Glavobol [Združene teme]

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 7. 2004
Kraj: *med zemljo in zrakom*

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 30. Apr. 2008 20:20

Vermilion napisal/-a:
...a je katera že kdaj pri migreni opazla, da se ji megli, da sploh ne vidi dobro ...kr tko nekak pikast...pa jst sm mela še roke vse mravjinčaste...

to da se ti megli pred očmi, pa da vidiš pikice je po mnenju moje zdravnice normalen pojav pred začetkom migrene... no vsaj jaz sem vedela (ko sem še mela migrene) da ko se mi začne megliti pred očmi, moram vzeti nalgesin pa it v posteljo pa pol bom mogoče preživela napad brez lkozlanja pa želje da moje srce neha biti ker je enostavno preglasno da bi ga zmogla poslušati....

ja migrenski napad je k***c, meni so hvala bogu minili, ko sem menstro dobla, pred tem je bil pa hudič... sem jih mela vsak teden ziher...

vsaj za eno stvar je menstra koristna...
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 01. Maj. 2008 10:45

cukrck napisal/-a:^^Upam, da bo končno popustila in te dala naprej na preglede. :) Dobro opravi. :wink:

hvala :D

sicer pa glede KT...meni so se močni glavoboli začeli dogajati po 3 letih jemanja, tako da se mi ne zdi, da je to od tabletk :wink: ...tabletke sm menjala po kšnem mescu bolečin (ampak nism jih menjala zato, da ustavim glavobole) in se ni čisto nič spremenilo...moč glavobolov je ostala ista...
borovec
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a borovec » 09. Maj. 2008 6:57

OJ,

Že več dni imam glavobole, v zatilju, čelni del, sence. Čutim tudi mravljice malo v rokah in nogah tuintam.

Vrti se mi ne, tudi slabo mi ni, samo napetost v glavi.

Malo me je strah, kaj je to.

Ima kdo/je imel kdo podobne težave?

Hvala. :(
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 09. Maj. 2008 7:05

to so simptomi migrene, najbol da greš k zdravniku, pa boš videl-a.
borovec
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a borovec » 09. Maj. 2008 7:18

Ma, saj sem bila, pa me je naročil čez štiri tedne!!!

mene pa matra!

hvala
Prtička
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Prtička » 09. Maj. 2008 7:41

Js mam glavobole (oz. migrene) že od 7. klasa osnovne šole,zdej mam pa 22 let. Pritisk u glavi je obupn,slabosti,ne prenašam svetlobe pol...k sreči mi je dohtarca dala Imigrant-to je edini tablet k mi pomaga,nobeni lekadoli pa nelgasini mi nikol ne pomagajo...
Je pa grozn.Včas to traja pol par dni skp.Grem spat z glavobolm ko se pa zbudim,je pa isto. In ne mine. Ne spanje,ne rekreacija-nič ne pomaga. Sploh je pa to še huj če sm sam mal pod kšnmu psihičnmu pritiskm,al pa preveč na soncu z glavo,al pa če dost mal spim...Včas je kul po več tednov,včas je to vsak dan skor....res odvisn. Je pa zoprn...kdaj kam greš k bi se res rd meu fajn,pa te zjebe ta migrena in ti pokvar vse. Ampak se pač mormo naučit živet s tem.
borovec
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a borovec » 09. Maj. 2008 8:04

Ptička, hvala za odgovor. Vidim, da nisem edina.

Samo me pa vedno panika zagravbi v teh situacijah, in pol pomislim na najslabše. Meni se to vleče že zdaj salbih 14 dni!!!!

:x
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 09. Maj. 2008 8:29

borovec napisal/-a:Ptička, hvala za odgovor. Vidim, da nisem edina.

Samo me pa vedno panika zagravbi v teh situacijah, in pol pomislim na najslabše. Meni se to vleče že zdaj salbih 14 dni!!!!

:x

Če se to tako vleče, te zdravnik nima kaj za naročat čez 4 tedne, ampak takoj, danes - v najslabšem primeru jutri. Saj ima zdravnik čas, zdej ni več sezona grip.
Imaš, da me vikaš!
borovec
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a borovec » 09. Maj. 2008 8:37

Me je nekaj testiral tam (nevrolog) pa je rekel,da za 1. pregled ne kaže nič hudega. Da lahko počaka. Zdaj se tolažim, če bi bilo kaj hudega, bi morda na podlagi kakšnih simptomov itd to opazil. Bil je sicer fajni, no. Ampak ....

Drug teden slikam še hrbtenico ...
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 09. Maj. 2008 8:55

Migrena ne traja 14 dni, tako da to ne more biti to.
Jaz se na tvojem mestu ne bi pustila odpraviti s tem, da bo pregled šele čez 4 tedne. Nujne primere tako morajo vzeti takoj. :wink:
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 10. Maj. 2008 8:44

meni se tudi to dogaja...ma sej sm opisala u temi Migrena...od novega leta imam neprestane glavobole, vsak dan, boli me povsod: čelo, za ušesi, ličnice...grozno je res...včasih se mi zamegli pred očmi, včasih ne čutim več nog...užas!

pa sm tudi jaz šla k zdravniku, in kaj mi je dala...AquaMaris (za čiščenje nosa) in Flixonase (za čiščenje nosne votline, kao proti sinusom)...
rezultatov od januarja naprej sploh ni, tko da tudi sama več nevem kaj nardit...če grem zdravnici, me bo spet samo grdo pogledla in mi odgovorila, da je to zaradi stresa!!
Uporabniški avatar
MIYA
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a MIYA » 10. Maj. 2008 10:12

Tak primer sm pa jst mela januarja letos.

Glava me je bolela od jan .pa nek do marca,non stop glavoboli za znoret, skos špikal v glavi, rahlo vrtel na momente,mravljince včas v rokah itd....
In to me je bolel nek 15ur na dan,skos.

In potem sem šla do zdravnice,me je poslala na slikanje glave, če bi bli sinusi zamašeni,pa niso bli, potem mi je dala napotnco za CT glave, tam tud niso nič ugotovil....na konc smo pršl do ugotovitve,da v celem dnevu ne spijem niti 1dcl vode oz.tekočine.

Tako da,pijte vodo(tekočino), in to kar se da veliko, 1,5l min na dan. Nisem mogla vrjet da so glavoboli od tega ker sem imela premalo vode v telesu.

Seveda na glavobole vpliva tudi stres in premalo spanja. Tako da nehite se sekirat pa spite vsaj 7 ur;)
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 10. Maj. 2008 10:13

^^no vidiš...mene pa niti na slikanje ni poslala in je kar takoj sklepala, da so sinusi...

glede vode pa tko...doosti vode spijem čez dan...res ogromno...zmeraj imam s sabo flaško vode, ki jo polnim sproti...tko da res nevem kaj bi lahko bil vzrok glavobolov...
Uporabniški avatar
mycosmogirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mycosmogirl » 10. Maj. 2008 10:51

Mene iste stvari mučijo, ampak sem razmišljala, da je to mogoče zaradi sinusov, ker je zdaj lih sezona alergijskih reakcij na senen nahod! :?
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 10. Maj. 2008 11:02

^^sem tudi sama razmišljala, da je mogoče zaradi kakšnih alergij, pa sm šla na alergotest ma niso nič našli...nisem alergična...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov