Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 13. Avg. 2008 13:58

Moja izkušnja je drugačna. Nisem imela nobenih simptomov glivic, ginekolog je na rednem pregledu ugotovil vnetje, mi predpisal canesten in od takrat sem imela večmesečne težave, na koncu pa se je izkazalo, da ni šlo za glivice in so vsa predpisana zdravila povzročala draženje in mi popolnoma porušila ravnovesje v nožnici. S tem se ni za igrat - ginekologi vsak izcedek, vsako rdečino opredelijo kot glivice, kar še zdaleč ni res in ti lahko predpisani antimikotiki prej škodujejo, kot pomagajo. Ne trdim, da je tako vedno, a sama iz izkušenj vem, da se s tem ni za igrat in da ginekologovo mnenje, predvsem od samo enega, ni edino pravilno. Včasih je bolje poslušati telo ...
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 14. Avg. 2008 6:12

^^Hmm, že res, da se tudi zdravnik kdaj zmoti, vendar mislim, da je tvoj primer bolj izjema kot pravilo. Tako kot se je zgodilo da predpišejo napačne antibiotike, lahko zmotno ugotovi, da gre za glivice. Verjetno je dobro, da pove (oz. verjetno je že), da ni imela nobenih znakov glivic, mogoče vpraša še za kakšno menje, vsekakor pa mislim, da bi morala tisto zdravilo jemati. Ne vem točno kaj si ti dobila proti glivicam, samo moraš pomojem biti tudi malo bolj občutljiva kot je običajno, ker kakšno mazilo kot je Canasten, ki se dobi brez recepta se mi ne zdi tako škodljivo. Je pa res, da lahko tudi tako neškodljiva zadeva kot je npr. lekadol, škoduje v prevelikih količinah.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 14. Avg. 2008 15:31

Saj pravim, da je to zgolj moja izkušnja.

Canesten je največkrat predpisano zdravilu proti glivicam, po svojih izkušnjah bi lahko rekla, da skoraj najslabše med antimikotiki, ker je izjemno agresiven - tudi krema za zunanje predele spolovil.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 14. Avg. 2008 18:34

MsN napisal/-a:Saj pravim, da je to zgolj moja izkušnja.

Canesten je največkrat predpisano zdravilu proti glivicam, po svojih izkušnjah bi lahko rekla, da skoraj najslabše med antimikotiki, ker je izjemno agresiven - tudi krema za zunanje predele spolovil.

hm...baje da se zaj da dobit brez recepta koliko berem..jaz je pa še do nedavnega nisem mogla dobit brez recepta....čudno....al so samo naše v lekarni tako čudne...
Uporabniški avatar
nefertit
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2004
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a nefertit » 14. Avg. 2008 19:15

LoveLy* napisal/-a:

hm...baje da se zaj da dobit brez recepta koliko berem..jaz je pa še do nedavnega nisem mogla dobit brez recepta....čudno....al so samo naše v lekarni tako čudne...

kremo dobiš brez recepta. za svečke ga pa rabiš. saj tako je pri nas.
A moment on your lips, forever on your hips!
Uporabniški avatar
DiamondLollipop
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a DiamondLollipop » 15. Avg. 2008 15:36

amm.. mene nekaj zanima.. jas sem zlo občutliva kar se tega tiče in zlo hitro dobim glivice.. Sedaj sem iz vložkov preklopila na tampone. A to lahko stanje poslabša??? :? :oops:
Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 15. Avg. 2008 15:44

DiamondLollipop napisal/-a:amm.. mene nekaj zanima.. jas sem zlo občutliva kar se tega tiče in zlo hitro dobim glivice.. Sedaj sem iz vložkov preklopila na tampone. A to lahko stanje poslabša??? :? :oops:

pomoje tamponi nimajo kej velik veze s tem. Pomoje je kvečjemu boljše kot vložki.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 15. Avg. 2008 15:44

DiamondLollipop napisal/-a:amm.. mene nekaj zanima.. jas sem zlo občutliva kar se tega tiče in zlo hitro dobim glivice.. Sedaj sem iz vložkov preklopila na tampone. A to lahko stanje poslabša??? :? :oops:

Kakor komu. Poskusi in boš videla. Vsekakor pa ti priporočam uporabo bombažnih vložkov in tamponov - oboje ponuja Natura femina v lekarnah, v drogerijah pa vložki Vir, ki pa so precej vatasti in mogoče manj 'moderni'. Razišči področje, se izplača, ker je občutek bombaža 10x boljši od sintetike, plastike in vseh mogočih plasti v npr. always vložkih in o.b. tamponih :wink:
Uporabniški avatar
DiamondLollipop
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a DiamondLollipop » 15. Avg. 2008 15:49

hvala :oops:

sedaj mam o.b. bom pa poskusla te, ko si mi predlagala :D
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 15. Avg. 2008 19:03

:eek: To me je pa zdaj ful šokiralo. Moja mami ima ful probleme z glivicami, jih ima skoraj vsak mesec pred menstruacijo. Ko je bila nazadnje pri ginekologinji ji je povedala pa vprašala, če je to sploh normalno. Ginekologinja pa kot da je to nekaj čisto normalnega: pa sej če vam Canesten pomaga, saj veliko ne moremo narediti... Mislim, da potem to ni ravno varno vsak mesec uporabljati, če je res tako agresiven.

Aja pa glede glivic, baje zelo pomaga intimno milo Femina. Jaz sem šele začela uporabljati, tako da ti težko kaj povem, je pa kolegica ful pohvalila.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 15. Avg. 2008 19:28

Ginekologi so do glivičnih vnetij običajno brezbrižni, ker le-ta ne povzročajo raka, nimajo vpliva na plodnost in iz tega zaključijo, da se mora ženska, ki je nagnjena k vnetjem s tem pač sprijazniti - napaka! Namreč vsaka, ki je že kdaj preživela to vnetje, ve, da je skrajno mučno, neprijetno in otežuje normalno funkcioniranje v vsakdanu ...

Da dobiš glivice pred m., je običajno, ker je takrat sluznica najtanjša in zato bolj dojemljiva za okužbe, žal. Naj poskusi z jemanjem probiotičnih kapsul (oralno jemanje) - mogoče bo zaleglo.

Glede intimnega mila pa nimam pojma - nekateri ginekologi so zelo za, drugi absolutno proti. Sama ne upam poskusiti, ker zaenkrat nimam težav tam doli in ne bi rada kvarila klime :D
Uporabniški avatar
¨nina¨
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ¨nina¨ » 15. Avg. 2008 20:49

jaz sem tud mela ta glivična vnetja. se ni nič zboljšal, niti po canastenu, vsak mesec hujš.. pol sm pa mal prehrano spremenila. od kruha samo polnozrnatga, pa še to ne preveč, več sadja in zelenjave,... pa nobenih intimnih mil več, po seksu zmeri umit z vodo,... in zdej že več kot pol leta nimam nobenih problemov :D . mal je treba merkat, sam ne preveč (sploh umivanje) pa se loh zboljša. je pa tud res, da sm po petih letih začela ponovno meso jest, ampak ne vem če je to tud vplival na vse skupi.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 15. Avg. 2008 20:59

Pomoje pa tamponi tudi malo vplivajo na vnetja in glivice. Saj nam izsuši nožnico in postanemo bolj dojemljive za okužbe in bakterije. Js jih uporabljam, ampak malo kombiniram z vložki ponoči.
Seveda je pomembno se umiti in jit lulat takoj po seksu, v glavnem "nina" je fajn napisala. Pretiravanje z umivanjem pa tudi lahko škodi.
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 16. Avg. 2008 13:05

No še moja, čisto "sveža" izkušnja z glivicami. Ravno včeraj sva se z mojim dragim vrnila z morja. Prvi dan nisva šla nič na plažo, ker sva prišla malo kasneje na morje. Drugi dan pa hop v morje, notri sem bila največ 10min. Ko sem prišla ven, seveda takoj pod tuš. Zvečer pa sem opazila najprej belkast, sesirjen izcedek na prstu. Ni mi bil všeč, vedela sem, da so glivice. Drugo jutro potem je bilo tega izcedka več in še bolj očiten. Zelo me je srbelo, peklo nič. Ker sem bila na Hrvaškem, sem klicala mamico, da je vprašala mojo ginekologinjo kaj si naj kupim. Priporočala mi je canesten 3 (tri tablete za v nožnico) in kremo canesten. Kupila sem v lekarni brez recepta, malo manj kot 60kun. Mazala sem 3x na dan, kopala se nisem 1 teden, umivala sem se 3x na dan (predno sem se namazala s kremo), dnevne vložke menjavala isto 3x, predno sem namazala s kremo. 3 večere zapored pa sem si pred spanjem dala v nožnico tableto. Po 1 tednu sem se začela kopat. V morju nisem bila več kot 10min, strogo stuširala in menjavala spodnji del kopalk, da sem imela na sebi vedno suhe kopalke. Ko pa sem prišla s plaže, pa strogo spodnje hlačke in dnevni vložek. Stanje se je bistveno popravilo, glivice so izginile. Sedaj sem dobila pa itak menstruacijo in ni priporočljivo mazanje s kremo canesten. Tako, da sem zaključila. Upam, da bo sedaj mir.Vem pa za drugo leto, da bo canesten 3 + krema prva pomoč na morju. Da mi ne bo treba takoj tečt v lekarno, bom imela s sabo za vsak slučaj.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 16. Avg. 2008 13:34

Pomembno je tudi, da v času glivic nimaš spolnih odnosov brez kondoma, ker drugače obstaja velika verjetnost, da jih dobi tudi partner - pri moških pa so simptomi manj očitni in, ko se ženska že pozdravi, pogosto dobi glivice še enkrat, prav zaradi tega, ker jih je vmes dobila še od partnerja.

Še boljše kot canesten tablete je canesten vaginalna krema, ki se vstavi v nožnico.

Če pomaga je tako ali tako ok, žal pa marsikatera punca poskusi deset različnih izdelkov in še vedno trpi s to nadlogo.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]