Ciste na jajčnikih
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
hmm..jst sem imela ciste na jajčnikih, namreč tlk velike že, da me je svinjsko vse bolelo in nisem mogla ama nič...in so me peljali v bolnico...sicer kakšnega pretiranega zdravljenja ni bilo, razen infuzije in nekih tablet, si mi pa rekli da zgine samo od sebe če zgine...in je zginlo po parih mesecih....
sicer sem bla pa takrat še ful lada, tko da se nit en spomnim vsega kar so mi rekli..v šesti razred sem hodila...
sicer sem bla pa takrat še ful lada, tko da se nit en spomnim vsega kar so mi rekli..v šesti razred sem hodila...
-
Snow flake - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 12. 2004
- Kraj: okolica Ljubljane
Katka, pomojem je to eno in isto, sama imam tudi težave s tem.
Če ti kaj pomaga, si preberi v tej temi: Policistični jajčniki
Če ti kaj pomaga, si preberi v tej temi: Policistični jajčniki
-
Hotty - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 12. 2006
- Kraj: ...home...
tudi jaz sem imela ciste, in če so manjše, ti ginekolog predpiše jemanje kontracepcijskih tablet, saj te pomagajo tudi da to izgine, in nekje po 4 - 6 mesecih bi te moral dati na ultrazvok, da vidi če so izginile, tako je vsaj bilo pri meni. Uspešno... če pa so večje, oziroma ne izginejo pa zelo boleče, pa na žalost zdravljenje v bolnišnici
-
Hotty - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 12. 2006
- Kraj: ...home...
Meni so izvedli slučajno, ker sem bila na pregledu in je ginekolog ztipal nekaj na jajčnikih, in me je poslal na ultrazvok, sem imela srečo. Ker pa h ginekologu ne hodimo ravno vsak mesec, se lahko v roku pol leta ciste razvijejo iz nič v takšne da je potrebno oditi v bolnico... To se pač ne da vedeti, razen če ti ginekolog ugotovi na pregledu, ali pa ko začne boleti,... na žalost... Če jemlješ kontracepcijske tabletke pa ne bi smelo biti hujšega, meni so po pol leta ciste izginile.
-
Snow flake - Kofetarica
Meni so ugotovili na podlagi zelo nerednih oz. povsem izostalih menstuacij in težav z zanositvijo, pregled pa je to le še potrdil.
-
*purple* - Cosmopsiho
hja, na tvoja vprašanja v zadnjem odstavku bi najboljš znal dohtr odgovorit...
sicer pa če bi KT rešile tvoj problem je pač najboljš da jih zaneš jemat, škodit ti skorajda ne morejo tako ali drugače.
drgač pa ciste zginejo same od sebe...sicr pri meni niso mogl ugotovit kolk časa jih imam, ker pač me je samo zagrablo, ampak potem je pa zginlo vseskupaj v roku enga mesca, brez kakršnihkoli tablet.
sicer pa če bi KT rešile tvoj problem je pač najboljš da jih zaneš jemat, škodit ti skorajda ne morejo tako ali drugače.
drgač pa ciste zginejo same od sebe...sicr pri meni niso mogl ugotovit kolk časa jih imam, ker pač me je samo zagrablo, ampak potem je pa zginlo vseskupaj v roku enga mesca, brez kakršnihkoli tablet.
- mariah
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 2. 2007
- Kraj: za ovinkom
hm..vi pravite da ciste zginejo same od sebe.. jst sm pa, recimo da 2 leti nazaj,morala zaradi tega v bolnico in so mi jih operativno odstranili in to je blo sam na enemu jajčniku. pa me ni nič bolelo al karkoli, da bi sama pomislila da je kaj narobe, ko sm pa šla slučajno na pregled pa je zgleda blo že tko hudo.
-
Snow flake - Kofetarica
Pri nekaterih ženskah ciste izginejo same od sebe, pri nekaterih pa ne. In če je tako potrebno, se doktorji odločijo za operativni poseg.
Jest nisem doktor al pa karkoli ampak po parih prebranih informacijah, če so te že operirali zaradi tega, mogoče malo težko vejretno, da bi ti sedaj, ko so se spet pojavile, izginile. Lahko pa da bojo, težko je rečt.
Glede jemanja KT in potem prenehanja ter ponovnega pojava cist pa povprašaj ginekologinjo.
Tudi sama sem bila zaradi tega operirana, pa so se mi pojavile nazaj in so še vedno tu.
Jest nisem doktor al pa karkoli ampak po parih prebranih informacijah, če so te že operirali zaradi tega, mogoče malo težko vejretno, da bi ti sedaj, ko so se spet pojavile, izginile. Lahko pa da bojo, težko je rečt.
Glede jemanja KT in potem prenehanja ter ponovnega pojava cist pa povprašaj ginekologinjo.
Tudi sama sem bila zaradi tega operirana, pa so se mi pojavile nazaj in so še vedno tu.
-
*purple* - Cosmopsiho
mariah napisal/-a:hm..vi pravite da ciste zginejo same od sebe.. jst sm pa, recimo da 2 leti nazaj,morala zaradi tega v bolnico in so mi jih operativno odstranili in to je blo sam na enemu jajčniku. pa me ni nič bolelo al karkoli, da bi sama pomislila da je kaj narobe, ko sm pa šla slučajno na pregled pa je zgleda blo že tko hudo.
hmm...ni pri vseh enako
meni so pač same izginle, brez česarkoli,mi je pa žal zate da si mogla na operacijo.
-
kiana - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 1. 2005
obujam temo, ker mam eno težavico.... meni je ginekolog 3leta nazaj odkril ciste... ni me nič bolelo, sam ko sva sexala sm mela tak čudn občutek+neredna menstruacija... (sam js do pregleda nism vedla da jih mam). in sm dubla KT, ki naj bi to pozdravle... zdej me pa zanima, če ste tiste, ki vas je bolelo, mele tud zravn pogoste glavobole in gost belkast izcedek? k mene zadnje čase ful bolijo jajčniki pa še glavobole imam in ta izcedek...
have I told you how good it feels to be me...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]