kaj kuhalo. Hvalabogu za jogurt.
Imaš, da me vikaš!
- Gost
Za dokončno ne upam reči. Saj veš - ne hvali dneva pred nočjo. Zaenkrat je ok, sem pa preventivno na jogurtu in se ne ubadam z mislijo, ali bo večno ok. Že če je nekaj mesecev ok, je super
- Gost
Ženska, po občutku. Nimam nekega urnika. Obvezno vstavim le po končani m., npr. tri dni zapored. Drugače pa okrog 1x na teden, ko se spomnim in me obide misel, da bi bilo dobro kaj vložiti v svoje zdravje
-
kamis - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 12. 2006
- Kraj: ljubljana
Midva z dragim sva na začetku zveze dobila te glivice in sva se jih na zelo veliko srečo res dobr znebila canestenom.
Sočustvujem z ostalimi k mate tok problema s tem ker vem da je to res neki najbolj zoprnga kar lahko dobiš.
Sočustvujem z ostalimi k mate tok problema s tem ker vem da je to res neki najbolj zoprnga kar lahko dobiš.
- larisa789
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 12. 2008
kamis napisal/-a:Midva z dragim sva na začetku zveze dobila te glivice in sva se jih na zelo veliko srečo res dobr znebila canestenom.
Te glivice imamo vsi, le da če ješ preveč sladkorjev, ki hranijo glivice ti le te izbruhnejo. In potem se malo vprašajte koliko sladkorja zaužijete vsak dan? Tudi v sadju je sladkor- fruktoza, a sadje ima vsaj vitamine itd.
Pri ženskah se prej opazijo- znak so vaginalna vnetja. Sicer pa se candida najraje nahaja v črevesju, kjer ji je najbolje.To so iste glivice kot v črevesju. V črevesju se nahajajo mlečnokislinske bakterije (dobre) in candida (slabe). Črevesje pa je bistveno za imunski sistem, saj se preko resic vsrkavajo hranilne snovi (vitamini, minerali ) v telo. Če se ti preveč razmnožijo slabe glivice začnejo pošiljati strupe v kri in pride do prevelike zakisanosti telesa, vitamini se ne vsrkajo v telo- slabokrvnost, pomanjkanje vitaminov, bolezni, smrt ( zastrupitev krvi).. Bistveno je, da pitje probiotičnih jogurtov ne pomaga, ker želodčna sluzniva uniči probiotične bakterije, zato je boljše piti probiotične kapsule. Če samo uporabljate mazila kot npr. canesten, s tem ne odpravite vzroka bolezni, ampak samo njene znake.
Poleg sladkorja so vzroki za razširitev candide- kontracepsijske tabletke, antibiotiki (uničijo ne samo slabe, ampak tudi dobre bakterije v črevesju).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov