Droga

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ste že poskusili drogo?

Da.
225
58%
Ne.
160
42%
Skupaj glasov : 385

Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 22. Jan. 2005 18:55

LyLa napisal/-a:
micamaca napisal/-a:...jst bi vse zafiksance zaprla v en koncentracijski lager pa nej se tam zarad mene zafiksajo do konca...

Kok ste človeški res..
Veš kaj je ironija?
Če se bo slučajno tvoj otrok drogiral...

ne jemlji stavkov iz konteksta :!: ...to z lagerjem se je nanašal na točno določeno stvar ...kriminal, ki ga takšni zganjajo in odvržene igle, česar ne bi bilo, če bi bili nekje zaprti
od mene sočutja zafiksanci gotov ne bodo dobili...zato, ker jim nihče ne drži pištolo na glavo, da začnejo z drogami... niti niso droge rešitev kakršnih koli težav, ki jih mogoče imajo...
Sicer ne rečem, da so sam zasvojenci krivi za svoje stanje...sploh ne. Krivi so predvsem njihovi starši, ki majo dans v veliki večini primerov čist premal časa za svoje otroke in njihovo vzgojo ...pa seveda tisti zarukani kriminalci, ki drogo preprodajajo ....
Če bom kdaj mela otroka, ga bom po svojih najboljših močeh vzgajala tako, da bo točno vedu kakšne so lahko posledice drog in mu predvsem posvečala dovolj časa in pozornosti...milslm, da taki otroci komot zrastejo v zdrave osebke, ki nimajo prov nobene želje in potrebe po drogah in ostalih podobnih bedarijah. Koristno je tud, če se otroc začnejo ukvarjat s kakšnim športom, glasbo ipd....skratka, obstaja velik dobrih možnosti, da človeku ne hodijo po glavi takšne bedarije in da ne pride v stik s takimi ljudmi, ki se s tem ukvarjajo.
Uporabniški avatar
Kunigunda
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 1. 2005
Kraj: SG

Neprebrana objavaNapisal/-a Kunigunda » 23. Jan. 2005 12:08

mene te droge nikol niso zamikale...nikol nisem lih vedla zakaj naj bi to probala,mal me je blo tut strah in tk...pač nisem nikol v tem vidla kakega smisla in sem te stvari pustla pri miru! :cool:

ok alkohol pa čiki to je drugo...sam kar se pa pravih drog tiče pa ne!

sam nima pa smisla nikogar obsojat zarad česarkol,ker droge dejansko so povsod okrog,z lahkoto prideš do njih,verjamem da marsikoga zamika kak je "filing"...mam pač to srečo da mene nikol ni! :wink:

pač po pameti a ne?
Obiščite me na: http://lena.rebootcomic.com
Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 12. 2004
Kraj: LjUbLjAnA

Neprebrana objavaNapisal/-a metron » 23. Jan. 2005 12:32

micamaca napisal/-a:
LyLa napisal/-a:
micamaca napisal/-a:...jst bi vse zafiksance zaprla v en koncentracijski lager pa nej se tam zarad mene zafiksajo do konca...

Kok ste človeški res..
Veš kaj je ironija?

ne jemlji stavkov iz konteksta :!: ...to z lagerjem se je nanašal na točno določeno stvar ...kriminal, ki ga takšni zganjajo in odvržene igle, česar ne bi bilo, če bi bili nekje zaprti
od mene sočutja zafiksanci gotov ne bodo dobili...zato, ker jim nihče ne drži pištolo na glavo, da začnejo z drogami... niti niso droge rešitev kakršnih koli težav, ki jih mogoče imajo...
Sicer ne rečem, da so sam zasvojenci krivi za svoje stanje...sploh ne. Krivi so predvsem njihovi starši, ki majo dans v veliki večini primerov čist premal časa za svoje otroke in njihovo vzgojo ...pa seveda tisti zarukani kriminalci, ki drogo preprodajajo ....
Če bom kdaj mela otroka, ga bom po svojih najboljših močeh vzgajala tako, da bo točno vedu kakšne so lahko posledice drog in mu predvsem posvečala dovolj časa in pozornosti...milslm, da taki otroci komot zrastejo v zdrave osebke, ki nimajo prov nobene želje in potrebe po drogah in ostalih podobnih bedarijah. Koristno je tud, če se otroc začnejo ukvarjat s kakšnim športom, glasbo ipd....skratka, obstaja velik dobrih možnosti, da človeku ne hodijo po glavi takšne bedarije in da ne pride v stik s takimi ljudmi, ki se s tem ukvarjajo.

Se podpišem pod to. Maca, respect!!! Ne morem verjet, kok folka kle se dela neki liberalne, ne vem, mogoče je to v 21.stoletju popularno, da se delaš neki liberalista, pa čeprav tut pri stvareh, ki bi jih sicer moral obsojat. Sicer pa, kot pravi Maca, lager!
Tko nekak...
Uporabniški avatar
zamišljena
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 1. 2005
Kraj: dežela nenavadnih ljudi

Neprebrana objavaNapisal/-a zamišljena » 23. Jan. 2005 13:26

micamaca napisal/-a:
LyLa napisal/-a:

Kok ste človeški res..
Veš kaj je ironija?

Ma vi se kar podpisujte podolgem in počez!
Od družinskih kolegov je sin umrl, pa je imel super vzgojo. Straši so mu dali vse kar je potreboval, pa tudi dosti časa mu posvečali! Prva dva sinova poročena, družina pa to...torej zakaj z njim ni bilo tako? On pa overdose....in mati je še po 5-ih letih še kar v črnini, pa tik pred Božičem je umrl, tko da ga zdaj sploh ne praznujejo...ful lepo - ob Božiču iti vsako leto na pokopališče! :aerger: :aerger:
Šport - seveda! Dvomim, da bo tvoj sin kdaj tako dober kot Maradona...še vedno eden najboljših športnikov...pa poglej kako je končal...v žalost celemu svetu!!! Pa še milijon primerov po svetu, športniki niso čisto nič manj izpostavljeni!! :nixweiss:
Niso starši čisto nič krivi!! Vse je odvisno od karakterja osebe - če si močen boš rekel NE! In to je to...jaz nisem poskusila ne čikov, ne trave, ne ničesar drugega...sm čist pridna. :grinsevil: Je pa zato moj bratec čisto nasprotje mene - pa mu je trava že vsakdanjik. Pa sva imela super vzgojo oba, in doma se ful vsi sekiramo zaradi njega....sam nima smisla - sam mora dojeti.
If you make people think they're thinking, they'll love you. But, if you really make them think, they'll hate you.
Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a metron » 23. Jan. 2005 13:30

Zamišljena, tudi s teboj se strinjam :)
Tko nekak...
kiti
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kiti » 23. Jan. 2005 16:40

Sem odločno proti drogam!!!Jih še nikol nisem probala in jih tudi ne bom!
Strinjam se z mucomaco....starši imajo tukaj odločilno vlogo....
če daš otroku vse,še ne pomeni da je to dovolj,vsi vemo da otroci/mladostniki ki imajo polne riti,še prej zabredejo v take zadeve!
Če boš otroka že od malega vzgajal tako kot je treba,sem 100%,da bo delal po svojih načelih,pa če družba še tako vpliva nanj!Vsaj pr men je blo tako!!!!!
Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a metron » 23. Jan. 2005 17:24

Lyla, sama si primitivna do kraja. Kak kurnik pa ste nekatere (!!!) kle gor, pa itak že vesoljna slovenija ve! Me je sram, da sm se sploh registriru kle gor, mar bi ta čas porabil, da bi šel ven.
Itak je pa ful enostavno neki bluzit, kok je super, k si tisith pol ure u rožcah. Itak ste pametni samo tisti, k to lepo konzumirate in mislte, ko ste zdej pomebne, lepe in pametne. Vrjem, da sm čist iz posebnga vzroka mal več med ljudmi in vidm kak folk je: zanimivi so na Metelkovi, itak same fajn osebice, znajo ti vse o čegevari povedat, vlečejo tisto džolo in misljo kok so pomebni. Pa tamali na beblerjevem trgu - te so šele primerki. Al pa uni, ki imajo prepolno rit in nevejo kva bi počel, k so tok zdolgočaseni.
Tko da mi ne kle besed polagat glede primitivizma. Če ti je to, kar je rekla moja predgodnica, da bi vse "zafiksane stlačla u koncentracijsko, pa nej se do kraja zafiksajo", primitivno, potem smom nekateri res primitivni. Jz se bom na koncu vseeno najslajše smejal. Pa čim več over dosov vam želim :lol: . Eko, ta je bla mal primitivna. Ampak jebat ga, tko se je treba pogovarjat v kurniku. Ker lahko se je kle neki repenčit, u lajfu si pa navadna propalica (govorim nasploh). Če pa želiš, se lahko enkrat zmenmo, pa dobimo na pijački (kar bi seveda naredil z muko;), pa da se takrat pokažeš, kok si jača v življenju.
Sicer pa jaz vsakemu takmu pravm: kokica, ne se živcirat, raj pejt na eno kOkico. Ne skrbet, sj ne bom več prišel na ta forum, da vam kdo ne bo motil idilo pogovora o ...kokastih stvareh.
Tko nekak...
Uporabniški avatar
zamišljena
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 1. 2005
Kraj: dežela nenavadnih ljudi

Neprebrana objavaNapisal/-a zamišljena » 23. Jan. 2005 22:05

Pa kaj se tukaj dajate...primitivec gor al' dol....vsak je povedal svoje mnenje....na katerega ima pravico...eni bi rešili probleme z razumevanjem, eni s taborišči...vsak ima svojo rešitev, ki bi jo uporabil v takem primeru - torej ne se zmerjat brezveze!
Saj Lyla, kaj veš? Lahko se pa najde kak ex narko, ki bo svojmu fotru hvaležen, da ga je zaprl v sobo pa se je ščistil in sedaj normalno živi naprej. Eni pridejo sami do tega, za druge pa funkcionira, če jih kdo druga privede do tega.
If you make people think they're thinking, they'll love you. But, if you really make them think, they'll hate you.
opium
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 10. 2004
Kraj: neutral zone

Neprebrana objavaNapisal/-a opium » 23. Jan. 2005 22:49

LyLa napisal/-a:No, mladi mož metron bo dobil svoj odgovor na ZS

škoda časa... :cool:
Uporabniški avatar
alesko
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 9. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a alesko » 24. Jan. 2005 0:22

zamisljena dobri posti...keep it up! :) lyla...sj ves,restekpa :) metron,ti pa najprej ksn cik skad z nami na faxu pol pa bluzi o drogi... :) pa upam da sm bil dost diplomatski,k nocm folka tle nekam posiljat..

amm pa tisto o koncentracijskem taboriscu..upam da te ne srecam na ulci res..se sline k bi jo plunu bi blo skoda..

js se tut ne strinjam z drogerasi pa vse,pa ne drogiram se,sam ej..razumet jih je pa treba,niso vsi (bli) propalice pa ni nujno da so propalice..pa nikol ne mors vedt ka se bo teb zgol al pa tvojim bliznjim...

kaj pa ce vam b lokalu nekdo fukne nekaj v pjaco?? zanimivo,ne? (pa hvala prjatlci k me opozarja na ta problem) :)
Have u ever loved someone so much u'd give an arm for, not the expression, no, literally give an arm for...???
maycha
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 1. 2005
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a maycha » 24. Jan. 2005 2:05

samo 1krat kadila travo ---> zabedirala, rekla si prvič, zadnjič in nikoli več :!:
Zadnjič spremenil maycha, dne 25. Feb. 2009 20:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Oooh, you've got to let your body move to the music...
Oooh, you've got to just let your body go with the flow...
Oooh, you've got to vogue
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 24. Jan. 2005 10:20

LyLa napisal/-a:skratka ne omejuj kriminala samo na narkomane no k je bosa izjava...

Ok, missunderstanding...mislm da nikjer nisem omejevala kriminala samo na narkomane, mogoče nism bla dost eksaktna...največ majhnih kriminalcev, ki vdirajo v avtomobile, napadajo ljudi ponoč po ulci da jim sunejo gsm ipd. to počne zaradi denarja, ki ga rabijo za mamila...

LyLa napisal/-a:No od tebe ga pač ne bodo dobili (sočutja), sam zanimivo se mi zdi, kako si prepričana v to da se tvoji otroci ne bodo drogirali - kar pač dokazujes v stavku da bi jih vse zaprla nekam. Pa ni sploh stvar v sočutju. Stvar je v razumevanju.. da pač vsaj prbližno razumeš po kakšnem vzorcu gre vse skupi....Pa tko btw no.. dejte razumet da jemanje drog ni glih povezano s tem, da ma človek preveč časa. V večini primerov pač iščejo nekaj česar doma niso našli.
Ogromno drogerašev poznam in tud ena sama zgodba ki jo nosi od doma je daleč od približno urejene družine (ni govora o financah seveda).

Mislm, da nikjer nisem rekla, da sem 100%prepričana, da moji otroc ne bodo jemali drog...rekla sem samo, da bom nardila vse, kar bo v moji moči, da se to ne bo zgodilo.
Se pa strinjam, da večina droerašev prihaja iz "neurejenih" družin (naj si zdaj to neurejenost vsak razlaga po svoje), kjer je droga kompenzacija za pomanjkanje pozornosti. So tudi izjeme, ki prihajajo iz na pogled krasnih družin, pa vseeno zaidejo v to, ampak vprašanje če je res vse tako krasno, kot se zdi na prvi pogled...mogoče se tem osebam, ki se zafiksajo to ne zdi glih tko.

Sicer pa, dragi moj Aleško, ti kr šparaj svojo slino...mislm, da jo boš rabu za kaj bolj pametnega. Tisto o lagerju je pa moja čist čustvena reakcija na prvo žogo, ko slišim koga ničhudgaslutečegae, kako je spet najdu kako iglo na ulici al pa kako mu je kdo uniču avto, zato, da je sunu ven en avtoradio...Kaj pa mislš da so komune drugega kot neke vrste koncentracijski lager (če gledaš z očmi narkomanov)
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 24. Jan. 2005 12:43

no kokoške moje, pejmo me lepo na vodico pa črvičke, ker tale napad veleuma škod naši prebavi ...
drgač pa vidm, da večina ljudi kle niti ne ve kaj govori ...
razlogov za jemanje drog je tok kokr je trave na svetu ... ne mormo rečt, vsi k so iz rasutih družin so pa drogeraši ... pa ostali zdolgočaseni pa se drogirajo ... maš narkomane iz urejenih družin ...
jst osebno bi prej s sveta skinula pedofile kot narkomane ... čemu? men noben nč žalga noče ... tipou brat je zakajen, naspidiran vsak dan, pa je kul člouk ... kolegica mi je na vseh možnih drogah ... kaj zdej je pa ne bom mela več rada ... ja, res posebi to rab ... da se ji(m) vsi odpovemo ... brezveze s kregat ... pa ti hodeči zajček, pazi da ne bomo km prišli, ker mi žališ prjatlico ... in ja, smo zajebane, tut v živo ... in ne sam v jeziku oz v tem primeru v prstih kot ti ...

držim pesti, da bo kolegica šla vn iz tega sranja, ostali, ki bi jo pa radi zaplinl, pa si oglejte moj prst, ki vam ga kažem ...

ps: drgač micamaca nimam nč prot teb, ker si kul oseba, sam tuki je govor o frendici, pa ratam zelo občutljiva ... cmoka! :D
Zadnjič spremenil bejbika, dne 25. Jan. 2005 11:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mh
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a mh » 24. Jan. 2005 14:17

Tu pa tam kadim cigarete (Davidoff-so mi se posebej vsec, sam mejdun, ko so predragi!). Pa tu pa tam tud spijem kak vin ali pir ali koktejl (njam!!!!) (ce sem na kaki zabavi, drgac sem pridna)
Aja sej to vsi vete da spada alko tud pod trde droge, ne?
Nekajkrat sem probala travo. Pa mi je nazadnje tak srcek bil, da me je ratal posteno strah (sem mislila da mi bo iz prsnega kosa skocu), no zdaj pa ne probujem vec trave! :)
tajda
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tajda » 24. Jan. 2005 16:53

Jaz se pa ne strinjam da so starši krivi, pa vzgoja pa to,.....
Mislim, da je čisto odvisno od osebe kolk je močna, tko kot ste že prej omenili nekateri. Poznam dva prijatelja, ki imata super starše, vzgojo sta imela isto kot jaz in kot še marsikdo od nas in se dones drogirata. Ni v vseh primerih tko kt na filmih, ker otroci zaradi pomanjkanja ljubezni staršev (ker ti preveč delajo in imajo ogromno denarja in oh in sploh) zapadejo v drogo. Sicer ne poznam kej preveč življenje odvisnikov od droge, zato zdej ne morem kle presojat vzrokov, ampak mislim, da v velikih primerih ni kriva vzgoja ali pa starši, ampak da enostavno pač ti ljudje ne najdejo druge rešitve, eni postanejo odvisniki ker so začeli uživat drogo na zabavah, drugi zaradi osebnih problemov, ne vem težko sodim o tem.
Vem pa da jih ne obsojam, ker konc koncev res ne veš kdaj se ti lahko zgodi kej tazga, al pa tvojim bližnjim. Čeprav mislim, da sem dost močna in da če do zdej nisem probala nobene droge, da jo tudi ne bom, ampak..........nikol ne veš.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov