Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 28. Okt. 2008 20:23

tudi meni ni ginekolog pomagal. Potem pa sem na nekem ginekoloskem forumu zasledila, da se lahko canesten kremo nanese tudi v noznico, ampak res zelo malo, prst pa lahko porinemo not le do prvega pregiba, se pravi le malo vec od nohta. In imela sem res huda vnetja, pa mi je pomagalo samo to.
nenanena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 3. 2005
Kraj: Me land

Neprebrana objavaNapisal/-a nenanena » 29. Okt. 2008 14:18

Mene zanima če svečk res nemorem dobit brez recepta (canesten)...moja gin. sploh ne dela....pa zdaj je praznik....jaz pa bi rada cimprej to zrihtala
Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 29. Okt. 2008 16:02

^^Ne, svečke lahko dobiš samo na recept. Pejt takoj po praznikih, med tem časom si pa z jogurtom pomagaj.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 30. Okt. 2008 12:01

Ali je katera od vas opazila, da se ji glivice pojavijo, če poje preveč sladkarij? Ne vem, ali je to še en urbani mit, da naj bi se glivice prehranjevale s sladkorjem, ampak jaz zadnje čase pojem veliko več čokolade kot običajno in evo jih, so tukaj po dolgem času :evil:
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 30. Okt. 2008 12:15

ja,to je zagotovo res. izogibati naj bi se bilo potrebno tudi beli moki
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 30. Okt. 2008 14:11

Meni so se tudi 1x pojavle k sem res žrla same sladkarije.Tko da zdej se tudi pr tem mal kontroliram.Sicer pa meni se na vsake tolko skoz pojavljajo in nikoli ne vem kdaj bojo spet pršle na plano.Morm potrkat, ker jih zdej že en čas ni. :D
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 30. Okt. 2008 14:53

to zaj pomeni, da še moke pa čokolade ne smem jest, da nem glivic fasala? ma bemu vse skup...
no meni so ugotovili na brisu, da mam vnetje, za katerega sploh nisem vedla..in sem dobila svečke Betdine...smrdljivi jod pa povidon...10 dni se že filam s tem in komaj čakam da bo konec tega, ker je nadležno....ne opazim pa nikakršne razlike med..pred uporabo in zdaj, ko sem že skoraj konec s "terapijo"...

je kera kdaj probala prekinit zdravljene s svečkami, pa vseeno šla pol na kontrolo?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 30. Okt. 2008 15:49

Po moje ne gre zato, da zdaj sploh ne bi smela jesti sladkarij in izdelkov iz bele moke, ampak ni dobro pretiravati. Jaz zase vem, da zadnje tedne res pojem karkoli sladkega, ker se mi nenormalno cedijo sline, ampak se bom začasno odpovedala čemurkoli sladkemu, da vidim, ali bo stanje tam doli boljše. Zdravila se bom z jogurtom, nočem zdravil. Upam, da bo ok.

Zdravljenja pa ne bi prekinjala. Jemlji Betadine do konca in to je to. Verjamem, da je nadležno, ampak glivice se zdravijo na dolgi rok.
Uporabniški avatar
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a princesss » 01. Nov. 2008 14:22

U četrtek sm bla na pregledu pri ginekologinji in je ugotovila da mam vnetje/glivice. Znakov ni blo nobenih (tko da bi to sama ugotovila), torej ni me nč pekl, nč bolel, ni blo povečanga izcedka, nič. Predpisala mi je Canesten vaginalete v kombinaciji s kremo, 3 dni uporabe in ponovit po 4 tednih. Problem je sledeč - učeri zvečer sem uporabila prvo vaginaleto in se namazala s kremo, zjutri k sm se pa zbudila sm pa čutla pekočo bolečino v nožnici. In to me že cel dan spremlja. Je to normalen pojav? Če me prej ni nč bolel/pekl, zakaj zdej me? Naj ne bi zdravila pomagala, ne poslabšala vsega? Sej me ne boli skos, ampak ko se recimo usedem, ustanem. :? :(
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 01. Nov. 2008 14:47

Nisem strokovnjakinja, ampak podobno štorijo sem doživela tudi sama in od takrat sem imela večmesečne težave z vnetji, čeprav najprej sploh nisem opazila, da je kaj narobe, ampak je to ugotovila ginekologinja na rednem pregledu. Če bi zavrtela čas nazaj, nikoli ne bi upoštevala njenih navodil o canestenu ipd., ampak bi bolj poslušala svoje telo. Ker ko imaš glivice, itak veš in čutiš, znaki so več kot prisotni.

Lahko pa je tudi ta verzija, da so bile najprej le spore, se pravi neke vrste zametki glivic, ki težav ne povzročajo pa jih je ginekologinja opazila, zdaj pa so se 'aktivirale' in imaš težave.

Meni trenutno pomaga nanos multigyna v nožnico. Pa jogurt in umivanje s kisom. In odpoved sladkarijam. Bomo videli ...
petera
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a petera » 02. Nov. 2008 22:40

Oj!Mi katera pove.Kaj povzroca da dobis glivice?Kako se mora zenska umivat spodi ce jih ima?Kako jih dobis?Kaj moras narediti da jih ne dobis?
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 02. Nov. 2008 22:45

najprej moreš temo lepo prebrat od začetka do konca, naslednja faza je, da upoštevaš nasvete uporabnic, ki so tovrstne težave imele in jih odpravile.
v končni fazi nato nehaš spraševat stvari, ki so bile jasno napisane in o katerih se na zadnjih 50 straneh na dolgo in široko razpravlja.

:wink:
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 03. Nov. 2008 20:15

Iskreno...noben ne bo bral 50 strani nazaj (v katerih so tudi kakšni neumesni posti), je tko? :wink:

So različni faktorji, ki povzročajo glivice: nebombažno perilo, preveč oprijete hlače, kontracepcijske tabletke, kakšni močno antibiotiki, ki si jih nazadnje pila, prepogosto umivanje z agresivnimi šamponi... Dooosti, dosti...

Če bi vedela recept, kako se zavarovati, da jih ne dobiš, jih tudi sama ne bi imela (ne bi imela težav s tem)... In ta tema ne bi bila tako dolga, ker bi itak vse vedele, kaj naredit...

če jih pa dobiš, imaš ponavadi simptome: srbenje, bel izcedek, lahko malo smrdi... Lahko pa se zgodi, da simptomov sploh ne čutiš in sploh neveš, da imaš glivice.

Če jih slučajno dobiš, je dobro it k ginekologu, ki ti bo predpisal recept (ponavadi predpiše Canesten)... Zdravilo naj bi ti pomagalo... Med tem časom si lahko pereš s kisom, lahko pomočiš tampon v jogurt in si ga vtakneš notr... Dosti je zdravljenj, vendar moraš pazit, da jih odpraviš temeljito, ker se ti v nasprotnem primeru neprestano ponavljajo...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 03. Nov. 2008 21:13

No ja, če ima človek res težave in si želi pomagati, potem je prebrati 50 strani malenkost, ker izveš milijon izkušenj in ti lahko samo koristi. Jaz sem v času svojih težav obrnila večino forumov in spletnih strani o glivičnih vnetjih in izvedela svega i svašta, polno koristnega :wink:
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 03. Nov. 2008 21:45

kar se tiče glivic...
jaz uporabljam zgolj BOMBAŽNo perilo
in spodi se umivam samo z vodo.
Probam jest čimmanj sladkega-odkar sem se odpovedala čokoladi je to samo še kaka marmelada za zajtrk,pa ene 2 bombona čez dan...verjetno je še to preveč.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov