Genitalne bradavice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- bouhamala
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 2. 2006
- Kraj: ljubljana
Pozdravljene!
Jaz imam eno tako čisto majčkeno bradavičko ubistvu je taka podolgovata in štrli kakšen milimeter ali dva,je zelo občutljiva,,,enkrat sem jo odtrgala ker sem mislila da je kakšna zaraščena dlaka ker ni čisto zdraven vagine ampak je točno tam kjer se stegno dotika mednožja bolja na stegnu kot na sramnih ustnicah, zato ne vem če gre za iste bradavice ....res pa je da ima moja sestra zelo veliko bradavic ampak po rokah, za ostale ne vem ker še ni bila pri gn. Ali katera ve če je tudi ta bradavica lahko škodljiva,,,,,nastala mi je pa kakšne 8 mesecev po porodu ko sem nehala dojiti a mislite da je kakšna povezava?
Jaz imam eno tako čisto majčkeno bradavičko ubistvu je taka podolgovata in štrli kakšen milimeter ali dva,je zelo občutljiva,,,enkrat sem jo odtrgala ker sem mislila da je kakšna zaraščena dlaka ker ni čisto zdraven vagine ampak je točno tam kjer se stegno dotika mednožja bolja na stegnu kot na sramnih ustnicah, zato ne vem če gre za iste bradavice ....res pa je da ima moja sestra zelo veliko bradavic ampak po rokah, za ostale ne vem ker še ni bila pri gn. Ali katera ve če je tudi ta bradavica lahko škodljiva,,,,,nastala mi je pa kakšne 8 mesecev po porodu ko sem nehala dojiti a mislite da je kakšna povezava?
pot dolga tisoč milj se začne z prvim korakom
- metuljcica1983
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 8. 2009
Pozdravljeni !
Zanima me razlika med genitalnimi bradavicami in herpesom. Brala sem da je pri herpesu veliko bolečin. Kaj pa na zunaj? PO izgledu? Zanima me znaki pri ženski in moškemu.
V kolikor katera/i kaj več ve o tem bi prosila za kakšen odgovor.
Hvala v naprej
Zanima me razlika med genitalnimi bradavicami in herpesom. Brala sem da je pri herpesu veliko bolečin. Kaj pa na zunaj? PO izgledu? Zanima me znaki pri ženski in moškemu.
V kolikor katera/i kaj več ve o tem bi prosila za kakšen odgovor.
Hvala v naprej
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Kopiram od drugod:
maajci napisal/-a:Živjo. Tri tedne nazaj so se mi med anusom in vagino začele pojavljati bradavice. Komaj tri dni nazaj sem obiskala ginekologa, ki mi je takoj vzel bris in mi dal številko, da se naročim naprej v kolposkopsko ambulanto. Klicala sem tja in pravijo, da se jim je pokvaril laser in naj pokličem po 5. juliju. Zelo sem prestrašena, saj ginekolog pravi da lahko pride do raka materničnega vratu in tega se zelo bojim..
Pa me zanima če je že kera imela podobne težave?
-
Georgia - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 8. 2007
- Kraj: Ljubljana
Ja, jaz sem imela iste težave. Ampak meni je ginekologinja predpisala samo eno kremico (mi je ušlo iz glave kako se imenuje) in sem tisto nekajkrat namazala na bradavice in so v roku dveh-treh dni čist izginile. In po tistem nisem imela več podobnih težav...
- maajci
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 6. 2010
Meni sploh ni predlagal nobene kreme, rekel mi je samo naj pokličem naprej in se dogovorim za datum. Do takrat pa moram hoditi vsak dan k njemu na spiranje vagine z neko tekočino. Vendar se mi bradavice vseeno širijo...sploh ne vem kaj naj naredim...
-
Georgia - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 8. 2007
- Kraj: Ljubljana
Citiram ginekologa Borisa Kralja z nekega drugega foruma...
"Problem virusnih okužb je, da so terapije večinoma fizikalne: kemične, s toplotno ali lasersko terapijo.
Ponavljanje je pogosto, ker gre za okužbo, ki se prenaša.
Izbor terapije je odvisen od lokacije, velikosti in izbire terapevta.
Aldara (to je kremica, ki j je ginekologinja predpisala meni) ni namenjena uporabi v nožnici, potrebno jih bo odstranjevati z drugimi načini pri ginekologu."
Se pravi, če imaš bradavice tudi v nožnici, jih ne moreš odstraniti s kremico, mogoče te je zato poslal na lasersko odstranjevanje. Js ti svetujem da ga naslednjič na spiranju, vprašaš kaj več o tem...
"Problem virusnih okužb je, da so terapije večinoma fizikalne: kemične, s toplotno ali lasersko terapijo.
Ponavljanje je pogosto, ker gre za okužbo, ki se prenaša.
Izbor terapije je odvisen od lokacije, velikosti in izbire terapevta.
Aldara (to je kremica, ki j je ginekologinja predpisala meni) ni namenjena uporabi v nožnici, potrebno jih bo odstranjevati z drugimi načini pri ginekologu."
Se pravi, če imaš bradavice tudi v nožnici, jih ne moreš odstraniti s kremico, mogoče te je zato poslal na lasersko odstranjevanje. Js ti svetujem da ga naslednjič na spiranju, vprašaš kaj več o tem...
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
genitalne bradavice so ponavadi posedica okužbe s hpv. hpv-jev je več vrst, eni so nizkorizični, drugi visoko rizični in slednji lahko dolgoročno povzročijo tudi raka na materničnem vratu, če se ne zdravimo. edina preventiva je cepljenje, ki pa ga šele zdaj uvajajo za deklice v OŠ. meni je gin. rekla, da so bradavice ponavadi nenevarne in se jih odstranjuje predvsem zaradi estetskih razlogov, če so velike in razširjene. če pride pa do sprememb tkiva na materničnem vratu, je pa potreben kratek poseg ki se mu reče konizacija, s katerim odstranijo vrhnji del tkiva, da se obolele celice ne razširijo globlje. potem so potrebne redne kontrole.
-
Kasiopeja - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 10. 2011
Lahko gre tudi za kondilome. Odstranijo se pod splošno anestezijo, če pa jih ni dosti, pa pomaga tudi krema Aldara, ki pa jo mora zdravnik seveda dati na recept.
»Pomislite na to, kako težko je spremeniti sebe, in jasno vam bo, kako majhne so vaše možnosti, da spremenite druge.« Jacob M. Braude
- xena
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 7. 2011
Jaz sem imela pred 2 mesecema nek izrastek nad ščegetavčkom.zelo je štrlel ven in na čase-zelo redko, me je zasrbelo na tem mestu.
izrastek je bil najprej majhen, potem pa je rasel in se večal.
mislim,da je bila bradavica.
in potem mi je v roku 2 mesecev približno,sama izginila.nisem ničesar mazala na njo,niti je nisem odtrgala.sedaj ni sledu o njej.
ali je možno,da sama odpade,in ne pusti niti pike sledu???ali kaj bi to bilo?res čudno
izrastek je bil najprej majhen, potem pa je rasel in se večal.
mislim,da je bila bradavica.
in potem mi je v roku 2 mesecev približno,sama izginila.nisem ničesar mazala na njo,niti je nisem odtrgala.sedaj ni sledu o njej.
ali je možno,da sama odpade,in ne pusti niti pike sledu???ali kaj bi to bilo?res čudno
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]