Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 26. Apr. 2008 22:33

Nekaj zanimivega sem našla na netu, moram sprobat... sicer ti glivic ne pozdravi, samo vsaj pokaže ti, če jih res maš...

http://www.maritim.si/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=46
Uporabniški avatar
TaŠ
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a TaŠ » 27. Apr. 2008 10:06

Vermilion napisal/-a:Nekaj zanimivega sem našla na netu, moram sprobat... sicer ti glivic ne pozdravi, samo vsaj pokaže ti, če jih res maš...

Bi blo zanimivo, če me ne bi tisto "glJivično vnetje" takoj odbilo... :roll:
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 27. Apr. 2008 13:54

TaŠ napisal/-a:
Vermilion napisal/-a:Nekaj zanimivega sem našla na netu, moram sprobat... sicer ti glivic ne pozdravi, samo vsaj pokaže ti, če jih res maš...

samo vsaj veš kaj maš, ne pa, da ti pol pri dohtarju po možnosti reče, da nič ni ipd... pa, če že maš probleme, da tud vidiš, če to ni, da je verjetno kaj drugega... sicer pa glivična vnetja so res gadna, jst sem že čist obupala nad tem, močno dvomim, da bo sploh kdaj bolše :cry:
Uporabniški avatar
DiamondLollipop
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a DiamondLollipop » 27. Apr. 2008 15:18

jas sem mela tudi ful probleme s tem..ponavlalo se mi je vsaki mesec :eek: . Lani poleti pa se mi je naenkrat izboljšalo (nevem iz kakšnega razloga, saj sploh nisem pazila, poleg tega sem nosila tampone, tangice pa še mokre kopalke). Sedaj pa se spet začelo :cry: , čeprav morem priznat da ni tak hudo ko je blo do zdaj vedno.
Uporabniški avatar
TaŠ
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a TaŠ » 27. Apr. 2008 18:24

Vermilion napisal/-a:
TaŠ napisal/-a:

samo vsaj veš kaj maš, ne pa, da ti pol pri dohtarju po možnosti reče, da nič ni ipd... pa, če že maš probleme, da tud vidiš, če to ni, da je verjetno kaj drugega... sicer pa glivična vnetja so res gadna, jst sem že čist obupala nad tem, močno dvomim, da bo sploh kdaj bolše :cry:

Tell me 'bout it :roll:
Zdele že 9 mescev čist vsak mesec se mi ponavla.... :? :cry:
Delim isto mnenje s tabo :(
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 28. Apr. 2008 7:15

TaŠ napisal/-a:
Vermilion napisal/-a:
TaŠ napisal/-a:

Tell me 'bout it :roll:
Zdele že 9 mescev čist vsak mesec se mi ponavla.... :? :cry:
Delim isto mnenje s tabo :(

jst mam pa že dve leti ta sranje, pa se mi kao pozdrav pa spet... jst nevem a mi razni canesteni in diflucani ne pomagajo sploh al kaj...krneki...
Uporabniški avatar
Heilie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 8. 2004
Kraj: Za gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a Heilie » 28. Apr. 2008 8:37

Ma jst bom enkrat znorela od teh vnetij res.

Me pa zanima neki. Danes sem pošinla na prstu na nogi, da mam tak rdeč izpuščaj, pa kr take pikice so not (bunkice). Pa me zanima kako zgledajo glivice na nogi, ker zdej sem kr psihična, da sem jih še tam dobila.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 28. Apr. 2008 9:53

Heilie, po moje je cisto mogoce, da imas na nogi glivice, ja, ampak sem brala, da vse, kar je izven noznice, se s canesten kremo kar hitro popravi, tako da poskusi ...

Punce, ki imate te tezave - canesten in diflucan sta prvi zdravili, ki ju ginekologu predpisejo ob vnetjih, ce pa se le-ta ponavljajo pa je nujno, da vas dajo na bris in ugotovijo, kaj tocno je tisto, kar povzroca vnetja in glede na to zdravijo. Zal vecina ginekologov caka in predpisuje zdravila kar na pamet, to pa lahko vse skupaj le se poslabsa.

Kar naj recem ... socustvujem z vami :?
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 28. Apr. 2008 11:03

MsN napisal/-a:Heilie, po moje je cisto mogoce, da imas na nogi glivice, ja, ampak sem brala, da vse, kar je izven noznice, se s canesten kremo kar hitro popravi, tako da poskusi ...

Punce, ki imate te tezave - canesten in diflucan sta prvi zdravili, ki ju ginekologu predpisejo ob vnetjih, ce pa se le-ta ponavljajo pa je nujno, da vas dajo na bris in ugotovijo, kaj tocno je tisto, kar povzroca vnetja in glede na to zdravijo. Zal vecina ginekologov caka in predpisuje zdravila kar na pamet, to pa lahko vse skupaj le se poslabsa.

Kar naj recem ... socustvujem z vami :?

mene je dala na bakteriološki bris pa je pokazalo, da je vse ok... a obstaja še kakšen drug test?

...je pa tudi tako, takrat ko grem k ginekologu je zmer kot zakleto malo boljše, tako da izgleda kot, da je eno blažje vnetje, al pa sploh nič ni videt, pa tud zgodil se je že, da mi je sestra dala kakšne vaginalete, pa se je mal poštimal ravno do pregleda, al pa po možnosti k se umivam(ne moreš it umazan k ginekologu) ...voda zaide noter in splakne, čeprav full pazim... pol pa izgleda kot, da paničarim za brezveze... pa da me mogoče srbi, ker sem alergična na vložke, mogoče peno za britje (ki je btw sploh ne uporabljam) ipd...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 28. Apr. 2008 19:26

Ja, ti brisi so sranje, ker sploh ni nujno, da kaj pokazejo ... recimo, ce se pred pregledom umijes (kar itak se), po moznosti se tik pred tem, da se usedes na stol hitro pobrises z robckom, potem bris nima kaj pokazati ... Zato, ce ti se kdaj vzame bris, potem odmisli potrebo po brezhibni higieni :lol:

Lahko pa da res ni vnetje in si samo ful obcutljiva ... to moras pa sama raziskati, v cem je problem.
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 28. Apr. 2008 20:20

MsN napisal/-a:Ja, ti brisi so sranje, ker sploh ni nujno, da kaj pokazejo ... recimo, ce se pred pregledom umijes (kar itak se), po moznosti se tik pred tem, da se usedes na stol hitro pobrises z robckom, potem bris nima kaj pokazati ... Zato, ce ti se kdaj vzame bris, potem odmisli potrebo po brezhibni higieni :lol:

Lahko pa da res ni vnetje in si samo ful obcutljiva ... to moras pa sama raziskati, v cem je problem.

jst kar mislim, da je vnetje glede na to, da je tak sirast izcedek... kadar pa ni, mam pa tako ali tako vse full občutljivo zaradi stalnega filanja s tabletami, vaginaletami, mazanja s kremami ipd...
Uporabniški avatar
sonč|ka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 7. 2005
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a sonč|ka » 28. Apr. 2008 21:17

Jaz sem dobila neke vaginalne tablete v vrečki in si jih moram 7 dni dajat noter, tako kot tampon. In mi je ginekolog rekel, da ko imam te tabletke not ne smem imeti spolnih odnosov. Zdaj pa meni ni jasno, če jih ne smem imeti samo takrat, ko imam tabletno notri (kar je itak logično) ali vseh 7 dni.

Mogoče katera kaj več ve o tem?
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 28. Apr. 2008 21:21

Hja, useh sedem dni, ane, sej tablet ni not sam "eno urco", pol pa na juriš, ampak se zadeva not raztaplja in deluje ... Zato takrat pač odpadejo spolni odnosi.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
sonč|ka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 7. 2005
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a sonč|ka » 28. Apr. 2008 21:34

hvala :)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 29. Apr. 2008 12:34

Ja, spolni odnosi med zdravljenjem odpadejo.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov