Dom za ostarele in bolne

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 24. Feb. 2009 20:09

ne ne to sm misla da je razlika v ceni med 'slabsimi' in 'bolšimi' oziroma med javnimi in zasebnimi

drugače pa kokr sm se jez dons zanimala se cene gibljejo od 680€/mesec naprej stem da ti za nepokretnost al nevem kaj tocno se reče pripada do 240€ socijalne pomoči
Zadnjič spremenil nikaragua, dne 24. Feb. 2009 20:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 24. Feb. 2009 20:11

Aja, potem pardon za pomoto :wink: In veliko sreče pri iskanju!
Uporabniški avatar
any_any
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a any_any » 25. Feb. 2009 16:09

Jst sm pa zasledila da se cene gibljejo tudi do 1000€ za samo osnovno bivanje.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Feb. 2009 16:35

any_any napisal/-a:Jst sm pa zasledila da se cene gibljejo tudi do 1000€ za samo osnovno bivanje.

ja, če majo klime, lcdje,računalike,internet,masažne postle in stole, osebno čistilko in negovalko,hrano direkt iz tanajboljših uštarij.... :D
no jst prvič slišim za tako ceno, ker se mi skorajda zdi nemogoče,glede na to da marskdo nima pokojnine več kot 300 €.

drgač sm pa zasledila, sicer en cajt že nazaj, da je čakala doba kao tam nekje od dveh pa do treh let.sicer se v ljubljani še en dom za ostarele gradi v trnovem, sam nevem kdaj bo končan (če ni slučajno že),oziroma tud nevem če je slučajno že vnaprej zaseden.
je pa res da v nekaterih domovih precej grdo ravnajo z ostarelimi, tko da se je dobr mal pozanimat kje je uredu in kje ne, da nebi stari starši teh zadnjih dni žiulenja na konc preživeli še v kakšnih groznih okoliščinah (ala Črn les).

usekakor je pa tko no, če res ne zmoreš, potem itak dom.Starim staršem/staršem verjetno ni lih najbolj ušeč, ampak tam majo usekakor stalno nego,delavnice,itn...
Mi mamo doma 90letno babico, ki si sam akuhat ne more več,učas sicer pomije posodo čist tko da se ne zalima za njen fotelj, ampak sama zase nebi mogla skrbet.Zdej je pr nas, poskrbimo mi zanjo glede usega in nam ni panike.Sam edin učas zna bit zoprna ko sam vrag :roll: drgač pa res dokler bomo lohk, dokler se bomo potrudl, bo pri nas....potem pa žal,verjetno dom...
Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 25. Feb. 2009 19:13

nadstandarni zasebni domovi pridejo krepko cez 1000€ na mesec za človeka ki lahko skrbi zase do te mere da se rihta in lahko je sam, drugače je pa najbl čip dom z fulll oskrbo tut okol 800-900€ na mesec.

pa nov dom se gradi trenutno v naklem pa v loškm potoku kokr sm jez to zasledila.
Uporabniški avatar
electra*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 8. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a electra* » 25. Feb. 2009 19:19

Jaz sem delala med počitnicami v domu, ki je v enmu manjšemu mestecu-če mu sploh lahko rečemo mesto...sicer je dom na novo zgrajen in vse, ampak s ceno res pretiravajo...npr. v nadstropju številka 1 so nepokrteni ljudje, ki jim moreš pač vse pomagat, eni lahko mogoče hodijo, drugi tudi ne...cena je tam okoli 1200€ na mesec...v nadstropju številka 2 pa so ljudje ki lahko večino storijo sami, menjaš jim samo posteljnino,pa čistilka pobriše pa je to to...za tiste pa se cena giblje od 600-1000€...odvisno od tega kolikokrat zvonijo, koliko zahtevajo itd.
v glavnem fuul pretiravajoo :roll:
Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 25. Feb. 2009 19:36

ja kok pa so cist tko plačani te negovalci? glede nato da so domovi tok dragi, ker kljub temu da so te negovalci iz medicinske šole in 'kao navajeni' tudi nege starejših, čeprou se men zdi to najtežji, sam useen ce jez osebno pomislm nebi dlih tkole negovala pa tip top skrbela za nepokretne ljudi za eno plačo medicinske sestre?!?!?!?!?!

po drugi strani pa da pomislm kok je dela z takim človekom tut 50€ na dan ni velik!!!
ok je res da pac družinski proračun redkokatere družine dons prenese tak breme mal bolzga doma (tudi naš...žal) ampak sploh tiste sestre k majo odnos do ljudi tko k je treba vsaka jim čast in tut si zasluzjo dvojno plačo!!
Uporabniški avatar
electra*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 8. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a electra* » 25. Feb. 2009 21:45

ah v domih je izredno nizka plača, sploh pa je težko dobiti službo da lahko opravljaš tisti poklic za katerega si izšolan(večina tzn pristane pri negovalcih...)plače pa so čisto odvisne od število dnevov, od tega al je to 8 ur ali 12 pa od nedelj..negovalec dobi okoli 500-600€..glede na to kak pa more delaat, uhhh 3x tolko bi mogli dobit...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Feb. 2009 21:57

nikaragua napisal/-a:nadstandarni zasebni domovi pridejo krepko cez 1000€ na mesec za človeka ki lahko skrbi zase do te mere da se rihta in lahko je sam, drugače je pa najbl čip dom z fulll oskrbo tut okol 800-900€ na mesec.

pa nov dom se gradi trenutno v naklem pa v loškm potoku kokr sm jez to zasledila.

sem šla mal poguglat pa res ne morm verjet tem cenam :eek: kaj pa če ma babica nizko pokojnino, njeni otoci pa nizke plače?
Mislm a država to kej regulira v smislu tko kot vrtce al je cena taka kot je in plačaj al pa nč?
Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 26. Feb. 2009 7:50

you wish...

....ubistvu te kr postavjo pred dejstvo .. znajdi se kokr ves in znas!?!?! nobenga ne zanima kasne plače majo otroci itd...

ok itak da je kriza dons s sluzbami... sam cudn se mi zdi da se te negovalke ne uprejo itd... ksn skupinski upor :twisted:

drgac pa a je mozn da za negovalce naprimer zaposlijo ljudi ki niso iz medicinske stroke :?:
Uporabniški avatar
any_any
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a any_any » 26. Feb. 2009 15:28

ja, če majo klime, lcdje,računalike,internet,masažne postle in stole, osebno čistilko in negovalko,hrano direkt iz tanajboljših uštarij.... biggrin
no jst prvič slišim za tako ceno, ker se mi skorajda zdi nemogoče,glede na to da marskdo nima pokojnine več kot 300 €.

Ah kje, resno mislim da se cene gibljejo tudi okoli 1000€ za osnovno bivanje, če pa rabiš še nego in da je človek res nepokreten pa lahko pride tudi 500€ več. To vem, ker so toliko morali sosedje plačati za njihovo babico, ki je bila čisto uboga, pa ni imela nobene klime, računalnika, masažne postelje v sobi.

Drugače pa smo tudi mi gledali za domove, sicer na območju primorske, ker si je želala moja babica iti tja, pa nas je vse minilo, ko smo videli kakšne so cene. Preprosto ne znese.

Jst res nevem kako lahko sploh dajo tako visoke cene. Nekako si res obsojen na najslabše, če nimaš ali pokojnine do višav ali da imajo otroci zelo visoke plače. Žalostno je, res.
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 26. Feb. 2009 20:53

*purple* napisal/-a:ja, če majo klime, lcdje,računalike,internet,masažne postle in stole, osebno čistilko in negovalko,hrano direkt iz tanajboljših uštarij.... :D

Ko bi blo to res. Soba, lahko brez balkona pa je že 500€. S tem da nevem, če imajo pri nas sploh klimo, internet ali kakšno masažne postelje.

Moja Stara mama je imela srečo, ker je imela balkon in pogled na idilično naravo. No potem pa so v tej sobi dodali majhni hladilnik in štedilnik pa je cena zelo poskočila. Odvisno pa je tudi npr. koliko oseb si deli en WC oz. kopalnico. Manj oseb jih ima, dražje je. Več je takih malenkosti.

Obe moje stare mame so bile v domu v Metliki. En del je zelo lepo zrihtan, drugi je pa slabše in v tem so tisti ljudje, ki se skoraj ne zavedajo ali pa samo ležijo.

Mislim, da moraš večkrat vprašati pa malo tečnarit kako ne zmoreš sam, pa da je oseba zelo bolna in da si cele dneve v službi.... pa lažje in hitreje dobiš sobo. Mi smo za ob stari mami dobili zelo hitro. Recimo 2 tedna do 1 mesec, ampak je tega že nekaj let nazaj, tako da se je lahko čakalna doba zelo povečjala.

Za tiste, ki nimajo pokojnine več kot recimo 300€ pa njihovi otroci prvi dan podpišejo, da bodo oni finančno pomagali, če pokojnina nebo zadostovala. Moja stara mama je prodala del kmetije, da smo ji lahko doplačevali dom, ker drugačje nebi zmogli. Vglavnem je to zelo veliki finančni zalogaj, sploh če je oseba nepokretna.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Feb. 2009 21:44

mislm kašno oderuštvo :roll: tole je pa res groza!pa da ne more država zraven kej subvencionirat :roll:
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 26. Feb. 2009 22:06

*purple* napisal/-a:sem šla mal poguglat pa res ne morm verjet tem cenam :eek: kaj pa če ma babica nizko pokojnino, njeni otoci pa nizke plače?

Če oseba sama ali pa svojci ne morejo pokrivati stroškov, se pač pišejo na osebno premoženje v tisti vrednosti, ki je oskrbovanec ali svojci niso sposobni plačati.
Saj verjetno obstaja kakšna pogodba, podpisana ob sprejemu v dom in določila, kaj storiti v primeru neplačevanja.
Samo ne vem kakšen točno je postopek, zato ne bom trdila nekaj na pamet.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]