Darovanje krvi

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 22. Feb. 2011 15:25

Slana hrana (povišana raven natrija v krvi povzroči prehajanje vode v lumen krvnih žil - povečan lumen, povišan pritisk), čeprav jaz se temu še vedno ognem (pretiranemu uživanju vsaj) zaradi ledvic; potem vazodilatatorji - kofein, tein, ginseng, gingko biloba (po domače, kafe, pravi čaji, zeliščni čaj gingko biloba). Pomaga tud rekreacija (povišan srčni utrip, povečan minutni volumen srcan, povišan tlak).
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 22. Feb. 2011 19:06

Pomaga to, kar je Tearjerker napisala. Prva stvar je itak najprej da si kri našopam v glavo (noge v zrak), potem pa posežem po kavi ali pravem čaju. Sem v resnici že velikokrat razmišljala, da bi redno začela piti kavo, ampak se mi upira, pa tudi ne maram, da bi bila odvisna od tega. Nočem biti taka kot moja cimra, ki ne more štartati v nov dan brez šalce kofeta :D
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 22. Feb. 2011 20:22

Sem upala na kakšno novo idejo, ker včasih nič od tega ne pomaga. Športanje ja, ampak dokler sem dejavna, se je pa tud že zgodil da sem pač skupi padla. Sem bila tud na vseh možnih pregledih pa niso nič ugotovil, zdaj sem že par dni bolj boga :(
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 23. Feb. 2011 9:49

Boga :( Loh tud, da ti je sladkor padel, tko da probaj še s kakšno fajn sladko stvarjo. Upam, da se ti stanje kmalu normalizira!
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 23. Feb. 2011 11:00

Ja neke nove znanosti se pač ne mormo it, glede na to kejk prežvečena tema je tale nizek pritisk. Ko nič ne pomaga, greš pač spat. Jaz spim vsako popoldne pod mus, ker drugače ni nič od mene. Če ne pa greš h dohteri pa zahtevaš vazodilatatorje na recept.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 23. Feb. 2011 13:53

Sam meni je pa škoda vsako popoldne spat, to naredim samo če sem bolana. Kave pijem drugače. Poskušam se zadržati in ne piti vsak dan, ampak ob kakšnem slabem tednu me točno okoli 16ih zmanjka in sm sam še za v posteljo ali za kavo. Jeba je to.
Because I can.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 23. Feb. 2011 14:00

Tud jaz sem že poskušala popoldne hodit spat, pa sem bila potem čist zaspana, pa še ponoči nisem mogla spat in posledično sem bila naslednje dneve še bolj zmatrana, kava mi pa ne pomaga.
Tale sonček pomaga, pa čeprav ga gledam iz pisarne :flower:
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 23. Feb. 2011 15:59

Jaz grem spat ko mi spaje zadiši pa če je prilika (ajde, s šihta lih ne spi*dom domo spat :D), ker mi je dost bolj škoda kot tisto urco spanja reskirat cel popoldne ko sn taka ko da me je tramvaj nategno. Kava je pač tak, jaz jo pijem vsak dan pod mus vjutro, ponavad še popoldne in zvečir, pa grem zvečir pol kamot spat spet. Jaz se nekak držim načela, da kar mi paše, nardim, če mi zadiši spaje, se grem dol poknat, če se mi zdi da je čas za kufe, ga stegnem.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 23. Feb. 2011 16:03

js sm se načeloma že navadla shajat s to mojo večno utrujenostjo in meglenostjo.

pa še barometer se lahko igram. znam vreme napovedat bolj točno kot arso. če se v murski soboti pooblači sem js v ljubljani takoj zaspana.
×Sweety×
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ×Sweety× » 23. Feb. 2011 19:04

Kar je men poznano je kava - kratkoročno... Na dolgi rok pa nevem če se da kaj pomagat, edino kar poznam da ga zvišuje je prekomerna telesna teža (ne, hvala :)).
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 23. Feb. 2011 22:22

Well, men hvalabogu kava pomaga kar za lep čas in skoraj takoj. Je pa problem, ker ne maram ne vonja ne okusa, in se ponavadi silim. Recimo ta filozofija, da nardiš, kar ti paše, tut pri meni velja. Ker mi namreč ne paše spat razumsko, samo fizično. Zato se raje zbudim s kavo, pol sm tut fizično tisto popoldne pošlihtana.
Me pa mal skrbi, kot je ena že omenila, da bi se fizično navadila na kavo. Ne bi je rada vsako jutro pila sam zato, da se lahko zaženem.
Because I can.
teddy_ursa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a teddy_ursa » 19. Apr. 2011 21:04

...
Zadnjič spremenil teddy_ursa, dne 01. Avg. 2011 14:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 19. Apr. 2011 23:04

^^Mislim, da to ni nobena ovira.
lia7bibi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lia7bibi » 19. Apr. 2011 23:21