Glivice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Gost
BIBI21 napisal/-a:^^ hvala, moram jutr tak it do zdravnice na pregled krvi in sm mislila, da bi mi lahk kar ona predpisala canesten, da ne bi čakala na vrsto pr ginekologu.
Msn, a so se ti že kaj pozdravile? mene zadnje dni tok srbi, da bi se lahk spraskala
Prvic se mi po canestenu niso, se slabse je bilo, potem sem dobila betadine in diflucan pa je bilo ok, zdaj pa ne vem, ali jih sploh imam ali ne ... upam, da ne.
Jaz canestena vec ne uporabim za nic na svetu ... mogoce komu pomaga, ampak meni je bila tista krema tako agresivna, da joj. Vaginalete se grejo, krema pa a-a.
- Gost
jagodka85 napisal/-a:BIBI21 napisal/-a: mene zadnje dni tok srbi, da bi se lahk spraskala
Mene tud
Morm se naročit h ginekologu. A kkšn akej ve, a vzame kej prej, če rečeš, da je "nujno"?
Mene vzame, ja, ne vem pa, kako imajo drugi ginekologi urejeno. Pa tako bi bilo edino pravilno, da te sedaj pregleda, ko so simptomi vidni, da se zares preprica, ali so res glivice ali kaj bakterijskega.
- Gost
lolika69 napisal/-a:jest jogurt, sadje, nost gatke (ne tangice), se otepst stresa, uporabljat intimno milo
Ni tako preprosto. Glej mene - jem LCA jogurt, v zivljenju nisem nosila tangic, uporabljam kondome, jem sadje, uporabljam bombazne vlozke, nikoli tamponov, umivam se samo in zgolj z vodo (to o intimnih milih mi se ni jasno - eni zagovarjajo, drugi ne), res je, da sem pod stresom, da imam zmeden imunski sistem in sem kar naprej nekaj prehlajena, ampak ... to ni res, da bi se mi to skoz ponavljajo zadnja 2 meseca. Ne pridem iz tega kroga ven pa, da je ne vem kaj ...
Danes sem sla h ginekologu, pa so me kar domov poslali, ker so kao nehali delati (45 min pred uradnim koncem delovnega casa), grem v cetrtek na pregled ... In danes mi je ginekolog rekel, da bo naredil en bris - pa ne maternicnega vratu, ker to mi je ze. In jaz se sprasujem - kaj za boga ima ta tip v glavi, da mi tega brisa ni naredil ze prej, ko sem bila ze drugic z istim problemom tam?!
Ve katera za kaki bris sploh gre? Kaj bo z njim ugotavljal?
-
lolika69 - Debatorica
- Na forumu od: 24. 1. 2007
MsN men je zlo žou za tvoje komlikacije oz. nezdravje, kljub temu da se dosti mirkaš. Jz sm sam tko na splošno napisala za mariah, k je rekla da jih verjetno dobiva. Tko k rečmo da čutš k dobivaš prehlad in začneš pit čajčke z medom pa limono, če je pa kej več pa greš k zdravniku. Jz odkar sm mela rahlo vnetje, zdej zlo pazm na svoj telo. Ker kokr vidm, se enim puncam-tudi tebi MsN- te glivične okužbe delajo non stop. In da se pozdravjo šele u dveh mescih. Tko da mirkat punce.
Drgač pa tud jz pojma nimam za kakšen bris gre. Mogoče ti bodo uzel iz začetka nožnice, da bodo vidl s kakimi glivicami maš probleme al pa če je tuki še kej zravn. Ej res nwm.
Drgač pa tud jz pojma nimam za kakšen bris gre. Mogoče ti bodo uzel iz začetka nožnice, da bodo vidl s kakimi glivicami maš probleme al pa če je tuki še kej zravn. Ej res nwm.
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
- mariah
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 2. 2007
- Kraj: za ovinkom
aha a torej prehrana ima dosti vpliva tudi na stanje tamale??
sem nekje čula, da baje je dobro dat navaden jogurt v tamalo????? veste kaj glede tega?
ja res bom morala nehat s temi tangicami, ker večinoma sam njih nosim in mislim da so se mi že razvile, nimam jih prvič in zmeraj so se mi po obisku ginekologa pozdravle v roku par dni. Pa je lahko možno, da je zaradi prehlada?
sem nekje čula, da baje je dobro dat navaden jogurt v tamalo????? veste kaj glede tega?
ja res bom morala nehat s temi tangicami, ker večinoma sam njih nosim in mislim da so se mi že razvile, nimam jih prvič in zmeraj so se mi po obisku ginekologa pozdravle v roku par dni. Pa je lahko možno, da je zaradi prehlada?
- Gost
mariah napisal/-a:aha a torej prehrana ima dosti vpliva tudi na stanje tamale??
Ja, baje naj bi prehrana imela dosti vpliva - preberi na netu. Ampak ne vem, ce je to res, ker kruh in sladkarije jem ze celo zivljenje, zato ne vem zakaj bi mi sedaj to kar naenkrat skodilo.
Tampon namocis v navadni logurt in das za nekaj minut noter ... baje. Jaz sem nisem poskusila, ker se bojim, da bom stanje samo se poslabsala.
Tangice definitivno motijo ... mene drazijo ze navadne sp. hlacke, ce imam gor se oprijete kavbojke, tangice so pa itak raj za glivice ... ce so sinteticne, se toliko bolj.
Glivice pa nastanejo ob padcu imunskega sistema, jap, torej je mozno, da jih imas tudi v povezavi s prehladom. Jaz sem s presledki prehlajena ze od novembra in od takrat imam tudi tezave z vnetji tam doli.
Nimam besed. Ginekologi pa se mi zdijo na tem podrocju skrajno neucinkoviti, vsaj moj, ker predpisujejo nekaj na pamet in dajo casu cas - ce bo ok, fino, ce ne, pridite nazaj.
- mariah
- Komunikatorka
hja sej, jst tudi jem sladkarije pa kruh vsak dan, pa nism imela celo življenje probleme z glivicami, ampak recimo da so se mi v dveh letih parkrat ponovile tako da v to ne vem če vrjamem, vrjamem pa da navaden jogurt lahko pomaga, sam tudi jst se bojim ga dat v tamalo, da ne bi blo še slabše, pol bi še od ginekologa poslušala.
Glede ginekologov pa tako- meni je zmeraj dal vredu zdravilo oz. meni je hitro odpravilo težave. Ni nujno, da so neučinkoviti, kot ti praviš, lahko da ti enostavno ne odgovarjajo zdravila- verjetno na vsaki ženski ne deluje vse enako, odvisno tudi od resnosti glivic. Pol ti pa predpiše eno zdravilo in pač če ti bo pomagalo je ok, če ne pa pridi nazaj, da dobiš kaj drugega. Lahko da sam ne najde zdravila, ki bi na tebi uspešno delovalo .
Glede ginekologov pa tako- meni je zmeraj dal vredu zdravilo oz. meni je hitro odpravilo težave. Ni nujno, da so neučinkoviti, kot ti praviš, lahko da ti enostavno ne odgovarjajo zdravila- verjetno na vsaki ženski ne deluje vse enako, odvisno tudi od resnosti glivic. Pol ti pa predpiše eno zdravilo in pač če ti bo pomagalo je ok, če ne pa pridi nazaj, da dobiš kaj drugega. Lahko da sam ne najde zdravila, ki bi na tebi uspešno delovalo .
- Gost
mariah napisal/-a:hja sej, jst tudi jem sladkarije pa kruh vsak dan, pa nism imela celo življenje probleme z glivicami, ampak recimo da so se mi v dveh letih parkrat ponovile tako da v to ne vem če vrjamem, vrjamem pa da navaden jogurt lahko pomaga, sam tudi jst se bojim ga dat v tamalo, da ne bi blo še slabše, pol bi še od ginekologa poslušala.
Saj zdravilo deluje uspesno (canesten ni), ampak kaj, ko se potem zadeva ponovi. Poleg tega bi bilo potrebno ze v prvi fazi lociti, ali so glivice ali bakterijsko vnetje in glede na to zdraviti - mnogi ginekologi pa kar na pamet dolocijo, da so glivice (podobni simptomi) in potem to zdravijo, pa ni bistvenega uspeha.
Ne krivim ginekologov nasplosno, pravim samo, kaj opazam v komunikaciji s svojim - nic dobrega in vzpodbudnega in to me kot pacientko izredno moti.
- mariah
- Komunikatorka
^^kakšna pa je razlika med glivicami in bakterijskim vnetjem?? Nisem sploh nikoli razmišljala v tej smeri..pouči me
Pri meni se tudi ponavlja, na vsakih par mescev Prvič ko sem jih imela, mi je ginekolog rekel, da je čisto možno, da se mi bo še kdaj ponovilo Zgleda da je tako, da ko jih enkrat dobiš, da je dosti možnosti, da jih boš imela še kdaj. Zakaj pa ne vem, niti ne vem če se jih lahko za vedno rešiš??? Ko bi se vsaj dalo, ker to je tako nadležno. Pa ne vem kje iskat vzrok, da sem jih sploh kdaj fasala. Če med tabo in ginekologom ni dobre komunikacije, potem bi ti svetovala, da ga zamenjaš.
Pri meni se tudi ponavlja, na vsakih par mescev Prvič ko sem jih imela, mi je ginekolog rekel, da je čisto možno, da se mi bo še kdaj ponovilo Zgleda da je tako, da ko jih enkrat dobiš, da je dosti možnosti, da jih boš imela še kdaj. Zakaj pa ne vem, niti ne vem če se jih lahko za vedno rešiš??? Ko bi se vsaj dalo, ker to je tako nadležno. Pa ne vem kje iskat vzrok, da sem jih sploh kdaj fasala. Če med tabo in ginekologom ni dobre komunikacije, potem bi ti svetovala, da ga zamenjaš.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Bakterijsko vnetje povzročajo bakterije, glivično pa pač glivice. Proti bakterijam se predpišejo antibiotiki, ki pa imajo za stranski učinek, da lahko fašeš glivice ... potem se ujameš v začaran krog.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
- mariah
- Komunikatorka
kr.ena napisal/-a:Bakterijsko vnetje povzročajo bakterije, glivično pa pač glivice. Proti bakterijam se predpišejo antibiotiki, ki pa imajo za stranski učinek, da lahko fašeš glivice ... potem se ujameš v začaran krog.
super tole
- Gost
Plus to - bakterijsko vnetje lahko povzroca hujse tezave, kot so spremembe na maternicnem vratu in neplodnost, medtem ko glivice nimajo nobenih resnejsih posledic - razren tega, da so ena velika nadloga.
In brez brisa ti ginekolog ne more na 'oko' reci, kaksno je vnetje. Verjamem, da brisi stanejo, ampak ce bi mi prej povedal, da obstaja moznost slednjega, bi sama placala ze prvic, ko sem prisla na pregled - raje placam, ne pa da se stvar ponavlja in sploh ne vem tocno, kaj tocno je vzrok mojim tezavam.
To, da je tako, da bi glivice ostale vecen problem ne vem, srcno upam, da temu ni tako, ker potem se lahko odpovem sproscenemu pocutju tam doli. Mislim, da sem ze pozabila, kako je, ce doli vse stima
In brez brisa ti ginekolog ne more na 'oko' reci, kaksno je vnetje. Verjamem, da brisi stanejo, ampak ce bi mi prej povedal, da obstaja moznost slednjega, bi sama placala ze prvic, ko sem prisla na pregled - raje placam, ne pa da se stvar ponavlja in sploh ne vem tocno, kaj tocno je vzrok mojim tezavam.
To, da je tako, da bi glivice ostale vecen problem ne vem, srcno upam, da temu ni tako, ker potem se lahko odpovem sproscenemu pocutju tam doli. Mislim, da sem ze pozabila, kako je, ce doli vse stima
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]