Glavobol [Združene teme]

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

vrtnicaxx
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a vrtnicaxx » 23. Okt. 2007 10:04

Glavobol ja, a mislim, da to še ni migrena. Ne jemljem tablet, ker se jih hitro navadiš in ne pomagajo več.
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 23. Okt. 2007 13:09

jst sm mela lansko leto migrene konstantno skoraj vsak dan... pol sm šla pa na akupunkturo (en znanec mi je reku, da je njemu pomagal) in zdaj je vredu, glava me nikol več ne boli. :)
Uporabniški avatar
bouhica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bouhica » 23. Okt. 2007 18:40

Pa ves da sem js tud o tem razmislala? Ker tole je pr men ze ubitacno ratalo in zarad teh glavobolov so se mi zacele se druge zdravstvene tezave tezave :evil:
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 24. Okt. 2007 8:13

jst sumim da občasno dobivam neko migreno. sj ne vem, a je migrena to, ko te glava tko boli k da bi ti en s kladivom razbijal po glavi. vsaj do sedaj se mi je parkrat to zgodilo. pa če se hitro premaknem me tudi glava zelo zaboli, al pa močna svetloba tud sploh ne paše.

sicer za vse to mal sumim tabletke, sam glede na to da sem jih ravno nehala jemati, bi se ti glavoboli pomoje mogl nehat
Uporabniški avatar
¨nina¨
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ¨nina¨ » 24. Okt. 2007 14:39

ja to je migrena ja. jst sm jih tud mela včas in to ful grozne. me je glava tok bolela, da niti vidla nism dobr (se mi je ful meglil). pol sm šla pa na ene par terapij refleksne masaže stopal (mi je pomagala tud pri menstrualnih bolečinah) in je zdj ful bolš. že neki cajta je nism mela, če me pa že začne bolet pa ni tok hudo. tko da če mate migrene se splača to probat (men je pomagal, pa ne sam men).

lp, nina
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 05. Dec. 2007 19:33

ANSAF napisal/-a:vsak je drugacen.
Stres, menstruacija, sprememba nista ravno bistvena vzroka migrene, to so bolj glavoboli - tenzijski psihicne in zivcne narave.

Ma lej, jst sem ti tko napisala, kot je meni rekla moja zdravnica. Jst si pisem, kaj pojem, koliko tablet vzamem, pa kaksne, ....
sele ko bom to nekaj casa pisala, bova to pregledali in ugotovili izvor. C ne bo boljse, me bo dala na CT.

Prvo drži.
Za menstruacije se pa s teboj ne strinjam, ker imam doma sama zloženko, dnevnik v katerem jasno piše, da so v času menstruacije ZELO pogoste migrene.
Dnevnik je super zadeva pravi moja zdravnica, ker laže vodiš evidenco in laže ugotoviš razlog migrene. Imaš pa dve vrsti migren. Ena je z AVRO druga je brez Avre. Moje migrene so povečini brez avre. Avra pomeni, da imap med napadom pike pred očmi, prisluhe, privide in podobne zadeve. Tukaj ponavadi ni bruhanja, pri migrenah brez avre, pa je največ ravno slabosti in bruhanja. Sicer pa smo si različni in vsak drugale doživlja napad migrene. Meni je moja zdravnia takoj po poisu mojih napadov dala recept za IMIGRAN, ki ga dobiš samo na recept. imajo pa ga vc treh oblikah: tablete, pumpica za nos in inekcije. Jaz imam tablete, zarven pa za vsak slučaj še Aspirin Migran.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 05. Dec. 2007 19:41

^^ Jst sm do zdj mela skoz migrene z avro. To zgleda tko, da maš izpad vidnega polja in se ti blešči, vidš kne črte, pike, slika se ti trese, mene ponavad boli glava zadi, v zatilju... in kokr se men zdi, je mal blažja kokr migrena brez avre. Dons sm pa prvič mela migreno brez avre, ko me je bolela cela desna polovica glave in to je blo za znoret :nein: Blo mi je tud ful slabo in mi je šlo na bruhanje, kar mi pri migrenah z avro nikol ni.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Dec. 2007 19:41

LARIKA napisal/-a:
ANSAF napisal/-a:vsak je drugacen.
Stres, menstruacija, sprememba nista ravno bistvena vzroka migrene, to so bolj glavoboli - tenzijski psihicne in zivcne narave.

Ma lej, jst sem ti tko napisala, kot je meni rekla moja zdravnica. Jst si pisem, kaj pojem, koliko tablet vzamem, pa kaksne, ....
sele ko bom to nekaj casa pisala, bova to pregledali in ugotovili izvor. C ne bo boljse, me bo dala na CT.

Za menstruacije se pa s teboj ne strinjam, ker imam doma sama zloženko, dnevnik v katerem jasno piše, da so v času menstruacije ZELO pogoste migrene.
Dnevnik je super zadeva pravi moja zdravnica, ker laže vodiš evidenco in laže ugotoviš razlog migrene.

uf, še prevečkrat je vzrok migrene menstruacija :? Meni je prav ginekolog govoril, ko sem šla k njemu na posvet ko sem po enih tabletkah fasala pred in medmenstrualno migreno, da je čist možno da so mi tabletke podrle ritem in imam zaradi tega migrene, ali pa ker sem preprosto dovzetna postala za take vrste migren.Potem pa sva ugotavljala kaj bi bil res vzrok in ko sem mu povedala, da imata ubistvu obe moji sestrični iste probleme in prav tako jih je imela moja mami v mladih letih, sva ugotovila, da imam to nekako v družini. :? Sicer pomagajo ene tabletke, te ki jih mam zdej, mal zmanjševat glavobole, ampak vseeno me zna fejst zagrabit.Prejšno menstruacijo me je zagrabilo kot strela z jasnega ko sem bila pri fantu, totalno sproščena, dobre volje, sva se stiskala in gledala tv, potem pa kar naenkrat tak šus v glavo, da ga res nobnemu ne privoščim.Jst sicer bruham ne, ker se ful zadržujem ker sem ene dvakrat bruhala in e je potem še stokrat bolj glava bolela in raje trpim, kot pa da grem bruhat.Ne pomaga mi pa noben tablet, verjetno tudi zato ker ga ne vzamem takoj ko začutim bolečino, ampak itak do zadnjega upam, da me ne bo zagrabl :?
je pa imel kolega tud migrene, ful močne, pa je šel dvakrat na akopunkturo in ga nikoli več ni zagrablo.Zdej razmišljam tud jst o tem, ker res ni tole za zdržat.
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 11. Dec. 2007 19:56

pozdravljene!

meni se migrene ( z avro ) redno pojavljajo že tri leta ( 1xtedensko).ker sem še zelo mlada sem se odločila , da ne bom šla še h zdravniku in da bom najprej poskusla po naravni poti. šla sem k bioenergetičarki in je "ugotovila" da je problem v mojem želodcu - da premalo jem oz. da imam neredne obroke, da premalo pijem, ...in ne smem več jest čokolade. poskusila se bom držati kar mi je svetovala - pa bom videla če se bo kaj izboljšalo.

lp
lady capricorn
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a lady capricorn » 14. Dec. 2007 18:57

Hja,pri meni je to vrjetno kar dedno,ker imam enake bolečine ,kot moja mama.Ponavadi imam bolečine iz zatilja navzgor.Rabim mir,temo in počitek.Poizkusila sem že različna zdravila a edino, ki mi pomaga je Avamigran.Baje so to edine tablete,ki ti razširijo eno žilo v glavi,ki se ti v času migrene zoži...po ostalih tabletah sem vedno bruhala ali pa niso prijele.Ko sem bila pri nevrologinji mi je pregladala grlo ,ušesa,tolkla s kladivcem po kolenih,kot izvid pa je napisala,da sem dala čez ne vem kakšne preglede pri njej in napisala,da ni nič narobe z mano.Mogoče bi se mi bolj posvetili,če ne bi šla na koncesijo.Vem pa,da bi dostikrat lahko tudi sama pripomogla k temu,da se bolečne ne bi pojavile,kot je že omenjeno-pitje vode,dovolj svežega zraka in seveda čim manj stresa,razburjanja...Pa vendar si želim,da bi se vsaj enkrat že končale te bolečine,ki so včasih tudi po cel teden in trajajo že iz otroštva...
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 14. Dec. 2007 19:06

A je meu kdo kdaj občutek, da ma mravljinčasto glavo(notr). Pa kdaj se je to pojavlo. Pa če kdo ve vzrok tega?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
Starlight*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Starlight* » 19. Dec. 2007 13:40

mene pa zanima ali je možno, da me boli glava zaradti vdihavanja parfumov! namreč, ko še spim se cimra ful naparfumira...in sumim to!hvala,lp
Starlight...I will be chasing a starlight...Until the end of my life...I don't know if it's worth it anymore...
Uporabniški avatar
bouhica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bouhica » 20. Dec. 2007 1:53

Jap je mozno :ja: Ocitno uporabla parfum, ki je zate pretezek in tko dobis glavobole. Mam js kr nekaj taksnih na spisku (Dior in Chanel).

Vem pa da je ena moja sodelavka mela tud enga taksnega - po 5ih minutah mi je ratalo poleg glavobola tko slabo, da sem bruhala :(
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking
Uporabniški avatar
Starlight*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Starlight* » 20. Dec. 2007 11:07

hvala...sem skoraj 100% da je to to...ker danes ni blo parfumiranja in se počutim odlično! lep dan vsem
Starlight...I will be chasing a starlight...Until the end of my life...I don't know if it's worth it anymore...
lady capricorn
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a lady capricorn » 20. Dec. 2007 20:22

Ja tudi mene dostikrat boli glava in mi je slabo od močnih vonjav.Še posebej po kakšnih dišečih palčkah,eteričnih oljih...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov