Dojke

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
SETA II
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SETA II » 12. Jun. 2006 14:23

Jst mam to na zgornji strani, nad dojko. Tam, kjer je že dekolte, ampak ni pa še čist jošk :D No, in ful upam, da maš prov, da če boli, to pomen da je sam žleza... Ker mene res boli vsake tolk, recimo če mam kšno ful težko torbo na preklop al pa kej, me tko neki zašpika notr... Sam vseen... ful me je strah zdej ratal. Aja, to z asimetrijo pa tud vem da drži, ker res redkokera da ma obedve čiiist enake, tko da... s tem se tolažm :? :(
"Bogovi nas spoštujejo, kadar delamo, ljubijo pa nas, ko plešemo."
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 12. Jun. 2006 19:41

Meni so aprila odstranili bulico oz desne dojke. Ni bila nevarna in nič, samo sem se vseeno skupaj z zdravnikom odločila za odtranitev, da je ne bi stalno tipala in bi me stalno skrbelo, če se kaj veča. Eno noč sem preležala, naslednji dan sem šla že domov. Danes me na operacijo spominja le še brazgotina. Drugih skrbi pa nimam več.
Peek-a-boo!
Uporabniški avatar
Ljubljančanka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Ljubljančanka » 12. Jun. 2006 20:40

Jaz sem imela pa fibroadenom(to ni nič takega), sem jemala Yarino in so me vseh 5 mesecev, ko sem jedla tabletke bolele prsi, potem mi je pa karnaenkrat zrastla 2cm trda bula in sem jih takoj nehala jest in šla k zdravniku, kjer so mi punktirali in odkrili da je fibroadenom. Sem razmišljala, da bi si odstranila, potem sem pa rekla, da bom raje počakala, da sama zgine, ker sem bila prepričana, da so mi to naredile tabletke in bo šlo nazaj, čeprav ponavadi ne gre. In je šlo res. Zdaj po enem letu imam samo še za odtenek, komaj se čuti, takrat je bila pa tako velika, da si jo videl s prostim očesom, grozno je bilo za videt.
Uporabniški avatar
SETA II
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a SETA II » 12. Jun. 2006 21:37

Moje se tud vidi s prostim očesom... :? Sam je res ful visok... Če bi hotla pokazat na teli spodni slikci... je moja nekje v višini prve črtice nad pazduho, ampak se nahaja v tej višini nad sredino dojke.... Pač blizu enga od reber

Slika

[sej bi označla s kako packo al pa krogcom, pa me edit funkcija neki jeb* :roll: ]

v glavnem... držte pesti da bo vse kul :(
Uporabniški avatar
Ljubljančanka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Ljubljančanka » 13. Jun. 2006 9:45

Pa je res čist na čudnem mestu tale tvoja bunka. Po moje maš kej zamašen, če že ni rebro. Ampak kr zdravnici! Velik sreče!
Uporabniški avatar
SETA II
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a SETA II » 13. Jun. 2006 15:45

Ljubljančanka napisal/-a:Pa je res čist na čudnem mestu tale tvoja bunka. Po moje maš kej zamašen, če že ni rebro. Ampak kr zdravnici! Velik sreče!

hvala :ja: še dva dni pa zvem mal več.
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 14. Jun. 2006 5:20

Če se vam bulice vidijo s prostim očesom, pomeni, da ležijo čisto pod površjem --> to je toliko bolje, če se odločite za odstranitev. MOja je ležala 10 cm pod površjem, že čisto na prsnem košu in so me morali nekoliko bolj prerezati.

Je pa nevarnost takih bulic, da je velka verjetnost, da ponovno zrastejo, Jaz imam julija pregled in bomo takrat videli, ali raste nova ali ne.
Peek-a-boo!
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 14. Feb. 2007 8:47

Jaz imam pod to temo eno vprašanje. Sicer imam močne žleze na prsih, ampak na podpazduhi pa nisem nikoli imela kakšno bulo. Zdaj se mi pojavlja, ob menstruaciji je malce večja, opazna, kakšen teden po začetku menstruacije se pa zmanjša, a še vedno ostane. Resda se je ne opazi veliko ampak se jo. Boli me ne, razen če fejst pritiskam nanjo. Imam pa jo na desni roki, na notranji strani zunanje kite.
A ma katera izkušnje s tem? K me res mau skrbi glede tega.

Lp

Hvala za odgovore
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Ljubljančanka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Ljubljančanka » 14. Feb. 2007 10:50

Glede na to da se neki manjša in veča, že ne more biti kaj hudega po moje. Samo pojdi k zdravnici, če te skrbi, ker takole preko foruma si človek težko predstavlja, kaj točno bi tole bilo, sploh en laik.
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 14. Feb. 2007 11:31

Se strinjam z ljubljančanko. Kšne rakave bulice se ne večajo in ne manjšajo (ok, lahko se le večajo, manjšajo pa ne).

In glede na to da si rekla, da imaš močne žleze na prsih, je to po moje vzrok, da je na tem predelu večja "bulica"... kar pa je v večini primerov le povečana žleza.

Vseeno pa pejt raje k zdravniku, da ne boš bla v dvomih in se trpinčila s tem.
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 14. Feb. 2007 13:47

V petek grem itak po tablete, pa bom vidla če ma kej fraj umes, dab me lahk vzela not. vem da je prek foruma težko odgovarjat, sam pač tko vprašam, če ma kdo izkušnje s tem in če kdo pozna kakšen tak primer. sam tko informativno
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 19. Feb. 2007 13:03

ok jst mam tud neke zanimive težave glede tega. mam v dojki tud nekakšno bulico (pač otečena žleza), k se mi je premaknila za kar nekaj cm in se mi stalno velikost spreminja, enkrat jo z lahkoto otipam, drugič moram iskat kje je. u glavnm skor vsak dan je drugače.
mam pa to že kar nekaj mesecev, pa nekak sm že bla pri ginekologinji je rekla da je to žleza, še enkrat pa nebi šla k se mi zdi da ne bo nič novega povedala.

tko da a se je to vam že zgodilo. da se vam je ta bulica premaknila, pa velikost da se je stalno spreminjala
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 02. Apr. 2007 8:15

ok vidm da na moj prejšn post ni noben odgovoru. tko da vprašam še enkrat. kot vidite mam probleme in sicer to da mam že nekaj mesecev v dojki neko bulico, vrjetno je žleza k se resno stalno spreminja velikost, enkrat čist majhno drugič večje.
in me zanima kaj mi ginekologinja sploh lahko pomaga. al je pač treba samo počakat da mine.
pa prosim da zdj kdo odgovori če kdo kej ve
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 02. Apr. 2007 12:04

Jaz ti lahko pomagam :D Imam isti problem. Zdaj mam že bulico več kot pol leta. Katera se mi tudi veča, pa manjša. Sem šla h ginekologinji na pregled - pregledala me je z ultrazvokom in mi pač našla bulico.
Mi je rekla da je to pač ta žleza ali kaj že in da lahko hodim na pol leta na preglede da bove videle kako in kaj, ali pa si dam odstranit. Jaz sem se odločila za odstranitev. Mi je itak sama rekla da nikoli ne veš kaj se lahko iz tega razvije. Plus vsega mene občasno full boli :?
Naročit se pa moram prit na začetku avgusta. Operacija je manjša-traja baje nekje 20 minut.

Tak da - priporočam ti da greš na pregled. Pa če se ti veča in manjša kot meni potem je verjetno to to.
Is sex dirty? Only if it’s done right.
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 02. Apr. 2007 12:44

80% zatrdlin v dojkah je benigne narave, ki niso nevarne. Je pa res, da je treba stalno tipat in pregledovat, če se spreminja ali se pojavi še kakšna. Predlagam ti obisk ginekologinje, s katero se potem naprej dogovoriš kako in kaj.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot], Google Adsense [Bot]