Glavobol [Združene teme]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Mene veter niti ne gane tako (mogoče samo še nisem dovolj močnega srečala ), imam pa podobne probleme s klimo in sem se pripravljena na smrt skregat s človekom, ki bi mi jo hotel usmerit direktno v glavo.
Samo enkrat sem bila tako trapasta, da sem uživala v hladnem zraku, ki mi je celo vožnjo prijetno hladil dekolte, zvečer mi je pa cela glava utripala in razbijala. Nikoli več, klima naj piha v šipo ali pa sploh ne. Raje švicam kot tak glavobol ponovno fašem.
Samo enkrat sem bila tako trapasta, da sem uživala v hladnem zraku, ki mi je celo vožnjo prijetno hladil dekolte, zvečer mi je pa cela glava utripala in razbijala. Nikoli več, klima naj piha v šipo ali pa sploh ne. Raje švicam kot tak glavobol ponovno fašem.
- Marcela123
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 4. 2008
- Kraj: Štajerska
takoj sem poštudirala da bi lahko šla k dežurnemu zdravniku
Always look on the bright side of your life.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
metuljčica* napisal/-a:Migrena ne traja 14 dni, tako da to ne more biti to.
Jaz se na tvojem mestu ne bi pustila odpraviti s tem, da bo pregled šele čez 4 tedne. Nujne primere tako morajo vzeti takoj.
men so trajale tud po cel tedn.
najprej tiste ki jemljete KT, probajte nehat z jemanjem.dostkrat je ravno jemanje KT s prevelikim odmerkom hormonov razlog za migreno.jst sem imela ta primer in je bla živa groza
drugo pa je da sem našla način, kako glavobole prelisičit.
itak, painkilerji mi niso pomagal ko je bil glavobol že razvit, tko da sm mogla najdt drug način.Pomagalo mi je če sem recimo pospravljala po hiši, bolj na hitro da sem se v glavo prešvicala, tok da mi je dobesedno dol teklo in s tem je šla tud bolečina.pomagala mi je občasno tud kava, ampak črna črna kava, res doza ornk.
pa tud krompir razpolovljen in namočen v ledeno vodo in zavezan na glavi.Mraz mi je pasal, pa tud bolečina je ponavad šla.
no, potem sem zamenjala KT in je mir.
- *Girl88*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 9. 2008
Jst mam tudi neke probleme z glavo oziroma jih imam in jih nimam . . . bolečino čutim v zatilju, ponavadi na levi strani ampak ne vedno, kdaj je tudi na desni. Samo to ni bolečina kot npr. pri glavobolu ko te špika in pač res boli, to je nek tak občutek kot da bi mi nekaj na nekaj pritiskalo (ne vem kako povedat), čutim kot nek pritisk, poleg tega pa je bilo to prisotno tko ene tri dni in zdaj je mir, pol pa se kr naekrat spet pojavi. Npr. opažam da če se s čim zamotim (zdaj npr. delam) je mir. Kaj je to? Iz dolgcajta dvomim d te upa bolet glava no . . .
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
mami ma zj ze ta tret dan ful glavobola, pa slabo ji je, prvi dan je bruhala zj se je mal pomiru zelodc...vrocina je tut padla...samo bedno mi je to, k je sla dans h zdravniku in ji ni znau nc povedat samo infuzjo so ji dal da so bolecine mal zginle..ampk nc konkretnega, rekl so sam da nj pride nazaj ce cez par dni ne bols
a mislte da je mozno to dobit od stresa in skrbi mogoc od prevec dela, ker zadnje tedne je res bla totalno okupirana...
ah, vcasih se mi zdi, da zdravnikom sploh ni mar za nas
a mislte da je mozno to dobit od stresa in skrbi mogoc od prevec dela, ker zadnje tedne je res bla totalno okupirana...
ah, vcasih se mi zdi, da zdravnikom sploh ni mar za nas
Zivljenje je piskotek!
-
*bambi<3* - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 11. 2006
Tud jaz se soočam z podobnimi težavami. Že 4 leta imam nevzdržne migrene. V zadnje pow leta, pa so to postale vse pogostejše. Dogaja se mi tudi da me glava boli 3 dni pa je en dan uredu in me spet boli 3 dni in tako naprej. Bila sem pri zdravniku, ta pa mi noče napisati napotnice za slikanje glave in podobnih stvari. Skrbi me, ker se bolečina pojavlja tako pogosto, problem pa je da meni ne pomaga noben tablet. Dva dni nazaj sem bila spet pri zdravniku, predpisal mi je neke tablete (Frotan), po kateri naj bi se zadeva umirila. Ko me je včeraj bolela glava sem vzela tablet in je prijel, vendar se mi je danes bolečina ponovila, in kar ne mine. Skrbi pa me tudi, ker se je bolečina razširila na celo levo stran glave (boli me uho, zobje in vrat).
Nevem kaj naj storim, strah me je da ni kaj hujšega. Če ima katere podobne težave, prosim če mi lahko pomaga.
Nevem kaj naj storim, strah me je da ni kaj hujšega. Če ima katere podobne težave, prosim če mi lahko pomaga.
-
*bambi<3* - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 11. 2006
*LooBika* napisal/-a:js mam podobne probleme..ugotovili so da gre za migreno..pojdi k zdravniku, naj ti da napotnico, da opravijo vse potrebne raziskave...v zadnjem casu nikoli ne ves, kaj je lahko narobe, sploh glede glave, ko pa je toliko bolezni..
Problem je glih u tem , da men zdravnik noče dt napotnice za slikanje glave. Ubistvu se mi zadne čase dozdeva, da mi sploh ne vrjame.
Z mano so šli tud že starši, sam nč ne pomaga. Tko, da mislm, da se bom ob naslednem glavobolu, pojavla pr dohtarju...in upam, da bo kej naredu
-
Snow flake - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 12. 2004
- Kraj: okolica Ljubljane
*purple* napisal/-a:Pomagalo mi je če sem recimo pospravljala po hiši, bolj na hitro da sem se v glavo prešvicala, tok da mi je dobesedno dol teklo in s tem je šla tud bolečina.
Purple, sploh ne vem, kako lahko delaš ob glavobolih? mene največkrat glava tako boli, da mi je groza vsakič, če se samo kaj pripognem in potem vstanem ali pa če se samo iz sedečega položaja dvignem. V glavi čutim utrip srca, razbija mi notri, tišči, kot da bi pritiskalo na vse "stene" in boli za znoret, če kdo kaj dela, je preveč ... in ni, enostavno ni šans, da bi sploh kaj delala takrat, dokler nisem pod dozo tablet, da vsej to grozno bolečino omili.
inaa napisal/-a:a mislte da je mozno to dobit od stresa in skrbi mogoc od prevec dela, ker zadnje tedne je res bla totalno okupirana...
Tudi stres je en od vzrokov za glavobole.
inaa napisal/-a:ah, vcasih se mi zdi, da zdravnikom sploh ni mar za nas
Tako kot je ena zapisala ... povsod bereš ... pojdi do zdravnika, ko pa končno prideš tja ... pa dela po liniji najmanjšega odpora, ne psisluhne težavam in ji/mu ni do reševanja le teh. To, da vzamem tablet proti glavobolu, že sama vem, ampak kaj je vzrok glavobolom ...
ŽuŽa napisal/-a:^^ Nimam takih izkušenj. Sam ne zastopm pa zakaj hudiča zdravniki ne dajo napotnic za take stvari .
Meni je moja osebna zdravnica kar ni hotla dat. En dan pa jo je nadomeščal en drug zdravnik in mi jo je napisal, ko sem pojamrala spet. Decembra imam datum pri nevrologinji, me prav zanima, kaj bom opravila.
Moje težave z glavoboli se vlečejo že iz osnovne šole. Sama težavam pripisujem tudi težave z okvaro očesa in dioptrijo ter hormnonske težave. Zato me skrbi, če se bo sploh dalo kaj odkrit in pomagat pri mojih glavobolih, ampak sem res že naveličana neprestane bolečine in jamranja (vpliva tudi na osebno življenje).
Pri zdravnikih pa imaš včasih občutek, kot da samo jamraš, da je pol ali pa še manj od tega, kar poveš, res .
-
majchy84 - Debatorica
- Na forumu od: 22. 3. 2006
Men grejo teli glavoboli čist preveč že na živce. Imam jih že nekje od začetka srednje šole, včasih močnejše, včasih mal šibkejše. Bila sem že 2x pri nevrologu, kjer me je samo spraševala pa mal tolkla s tistim kladivcem, ugotovila, da mi ni nič. Šla sem k okulistu, mi je predpisal očala, stanje se je mal izboljšalo. Drugač me glava velikokrat boli zaradi sinusov, ampak moja preljuba zdravnica mi napiše sprej za nos in mi reče, da je to zaradi alergije na cvetni prah (takrat je bil november).
V zadnjem času se mi pa pojavljajo tolk močni glavoboli, kot jih še nikoli nisem imela. Ne morem se skoncentrirat, moti me, če je presvetlo, slabo mi je in mi gre na bruhanje, boli tolk, da komi gledam. Tako, da ji bom danes zatežila, da hočem napotnico za otologa, da mi pregleda sinuse, pa neki, kar deluje, ker tole me ovira pri delu in nasploh v življenju.
V zadnjem času se mi pa pojavljajo tolk močni glavoboli, kot jih še nikoli nisem imela. Ne morem se skoncentrirat, moti me, če je presvetlo, slabo mi je in mi gre na bruhanje, boli tolk, da komi gledam. Tako, da ji bom danes zatežila, da hočem napotnico za otologa, da mi pregleda sinuse, pa neki, kar deluje, ker tole me ovira pri delu in nasploh v življenju.
- Gost
Jaz imam po nevrologovem mnenju tenzijske glavobole, ki se jim lahko baje izognem le tako, da ne živim stresno, da se sproščam, gibljem in zdravo prehranjujem. Nekaj je v moji moči, glede stresa pa močno dvomim, da se mu je res mogoče v popolnosti izogniti.
Sama opažam, da me glava boli, če je veter, mraz ali če je prevroče, obupno je tudi, če pretirano gledam v računalnik, ampak to se da urediti, če spočijem oči. So pa glavoboli, ki trajajo več dni, včasih celo vsak dan cel teden cel dan, včasih boli ravno toliko, da moti, včasih tako, da ne morem normalno funkcionirati.
Sranje so glavoboli, kakorkoli obrneš, te onesposobi. In tudi meni je neumno ljudem, ki jih glava boli 2x na leto, ko imajo gripo, razlagati, da sem pogosto razdražljiva prav zaradi bolečin v glavi.
Sama opažam, da me glava boli, če je veter, mraz ali če je prevroče, obupno je tudi, če pretirano gledam v računalnik, ampak to se da urediti, če spočijem oči. So pa glavoboli, ki trajajo več dni, včasih celo vsak dan cel teden cel dan, včasih boli ravno toliko, da moti, včasih tako, da ne morem normalno funkcionirati.
Sranje so glavoboli, kakorkoli obrneš, te onesposobi. In tudi meni je neumno ljudem, ki jih glava boli 2x na leto, ko imajo gripo, razlagati, da sem pogosto razdražljiva prav zaradi bolečin v glavi.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov