Ciste na jajčnikih

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 19. Dec. 2007 21:14

si v pričakovanju menstruacije? mogoče je to to(enih par kolegic ima psm tudi kljub kt)
Uporabniški avatar
kiana
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kiana » 20. Dec. 2007 8:38

noup, sm nekje na sredi... sej glih zato mi ni jasno, kaj bi lahko blo... :(
have I told you how good it feels to be me...
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 20. Dec. 2007 15:59

Jaz sem tudi imela ciste na jajčnikih in to 2x, in me svinsko bolelo. Tega res ne provoščim nobeni, ker so neznosne bolecine.
ShopGirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 6. 2007
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a ShopGirl » 21. Dec. 2007 20:52

Jaz sem tudi imela cisto, ampak pri meni je bilo tako da sem imela menstruacijo full dolgo časa, neprestano 3 tedne. Sicer ni bila močna menstruacija, ampak vseeno - ne bi smela trajati tako dolgo. Na ultrazvoku se je videla cista in zaradi tega mi ginekologinja NI hotela predpisati KT. Rekla je, da mi jih bo predpisala šele, ko se bo stvar uredila, se pravi ali bo cista počila, ali se bova zmenili za nadaljni ukrep (vrjetn je mislila operacijo). Baje je tko, da če je cista vodna (neškodljiva), zgine sama od sebe. Tko so men razložili... Baje kr poči, sploh ne čutiš. Aha, še to, mene ni nč bolelo, niti ne bi vedla da jo mam, če ne bi šla na pregled. V tem času tudi nisem jemala KT. Zdaj, ko nimam ciste in jem KT, pa imam slabe izvide brisa, odščip MV je tudi zrel za operacijo tko da... Se mi zdi, da ko imaš enkrat ginekološke težave se jih ne rešiš hitro. Komaj se ena stvar pozdravi, že se pojavi nekaj drugega - pa nočem bit negativna, ampak zgleda smo nekatere punce bolj občutljive. Jaz imam obdobja, ko imam neprestana vnetja in mi pomagajo šele antibiotiki (ki pa tudi niso fajn). Hormoni so mi nagajali že pri 14-ih, ko sm krvavela 2 meseca skupaj in to vedno močneje, plus vnetja - pa takrat sploh še nisem imela spolnih odnosov, tko da spolna aktivnost tukaj nima veze, niti redna higiena ne. Full je po moje odvisno od imunskega sistema in stresa...
Uporabniški avatar
kiana
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kiana » 21. Dec. 2007 22:04

punce hvala za odgovore... :)
mene sicer ne boli tko zlo močno, ampak lih tolk da vem, da me boli in da neki ni vredu... tud recimo pr sexu me je zdej začel bolet in rajš končava... :(
zdej me sam daje dvom al so se ciste spet pojavle, al je kej druzga... ma, če ne bo boljše se bom naročla po praznikih na pregled.. sam kaj k naročajo za tri al pa štir mesce naprej... :(
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 21. Dec. 2007 22:35

Ja ja Kiana to je cista (ali ciste).. Ti kar pokliči ginekologa in reci, da je nujno.. Takrat ti ne bo treba čakati toliko časa, ampak te bo vzel/a že isti teden..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
kiana
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kiana » 29. Dec. 2007 19:05

sm šla dans na pregled.. in je ugotovu, da je samo vnetje (hvala bogu) in mi dau diflucan in canesten... pa še KT mi je zamenju za bolj blage... :)
še enkrat hvala za nsvete in odgovore..
Alina21
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 7. 2006
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Alina21 » 04. Jan. 2008 18:27

Moja kolegica je imela nekaj časa nazaj probleme s tem. Približno eno leto se je ful redila, trebuh je imela že prav nosečniški, tako da so jo na faksu že profesorji začeli spraševati če je noseča. Bolelo jo ni čisto nič, imela je redne menstruacije. Res pa je da punca ni šla pri 22 letih še k ginekologu. Ko je šla so jo direkt v bolnico peljali. Ugotovili so, da ima cisto na jajčnikih, ki proizvaja vodo. V sebi je imela 12 litrov vode, tako da si morste predstavljat kakšna je bila. K sreči se je sedaj vse uredilo.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 08. Mar. 2008 9:44

Se mi zdi, da bi tole moje vprašanje spadalo sem. Punce, je mela kera že vnetje jajčnikov. Sem se malo pozanimala in ugotovila, da sta 2 varianti- torej akutno in kronično. Pa me zanima kašne ste mele kej simptome pri kroničnem (torej blažjem vnetju). Bi bla kšna info dobrodošla, da ugotovim al gre pri meni sam za hipohonderska nagnjenja al kej resnejšega :)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 08. Mar. 2008 13:00

Kronično pomeni, da se ti vnetja ponavljajo. Ni pa nujno, da so blažja.
Enkrat sem imela akutno vnetje. Jajčniki bolijo kot svinja, imela sem vročino in bruhala. Zdravi se z antibiotiki. Potem se mi ni več ponovilo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jessyca » 10. Mar. 2008 22:53

Jaz imam tudi ciste na jajčnikih in baje da smo (pre)suhe punce bolj nagnjene h njim (ni pa nujno). Sedaj jemljem KT in so ciste zginle, mi je pa rekla ginekologinja da če jih bom nehala jemati, se bodo ciste ponovno pojavile.
~poskrbi, da dobiš tisto, kar imaš rad, drugače boš prisiljen imeti rad tisto, kar boš dobil~
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 13. Mar. 2008 19:19

jessyca napisal/-a:Jaz imam tudi ciste na jajčnikih in baje da smo (pre)suhe punce bolj nagnjene h njim (ni pa nujno).

Hm.. To pa še nisem slišala..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
natašika
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a natašika » 20. Avg. 2008 14:16

jaz mam eno vprašanje in se mi zdi da bi lahko spadalo sem..

že drugič se mi je zdaj zgodilo, da me kak teden pred menstruacijo začne boleti desni jajčnik.. a so lahko vzrok za to ciste ali kako vnetje, al kaj bi lahko bilo to??
piciyu
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 11. 2007
Kraj: MS

Neprebrana objavaNapisal/-a piciyu » 24. Avg. 2008 14:18

Meni so pred letom cisto z jajčnikom vred odstranili. Cista mi je jajčnik totalno uničila, tako da je bil jajčnik čisto hin. Bolelo me je pa svinjsko. Nisem se mogla skorajda nič migat, morala sem paziti kako ležim, kako se premikam, šport je bil tabu tema... Tudi KT niso pomagale. Zdaj se še čutijo posledice operacije, vendar je moje zdravstveno stanje normalno. Pri vremenskih spremembah je malo neprijetno.

natašika, pred menstruacijo je normalen pojav, da te jajčnik boli. Pomeni intenzivneje delovanje jajčnika. Vsak mesec se delovanje jajčnikov spreminja, enkrat ena stran deluje, drugič druga. Ogromno žensk imamo isto težavo. Lahko pa greš za vsak slučaj h ginekologu. Te nič ne stane in si pol mirna. Jaz imam vsake 3-6. mesec pregled.[/b]
Uporabniški avatar
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Fancy Nancy » 28. Avg. 2010 20:10

Jaz sem pa včeraj kar naenkrat (po seksu) v roku cca 10 min opazila oz. najprej zatipala kar precej veliko bulo na sramni ustnici. :eek: Seveda najprej nisem vedela kaj bi to lahko bilo in me je kar malo zagrabila panika, nato pa sva s fantom šla takoj brskat po internetu in sem našla v opisu na eni strani, kjer je opisana ta zateklina, da gre za Bartolinijevo cisto. Bolelo me je samo med hojo in med sedenjem, pa tudi spati nisem mogla v vseh položajih. :? No, do danes zjutraj je že popolnoma izginila, ni je več niti videti niti čutiti, vendar me skrbi, da bi se ponovno pojavila in da ne gre za tako nedolžno stvar, če se je ne pozdravi. Piše, da je dobro narediti 10-15 minutno kopel s toplo vodo, da malce očisti nožnico, piše pa tudi, da se lahko ponovni pojavi.
Je imela katera že podobno težavo? Moram iti nujno do ginekologinje v ponedeljek, ali ni potrebno, glede na to, da je izginila? Baje je treba opraviti kirurški poseg v lokalni anesteziji. :? Je to potrebno tudi v mojem primeru?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]