Glivice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
GoldenSoul - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 9. 2006
- Kraj: lj
joj, jst bom pa znorela zarad teh glivic.... , ki so bolj problem pr fantu, k pr men. ...Zadne cajte, k se mečkava, ma on drug dan čist rdečga pa srbečga, jst pa nč opaznega al pa minimalno srbi. In pol morva spet čakat 100 let, da mine vnetje (canesten bl švoh pomaga), da se lahko spet mečkava. Ful mi gre na jetra.
- Gost
Bibi21, v pol leta sem svoje telo opazovala na vse mogoce nacine, poskusila s tem in onim in se zdaj ne vem, kaj povzroca srbenje. Nosim samo bombazne in udobne sp. hlacke, ne nosim (vec) dnevnih vlozkov (ti so mi poslabsali izcedek, kljub temu, da so bili bombazni), izogibam se sladkarijam, ki naj bi vse skupaj povzrocale, srbenje pa je najhujse, ce sem vecino dneva v kavbojkah (takrat skoraj umrem) in po tusiranju, ceprav pazim, da uporabim minimalno tus gela pa se z njim itak ne umivam po spolovilu. Ko je najhuje, se je od srbenja zbudim ponoci in se do jutra premetavam - grozno, da ne omenjam, kako je v takem stanju sedet in hodit, ko hlace zgeckajo in je vse odvec. Kar se tice vpliva m. pa ... po prejsnji je bilo obupno, zdaj pa sem tik pred njo in je spet grozno, tako da ne vem kaj je krivo.
Spet si pomagam z jogurtom, ceprav ko je najhuje, ni nic ok, niti ne vem, ce so to res glivice, ker bris mi jih ni pokazal, grem pa po m. spet na pregled. Ceprav sem upanje v to, da mi bo kak ginekolog sploh pomagal ze opustila.
Fitipaldi, res opazas to z zelenim cajem? Jaz poskusam veliko piti, predvsem vode, bom pa poskusila tudi s cajem. Za fanta pa bi ti naceloma lahko napisala kak diflucan ... spet je vse odvisno od dobre volje ginekologa. Ce opazas, da ima vnetja, pa s fantom ne uporabljata kondoma, potem ga napoti k osebnemu zdravniku, ki ga bo poslal k dermatologu na bris. Mojemu fantu so nasli glivice (ceprav imava kondome), mu dali diflucan pa ima se vedno vse rdece, terapije je pa konec
GoldenSoul, verjamem, da bos znorela, tudi meni se mesa, ceprav sploh ne vem, ali so to glivice ali kaj pac. Priporocam, da uporabljata kondom, da ne bosta prenasala glivic sem in tja, on pa naj gre na pregled (beri zgoraj), ti pa tudi ... mogoce pa vama bodo kaksna zdravila pomagala, ceprav sem sama v njih izgubila vero Sicer pa je tako - vnetje lahko imas ti, pa se ti ne izrazi, fantu pa pac se ... tezko je reci, kdo je prenasalec, zato morata res paziti. Ceprav midva vcasih vec ne veva, ali naj se preprosto nehava dotikati tam doli, ker je neprestano nekaj narobe
+ dodajam se slednje lastno opazanje: Vsi ginekologi poudarjajo vpliv stresa na tezave tam doli. No, sama sem pac neprestano v stresu (vedno se nekaj najde, pac tak tip cloveka) in mogoce je tudi to krivo. Veliko pa je kriva tudi moc misli - ko me zacne srbeti, me to tako znervira, da samo se na to mislim in sem vsa grozna ... in potem ne vem, ali zato, ker se skoncentriram na obcutek, se bolj srbi, ali je dejansko tako grozno Malo predolgo se ze s tem ubadam pa sem ze cisto zafrustrirana, priznam
Spet si pomagam z jogurtom, ceprav ko je najhuje, ni nic ok, niti ne vem, ce so to res glivice, ker bris mi jih ni pokazal, grem pa po m. spet na pregled. Ceprav sem upanje v to, da mi bo kak ginekolog sploh pomagal ze opustila.
Fitipaldi, res opazas to z zelenim cajem? Jaz poskusam veliko piti, predvsem vode, bom pa poskusila tudi s cajem. Za fanta pa bi ti naceloma lahko napisala kak diflucan ... spet je vse odvisno od dobre volje ginekologa. Ce opazas, da ima vnetja, pa s fantom ne uporabljata kondoma, potem ga napoti k osebnemu zdravniku, ki ga bo poslal k dermatologu na bris. Mojemu fantu so nasli glivice (ceprav imava kondome), mu dali diflucan pa ima se vedno vse rdece, terapije je pa konec
GoldenSoul, verjamem, da bos znorela, tudi meni se mesa, ceprav sploh ne vem, ali so to glivice ali kaj pac. Priporocam, da uporabljata kondom, da ne bosta prenasala glivic sem in tja, on pa naj gre na pregled (beri zgoraj), ti pa tudi ... mogoce pa vama bodo kaksna zdravila pomagala, ceprav sem sama v njih izgubila vero Sicer pa je tako - vnetje lahko imas ti, pa se ti ne izrazi, fantu pa pac se ... tezko je reci, kdo je prenasalec, zato morata res paziti. Ceprav midva vcasih vec ne veva, ali naj se preprosto nehava dotikati tam doli, ker je neprestano nekaj narobe
+ dodajam se slednje lastno opazanje: Vsi ginekologi poudarjajo vpliv stresa na tezave tam doli. No, sama sem pac neprestano v stresu (vedno se nekaj najde, pac tak tip cloveka) in mogoce je tudi to krivo. Veliko pa je kriva tudi moc misli - ko me zacne srbeti, me to tako znervira, da samo se na to mislim in sem vsa grozna ... in potem ne vem, ali zato, ker se skoncentriram na obcutek, se bolj srbi, ali je dejansko tako grozno Malo predolgo se ze s tem ubadam pa sem ze cisto zafrustrirana, priznam
-
love18 - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 5. 2007
MsN napisal/-a:Bibi21, v pol leta sem svoje telo opazovala na vse mogoce nacine, poskusila s tem in onim in se zdaj ne vem, kaj povzroca srbenje. Nosim samo bombazne in udobne sp. hlacke, ne nosim (vec) dnevnih vlozkov (ti so mi poslabsali izcedek, kljub temu, da so bili bombazni), izogibam se sladkarijam, ki naj bi vse skupaj povzrocale, srbenje pa je najhujse, ce sem vecino dneva v kavbojkah (takrat skoraj umrem) in po tusiranju, ceprav pazim, da uporabim minimalno tus gela pa se z njim itak ne umivam po spolovilu. Ko je najhuje, se je od srbenja zbudim ponoci in se do jutra premetavam - grozno, da ne omenjam, kako je v takem stanju sedet in hodit, ko hlace zgeckajo in je vse odvec. Kar se tice vpliva m. pa ... po prejsnji je bilo obupno, zdaj pa sem tik pred njo in je spet grozno, tako da ne vem kaj je krivo.
kaj pa če bi pobala z dieto? nč OH, nč cukra..nč sadja..lh ješ sam meso,zelenjavo,jajca, nč mlečnih izdelkov..ta dieta zlu pomaga..ubije kandido v celem telesu..sam morš bit res vztrajna..kr jst rečmo ne zdržim brez cukra..pa zravn še tiste difulcan tablete..pa ma da bo bulš!sm slišala že velik primeru da po vseh zdravilih je na koncu ta dieta najbolj pomagala..nvem probi no..
jst sm bla pr G in mi je dala eno tableto difulcan..in ni nč pomagal..in se mi tuk bedn zdi še enkrt hodit..trenutn si pomagam z jogurtam..čez mesec in pol mam pa tku al pa tku spt pregled pa ji bom mal zatežila če mi da ke drucga..kr rečmo prej me ni nč srbel..zdej me je pa že začel tku čis u izi..sam je useen moteč..
- Gost
Problem je v tem, da jaz po mnenju ginekologov (dveh) nimam glivic. Zakaj me srbi, nimam pojma ...
O dieti sem razmisljala, ampak eh ... v tem casu sem se neprestano necemu odpovedovala, pa je en drek pomagalo. Ce ne bo slo drugace, bo seveda treba tudi tako, ampak komaj verjamem, da bi bilo moje prehranjevanje tako nabito z oh in sladkim, ker ze celo zivljenje jem isto, tezave imam pa zadnje pol leta.
Missy*, saj zginejo ze same, ampak bodo nazaj tudi. Zal ...
O dieti sem razmisljala, ampak eh ... v tem casu sem se neprestano necemu odpovedovala, pa je en drek pomagalo. Ce ne bo slo drugace, bo seveda treba tudi tako, ampak komaj verjamem, da bi bilo moje prehranjevanje tako nabito z oh in sladkim, ker ze celo zivljenje jem isto, tezave imam pa zadnje pol leta.
Missy*, saj zginejo ze same, ampak bodo nazaj tudi. Zal ...
- Gost
missy* napisal/-a:eh, nazaj tudi z zdravili pridejo
Tudi res, ja. Mene bolj skrbi, ce ima to kaksne posledice kasneje v prihodnosti. Ginekologi sicer trdijo, da ne, sama pa tezko verjamem, da bi ob vidnih tezavah, zenska ostala brez posledic ... No, mogoce znori od srbenja, to pa ni ginekoloska posledica
-
missy* - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 8. 2007
to se tudi jaz sprasujem, in ginekologom nekako ne verjamem.
npr., ce imas glivice na nohtih in jih ne zdravis, ti noht scasoma odpade.
nevem kako bi tam dol lahko ostalo vse brez posledic, glede na to, da je tam se use 2x bolj obcutljivo
npr., ce imas glivice na nohtih in jih ne zdravis, ti noht scasoma odpade.
nevem kako bi tam dol lahko ostalo vse brez posledic, glede na to, da je tam se use 2x bolj obcutljivo
- Gost
Kika napisal/-a:MsN napisal/-a:tezave imam pa zadnje pol leta.
Kok časa pa jemlješ KT?
Skoraj tri leta, ampak yasminelle zadnje pol leta ... ja, nekako sovpada, ne? Ginekologi pa mi trdijo, da ni nic na tem
-
GoldenSoul - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 9. 2006
- Kraj: lj
no, jst mam tu yasminelle , pa jih mam na sumu.
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
MsN napisal/-a:Skoraj tri leta, ampak yasminelle zadnje pol leta ... ja, nekako sovpada, ne? Ginekologi pa mi trdijo, da ni nic na tem
ja res sovpada :S si nism misnla, da bo tkole natančno
drgač pa ginekologi itak govorijo marsikaj. men tut ni noben hotu priznat zveze med kt in glivicami, pa sm jih kar nekaj vprašala... men so se pa začele pojavljat kak mesec po samem začetku jemanja, sm mela takrat cele štale. sej sčasoma se je umirilo, sam nikol pa ni blo ql
- Gost
Kika napisal/-a:MsN napisal/-a:Skoraj tri leta, ampak yasminelle zadnje pol leta ... ja, nekako sovpada, ne? Ginekologi pa mi trdijo, da ni nic na tem
ja res sovpada :S si nism misnla, da bo tkole natančno
drgač pa ginekologi itak govorijo marsikaj. men tut ni noben hotu priznat zveze med kt in glivicami, pa sm jih kar nekaj vprašala... men so se pa začele pojavljat kak mesec po samem začetku jemanja, sm mela takrat cele štale. sej sčasoma se je umirilo, sam nikol pa ni blo ql
Meni se je tudi zacelo mesec po jemanju yasminelle in do danes je neprestano nekaj narobe, ceprav nimam pojma kaj. Cutim pa, da ni ok ... Ker srbenje menda ni normalno, ne? Vsaj prej me nikoli ni ...
Kika, katere kt si jemala? Zdaj si nehala in je boljse? Mah, jaz vsak mesec znova razmisljam o prenehanju, sploh ne vem kaj me nazaj drzi, verjetno to, da me je strah, da bi se zanesla zgolj na kondome. Ceprav ce primerjam stres, ki ga dozivljam zdaj, ko sem vsa naspicena ob teh tezavah, bi bilo podobno - bi pac komplicirala glede kondoma
GoldenSoul, in kaj imas v planu? Bos nehala ali nadaljevala? Kako dolgo pa jih jes?
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
Sm jedla Femoden 6 let. Nehala sem pa zato, ker sem hotla vidt, kašna sm sploh brez tablet. Pa še zadne par mescev se mi je zdela nožnica vedno bolj suha in občutljiva- tut srbel me je včasih. Menstre so ble zmer bl čudne (ful mal sm krvavela).
Zdej je pa ful bolš kar se vlažnosti tiče. Sicer sm mela mal vnetja še po tem, ampak sumim neko mažo, s kero sm neki exprimentirala Sej več si pa preber o tem v temi Kaj se zgodi, ko prenehaš s KT
Itak je na koncu odločitev tvoja... Jst zase vem, da bom težko spet začela s KT zdaj, ko vidm kok je fajn brez
Zdej je pa ful bolš kar se vlažnosti tiče. Sicer sm mela mal vnetja še po tem, ampak sumim neko mažo, s kero sm neki exprimentirala Sej več si pa preber o tem v temi Kaj se zgodi, ko prenehaš s KT
Itak je na koncu odločitev tvoja... Jst zase vem, da bom težko spet začela s KT zdaj, ko vidm kok je fajn brez
- Gost
Kika napisal/-a:Sm jedla Femoden 6 let. Nehala sem pa zato, ker sem hotla vidt, kašna sm sploh brez tablet. Pa še zadne par mescev se mi je zdela nožnica vedno bolj suha in občutljiva- tut srbel me je včasih. Menstre so ble zmer bl čudne (ful mal sm krvavela).
Ti kar verjamem. Mene skrbi samo zascita in tisto v glavi 'kaj pa ce ...'.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov