Ginekolog

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Si pred obiskom ginekologa uredite frizurco spodaj?

Da.
94
88%
Ne.
13
12%
Samo, če vem, da je seksi mlad ginekolog.
0
Brez glasov
Nisem si je obrila za nikogar, kaj šele za ginekologa.
0
Brez glasov
Skupaj glasov : 107

Uporabniški avatar
Hailey
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Hailey » 11. Maj. 2010 16:18

js mam par vprašanj, pa se mi zdi da mi boste tukile znale kr dobr odgovorit;

nasplošno pravijo, da so moški ginekologi prijaznejši kot ženske, tut bolj nežni in nasploh boljši. izkušnje vidim da so kr mešane - ene hvalite ženske, druge moške. :)

pa še to me zanima; pozna katera oz. bi priporočila katera kakšnega ginekologa/ginekologinjo iz celja? zdravstveni dom, zasebne ambulante.. sicer sm se prvič naročila šele nekje v jeseni09, sam razmišljam o menjavi. mogoče sm se prenaglila glede na to, kak je bla kolegica zadovoljna s tem, pri katerem sm zdej.
bi mogla to pol kej nazorno objasnjevat, če bi se prestavla? :D
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 1. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a bambina x » 28. Maj. 2010 10:48

torej ... tudi jaz se končno odpravljam na prvi pregled k ginekologiji in po tabletke ... zanima me, katero gin bolj priporočate na aškerčevi v ambulanti za študente- KUHELJ-RECER JASNO ali KIRAR FAZARINC IRENO? hvala za vaše nasvete!
Zadnjič spremenil bambina x, dne 28. Maj. 2010 11:41, skupaj popravljeno 1 krat.
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 28. Maj. 2010 11:35

^^Fajn bi bilo, da bi še napisala kam točno se odpravljaš na pregled :wink:
petrca123
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a petrca123 » 09. Jun. 2010 16:56

lepo pozdravljene

nisem še bila nikoli pri ginekologu vendar sem opazila zelo čuden bel izcedek in bulo na notranji strani( proti trebuhu) ki se mi zdi da je včasih ni bilom in je vedno večja. vse skupaj me zelo skrbi in bi rada šla čimprej na pregled pa me zanima kako se sploh prijaviš na ta pregled koliko časa se ponavadi čaka in ali je nujno da starši kaj zvejo o tem če nisem pounoletna.

prosim odgovorte čimprej, ker me je res zelo strah

hvala
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 09. Jun. 2010 17:12

Petrca, nič nisi napisala, če si že imela spolne odnose. Če si jih že imela, pa se še nisi spravla do ginekologa, dobiš dve po riti :schlaumeier:

Sicer pa, da ti sploh odgovorim na vprašanje: starši nič ne bojo zvedli. Zdravnik je zavezan k molčečnosti in spoštovanju pacientove zasebnosti, zato kar brez strahu. Tudi če ti je zdravnik v sorodu ali pa je tvoja mama pri njem, ne sme zdravnik nič povedat o tebi. Kar brez skrbi.
Sklepam, da še nimaš izbranega ginekologa. Odpravi se v zdravstveni dom v svojem kraju ali pa v kraju, kjer hodiš v šolo, pojdi do ginekološke ambulante in povej sestri, da še nimaš ginekologa in kaj je narobe. Zdaj, če si spolno aktivna, te bo zdravnik verjetno kr pregledal ali pa te naročil na pregled, če pa še nisi, pa se bosta verjetno najprej malo pogovorila, potem pa, če bo ocenil, da te je potrebno pregledat...te bo pa pregledal, glej, kaj naj ti rečem.

Saj mislim, da se pri devicah bolj poslužujejo UZ-pregleda.

Brez strahu, glej, samo čimprej se odpravi do dohtarja. Strah je upravičen samo, če misliš odlašat, kar ti močno odsvetujem!
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
petrca123
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a petrca123 » 09. Jun. 2010 18:02

najprej hvala za odgovor :)

ne nisem še mela spolnih odnosov. sem pa med poletjem načrtovala it na morje s fantom in tam sem hotela prvič spat z njim. zdaj pa očitno iz tega ne bo nič, ker bi me blo zelo sram pred fantom če bi vidu da mam tm noztr neki čudnga pa še tist izcedek. pa tut bojim sse da bi pol kaj poslabšala, tko da najprej hočem uredit to in moram rews čimprej se odpravit k ginekologu, čeproav me je strah in zelo nerodno.

sam še to bi uprašala če se kateri sploh kaj sanja kaj bi lahko una bula pomenila ali je možno da maš raka že pri 17ih ?
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 09. Jun. 2010 19:23

Glej, jz ti tak rečem, čuden izcedek če nisi spolno aktivna lahko v najslabšem pomeni glivice, ampak dvomim, če te ne srbi odspodi ni najbž nič.
In še nekaj, naj te ne skrbi, nedolžne punce imajo zelo redko kakršnekoli ginekološke probleme. Kaj je z bulico sicer ne vem,najboljše da res greš do ginekologa in vprašaš, nič bat, ne bo te pregledal če si nedolžna, mogoče edin z ultrazvokom, pač poveš da še nisi imela spolnih odnosov :) Da bi imela raka močno dvomim, sej če nisi imela spolnih stikov nisi mogla dobiti virusa, ki bi eventuelno lahko povzročil raka (HPV), tko da brez skrbi... Res se nimaš česa bat, pač pojdi do ginekologa, vprašaj mal kerga priporočajo (pozanimaj se pri prijateljicah, znankah) in si tega izberi, v primeru da je več ginekologov v vašem ZD. Pred morjem boš pomoje že vse uredila in bo lahko prvi spolni odnos sproščeno potekal. Fajn zrihti!
Zadnjič spremenil čuftika, dne 10. Jun. 2010 18:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
bučk@
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a bučk@ » 09. Jun. 2010 22:06

bambina x napisal/-a:torej ... tudi jaz se končno odpravljam na prvi pregled k ginekologiji in po tabletke ... zanima me, katero gin bolj priporočate na aškerčevi v ambulanti za študente- KUHELJ-RECER JASNO ali KIRAR FAZARINC IRENO? hvala za vaše nasvete!

sej vrjetno je prepozno pa vseeno - jaz sem bila z gin. kirar-fazarinc ful zadovolna. predno je šla v lj je bila gin. v mojem kraju. mi je kar malo žal, da je šla...
...ostani to kar si, v svetu, ki te želi narediti takega kot so vsi drugi...
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 10. Jun. 2010 12:54

petrca123 napisal/-a:sam še to bi uprašala če se kateri sploh kaj sanja kaj bi lahko una bula pomenila ali je možno da maš raka že pri 17ih ?

Kakšno bulo v nožnici ima skoraj vsaka ženska.....

Lahko da si zatipala (ugibam):
1. del svoje deviške kožice na vhodi v nožnico (da, tudi to se tipa kot nekakšna zadebelitev, tam kjer je "priraščena na steno")
2. točko G :D
3. maternični vrat
4. ker je rektum blizu, je čez steno nožnice možno otipati kakšno bunkico trdega blata v črevesju

Več idej nimam..... pa kar pogumno h ginekologu.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
petrca123
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a petrca123 » 10. Jun. 2010 17:19

barbiegirl to k si rekla da bi lahko biu maternični vrat kako se to čuti? a je možno ga zatipat s prti. js sm si to predstavljala precej bol globok

se opravičujem ker postavljam butasta vprašanja ampak nimam kjem drugje zvedet. mama mi takih stvari nikol ne bi hotla razložit, "prijateljice" pa se mi smejejo kako da ne vem osnov in pol itak ne zvem nič.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 10. Jun. 2010 17:51

^^sploh ni tako globoko in čisto možno da si čutila zač. materničnega vratu.Tako pač je.Drugače pa si poglej kakšno anatomsko knjigo, ki bo pojasnila veliko stvari.
The world is as you are.
kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kokica87 » 10. Jun. 2010 17:56

bučk@ napisal/-a:
bambina x napisal/-a:torej ... tudi jaz se končno odpravljam na prvi pregled k ginekologiji in po tabletke ... zanima me, katero gin bolj priporočate na aškerčevi v ambulanti za študente- KUHELJ-RECER JASNO ali KIRAR FAZARINC IRENO? hvala za vaše nasvete!

sej vrjetno je prepozno pa vseeno - jaz sem bila z gin. kirar-fazarinc ful zadovolna. predno je šla v lj je bila gin. v mojem kraju. mi je kar malo žal, da je šla...

Jaz imam Kirar fazarinc Ireno in sem tudi zelo zadovoljna z njo. S sestrami tam malo manj, ampak ginekologinja je pa super. Vsaj meni.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 10. Jun. 2010 18:09

petrca 123- poglej s špeglčkom, pred tem pa pokukaj v kako anatomsko knjigo, jz ko sm bila še nedolžna si nisem upala karkoli tipat notri, s špeglčkom pa se vidi deviška, kokr se spomnim in če sm prav gledala.
Pomoje ni nič narobe, ampak edino ginekologinja ti lahko da potrditev da je res tam spodi vse OK. Tko da, pojdi do ginekologinje na pregled, vem da obstaja tut inštrumenti za device pa tut deviška se ne predre kr tak, edin mogoč bi znal bit mal neprijeten pregled ker si nedolžna, ampak ne vem, sama sm na pregled šla po prvem spolnem odnosu, prej nikoli. Itak da mamo ne moreš to vprašat, tko da ti kr z besedo na dan če te kaj zanima, pa sej smo vse enkrat bile na začetku, pred vstopom v spolne odnose in tut nismo vse obvladale. :wink:
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 11. Jun. 2010 8:30

No, samo če se prav spomnim, si rekla, da si zatipala bulo nekje proti trebuhu...zdaj še samo povej, če je blo to na zunanji strani, torej od venerinega hribčka proti popku, kar bi lahko kazalo na jajčnike al si to otipala notri, v nožnici?
Sorry za tk intimna vprašanja, samo da bo bolj jasno, o čem govorimo...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 1. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a bambina x » 11. Jun. 2010 8:41

kokica87 napisal/-a:
bučk@ napisal/-a:

Jaz imam Kirar fazarinc Ireno in sem tudi zelo zadovoljna z njo. S sestrami tam malo manj, ampak ginekologinja je pa super. Vsaj meni.

sem se naročla pri njej in sem prišla ven zelo nasmejana :) še setra me je nasmejala :) no, sicer sem šla k njej trenutno sam po tabletke in se naročit na pregled, ampak sta mi obe delovali zelo prijetni.

hvala za vašo pomoč!
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov