Genitalne bradavice

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
pikovita
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pikovita » 25. Nov. 2006 16:52

Oila :)
zanima me, če ma katera s tem težave oz. jih je imela ter kako se spopada s tem. pač napište, kakšne izkušnje imate z zadevo.
meni se je namreč pojavilo nekaj, kar bi lahko bile genitalne bradavice in imam drug teden pregled pri ginekologu pa sem vsa živčna kaj bo :?
...ples je izziv, iskanje sebe v prostranstvih, hlastanje po lepoti giba, pospeševanje ritma, borba s časom in svoboda v absolutnem...
Uporabniški avatar
Moonlightglow
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Žalec

Neprebrana objavaNapisal/-a Moonlightglow » 30. Nov. 2006 14:29

Enkrat se mi je to zgodilo. Dolgo nisem šla h ginekologinji, ker si nisem upala, potem pa sem povedala mami kako je na stvari in je kar zahtevala, da grem. To je bilo, ko sem imela še prejšnjega fanta, torej že kakšni 2,5 leti nazaj.
Ne skrbi, če bodo res samo bradavice, boš dobila recept za svečke, ki si jih boš morala vstavljati. Ko boš dozo končala, bo, če bo vse po sreči, vse v redu. Pri meni je bilo. Problem se lahko pojavi samo, če pri fantu, s katerim si imela na zadnje spolni odnos tudi obstajajo takšne bradavice. Potem bi jih bilo treba mehanično odstranit, mi je rekla ginekologinja. Držim pesti, da bo vse v redu!
Nekatera sanjarenja so le prividi, ki se spremenijo v prah, če se jih dotakneš. Druga se počasi oblikujejo, dokler ne postanejo resnična.
Nekatere sanje se uresničijo, ampak nikoli ne veš katere!
Uporabniški avatar
Bluestocking
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Bluestocking » 20. Jan. 2007 16:46

Kolegica je čisto obupana, ker so se ji pojavile kondilomi. Skušala sem jo potolažiti, pa je še kar žalostna, pa tudi samozavest ji je padla. Želi si jih odstraniti samoplačniško, ker ne misli čakati, vendar ne ve, kje to izvajajo. Hmm, jaz pa tudi ne.

Je katera že šla to narest in kam? Pa še koliko je cena?
Uporabniški avatar
pikovita
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a pikovita » 20. Jan. 2007 17:11

jst sm šla odstrant, sam ne samoplačniško...čakala sm pa prbližno en mesec, ampak to sm čakala za pregled pri ginekologu - 3 tedne in potem 1 teden, da so mi jih odstranil...mi je pa rekla ginekologinja, da grem lahko že takoj drug dan jih odstrant, samo nism imela časa...

tko majo u postojni - dajo ti napotnico in se ne rabiš nič več naročat, ampak greš kadar hočeš (oz. ti povejo dneve ko to delajo) in te vzamejo ter opravijo....
škoda plačevat, ker gre res hitro, pa še zelo lepo naredijo in so res ful ful ful prjazni!

tko da če ji uspe hitro dobit datum pri genikologu (če bo omenila kondilome, ga bo verjetno dobila takoj - če ima vsaj malo razumljivega genikologa) ji res ni treba it samoplačniško tega odstranit...
ne wem pa kako imajo to urejeno v lj ( verjetno se je treba naročati tudi na poseg, ker majo itk vedno gužvo)....
...ples je izziv, iskanje sebe v prostranstvih, hlastanje po lepoti giba, pospeševanje ritma, borba s časom in svoboda v absolutnem...
Uporabniški avatar
Bluestocking
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Bluestocking » 20. Jan. 2007 17:17

Hvala za izčrpen odgovor. Ji bom povedala, da naj se naroči pri ginekologinji, da ne bo denarja stran metala. Upam, da je tudi v LJ tako ažurno vse skupaj.
Uporabniški avatar
*Princess*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *Princess* » 31. Jan. 2007 19:50

Pozdrav!

Mene pa zanima kako izgleda bolezen genitalne bradavice...če je kdo to že imel naj opiše,..oz. podobne bolezni tej ( "izpuščaji" temu podobni v in na spolnem organu)...pa s čim se odpravi...

Hvala, uživajte..
Never say never!
Uporabniški avatar
pikovita
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a pikovita » 01. Feb. 2007 18:46

*Princess* napisal/-a:Pozdrav!

Mene pa zanima kako izgleda bolezen genitalne bradavice...če je kdo to že imel naj opiše,..oz. podobne bolezni tej ( "izpuščaji" temu podobni v in na spolnem organu)...pa s čim se odpravi...

Hvala, uživajte..

živ-žav :wink:
gre za nekakše bulice, ki so običajno kožne barve in se pojavijo okrog zadnjične in vaginalne odprtine pa tudi globje na materničnem vratu.

men so jih odpravli z laserjem. Pač dajo ti narkozo in ti jih pol s tem laserjem požgejo...poseg pa traja tam 15-30 min, mogoče kšno minuto več. Res pa je da se pol ta zadeva celi kr ene 3 tedne (odvisno kok velike maš) in da prva dva dni mičkeno boli oz. je mal neprijeten občutek...zadeve po operaciji ni dobr mazat s kšnimi kremami, ampak samo spirat s fizološko raztopino (tko so mi rekl u lekarni), pa še to ne takoj po posegu, ampak kšn tedn po tem.

mi je pa rekla ginekologinja, da obstaja tudi krema s katero se jih da odstranit, ampak sam če so bolj majhne in če jih je malo.

odstranit pa jih je treba čimprej, ker se zelo hitro širijo in so tud spolno prenosljive.
:hallo:
Uporabniški avatar
*Princess*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *Princess* » 02. Feb. 2007 16:52

hvala za odgovor pikovita....pa da se ne bi to ponavljalo ne..:)

ciao!
Never say never!
Uporabniški avatar
mičkina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mičkina » 03. Feb. 2007 11:58

meni se je tud ena majhna bradavica pojavla.. pa ni boleča samo moti me..je majhna pa štrleča.. a to pol zgine če ti da ginekologinja svečke al kej tazga..
pa še nekej..a morda veste kako do tega pride??? ker js jih nisem nikoli imela.. in fant niti..
even heaven is hell without you
Uporabniški avatar
pikovita
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a pikovita » 03. Feb. 2007 22:56

to je virus, ki si ga lahko dobila s spolnim odnosom al ga maš pa že od rojstva v sebi (se prenaša z matere na otroka)...
tud če je sam ena majhna, je bolje, da jo čimprej odstraniš, ker se res hitro širijo in jih boš lahko kmalu imela polno...
ti svetujem, da greš čimprej h ginekologu, ker ti za eno samo verjetno še ne bo treba na operacijo, ampak boš dobila mazilo ali svečko!
pa srečno! :wink:
Uporabniški avatar
Bluestocking
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Bluestocking » 03. Feb. 2007 23:28

Ojoj, to pa je grozno, da se tako hitro širijo. Meni pa vseeno nekaj ne gre v glavo. Zakaj je bolje, da se jih čim prej odstrani? A ni bolje malo počakat, da zrastejo, kolikor mislijo zrasti, pa tam kjer hočejo, potem pa z laserjem požgat? Ker, če jih hitro požgeš, se ti pa lahko hitro ponovno pojavijo, potem pa baje moraš laser sam plačati.

Zdaj pa res ne razumem. :?:
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 03. Feb. 2007 23:33

^^ definitivno ni dobro čakati, ker je to virus ki se širi.
Najprej imaš recimo eno in potem se iz te širi in nastanejo še druge. Če to eno odstranijo preden se je virus razširil pa je potem manj možnosti da ti jih nastane še več. To je meni povedal dermatolog za bradavice na roki (če si eno praskaš si razneseš in nastanejo druge), mislim pa da velja tudi za genitalne.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
lil angel
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 1. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a lil angel » 17. Feb. 2007 19:30

men se je sam ena taka bulica k zgleda kokr braavica spustila pa nevem a je to genitalna bradavica al kej druzga.. mam jo pa ze kr neki cajta pa se mi jih ni vec nrdil tko da nevem..=S
Uporabniški avatar
sweetyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sweetyka » 20. Avg. 2007 12:09

Združena tema

Imam en problem in sicer mojemu fantu se je pod kožico na spolnem udu naredil tak majhen izrastek ki izgleda kot bradavica. Kaj bi to lahko bilo? A ima kdo izkušnje s tem?
Kdor gleda proti soncu ima senco vedno za sabo
prijateljica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 7. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a prijateljica » 20. Avg. 2007 12:33

Ojla!

Najbrž gre za ginetalno bradavico! Povzročajo jih pa human papiloma virusi-HPV tipa 6 in 11. Virus je spolno prenosljiv tudi ob uporabi kondoma, ker se prenaša preko stika koža-koža. Tko, da ga maš najbrž tudi ti in nisi razvila simptomov! Če pa se razvijejo simptomi se pa v času od 3-18 mesecev od rizičnega spolnega odnosa...najbrž gre za to, vendar pravo diagnozo lahko postavi samo zdravnik, tko, da čimprej tja, ker je to treba zdravit oz. odstranit, ker se lahko širi naprej...drgač pa, da te ne bo skrbelo okužba v 90% po zdravljenju bradavic izveni v roku 1-2 let!
Aja pa kdaj sta nazadnje mela spolne odnose z drugo osebo, če smem zvedet?
Lep pozdravček

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov