Glivice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mariah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 2. 2007
Kraj: za ovinkom

Neprebrana objavaNapisal/-a mariah » 25. Jan. 2008 23:35

mene je pa tetka lih sredi zdravljenja ujela :evil:
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 26. Jan. 2008 9:25

Meni se pa glih izide - zdaj 3x vaginalete in potem m. :D
Sicer pa med uporabo vaginalet res ni dobro, ce seksata, ni pa baje skodljivo, ce kasneje pa je vnetje se zmeraj tu - seveda, ce ni bolecin. Ampak jaz sedaj, ko se ze tretjic spopadam z njimi, razmisljam, da sploh ne bi imela spolnih odnosov dokler ne bo vse 100 % ok, ampak se mi poraja vprasanje, kdaj to sploh bo :?
mariah
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a mariah » 26. Jan. 2008 12:04

MsN napisal/-a:Meni se pa glih izide - zdaj 3x vaginalete in potem m. :D
Sicer pa med uporabo vaginalet res ni dobro, ce seksata, ni pa baje skodljivo, ce kasneje pa je vnetje se zmeraj tu - seveda, ce ni bolecin. Ampak jaz sedaj, ko se ze tretjic spopadam z njimi, razmisljam, da sploh ne bi imela spolnih odnosov dokler ne bo vse 100 % ok, ampak se mi poraja vprasanje, kdaj to sploh bo :?

v navodilih piše, da vaginalete lahko poškodujejo kondom,če se ga uporablja, ane. Jst bi na tvojem mestu tudi počakala, da se ti do konca pozdravi. Nekaj časa se pa le da zdržat brez sexa; zdravje je najbolj pomembno.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 26. Jan. 2008 12:07

mariah napisal/-a:
MsN napisal/-a:Meni se pa glih izide - zdaj 3x vaginalete in potem m. :D

v navodilih piše, da vaginalete lahko poškodujejo kondom,če se ga uporablja, ane. Jst bi na tvojem mestu tudi počakala, da se ti do konca pozdravi. Nekaj časa se pa le da zdržat brez sexa; zdravje je najbolj pomembno.

Ja, ampak 3 mesece seksat na obroke in neprestano s tezavami tam doli pa je tudi sranje ... Jaz sem optimisticna in upam, da trajno izboljsanje :D
mariah
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a mariah » 26. Jan. 2008 15:00

^^to pa je brezveze, ja :? upajmo na najboljše
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 29. Jan. 2008 10:28

Punce, tiste, ki se trenutno zdravite, ste ze kaj boljse?

Jaz sem pri koncu z diflucanom, konec s canesten vaginaletami pa spet vse srbi + izcedek :cry:
mariah
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a mariah » 29. Jan. 2008 13:22

MsN napisal/-a:Punce, tiste, ki se trenutno zdravite, ste ze kaj boljse?

Jaz sem pri koncu z diflucanom, konec s canesten vaginaletami pa spet vse srbi + izcedek :cry:

Pri meni deluje vse ok,čeprav imam še vedno M. Joj pa se ti je vmes kaj izboljšalo? Počakaj kak dan, vrjetno ne more tako hitro zginit :(
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 29. Jan. 2008 13:47

mariah napisal/-a:
MsN napisal/-a:Punce, tiste, ki se trenutno zdravite, ste ze kaj boljse?

Pri meni deluje vse ok,čeprav imam še vedno M. Joj pa se ti je vmes kaj izboljšalo? Počakaj kak dan, vrjetno ne more tako hitro zginit :(

Danes sem se m. dobila. Vmes se je izboljsalo med jemanjem canesten vaginalet, zdaj pa sem ze 2 dni brez in ponovno sranje ... Bomo videli.
psenica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 1. 2006
Kraj: sončna pega

Neprebrana objavaNapisal/-a psenica » 13. Feb. 2008 11:55

Jaz pa sem imela samo rdečico spodaj-srbelo je samo po seksu, drugače nič. in sem šla na PAP-test pa mi je gin. rekel, da imam glivice. mi pa ginekolog nič ni omenjal spremembe prehrane ali kaj podobnega. bom pa vseeno malo spremenila prehrano, glede na to kaj sem na netu prebrala bi moralo pomagat. kaki šmorn je vse skupaj
:roll:
MSN: koliko tablet+vaginalet pa je imela tvoja terapija?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 13. Feb. 2008 12:35

psenica napisal/-a:Jaz pa sem imela samo rdečico spodaj-srbelo je samo po seksu, drugače nič. in sem šla na PAP-test pa mi je gin. rekel, da imam glivice. mi pa ginekolog nič ni omenjal spremembe prehrane ali kaj podobnega. bom pa vseeno malo spremenila prehrano, glede na to kaj sem na netu prebrala bi moralo pomagat. kaki šmorn je vse skupaj
:roll:
MSN: koliko tablet+vaginalet pa je imela tvoja terapija?

Kako pa ti je lahko s pap testom ugotovil glivice? Kolikor vem lahko glivice ali bakterije ugotovi samo poseben bris, pap pa ugotavlja spremembe na maternicnem vratu. Razen, ce je med pregledom 'na oko' ocenil, da so glivice - tudi to pogosto zamenjajo z bakterijskim vnetjem (recimo pri meni).

Jaz sem imela v zadnjem casu vec terapij, neuspesnih, ker sploh ni slo za glivice - canesten vaginalete sem vedno imela 3, poleg pa se diflucan, vcasih po 150 mg tableto 1x na teden 3 tedne, vcasih pa 50 mg 7 tablet zapored ...
Te terapije so za noznicno klimo zelo velik sok, zato je nujno spremeniti nacin zivljenja (prehrana, spodnje perilo, intimna nega ...), ker drugace se zadeva ponavlja in nikoli ne pozdravi do konca. V primeri glivic pa je nujno, da seksas s kondomom in, da se zdravi tudi partner, cetudi nima simptomov.

Pa srecno! :)
psenica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a psenica » 13. Feb. 2008 13:14

ja sem se očitno nejasno izrazila: naj bi imela PAP ampak, ker je (ja na žalost na oko) ocenil, da gre za glivice, mi ga ni naredil, ampak predpisal terapijo. Ma šmorn no..To kr tak vsi delajo? in kak se potem spopadeš z bakterijami,če jih potem odkrijejo?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 13. Feb. 2008 15:56

psenica napisal/-a:ja sem se očitno nejasno izrazila: naj bi imela PAP ampak, ker je (ja na žalost na oko) ocenil, da gre za glivice, mi ga ni naredil, ampak predpisal terapijo. Ma šmorn no..To kr tak vsi delajo? in kak se potem spopadeš z bakterijami,če jih potem odkrijejo?

Po mojih izkusnjah in izkusnjah mojih znank s podobnimi problemi vecina ginekologov dela po tem principu, da simptome kot so srbecica, pekoc obcutek, izcedek ipd. zdravijo, kot da gre za glivicno vnetje. Bris naredijo kasneje, ko je jasno, da se vnetje ne pozdravi ... Meni ga je na primer naredil sele tretjic, ko so se tezave se bolj stopnjevale (logicno, ce mi je celo sluznico unicil z napacnimi zdravili) in rezultat je bila bakterija. Bakterijsko vnetje pa zdravimo z antibotiki v obliki vaginalne kreme ali pa tablet ... Jaz sem dobila kremo, kako bo naprej pa se ne vem.

Kaksno terapijo pa si dobila?
psenica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a psenica » 13. Feb. 2008 23:01

pa čudi me, da mi je predpisal tolko zdravil (vsaj meni se zdi vsega dost) pa sploh ni ziher, da so glivice. kr nekaj. dobila sem 3x diflazon 150 mg in 2 paketa canesten vaginalet+kremo. za tri tedne... :roll:
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 14. Feb. 2008 9:34

psenica napisal/-a:pa čudi me, da mi je predpisal tolko zdravil (vsaj meni se zdi vsega dost) pa sploh ni ziher, da so glivice. kr nekaj. dobila sem 3x diflazon 150 mg in 2 paketa canesten vaginalet+kremo. za tri tedne... :roll:

Ja, tako sem dobila tudi jaz prvic ob tezavah. Upam, da ti bo pomagalo. Canesten zna biti zelo agresiven, predvsem krema, zato pojdi nazaj, ce ne bo ok ...

Ce niso glivice itak ne bo pomagalo, ce pa so, potem je nujno, da ne nehas s terapijo takoj, ko bos cutila izboljsanje, ampak nadaljujes vse do konca, drugace se ti bodo ponovile.
tantra
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tantra » 14. Feb. 2008 21:37

lamisil krema je najnovejša od antimikotikov. lamisil uniči glivice do konca ,medtem ko jih canesten samo preprečuje da se ne širijo. jaz sem mazal s canestenom ampak zadeva se je vrnila. danes sem namazal obolelo mesto s lamisilom in že po nekaj urah se pozna izboljšanje. bom poročal če bo stvar do konca pozdravljena.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov