Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 06. Avg. 2008 13:29

Mogoče je težava tudi v tem, da greš v lekarno, dobiš zdravila in jih uporabljaš, dokler ti ni bolje. Antimikotiki, ki ubijajo glivice, delujejo na dolgi rok, kar pomeni, da moraš zadevo uporabljati po navodilih zdravnika ali glede na priložena navodila, kjer ponavadi piše, da je treba mazati/vstavljati tudi, ko simptomov glivic ni več. In če predčasno zaključiš zdravljenje, ko čutiš izboljšanje, se zadeva potuhne in naslednjič ponovno izbruhne.

Pozabila sem dodati še to, da glivice nastanejo tudi, če jemlješ antibiotike.

Nisi napisala, ali uporabljata kondome. Ker če jih ne, potem je po moje 99 % možnost, da jih ima tudi fant in jih prenaša nate. Ni nujno, da se okužba pokaže takoj po odnosu - lahko pride šele čez čas.

To, da si jih dobila na morju, je pa žal pogosto - kopalke, vlaga, morje, vročina. Vse, kar glivice ljubijo.
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 06. Avg. 2008 13:41

Ne uporabljava kondomov.

A veš mogoče za kakšno kremo, ki ni na recept?Ker ginekologinje ne dobim in sploh ne vem če bi me vzela ker nisem trenutno pri nobeni ker je moja prejšnja šla v penzijo.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 06. Avg. 2008 13:51

lolitaa napisal/-a:Ne uporabljava kondomov.

A veš mogoče za kakšno kremo, ki ni na recept?Ker ginekologinje ne dobim in sploh ne vem če bi me vzela ker nisem trenutno pri nobeni ker je moja prejšnja šla v penzijo.

canesten, daktarin... to so kreme, ki jih dobis brez recepta

pol pa kaksne vaginalete se tud dajo dobit, vem da od gorenjskih lekarn mas ene mlecnokislinske, itd... najboljs, da kar v lekarni vprasas kaj bi se dalo dobit...

drugace pa si dobi drugo ginekologinjo, ce mas tezave bi te vsaka mogla vzet, drugace pa ti na zacetku canesten predpise tud sestra brez pregleda...ce pa ene 3x prides, da ni nc bolj gres pa k zdravnici. Verjetno bi ti tud splosna zdravnica napisala recept.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 06. Avg. 2008 13:53

Brez recepta dobiš canesten kremo, multigyn gel, oralne probiotične kapsule, tetra (ne vem kaj) globule in verjetno še kaj - vprašaj v lekarni. Ampak to je tako-tako, pomaga ali pa pač ne. Pomembno je iti na pregled, da vzamejo bris in določijo za kaj sploh gre.

Še najbolj ti lahko po moje koristi vstavljanje probiotičnega jogurta in mazanje po zunanjem spolovilu.

In seks s kondomom!
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 06. Avg. 2008 14:13

Sem šla v lekarno in si kupla Canesten.Bomo vidli zdej v roku 1 tedna kako bo, potem bom šla pa k ginekologinji.
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 07. Avg. 2008 20:56

Kolikšna pa je verjetnost, da preneseš glivice na fanta, če uporabljava kondome? :?
Uporabniški avatar
amisu
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a amisu » 12. Avg. 2008 19:57

jst tudi sumim glivice vendar v našem kraju nimamo ginekologa tako da težko pridem do njega. naročit se bom šla pa septembra ko bom spet u večjem mestu:D...
iz nožnice mi smrdi nekaj mesecev, tudi srbi me.. vendar samo kakšne 3 tedne po spolnem odnosu potem je pa vse spet normalno. izcedek je zelo močan.. barve je take belo zelene. so to glivice? sm poskusila že z jogurtom vendar mi ne pomaga.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 12. Avg. 2008 20:05

uh, to so vsi znaki bakterijskega vnetja. verjetno rabiš antibiotike. jaz se ne bi hecala s tem, ampak šla res čimprej k zdravniku.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 12. Avg. 2008 21:23

amisu napisal/-a:jst tudi sumim glivice vendar v našem kraju nimamo ginekologa tako da težko pridem do njega. naročit se bom šla pa septembra ko bom spet u večjem mestu:D...
iz nožnice mi smrdi nekaj mesecev, tudi srbi me.. vendar samo kakšne 3 tedne po spolnem odnosu potem je pa vse spet normalno. izcedek je zelo močan.. barve je take belo zelene. so to glivice? sm poskusila že z jogurtom vendar mi ne pomaga.

nekaj mesecev se to že dogaja?
ženska...saj nisi normalna...s tem se ja ni za špilat...če še nimaš izbranega ginekologa si ga poišči čimprej...čeprav je sedaj čas dopustov...če ne pa v skrajni sili lahko tudi do osebne zdravnice stopiš...poveš težave.,...in boš dobila kaj...
s tem se res ni za špilah..ker vnetja so dost pogosta...in če se ne zdravi...ni fajn..
Uporabniški avatar
hruška :)
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2008
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a hruška :) » 13. Avg. 2008 11:22

hello :)

torej, dons sm bla pr ginekologinji na pregledu ki je ugotovila da mam glivice in mi predpisala svečko canesten...problem je edin v tem da sama nism nč opazila, niti ni blo z izcedkom nč narobe, nč me ni srbel niti pekl....

kako bom torej vedla da bo po tej svečki vse uredu če že zdej nism ničesar opazila, pa sm sicer dost pozorna na take stvari...?mal me je zaskrbel k je tole zdej prvič in mi je čudn da lahko ena svečka odprav use težave...najlepša hvala za odgovore punce :)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 13. Avg. 2008 11:25

Vem, da je mnenje ginekologov mogoče več vredno kot moje, ampak jaz te svečke ne bi uporabila. Če nimaš težav, potem ne kvari pH-ja in cele flore nožnice s canestenom.
Uporabniški avatar
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a hruška :) » 13. Avg. 2008 11:33

kako nej pa potem odpravm te glivice?
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 13. Avg. 2008 12:03

Ja pomojen ti ginekologinja ni dala Canesten iz čistega dolgčasa.Js bi ga na tvojem mestu uporabila.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 13. Avg. 2008 12:18

lolitaa napisal/-a:Ja pomojen ti ginekologinja ni dala Canesten iz čistega dolgčasa.Js bi ga na tvojem mestu uporabila.

tudi jaz sem bila 1x na čist drugem pregledu in mi je vseeno glivice odkrila,čeprav sama nisem vedla da jih mam(ni blo znakov)...sam je ona "globje" vidla..hehe...LOL...malo smešno se čuje :D
pa sem vseeno uporabila vse kar mi je predpisala...zato ti jaz priporočam da lepo pridno uporabiš to kar si dobila :)
Uporabniški avatar
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a hruška :) » 13. Avg. 2008 12:20

ma sej bom definitivno nrdila tko kot pravi zdravik...ampak problem je v tem kako bom vedla da bo use uredu?da ne rabm nadaljnega zdravljenja (da mi ni treba še s kkšno kremo mazat al pa kej podobnga...), glede na to da že zdej nism kazala nobenih znakov da bi blo karkoli narobe...?predvsem to me zanima :)

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov