Glavobol [Združene teme]

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

poison_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 8. 2006
Kraj: with .. bubii:D **

Neprebrana objavaNapisal/-a poison_ » 25. Dec. 2007 19:14

neki časa nazaj.. je nekdo napisal da kombiniran prašek pomaga za migrene.. ja je res. v 5ih min. te glawa neha bolet.. ampak je skodljiv za ledvice.. meni je razjedel zelodec.. se dobro da smo to ugotovili pravi čas.. sm uzela prašek kr sm mela full hudo migreno.. seveda je nehala.. čez nekaj ur mi je blo slabo.. bruhala sm.. na obrazu so mi popokali kapilari. in sla u bolnico.. pa so ugotovili da je zaradi praska.. res pomaga.. sam ne priporočam nobenmu da ga jemlje.. zdej mam za migreno RELPAX 40mg. pomaga če ga uzameš ob 1. bolečini..
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 4. 2008
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 21. Apr. 2008 11:24

joj punce sotrpinke, zdj tu na forumu dejansko vidim da nisem edina in kar je pomembno, lahko si izmenjamo mnenja in izkušnje. SUPER

Jaz imam hudo migreno že kakššnih 6 let. Obvezno ležat v temo in mir, bruhanja občasno, slabo vedno. Zelo zelo boli glava. Kr nabija al pa samo takšna topa bolečina, ki me prisili, da kr divjam po postli. Ne morem bit namir. Kr obračam se, kr mi nč ne paše.
POJAVI SE: ob psihičnih naportih, menstruaciji,
ČAS: imam jo približno en dan, če je več dni, je bolj blaga, a to je hvalabogu redko.
Ker mi je tako slabo v trebuhu in ne morem bruhat sama od sebe, si potisnem prst v usta toliko, da imam možnost bruhat. Potem ima miren želodec in lahko zaspim.
ZDRAVILA: takoj kadar nastopi bolečina vzamem najprej tablete proti slabosti (tametil), 15 min za tem pa tableto NARAMIG. Ponavadi pomaga. Traja tam en cel popoldan ali pa dopoldan.
INJEKCIJA: kadar grem po injekcijo ( KETONAL mislim da je), ta zaleže takoj, v pol ure sem pošlihtana in moj dan se normalno odvija naprej. :D :D :D :D :D

Se pa sprašujem kaj je bolj zdravo TABLETE ALI INJEKCIJA??
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 21. Apr. 2008 11:25

...
Always look on the bright side of your life.
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Poki » 23. Apr. 2008 8:06

jaz sem začela dobivati migrene v zadnjem letu proti koncu menstruacije...traja en dan in takrat grem lahko samo spat...nobena tabletane pomaga..:(
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 23. Apr. 2008 13:18

so se kateri pojavile migrene, ko je začela jemat KT?
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 23. Apr. 2008 13:59

pod kratico KT verjetno misliš ketonal, ne? Če je kaj drugega napiši prosim. Pa kaj jemljete ketonal v obliki tablet, se to tudi da? Jaz dobim injekcijo, poležim 10 minut in sem v pol ure vredu, čist vredu.
Tebi pa ni vredu po KT, ali kaj?
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 23. Apr. 2008 14:54

KT = kontracepcijske tablete
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 23. Apr. 2008 15:17

:lol: :rofl: to pa je zdaj bilo res hecno :D
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 23. Apr. 2008 15:19

mislila sem kontracepcijske. migrene sicer še nikoli nisem imela, imam pa glavobole in slabost. mama me je opozorila, da se mi lahko zaradi KT pojavijo migrene in sem se malo ustrašila. ona trpi za hudimi migrenami in kokr jo vidim, kako hudo ji je ob napadih, me res skrbi, da bi se še meni pojavile.
Uporabniški avatar
tinca987
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 11. 2007
Kraj: celje-šentjur

Neprebrana objavaNapisal/-a tinca987 » 23. Apr. 2008 15:40

jao js sem prav dobivala migrenske napade če sem vonjala kakšno premočno dišavo (oz že dišeča svečka je bla več kot dovolj)...tak da sem ponavadi potem pristala v bolnici :? :evil:

zdaj so se mi pa hvala bogu nehale migrena, sam sem šla pa na zdravljenje... :)
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 23. Apr. 2008 16:56

ja res je izpadlo kot en lolek..ma se zgodi, :lach:
Uporabniški avatar
Marasca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Marasca » 27. Apr. 2008 21:32

Živijo!

Po nevrologovem mnenju imam tudi jz migrene, pojavljajo se mi tko, čist odvisno od meseca, kak mesec nč, pol kak mesec ful pa tako, neki me pa zanima: a vas, ko vas začne glava bolet, boli konstantno, cel dan recimo, al s presledki? Ker mene boli tako, 15 minut boli, 5 minut ne, pol spet neki časa boli... Ne vem, čudno mi je ful to..

Hvala za odgovore! :)
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 28. Apr. 2008 8:20

jaz sem naročena pri nevrologu avgusta :pale: me je že strah kaj bo pogruntou. am...mene glavaboli brez presledkov, razen če njadem kak ugoden položaj npr. da z bolečo stranjo glave pritiskam na poušter ali na roko potem me ne boli.
Uporabniški avatar
Marasca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Marasca » 28. Apr. 2008 10:10

Vse skup pr men traja že nekak 4 mesce, in na začetku je mene tut konstantno bolel, zdej pa tko. Kako bolečino imaš? Mene kljuva na desni polovici glave, kokr en pas gor nad ušesom.. Grem ta teden k ginekologinji, da se posvetujem glede KT.
Uporabniški avatar
cukrck
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a cukrck » 28. Apr. 2008 11:10

sokolja napisal/-a:jaz sem naročena pri nevrologu avgusta :pale: me je že strah kaj bo pogruntou. am...mene glavaboli brez presledkov, razen če njadem kak ugoden položaj npr. da z bolečo stranjo glave pritiskam na poušter ali na roko potem me ne boli.

Jst grem po praznikih po napotnco k zdravnici, ker zadnje čase me ful boli za očesom, in mi tut tablete ne pomagajo. Tut jst zmerej probavam tko, da prtiskam z glavo ob povštr, al pa z roko, sam kaj k to ne pomaga neki ful.
Vsakršna oblika sreče je zasebna. Naši največji trenutki so osebni, imajo svoj razlog, so nedotakljivi. Stvari, ki so nam svete in dragocene, so stvari, ki jih črpamo iz skupnih doživetij. (Ayn Rand)

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov