Gel za razkuževanje rok

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 10. Jan. 2012 20:52

V gelu za rakuzevanje rok so se naredili nekaksni zracni mehurcki. Nisem ga se uporabljala, ker imam ene 4 doma, enga imam skoz v torbici, enga imamo doma vsi, dveh pa se sploh odprla nisem. Trije so iste firme in je z njimi vse ok, cetrti pa je neka druga firma in je kot prsilo, tisti trije pa so cisto navadni brez prsila ali pumpice.
Kupila sem ga leta 2011 enkrat poleti. A je mogoce ze star ali kaj takega, da mogoce ni vec uporaben? Ker ostali so se starejsi pa zgledajo ok. Roka uporabe pa ne najdem.

Hvala!
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 10. Jan. 2012 21:15

NIč hudega niso ti zračni mehurčki.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 10. Jan. 2012 22:18

v gelu se znajo dostikrat narest, ja. normalni pojav :)
Uporabniški avatar
Jacksonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Jacksonka » 11. Jan. 2012 12:39

Verjetno je "preklompan" :)
Uporabniški avatar
Mikopina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Mikopina » 07. Feb. 2012 10:43

to je normalno!
*inch*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *inch* » 14. Mar. 2012 12:08

sicer pa gelirana razkužila niso tako učinkovita kakor negelirana. po bolnicah imajo tista prava (tekoča), s katerimi si je moč pravilno razkužiti roke, saj se gelirana prej posušijo, kakor si utegneš razkužiti celotne roke PRAVILNO. mnogo ljudi namreč uporablja razkužila in jih vedno nosi s seboj, ampak si ne razkužijo rok prav (pozabijo na prostor med prsti, predvsem pa na konice prstov!). pravilno razkuževanje rok naj bi trajalo minimalno 30 sekund in maximalno 1 minuto, saj se daljše razkuževanje upošteva že kot nesmiselno in z njim dosežemo zopet ravno obraten rezultat od želenega.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 14. Mar. 2012 12:20

*inch* napisal/-a:saj se daljše razkuževanje upošteva že kot nesmiselno in z njim dosežemo zopet ravno obraten rezultat od želenega.
Zakaj pa? Me resno zanima. Kot jz to vidim: v tem času, ko si manemo/drgnemo roke, ne pridemo v stik s čim novim/drugim potencialno umazanim, kako potem pride do "obratnega" rezultata?
*inch*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *inch* » 14. Mar. 2012 12:27

tudi meni to ni bilo logično, ampak tako mi je rekla zdravnica. s tem ko si roke razkužuješ dlje od 1 minute, naj bi si ponovno nanašali bakterije na roke s trenjem.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 14. Mar. 2012 13:01

nepravilno si lahko roke razkužiš tako z gelom, kot s tekočino! sicer pa je na vsakem razkužilu navodilo za uporabo, kjer piše, da je optimalen čas vtiranja 30 sekund

jaz imam razkužilo tako v gelu, kot v tekočini, pa se nekako posušita istočasno, le da se gel lepše razmaže po koži in je ne izsuši toliko kot tekočina
*inch*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *inch* » 17. Mar. 2012 14:34

ni res. zakaj misliš, da imajo po vseh bolnišnicah razkužilo v tekočini?- ker si z njim bolj učinkovito razkužiš roke in se ne posuši tako hitro kot tisto v gelu. s tekočino si tudi lažje razkužiš med prsti, itd... In ne misliti, da so vsa razkužila enaka. če bi bila, potem ne bi bile take razlike v cenah, kot so. tu ne govorim za par centov razlike, ampak tudi po 2€ in več (pa ista količina).
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 17. Mar. 2012 15:22

*inch* napisal/-a:zakaj misliš, da imajo po vseh bolnišnicah razkužilo v tekočini?

ni res.
*inch*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *inch* » 17. Mar. 2012 16:26

kjer sem bila jaz, je tako
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 17. Mar. 2012 17:50

Mislim, da cena nima veze pri ucinkovitosti. To je bolj odvisno od "firme". Ali pa recimo, ce kupis v drogeriji ali pa v lekarni, bo pomoje v lekarni drazje. Ali pa recimo, ce kupis na posti bo verjetno se bolj poceni kot v drogeriji.
Recimo tisto razkuzilo "steril-o-sept" imas tako v gelu, spreju in tekocega. Sestavine in ucinkovistost je pomoje ista. Odvisno je od cloveka do cloveka, kateri komu bolj ustreza in ga zna bolje uporabit.

Me pa nekaj zanima. Glede na to kaj govori *inch*, ali potem te razkuzevalci delujejo/razkuzijo le trenutno? Ali tudi kaj scitijo?
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 17. Mar. 2012 17:56

Pred par dnevi sem bila pri zdravnici, ki je za to, da je tekočina boljša od gela, prvič slišala. razlika je samo to, da se gel ne razliva in ne kapla po tleh in okolici, tako kot tekočina.

in kako mi lahko rečeš NI RES na to, da imam doma oboje, in da vem, da se enako hitro posuši?
tudi cene niso različne zato, ker je eno razkužilo boljše od drugega, ampak je odvisno od proizvajalca. Ker če pogledaš, so sestavine skoraj enake, nekje celo gre samo za enake.

in tudi po bolnišnicah imajo razkužilo v gelu, ne samo v tekočini...
če si na isti način razkužuješ roke, ista sestavina isto razkuži. kmečka logika
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 17. Mar. 2012 18:44

*inch* napisal/-a:kjer sem bila jaz, je tako

In zakaj potem pišeš, da je v vseh bolnišnicah tako? :D

Sicer pa, ne vem zakaj ste iz ene antibakterijske tekočine (in gela ali whatever) naredili celo znanost. Punca je vprašala samo glede mehurčkov, kar pa ni nič takega. Meni so se pri eni tekočini ustvarili že nekaj dni po nakupu.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov