Glavobol [Združene teme]

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

yellowgirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a yellowgirl » 08. Jan. 2006 13:08

Meni super zadeva je MIGRASTICK. dobi se v lekarni in je super za glavobol in migrene. Je naravno, na osnovi eteričnih olj poprove mete, sivke in še nekaj. Tekočina je v majhni (prib 3cm) "flaški" na kroglico, to se namaže na sence, čelo, tilnik. Uglavnem meni ful pomaga, upam da bo tudi vam.
Vagica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Vagica » 09. Jan. 2006 22:27

Evo, dons sem si kupila tale Migrastick in upam, da bo pomagal. Pa še ful je luštkan za v torbico. Majhen in praktičen :D Hvala!
Uživajte poletje
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Jan. 2007 12:58

a je to normalno, da po 6 letih menstruacije fašem migreno-menstrualno??prej nikol nič, zdej me pa že par mescov matra :? :cry:
a bi mogla jst to k zdravniku al lahko kar kupim kej v lekarni in kaj anjbolj pomaga če ktera ve?
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 17. Jan. 2007 16:11

Purple ja je normalno. To je velik stranski učinek kontracepcijskih tabletk. JAz sem imela isto in je postalo že tako nevzdržno, da sem mogla prenehat z jemanjem. Posvetuj se z ginekologom.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 17. Jan. 2007 16:12

Aja jaz sem takoj ko sem začutla, da prihaja migrena vzela Nalgesin S. Je pomagalo.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Jan. 2007 14:31

aha....jst sm se ustrašla da to ni dobro...ampak zdej sm pa ugotovila da odkar sem zamenjala tabletke, da je tako :? ..zgleda da jih bo spet treba zamenjat....
:roll:
hvala mily :)
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 18. Jan. 2007 15:21

Mene pa zanima, če je možno, da kontracepcijske tabletke šele po več letnem jemanju povzročijo migreno? Prej nisem imela nobenih stranskih učinkov. Hvala! :)
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 18. Jan. 2007 15:48

Lorelaj ja lahko. V navodilih ti tko piše kakšne stranske učinke lahko imajo tabletke. Ti stranski učinki se lahko pojavijo že takoj prvi mesec, lahko pa po letih jemanja. jaz sem včasih jedla tabletke čisto brez težav. Potem sem imela otroka in ko sem jih začela ponovno jesti sem fasala takšne migrene da se mi je kr meglilo pred očmi. Če nisem tableta pojedla še pravi čas mi ni nič več pomagalo, ker sem od bolečin samo še bruhala. Takrat mi ni druga pomagal, kot samo popolna tišina, tema in postelja.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 18. Jan. 2007 15:53

Mily, hvala za hiter odgovor. Joj, sedaj sem se pa kr malo prestrašila. Sicer z migrenami nimam problemov, imela sem jo samo enkrat, samo sem takoj pomislila na tabletke in močno upam, da se mi ne bodo ponavljale, ker so mi logest drugače super. :(
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_M » 18. Jan. 2007 19:31

Hay..

Jaz sem mela 2-3 leti nazaj tako močno migreno..da sm za 2 mesca bla nesposobna karkoli delat..hodila sm od pregledov do pregledov, od zdravnika do specialnista..Mami rekla da je to use zard sole..jz pa pravm da ne (takrat je blo obdobje izpitov v sredni soli). :D
Po dveh mescih konstantnega obolevanja glave je glavobol minil..tablet v tem času nism uzemala, ker bi se vrtela v neprekinjenem ciklusu glavobolov.(rekla zdravnica).

Drugače so pa glavoboli od tega obdobja minil..no ne povsem..se mi pojavi, če mam smolo še kdaj, vendar ne took pogosto kot takrat..sploh sm vremenski tip človeka, tk da ko je sprememba vremena, je tudi v moji glavi sprememba :x

Drugače mi za občasne glavobole pomaga edino zdravilo-KOMBINIRAN PRAŠEK..k mi po max 10 min učinkuje..(večino folka ga ne pozna)..vse ostale tablete,kot so aspirin, nelgazin, lekadol mi čist nč ne učinkujejo!...

pomaga če gres lezat al pa na zrak.
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a norolescentka » 19. Jan. 2007 17:12

Vagica napisal/-a:Evo, dons sem si kupila tale Migrastick in upam, da bo pomagal. Pa še ful je luštkan za v torbico. Majhen in praktičen :D Hvala!

kolk to stane???pa pomaga tut za menstrualno migreno??
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 20. Jan. 2007 19:13

Men pri migreni nalgesin s nč ne pomaga...mi je zdravnica napisala recept za nalgesin forte (k so še enkrat močnejši). Pa še to ga morm takoj vzet, ko vidm, da se mi bo začel. To pa vidm tko, k se mi začne kr naenkrat res bleščat in nč več ne vidm. K se mi je to prvič nardil, sm se res najbol ustrašla...sm takoj pomisnla na kšn tumor :?
matjačka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a matjačka » 22. Jan. 2007 19:37

Živjo!

Mogoče katera ve, če že obstaja v slovenskih lekarnah
zdravilo Sumatripan, ki je baje novo zdravilo na tržišču
za migrene?

Drugače pa meni učinkovito delujejo šumeče tablete Aspirin Migran.
Fora pri teh tabletah je, da jih moraš spiti TAKOJ, ko začutiš,
da se ti kej dogaja v glavi!
IJO
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 12. 2006
Kraj: Dreams

Neprebrana objavaNapisal/-a IJO » 22. Jan. 2007 20:05

js uzamem nalgesin in grem spat:)
Uporabniški avatar
*~Liesl~*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 11. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *~Liesl~* » 05. Mar. 2007 22:09

Heii! Jst mam tut migrene :( . Ponavad takrt ne vidm dobr, včasih ne čutm rok al pa nog. Sam je bolš odkar ne jem čokalade, sira in vseh stvari, ki vsebujejo E322 oz. sojin lecitin. Drgač sm pa ob napadu na imigranih.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov