Gel za razkuževanje rok

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*inch*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *inch* » 22. Mar. 2012 14:42

se ne mislim kregat z vami. vidim, da tista ki se ne strinja z mano, takoj nekaj napada. ja po vseh bolnišnicah v SLO pa že nisem bila, ali kaj si mislite? drugače pa sem še vedno mnenja, da je boljše razkužilo tisto, ki je bolj tekoče, kakor pa gel (tudi meni je namreč zdravnica tako rekla), čeprav se tudi sama poslužujem gela, ker, kot je že rekla ena pred mano, je tudi bolj praktičen in ga pogosteje dobiš v trgovini (v majhni embalaži), kot tistega tekočega. vsaj tako sem jaz opazila.

drugače pa ja, baje da če si pravilni razkužiš roke, naj bi bile te še nekaj časa zaščitene. ne vem sicer koliko, ker se nisem tako spuščala..
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 22. Mar. 2012 19:11

sej te ni noben padau no :D samo ne trdit, da je v vseh bolnišnicah tako, ker to je neumnost :D

sploh pa si ni dobro non stop razkuževat rok, ker nardiš več škode kot koristi
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 22. Mar. 2012 19:46

White_Widow napisal/-a:
sploh pa si ni dobro non stop razkuževat rok, ker nardiš več škode kot koristi

kaj misliš pod tem?

drugače naj bi bili slabši oni v gelu v tem da naj bi več alergij povzročali. ampak če ti jih ne, ni panike.
*inch*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *inch* » 22. Mar. 2012 22:42

ker ful izsuši roke. tudi če imaš suhe roke (s tem mislim suho kožo), pa si jih potem razkužiš, peče. vsaj mene...
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 22. Mar. 2012 23:44

Ne samo zato, ker izsusi roke. Stik z nekaterimi bakterijami je v bistvu koristen, ker nam pomagajo krepiti imunski sistem. Ce stalno razkuzujemo in odstranjujemo vse bakterije, postanemo lahko bolj dovzetni za razne alergije, prehlade itd. Bolje si je dobro umiti roke, kot pa jih cel cas razkuzevati.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 22. Mar. 2012 23:52

^^ Jp, pretiravat ni dobro :ja:
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 23. Mar. 2012 7:45

ok, da razčistmo: razkužila za roke majo dodan še glicerol, ki preprečuje izsušitev kože. mila bolj izsušijo kožo kot razkužila! vedno kadar si umiješ roke, moraš počakati da se popolnoma posušijo, preden naneseš še razkužilo (reakcija med vodo in alkoholom).
to je res, da moramo imeti svojo floro, ampak saj si razkužujemo samo roke in ne tudi ostalega zgornjega uda oz. telesa. jst nekak z dotikanjem, rokovanjem nočem prenašati svoje flore na druge in ne sprejemati tuje.
še nekaj; me prav zanima, koliko ljudi si dejansko zna pravilno razkužit roke. ker če si jih ne razkužiš pravilno, je vseeno, če si jih ne...
Uporabniški avatar
Tamara stylish
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamara stylish » 23. Mar. 2012 8:46

Kako pa je pravilno?
I like to see my money ... hanging in my closet.

I saw you get into a cab with a woman wearing come-fuck-me heels!
*inch*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *inch* » 23. Mar. 2012 10:32

ne smeš pozabiti na prostor med prsti, pa konice prstov (to ponavadi pozabljamo), ter palca
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 23. Mar. 2012 19:39

glicerol je sicer lahko prisoten tudi v milu in šamponih, če hočeš takšno kozmetiko...je pa odvisno, kakšen je ta glicerin, niso usi "zdravi"

glycerin / glicerin: vedno iščite rastlinski glicerin. besedica glicerin, brez dodatka »rastlinski«, običajno pomeni, da gre za derivat nafte ali glicerin živalskega izvora. to samo po sebi ni škodljivo, vendar pri derivatih nafte vedno obstaja možnost toksičnih primesi. za živalski glicerin pa verjetno ni treba razlagati, iz česa je narejen

glycerol stearate / glicerol stearate: je povezan z nastankom prostih radikalov in inhibitorjev prostate.

večina jih pozabi razkužit roke pod nohti, kjer je največ bakterij, in če tam ne razkužiš, si razkuževal brez veze.
pravilna uporaba razkužil je identična pravilnem umivanju rok
na netu so slikce, za lažje predstavljanje

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov