Ciste na jajčnikih

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

katka15
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a katka15 » 25. Feb. 2007 20:12

Evo no jst sem ugotovila na ultrazvoku da mam ciste na jajčnikih.... no pa me mal zanima če ma kera od vas tut to...? pa kaka je razlika med policističnimi jajčniki in cistami na jajčnikih, al je to eno in isto :?

ok hvala
By-by
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Feb. 2007 0:39

hmm..jst sem imela ciste na jajčnikih, namreč tlk velike že, da me je svinjsko vse bolelo in nisem mogla ama nič...in so me peljali v bolnico...sicer kakšnega pretiranega zdravljenja ni bilo, razen infuzije in nekih tablet, si mi pa rekli da zgine samo od sebe če zgine...in je zginlo po parih mesecih....
sicer sem bla pa takrat še ful lada, tko da se nit en spomnim vsega kar so mi rekli..v šesti razred sem hodila...
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 26. Feb. 2007 8:06

Katka, pomojem je to eno in isto, sama imam tudi težave s tem.
Če ti kaj pomaga, si preberi v tej temi: Policistični jajčniki
Uporabniški avatar
*Laura*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 12. 2006
Kraj: Pariz

Neprebrana objavaNapisal/-a *Laura* » 26. Feb. 2007 10:37

policistični jajčniki so pač tisti, ki imajo več kot eno cisto.
jaz sem tudi mela cisto na jajčniku in je bila le ovulacijska, tako da se mi je to popravilo ob jemanju KT.
Uporabniški avatar
Hotty
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 12. 2006
Kraj: ...home...

Neprebrana objavaNapisal/-a Hotty » 27. Feb. 2007 11:35

tudi jaz sem imela ciste, in če so manjše, ti ginekolog predpiše jemanje kontracepcijskih tablet, saj te pomagajo tudi da to izgine, in nekje po 4 - 6 mesecih bi te moral dati na ultrazvok, da vidi če so izginile, tako je vsaj bilo pri meni. Uspešno... če pa so večje, oziroma ne izginejo pa zelo boleče, pa na žalost zdravljenje v bolnišnici
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Feb. 2007 18:05

sam kako pa to sploph prej ugotovijo?mene je sam začel bolet in v enem dnevu se je tolk razvila bolečina, da sm šla sam v bolnico.. :?
Uporabniški avatar
Hotty
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 12. 2006
Kraj: ...home...

Neprebrana objavaNapisal/-a Hotty » 27. Feb. 2007 22:04

Meni so izvedli slučajno, ker sem bila na pregledu in je ginekolog ztipal nekaj na jajčnikih, in me je poslal na ultrazvok, sem imela srečo. Ker pa h ginekologu ne hodimo ravno vsak mesec, se lahko v roku pol leta ciste razvijejo iz nič v takšne da je potrebno oditi v bolnico... To se pač ne da vedeti, razen če ti ginekolog ugotovi na pregledu, ali pa ko začne boleti,... na žalost... Če jemlješ kontracepcijske tabletke pa ne bi smelo biti hujšega, meni so po pol leta ciste izginile.
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 28. Feb. 2007 7:28

Meni so ugotovili na podlagi zelo nerednih oz. povsem izostalih menstuacij in težav z zanositvijo, pregled pa je to le še potrdil.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Jul. 2007 22:34

hja, na tvoja vprašanja v zadnjem odstavku bi najboljš znal dohtr odgovorit...
sicer pa če bi KT rešile tvoj problem je pač najboljš da jih zaneš jemat, škodit ti skorajda ne morejo tako ali drugače.
drgač pa ciste zginejo same od sebe...sicr pri meni niso mogl ugotovit kolk časa jih imam, ker pač me je samo zagrablo, ampak potem je pa zginlo vseskupaj v roku enga mesca, brez kakršnihkoli tablet.
mariah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 2. 2007
Kraj: za ovinkom

Neprebrana objavaNapisal/-a mariah » 18. Jul. 2007 0:18

hm..vi pravite da ciste zginejo same od sebe.. jst sm pa, recimo da 2 leti nazaj,morala zaradi tega v bolnico in so mi jih operativno odstranili in to je blo sam na enemu jajčniku. pa me ni nič bolelo al karkoli, da bi sama pomislila da je kaj narobe, ko sm pa šla slučajno na pregled pa je zgleda blo že tko hudo.
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 18. Jul. 2007 6:52

Pri nekaterih ženskah ciste izginejo same od sebe, pri nekaterih pa ne. In če je tako potrebno, se doktorji odločijo za operativni poseg.
Jest nisem doktor al pa karkoli ampak po parih prebranih informacijah, če so te že operirali zaradi tega, mogoče malo težko vejretno, da bi ti sedaj, ko so se spet pojavile, izginile. Lahko pa da bojo, težko je rečt.
Glede jemanja KT in potem prenehanja ter ponovnega pojava cist pa povprašaj ginekologinjo.
Tudi sama sem bila zaradi tega operirana, pa so se mi pojavile nazaj in so še vedno tu.
Uporabniški avatar
Anja89
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Anja89 » 18. Jul. 2007 15:39

js mam tut ciste na jajčnikih, pa sm dobla zej kontracepcijske,pa bomo vidl kaj bo ratal...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Jul. 2007 15:52

mariah napisal/-a:hm..vi pravite da ciste zginejo same od sebe.. jst sm pa, recimo da 2 leti nazaj,morala zaradi tega v bolnico in so mi jih operativno odstranili in to je blo sam na enemu jajčniku. pa me ni nič bolelo al karkoli, da bi sama pomislila da je kaj narobe, ko sm pa šla slučajno na pregled pa je zgleda blo že tko hudo.

hmm...ni pri vseh enako :wink:
meni so pač same izginle, brez česarkoli,mi je pa žal zate da si mogla na operacijo.
mariah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 2. 2007
Kraj: za ovinkom

Neprebrana objavaNapisal/-a mariah » 18. Jul. 2007 17:09

aha ja sej čisto možno, itak smo vsi drugačni. ki pol so meni v bolnici ko so mi jih odstranli dali uno tekočino na preizkave in nevem še kaj. upam da semi več ne pojavijo
Uporabniški avatar
kiana
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kiana » 19. Dec. 2007 11:29

obujam temo, ker mam eno težavico.... :( meni je ginekolog 3leta nazaj odkril ciste... ni me nič bolelo, sam ko sva sexala sm mela tak čudn občutek+neredna menstruacija... (sam js do pregleda nism vedla da jih mam). in sm dubla KT, ki naj bi to pozdravle... zdej me pa zanima, če ste tiste, ki vas je bolelo, mele tud zravn pogoste glavobole in gost belkast izcedek? k mene zadnje čase ful bolijo jajčniki pa še glavobole imam in ta izcedek... :(
have I told you how good it feels to be me...

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]