Bolečine v hrbtenici

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1122
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 07. Mar. 2012 15:47

Meni pa ne, da mi poka, ampak se sliši kot da se drobijo kosti v vratu, ko zaokrožim z glavo..pa tak ful neprijeten občutek :(
za hrbet pa so mi ful pomagale vaje na žogi, jih še zdej sem pa tja kdaj delam, balzam za hrbtenico res
missM
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 8. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a missM » 08. Mar. 2012 12:43

Tudi meni so te težave zelooo poznane, glede na to kako danes živimo ni čudno. Zaradi nenehne prisilne drže smo vsi trdi.

Meni je bilo že nevzdržno in mi je resnično pomagala mehka manualna terapija (meni je delal dr. Kolpakov, Rus, sem bila zelo zadovoljna). Je rešil v nekaj terapijah, zdravica pa mi je le pisala protibolečinske tablete, poslala me je k specialistu, ki je rekel, da je verjetno hernia in bo treba morda operirati. Res priporočam, če imate hude težave, da obiščete še kakega strokovnjaka, preden greste na kake tablete ali celo posege.

Tam mi je dal tudi ustrezne vaje za domov. Je seveda na koncu vse na tebi, brez vztrajnosti in vaj ne bo nič, vsaj ne na dolgi rok.


Lp vsem
Uporabniški avatar
Norika33
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 71
Na forumu od: 28. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Norika33 » 11. Apr. 2012 8:48

Jaz imam za sabo kar eno dobro izkušnjo, pa jo delim še tukaj. Imela sem neznosne bolečine v hrbtu, šla do osebnega zdravnika, tudi do specialistov in nikakor niso mogli ugotoviti kaj je narobe. razmišljali so celo o opercaiji, čeprav mi je kar nekaj ljudi potem reklo naj se za operacijo ne odločim in naj probam še katere alternativne metode zdravljenje. Potem pa sem od kolega, ki je alpski smučar dobila priporočilo da naj probam manualno zdravljenje. In sem se odločila in šla v Mogy center v lj in naredila nekaj terapij in bolečine v hrbtenici so preteklost. Preglede in terapije izvajajo izključno zdravniki, specialisti manualne medicine, ki so po specializaciji nevrologi ali ortopedi. Potem sem dobila še nekaj nasvetov kako naprej in od takrat težav nimam več :)
Ne kupujem v DM-u, ker ignorirajo nekatere slovenske izdelke!
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 416
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 13. Apr. 2012 17:17

Tudi sama sem zelo veliko brala o manualni terapiji in se bom zanjo odločila, takoj ko bom lahko. Zaradi poškodbe se za to še ne morem odločit, trenutno vse skupaj "ohranjam" z razteznimi vajami, kakšnih dodatnih obremenitev načeloma ne delam. Ko bom točno vedela kakšno je stanje (v primeru, da operacija ne bo potrebna), potem se v primeru nadaljnih bolečin in težav zagotovo odločim za te manualne terapije.
Uporabniški avatar
Atonka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 52
Na forumu od: 29. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Atonka » 16. Apr. 2012 13:49

Ja tudi jaz sem od kolegov športnikov slišala samo dobre pozitivne stvari o tej manualni medicini in da je to baje super rešitev za vse bolečine v sklepih, kolenih, hrbtenici, pri glavobolih in podobnih rečeh. Zelo veliko hvalijo predvsem na Štajerskem dr. Sergeja Fedorova, ki pokriva Maribor in Mursko Soboto. Sama k sreči nimam teh težav ampak samo eno pozitivno mnenje če je mogoče kdo skeptičen do te oblike zdravljenja.
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1107
Na forumu od: 4. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a dayđremer » 16. Apr. 2012 14:17

http://www.hrbtenica.tag.si/vaje-za-hrbtenico.html

Jaz te vaje naredim enkrat ali dvakrat pa je takoj boljše, če se učim al pa sem več ur za računalnikom. Tudi če greš pol ure na sprehod al pa teč se takoj pozna. :)
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
Uporabniški avatar
Mimika55
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 45
Na forumu od: 29. 6. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimika55 » 17. Apr. 2012 7:46

Ja sej če imaš ti blage bolečine ki se dajo na takšen način odpraviti je že uredu in to pomaga, samo če pa so bolečine hujše narave ki kar nočejo zginiti, pa ti tudi takšne vaje ne pomagajo. jaz poznam kar nekaj ljudi, ki niso mogli prav nič več delat in jih je rešila ravno manualna terapija, ker bi si z opercijijami še bolj poslabšali stanje telesa. Kolega je imel težave v križu in se je potem odločil za opercaijo in je minilo že skoraj eno leto od operacije pa še danes ne more sedeti normalno in se niti z športom ne more še ukvariati. Pa mu je veliko prijateljev reklo naj proba s terapijo...
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1107
Na forumu od: 4. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a dayđremer » 17. Apr. 2012 16:15

Kolegica je hodila na terapije, pa je delala čist ene podobne vaje tam, sam pač dlje. Al pa k osebnemu zdravniku pa te pošlje k ortopedu pa dalje..
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
Uporabniški avatar
Mikopina
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 83
Na forumu od: 28. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Mikopina » 25. Apr. 2012 9:55

Moj oče je imel tudi hude težave s križem in bolečine, ki jih enostavno ni mogel več prenesti in se je potem kot zadnje upanje odpravil ravno k dr. Fedorovu v Maribor in po šestih terapijah bolečin nima več. Zopet cel srečen skače po sadovnjaku, brez težav pripravlja drva in se normalno ukvarja s športom. Rekel je da enostavno zdravnik s to masažno terapijo naredi čudeže in povrne telo v prvotno stanje pred bolečinami.
Kampara
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 58
Na forumu od: 25. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Kampara » 27. Maj. 2012 17:35

Jst sem si na fitnesu preterala ramo in pridelala boleč hrbet, sem bla pa tudi v Mogy centru v Črnučah in so mi vse lepo razložili, predpisali vaje, ki jih še delam. Problem zarad hrbtenice je bil ker nisem delala dost na trebušnih mišicah in potem ni opore. Skratka, tole so vaje, če bodo kateri v pomoč: http://www.mo-gy.si/man-medicina/vaje_za_hrbtenico/2008/12/10/vaje_za_kriz/
theiva
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 27
Na forumu od: 7. 8. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a theiva » 12. Feb. 2018 10:02

A je mogoče že kdo preizkusil Neuronal za bolečine v vratu. Ve kdo kako se kaj te dodatki obnesejo? http://www.bolec-hrbet.si/bolecine-v-vratu

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]