Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 15. Feb. 2008 20:25

valda si lahko daš canesten notr: sej ena kura, ki ti jo lahko predpišejo je, da dobiš eno ornk velko tubo in nastavke, da si kremo potem 'potisneš' čim globlje v nožnico. pa ne mislim na vaginalete- to je pa druga možnosti, ki jo lahko dobiš, kar se canestena tiče. brez recepta pa lahko dobiš le malo tubico v lekarni.

multi gyn gel se uporablja tudi za preprečevanje vnetja (piše v navodilih)- ampak bolj blagega, ker tut ni tok agresiven. :)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 15. Feb. 2008 20:36

missy* napisal/-a:Kokr se men zdi, se ta multigyn gel ne uporablja, ko ZE imas glivice, ampak tudi ko jih nimas, ker uravnava noznicno floro.

Ce ti imas glivice, probaj jogurt, ampak zakaj nebi raje sla do ginekologa?

Multigyn gel se uporablja v obeh primerih - kot preventiva in v tezavah, ko je vnetje ze tukaj.
V navodilih je receno, da glede uporabe nisi omejen, vedno, ko zelis izboljsati pocutje tam doli - bazira na naravnih zadevah, tako da pretirana uporaba naj ne bi skodila

Moje izkusnje so taksne - odgovarja mi, ce kaj pece/srbi, ce gre za tapravo vnetje pa ni dovolj, je nujno dobiti recept za antibotike/antimikotike.

Kika, o kateri kremi, ki se jo lahko vstavisv noznico govoris? Tudi Canesten? Canesten, ki je v prosti prodaji je zagotovo samo za zunanjo uporabo, za notranjo pa vaginalete.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 15. Feb. 2008 21:38

ja o kremi govorim. sej sm povedala: obstajata 2 kombinaciji. v to sem pa 100%, ker sm obe že sama sprobala :roll:
v prosti prodaji (brez recepta) je pa manjša tuba, na kateri res piše da je samo za zunanjo uporabo. ampak v uni opciji, ki sem jo zgoraj opisovala, dobiš ISTO kremo v večji tubi z priloženimi aplikatorji, da si jo našopaš v nožnico. tko da se lahko mažeš s canestenom tut v nožnici. :)
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 15. Feb. 2008 22:54

missy* napisal/-a:Ce ti imas glivice, probaj jogurt, ampak zakaj nebi raje sla do ginekologa?

Ja, rekla mi je , da gre za mal glivičnega vnetja, ampak da ni tako hudo in mi ni nč napisala. ravno včeraj sem šla.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 16. Feb. 2008 0:01

jst bi na tvojm mestu menjala ginekologa, al pa sla nazaj, pa rekla, nej mi da kej. Tut za najmanjse vnetje ti mora predpisat kej.
In ce pri eni stvari neki ne da, kok povrsna je sele pri drugih stvareh,
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 16. Feb. 2008 5:03

Če se glivično vnetje ne zdravi, lahko postane kronično! Joj, takoj po zdravila. Že zato, ker se je res nesmiselno mučiti s tem, ko zdravila pomagajo že tako rekoč v enem dnevu.
Uporabniški avatar
čivava
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a čivava » 18. Feb. 2008 15:07

Nekaj me močno muči.. Imela sem sedaj en teden zelo močan beli tok, nato se mi je pa včeraj ulil (al kako naj rečem) kar ena bela stvar, ni bil izcedek, blo je ful gosto, in imelo je en čuden nič kaj prijeten vonj.
Zadnjič, ko sem bila pri ginekologu, mi je vzel bris, bilo je vse uredu, sedaj pa je grozno, začelo me je še vse srbeti, jao, srbi, pa tudi boli na čase.
Slišala sem, da je dober tudi Bepanten plus, je to res, da si jo namažeš in da se počasi zaceli... No sicer bo potrebno sigurno it k ginekologu, samo za kakšno informacijo bom pa hvaležna...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 18. Feb. 2008 15:20

pejt raje do ginekologa. bepanthen je sicer fajn, na razdraženo sluznico ga pa jst ne bi dajala. + glivic ti ne bo odpravil ampak samo ublažil simptome, kar pa ni dolgoročna rešitev
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 18. Feb. 2008 16:56

čivava napisal/-a:Nekaj me močno muči.. Imela sem sedaj en teden zelo močan beli tok, nato se mi je pa včeraj ulil (al kako naj rečem) kar ena bela stvar, ni bil izcedek, blo je ful gosto, in imelo je en čuden nič kaj prijeten vonj.
Zadnjič, ko sem bila pri ginekologu, mi je vzel bris, bilo je vse uredu, sedaj pa je grozno, začelo me je še vse srbeti, jao, srbi, pa tudi boli na čase.
Slišala sem, da je dober tudi Bepanten plus, je to res, da si jo namažeš in da se počasi zaceli... No sicer bo potrebno sigurno it k ginekologu, samo za kakšno informacijo bom pa hvaležna...

Takoj h ginekologu, bpanthena pa ne na teh predelih uporabljat, ker nima primernega phja.
Verjetno so glivice in tezko se jih bos sama znebila - vsaj trajno.
Uporabniški avatar
BIBI21
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BIBI21 » 18. Feb. 2008 21:13

tiste, ki ste že uporabljale jogurt ( probiotični ) ... kolikokrat ga lahk uporabljaš oz. kolk časa ga je pametno met notr?

sama sem ga včeraj uporabila za par uric in je bla situacija 80 % boljša :)
Uporabniški avatar
čivava
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a čivava » 19. Feb. 2008 4:46

smem sam uprašat za kaj se jogurt uporablja in kako?

Pa kakšen mora biti ta jogurt? Ktere jogurte uporabljate... Hvala
Uporabniški avatar
BIBI21
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BIBI21 » 19. Feb. 2008 10:33

jogurt naj bi bil neke vrste hitra pomoč pri glivicah, sploh če ne moreš takoj do ginekologa, da ti predpiše ustrezno terapijo z tabletami, kremicami,...

uporabljaš lahko samo probiotični jogurt ( LCA ), ker ta ima v sebi one mlečnokislinske bakterije in nekako uredi nanaraven način floro tam spodaj.
namočiš ga v tampon, ga daš za par uric v nožnico in situacija se delno popravi, vsaj srbi ne več tolk ... men je pomagal, sam ni pa to zdej najboljša možna rešitev, vseen je treba do ginekologa stopit
Uporabniški avatar
Tinki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinki » 04. Mar. 2008 13:36

Tud jst sem že probala z jogurtom. Ja, pomaga, ampak samo začasno. Men se je namreč po enem tednu vse ponovil. Že tko mam skos sranje zarad glivic.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 04. Mar. 2008 14:22

men pa jogurt pomaga bolj kot katerakoli druga stvar.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 04. Mar. 2008 14:59

Tinki napisal/-a:Tud jst sem že probala z jogurtom. Ja, pomaga, ampak samo začasno. Men se je namreč po enem tednu vse ponovil. Že tko mam skos sranje zarad glivic.

ej ma js tudi...vedno po menstri me srbi za po*..... kšne 2,3 dni...usake tolko me spet primejo...sploh nevem kej nej si mislim...ponavadi pole vedno k srbi, si namažem s canestenom (k sm si ga shranla za hude čase :wink: ) in pole pomaga...ma ne mislim js to delt u nedogled!!

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov