Bioenergetik

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Bioenergija in bioenergetiki

Zaupam.
27
31%
Ne zaupam.
18
21%
Nimam mnenja.
41
48%
Skupaj glasov : 86

Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Fatalna » 04. Jul. 2012 11:26

Ravno zato sem skeptična, zaradi tega placebo efekta...
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 04. Jul. 2012 12:19

^^ Jaz sem pa ravno to slišala, da je trapast kliše, da naj bi pomagalo / vplivalo to, da verjameš... vsaj pri pravih bioenergetikih... Ker če ti 'popravi' pretok energije oz. odpravi blokade al karkoli že dela, nima veze, a ti verjameš ali pa se norca delaš, telo bo začelo vseeno bolj pravilno delat :wink: Če je pa nek šarlatan, ti pa itak ne pomaga, tudi če totalno verjameš (sploh če imaš kakšne take težave, ki jih zgolj z dobro voljo in pomiritvijo ne moreš odpravit). Mi je še celo osebni zdravnik zadnjič rekel, da sam pacientom z alergijami priporoči kakšnega bioenergetika ali bioresonančno terapijo, ker očitno deluje, in to celo pri majhnih otrocih, ki še nimajo razvite miselne komponente in ne more vplivat njihovo (ne)zaupanje na razultat... pa jim vseeno pomaga :) Ne vem, jaz sicer nimam ravno izkušenj, samo moji kolegici je pa že v otroštvu en bioenergetik odpravil neko alergijo (bi drugače morala celo življenje jemat tablete). In tudi čuti se toplota, ko ti približa roko, tako da nekaj očitno je na tem.
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 04. Jul. 2012 12:31

mimogrede, vsak 'kmet' lahko opravi Reiki tečaj (google it) in se samozdravi :)
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Fatalna » 04. Jul. 2012 15:47

Če podrgneš med dlanmi in roko približaš neki osebi čuti toploto.
Ampak ja OK, ne bom nič rekla dokler ne sprobam, do takrat pa sem skeptik pač :D
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 04. Jul. 2012 17:45

^^ Hah, ni bilo tako mišljeno :D Prav zares toplota in/ali nek pritisk (čeprav se te ne dotika mehansko), traja dolgo časa, pač kolikor traja terapija al kakorkoli se že reče :) Ne sam tko za par sekund... to pa lahko tudi jaz potrdim, sem pred leti za probo bila pri enem, ki je teti pomagal (samo za moje težave je že takoj rekel, da se s tem ne ukvarja, tako da kakšnih večjih sprememb pri meni ni bilo (pa itak sem bila samo takrat na hitro, bi morala večkrat verjetno), sem pa močno čutila toploto, pritisk pa neko prasketanje itd.).

To bi bilo super, če bi bilo res tako, da bi se samo energijski pretok uravnalo in bi se telo potem samo pozdravilo, samo dvomim, da gre res tako preprosto, sploh pri kakšnih večjih težavah :) Ne rečem pa, da ne verjamem ljudem, ki jim je pomagalo, res fino za njih.
Uporabniški avatar
MaLicKa*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a MaLicKa* » 24. Jul. 2012 7:58

Vsak "kmet" lahko opravi tečaj reikia? ja to je načeloma res, da ga lahko opravi vsak, je pa odvisno od stopenj in na koncu ne more vsak imeti licence , kar pa verjetno na googlu ne piše Keepsake ;)

Glede tega, da ima vsak lahko sposobnosti kot bienergetik bi se strinjala, lahko se samoozdraviš, vendar moraš dovolj verjeti in biti psihično in fizično pripravljen in očiščen, kar pa zahteva trdo vajo, meditiranje itd, česar pa vsi na žalost ne premorejo!
Trnovka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 1. 2007
Kraj: Pod češnjo :)

Neprebrana objavaNapisal/-a Trnovka » 27. Jul. 2012 11:23

V mojem naselju je eden h kateremu vsi hodijo- in ta naj bi se učil oziroma dobival energijo na daljavo ( dajte, prosim vas...) :roll:
Zanimivo pa je to, da jih večina nima služb ( so enostavno preleni, da bi šli delat ), cele dneve hodijo po kavicah in jamrajo kako težko jim gre v življenju in kako jih boli vse telo, ko pa pridejo od wannabeenergetika pa se počutijo super-krasno :roll:
Uporabniški avatar
Lavriksa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Lavriksa » 01. Avg. 2012 14:31

Sigurno je precej ponudnikov, ki nimajo pojma in samo kasirajo. Ena moja prjatlca je hodila h bioenergetiku zaradi težav z želodcem. Nekako je potem ugotovila, da je vse skupaj povezano z živciranjem. Nisem pa še slišala, da bi šel nekdo s težavami z hrbtenico h bioenergetiku. Za to so pa ja bolj poznani manualni terapevti, pa še uradno potrjena medicina je pri nas. Moraš bit zdravnik.
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 26. Avg. 2012 13:15

^^Sama sem iskala vse možne rešitve in ravno to mi je na koncu najbolj koristilo (pri takratnih težavah). Jst sem se sicer odločila za pranoterapevta.
Je pa res, da moraš verjeti v to in med samo terapijo biti pri stvari (no saj tudi sam terapevt, vsaj ta k sm jst bla- ve, kdaj si z mislimi tam in kdaj ne). Pa tudi sama sem se smejala, k je reku, da bo naredil terapijo na daljavo, ko pa sem to doživela sem pa samo :eek:
Tko, da če ne verjamete v takšne stvari, potem nima smisla, da hodite, še manj, pa da govorite, da to dejansko ne obstaja/ne pomaga.

Dokler ne doživiš vsega tega, kar dejansko tam doživiš (pa k vidiš kako doživljajo to rakavi bolniki, ali spremembe pri nekom, k ga dobesedno prinesejo v prostor-na koncu pa hodi sam s pomočjo bergle ) -v to nisi čisto prepričan, si pa lahko po koncu terapije tudi šokiran, ja. Sama sem bila zadovoljna z rezultatom in mi ni žal.
Eleanor
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Eleanor » 06. Okt. 2012 17:51

Pri bioenergetiku se nisem bila, sem pa dobila od enega bioenergetika(preko kolegice) kapljice za oci, ki ti v roku pol leta odpravijo dioptrijo. Ampak pazi to, ta bioenergetik nosi ocala hahaha, zanimivo da on ne uporablja te vode :)

Kaj pa reconnection, a je katera ze bila na tej terapiji?

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov