Droga
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Bom tukej nadaljevala....
Aloha, velik si drzneš da ljudi kat tako obsojaš, glede na to d ajih niti ne poznaš ne nič:roll:
drugače je pa itak najlažje neki govort, če nisi zraven tega.metuljčica če si z nekom zelo dober kolega in če si z njimi rasel skupaj, če imaš osebo rad, težko kar tako greš stran od njih, veš?Ti bi tudi šla od svojega otroka stran oziroma kolega/fanta če bi se začel drogirat?Bi jih kar pustila, kar tako?No, jaz pač nisem taka.Hotela sem pomagat, jih spavit iz tega.
Aloha, če bo tvoj otrok kdaj zapadel v drogo...Ga boš obsojala?
Aloha napisal/-a:Men je to za obsojat. Ni je situacije u lajfu, k bi ti jo droga rešla, izbolšala, skratka nardila kšno korist. Tko da bull shit. In s takimi ljudmi ne bi rada mela oprauka. Konc OT.
Metuljčica* napisal/-a:Se strinjam z Aloho. Poleg tega imaš za prijatelje ljudi, s katerimi imaš nekaj skupnega, in ne vem, kaj bi lahko imela skupnega z narkiči. gruebel
Tisto o polni riti vsega bo pa kar držalo, vsaj v primeru Olsen twins.
Aloha, velik si drzneš da ljudi kat tako obsojaš, glede na to d ajih niti ne poznaš ne nič:roll:
drugače je pa itak najlažje neki govort, če nisi zraven tega.metuljčica če si z nekom zelo dober kolega in če si z njimi rasel skupaj, če imaš osebo rad, težko kar tako greš stran od njih, veš?Ti bi tudi šla od svojega otroka stran oziroma kolega/fanta če bi se začel drogirat?Bi jih kar pustila, kar tako?No, jaz pač nisem taka.Hotela sem pomagat, jih spavit iz tega.
Aloha, če bo tvoj otrok kdaj zapadel v drogo...Ga boš obsojala?
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Jst v Alohinem postu nism nobenga obsojanja zasledila
Drgač pa itak, da ne bi svojga otroka obsojala, če bi zapadu v drogo, probala bi mu pomagat, čeprov je to dost utopično, ker v prvi vrsti si mor oseba odvisna od drog sama pomagat! Ampak zihr mu/ji pa neb rekla:"Ah ti se ga kr zadevi, droga je kul, sam spoštuj jo!"
Drgač pa itak, da ne bi svojga otroka obsojala, če bi zapadu v drogo, probala bi mu pomagat, čeprov je to dost utopično, ker v prvi vrsti si mor oseba odvisna od drog sama pomagat! Ampak zihr mu/ji pa neb rekla:"Ah ti se ga kr zadevi, droga je kul, sam spoštuj jo!"
-
*purple* - Cosmopsiho
Aloha napisal/-a:Men je to za obsojat. Ni je situacije u lajfu, k bi ti jo droga rešla, izbolšala, skratka nardila kšno korist. Tko da bull shit. In s takimi ljudmi ne bi rada mela oprauka. Konc OT..
nevem kaj je tole
Seveda si mora oseba odvisna od drog sama pomagat in sama pri sebi doumet, ampak če gredo vsi stran od nje, potem je to še večji šok zanjo.Jst sm pač povedala, ko so rekle, da ne moreš bit kolega z narkomani,a mpak če si pa od malega skos skupaj in si ful navezan na njih, je potem amlce težko kar it.No, pa tud jst nebi nikol kr tko šla, zmeri bi skušala pomagat človeku, stat ob strani itd..
Ne morem verjet kako vsi vse obrnete v tisto smer, katero hočte slišat.Jst nisem rekla da se ga zadevejte, ampak sm sam rekla da če znaš konzumirat in če to počneš zelo poredko, težko zapadeš v kakšno odvisnost.
Predvsem pa je bil namen tega da se drogo spoštuje ta, da je droga lahko nevarna, sploh za odvisnost in če spoštuješ ta dejstva in se jih držiš, potem pač nekak ne boš zapadel v celotno sceno.
- Anelise
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 2. 2007
purpl spet na udaru..ma v vsaki temi se mores kregat?ma se ti da?
kakorkoli: nisem probala nobene droge, tud čikov ne.. in tud ne mislim. men je sam ena droga kul.. ljubezen, ta me res fajn zadene, naspidira, pa halucinacije mi povzroca (seveda dotično osebico)
komaj cakam,da me spet rukne
kakorkoli: nisem probala nobene droge, tud čikov ne.. in tud ne mislim. men je sam ena droga kul.. ljubezen, ta me res fajn zadene, naspidira, pa halucinacije mi povzroca (seveda dotično osebico)
komaj cakam,da me spet rukne
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
*purple* napisal/-a:če si z nekom zelo dober kolega in če si z njimi rasel skupaj, če imaš osebo rad, težko kar tako greš stran od njih, veš?Ti bi tudi šla od svojega otroka stran oziroma kolega/fanta če bi se začel drogirat?
Nekako se mi primerjava kolegi - otrok ne zdi na mestu. Ljubezen do otroka je brezpogojna, otrok ima prioritetno mesto v življenju staršev, medtem ko si prijatelje zbiraš po interesih.
Od otroka gotovo da ne bi šla stran, kar za druge osebe ne morem reči. In ponavljam, da po mojem mnenju nimam nič skupnega z ljudmi, ki jim je v interesu poskusiti drogo (iz kateregakoli razloga), se zapijati (kar je na nek način prav tako droga) in podobno. Imam pač druge interese v življenju, temu primeren je moj krog prijateljev.
Tako da še enkrat povem, da z ljudmi, ki se drogirajo, pač nisem in ne bi mogla biti v isti družbi.
Saj so tudi prijatelji, s katerimi se družiš vse življenje, zelo redki - ker se ljudje pač spreminjamo, nekatere ''preraseš'', poti se razidejo, ker si postanemo različni. Prijatelj ostaneš pa s tistimi, ki imajo vsaj približno enake poglede na življenje kot ti.
Anelise ima pa kar prav - kako se ti ljubi kregati in obešati na vsak stavek v vsaki tretji temi? Škoda energije!
-
*purple* - Cosmopsiho
men se pa zdi primerjava na mestu, zarad tega ker so men pač vsi ti kolegi veliko veliko pomenili.In neumno je trdit, da bi vsi kar šli stran, razen če pač vam je vseeno.No meni pač ni bilo.sicer pa res, škoda energije.Ljudje pač lahko rečejo marsikaj, ko določene zadeve ne občutijo na lastni koži.najlažje je obsojat, kot pa prisluhnit.
sicer pa forum je za debatirat, ne?če me bo melo kje izraziti mnenje, tudi bom
sicer pa forum je za debatirat, ne?če me bo melo kje izraziti mnenje, tudi bom
-
lolitaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 6. 2007
tuki bi se kr strinjala z Aloho.meni se narkomani prau nič ne smilijo in bi jih vse prej ko neobsojala. nihče jih ni prislil v to in ne glede na to kakšne težave imajo, ni opravičila za jemanje drog. nikoli, ampak res nikoli ne bom razumela teh ljudi ki posežejo po drogah in si uničijo življenje.potem se pa še smilijo drugim, kako so bogi in ne vem kaj še vse. nekdo, ki pa je res bolan mu pa hrbet obrnejo
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
Jst sem na lastni koži občutila kako je, če se ti začne drogirat prijatelj in prijatlca. No ta prijatelj, je bil takrat tudi moj fant. Hm ne vem, je izjemno izčpajoče in tudi če hočeš pomagati, ne moreš, ker on tega noče. Zdej neki časa, sem se full trudla okoli njega, da bi nehu, da bi dobil voljo..., ampak naju je to samo narazn potiskalo. Človek se je spremenil, lahko rečem za 100%. Spremenil krog prijateljev, premenil karakter, mišlenje, vse. Na koncu ni ostalo prostora niti za mene. Pa sem šla, ker je tut mene ful uničevalo, ker sem se sekirala in trudla spremenit neki, kar se ni dal, kar se ni hotl. Na začetku mi je blo full hudo, sploh ker me je še dolg klicu in jst ga še vedno nisem mogla spremenit, on pa sam sebe tut ne. Da sem mu na konc rekla, da naj me ne kliče več, ker je začel klicat ob nemogočih urah. Njemu se pač ni zdel big deal, če je na domač telefon klicu ob treh zjutri, sam zato, da bi mal počvekal. Čvekat pa tko ni mogu, ker je bil vedno zadet.
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Ja, purple, velik si drznem To lahko povem tle in lahko povem nekomu u faco (kar sm že nardila).
Nekatere lajf prpele do situacij, iz kerih tist trenutek ne vidjo izhoda (usi pa vemo, da to načeloma ne traja večno, če ti je kokr tok do tega, da se spet vrneš nazaj) ... In tisti, k takrat posežejo po takih in drgačnih drogah, zame niso nobeni reveži ubogi, k jim u lajfu ni blo z rošcami postlan ... noup. Daleč od tega. Zame taki ne razmišlajo z glavo, kr ne verjamem, da bi se kdo načrtno spravu u to z mislijo, da se mu bo lajf spremenu na bolš.
Pa sej nismo otroc, praulic je konc, treba je dejansko neki narest za lastno srečo. Se lott stvari. Mal pomatrat. Mal potrpet. Droge prnašajo sam momentalne iluzije, da je use kul, ni problemou, svet je lep. In takt, k učink substanc popusti? Si loh predstaulam, da je feeling o relanosti še hujši kt bi biu brez.
Sama nimam kolegou k bi se drogiral, en cajt sm se "družla" z nekom, dons ne vem kaj mi je blo, k je biu kr naprej zadet zategnen, ene stvari se z njim ni dal zment, pa pustmo to, da mi je na konc groziu in sm rabla lep cajt, da sm se ga znebila. Never ever again. Niso u si taki, to mi je jasno. Ampak tut s tistimi, k jemlejo karkol sam občasno, js nimam kej delat. Kr jih ne razumem, oni pa najbrž mene ne. Pa so zarad mene doktorji kvantne fizike, izobrazba mi tle ne igra prevelke uloge.
Nekatere lajf prpele do situacij, iz kerih tist trenutek ne vidjo izhoda (usi pa vemo, da to načeloma ne traja večno, če ti je kokr tok do tega, da se spet vrneš nazaj) ... In tisti, k takrat posežejo po takih in drgačnih drogah, zame niso nobeni reveži ubogi, k jim u lajfu ni blo z rošcami postlan ... noup. Daleč od tega. Zame taki ne razmišlajo z glavo, kr ne verjamem, da bi se kdo načrtno spravu u to z mislijo, da se mu bo lajf spremenu na bolš.
Pa sej nismo otroc, praulic je konc, treba je dejansko neki narest za lastno srečo. Se lott stvari. Mal pomatrat. Mal potrpet. Droge prnašajo sam momentalne iluzije, da je use kul, ni problemou, svet je lep. In takt, k učink substanc popusti? Si loh predstaulam, da je feeling o relanosti še hujši kt bi biu brez.
Sama nimam kolegou k bi se drogiral, en cajt sm se "družla" z nekom, dons ne vem kaj mi je blo, k je biu kr naprej zadet zategnen, ene stvari se z njim ni dal zment, pa pustmo to, da mi je na konc groziu in sm rabla lep cajt, da sm se ga znebila. Never ever again. Niso u si taki, to mi je jasno. Ampak tut s tistimi, k jemlejo karkol sam občasno, js nimam kej delat. Kr jih ne razumem, oni pa najbrž mene ne. Pa so zarad mene doktorji kvantne fizike, izobrazba mi tle ne igra prevelke uloge.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
*purple* - Cosmopsiho
lolitaa napisal/-a:tuki bi se kr strinjala z Aloho.meni se narkomani prau nič ne smilijo in bi jih vse prej ko neobsojala. nihče jih ni prislil v to in ne glede na to kakšne težave imajo, ni opravičila za jemanje drog. nikoli, ampak res nikoli ne bom razumela teh ljudi ki posežejo po drogah in si uničijo življenje.potem se pa še smilijo drugim, kako so bogi in ne vem kaj še vse. nekdo, ki pa je res bolan mu pa hrbet obrnejo
ne boš razumela, dokler ne boš imela nekoga zraven sebe ki bo zapadel v to.
Iz lastnih izkušenj lahko povem, da večalimanj kolegov ki so zapadli v droge, je imeli popolnoma neurejene familije.Mojega bivšega je fotr policaj tepu s pendrekom doma, koli, pa kajjestvemkajševse (celo življenje), prijavt ga ni mogu, ker je bil inšpektor in ker mu nihče ni verjel, mama se ni zmenila zanj.Pri drugem je mama kadila travo že odnekdaj in ni imel nobene vzgoje, fotr mu je zmrznu v snegu, sestro so mu v rejništvo dali itd...In ko so pač slučajno naleteli na drogo, na heroin, na tistih par ur brez problemov, težav, časa v pravljici, takrat je bilo pač konec.Vem, da ni odraslo, da ni pametno, ampak včasih ne vidiš drugega izhoda.Nekateri delajo samomore-čudno da njih nihče ne obsoja, drugi si roke režejo, tretjim se zmeša.Včasih enostavno pač ne znese, če nisi človek ki bi imel topliko moči, da bi se vsemu ubranil.
In če se gre zato obsojat ljudi?Pa jih obsojejte.Samo sej sm rekla, najlažje je obsodit, postavit se v njihovo kožo in mal razmislt kako si oni stvari interepetirajo, pa nobeden nebi.Upam, da vas to nikoli ne doleti ne pri vaših družinah, ne pri ljudeh ki jim pravite prijatelji.Ni ga hujšega, kot če človeka zapustiš takrat ko te najbolj rabi in ga obsojaš.In je tudi precej hudo če je nekdo ki ga imaš do konca rad, narkoman.In če maš tle fris obsojat,svaka ti čast.
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Purple, js bi ti svetovala, da si omislš kšn hobi, kr komentirat usacga in use na forumu -
Drgač pa, js stojim za tem kar pišem in se ne mislm obremenjevat s tvojimi kolegi, k vidjo edino rešiteu u zadevanju. Js takih ljudi ne bom pomilovala, ne bom mela lepe besede o njihovih dejanjih, še najmn jih bom pa zagovarjala ...
Tut sama sm bla že u situaciji, k mi ni blo do žiulenja, k sm zabluzila totalno, pa mi na kraj pameti ni pršlo, da bi se podala u te vode ... Bolečine sm pač prenašala trezno, bolel je k sto mater, težko je blo pridt skoz dan, ampak sm se postaula na noge, prebrodla sranje in prežvela. Brez droge. In mam lih tko kolege, k so dožvel dost bede u žiulenju, pa se noben izmed njih ni obesu na droge.
Če ti opravičuješ taka dejanja in jih še zagovarjaš, pol kr, js jih pa pač ne bom nikol.
Drgač pa, js stojim za tem kar pišem in se ne mislm obremenjevat s tvojimi kolegi, k vidjo edino rešiteu u zadevanju. Js takih ljudi ne bom pomilovala, ne bom mela lepe besede o njihovih dejanjih, še najmn jih bom pa zagovarjala ...
Tut sama sm bla že u situaciji, k mi ni blo do žiulenja, k sm zabluzila totalno, pa mi na kraj pameti ni pršlo, da bi se podala u te vode ... Bolečine sm pač prenašala trezno, bolel je k sto mater, težko je blo pridt skoz dan, ampak sm se postaula na noge, prebrodla sranje in prežvela. Brez droge. In mam lih tko kolege, k so dožvel dost bede u žiulenju, pa se noben izmed njih ni obesu na droge.
Če ti opravičuješ taka dejanja in jih še zagovarjaš, pol kr, js jih pa pač ne bom nikol.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
lolitaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 6. 2007
ne bi se mogla bolj strinjat z Aloho.res ne razumem kako upaš nekoga zagovarjat ker je posegel po drogah.mislim da ni noben problem tko velik in nerešljiv da bi mogu se zadrogirat. sploh pa postane problem še večji ko postaneš narkoman.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
Ma zdej zgleda, kot da se samo depresivci zatekajo v droge. Hm, ne! Jst mislim da večina iz navadnega dolgočasa, potem pa pride do tega, ko ne obvladajo več situacije.
Purple napisala si, da ni hujšega, kot zapustit človeka, ki te najbolj rabi. Mislim vedno pišeš kako vsi obsojajo in oh in sploh, ti si pa tle enaka. Kaj hujšega pa kot ga zapustit?? Ja zapustiš ga, ko njegova zasvojitev začne ogrožati še tebe. In še enkrat, ne moreš nekomu pomagati, če tega sam noče. Pa če se po trpalnicah zraven mečeš.
Se pa zelo strinajm z Aloho v vsem napisanem.
Purple napisala si, da ni hujšega, kot zapustit človeka, ki te najbolj rabi. Mislim vedno pišeš kako vsi obsojajo in oh in sploh, ti si pa tle enaka. Kaj hujšega pa kot ga zapustit?? Ja zapustiš ga, ko njegova zasvojitev začne ogrožati še tebe. In še enkrat, ne moreš nekomu pomagati, če tega sam noče. Pa če se po trpalnicah zraven mečeš.
Se pa zelo strinajm z Aloho v vsem napisanem.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov