Atkinsonova dieta
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- olivia
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: Bela Ljubljana
inchy84 napisal/-a:Men nobena dieta ni glih v redu! Se mi zdi da je velik boljše, če se malo bolje začneš ukvarjat s športom pa pač mal gledaš na prehrano. Ješ pač vse samo v zmernih količinah (namesto da bi pojedla pol čokolade pač sam košček ali dva vzameš). Vsekakor je to bolj zdravo.
Pa itak ko nehaš z dieto je ponavad tist jo-jo učink, tko da si spet na istem k pred dieto
ma se popolnoma strinjam... je treba pokurit kalorije s športom, gibanjem s katerim dobiš tudi bolj čvrsto telo in telesu včasih tud razvado privoščit sicer pa samo malo paziti kaj jemo
jaz nikoli nisem probala nobene diete in je pomojem tud ne bom, razn če ne bo to nujno potrebno
kar se pa te Atkinsove diete tiče so pa mnenja različna...samo kaj je pa danes sploh še zdravo sej je itak skoraj že vsa hrana gensko predelana, dodani so ji razni Eji...
Če utrne se ti solza, naj ne sproži je trpljenje, to naj bo le solza sreče, ki prinaša jo življenje!
- _Dakota_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 8. 2008
jao bejbe. dejte najprej malo prebrat,pol govorit. tiste bedarije, da maščobe višajo holesterol so samo nakladanja, zastarelo razmišljanja - te teorije se zdravstvo drži že leta kot pijanc plota. preberte si knjigo,pol pa govorte. a ne vemo vsi,da sladkarije in kruh redijo? vemo ne. zakaj? zaradi rafiniranega belega sladkorja. to nam je tudi jasno. in v čenm je torej problem? Atkins je z jedilnika odtrsanil pač vse,kar vsebuje sladkor,in zato dieta deluje. res je,da je zelo restriktivna. ampak to traja samo 2 tedna - v tem času telo vzpostavi ketozo/lipolizo - kar pomeni,da porabi lastne zaloge glikogena, in začne za energijo porabljat lastno maščobo - to pa tudi hočemo ne? po 2 tednih,začnemo počasi dodajat ogljikove hidtrate - seveda zdrave (različno zelenjavo, v knjigi najdete tudi recepte,kako nardit pico in razne sladkarije z nizko vsebnostjo OH - božanski recepti vam rečem). vsak teden zvišamo vsebnost OH,dokler ne pridemo do meje, ko ne hujšamo,niti se ne redimo. in to je cilj diete. ko poznamo to raven OH,ki jih lahko zaužijemo, da se še ne redimo,to upoštevamo. in smo na konju. brez ponovnega rejenja in ponovnega hujšanja.
sama sem tudi precej skeptična glede raznih diet. sem poskusila z ločevalno - za bruhat. vsake 4 dni isti za jest. 1. sem ful shujšala,ampak se mi je toliko hrabne zagabilo,da vam ne znam povedat.
me je pa njegova knjiga navdušila. vse razloži,samo brat je treba.
ne vem kako obtožujete in delite svoje mnenje,če sploh ne veste točno za kaj se gre?
sama sem tudi precej skeptična glede raznih diet. sem poskusila z ločevalno - za bruhat. vsake 4 dni isti za jest. 1. sem ful shujšala,ampak se mi je toliko hrabne zagabilo,da vam ne znam povedat.
me je pa njegova knjiga navdušila. vse razloži,samo brat je treba.
ne vem kako obtožujete in delite svoje mnenje,če sploh ne veste točno za kaj se gre?
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Tema je stara 3 leta. Tako, da mogoče dons že kej drgač razmišljajo...
- _Dakota_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 8. 2008
polly-polly napisal/-a:Tema je stara 3 leta. Tako, da mogoče dons že kej drgač razmišljajo...
vem ja da je stara,ampak dvomim da kdo razmišlja drugače
po mone je bolj škodljiva debelost,zviša holesterol, trigliceridi in podobno sranje. pa oh niso prepovedani. striktno so omejeni samo prvih 14 dni,potem se pa količina zvišuje.
-
Jst se v popravljeni verziji strinjam z njo .. oz. tko do neke mere. Čeprav priznam, da je poznam dobro, da bi lahko podala neko racionalno mnenje. Ne vem katere maščobe so dovoljene?
- barbika_444
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 2. 2006
Zdrave maščobe predstavljajo predvsem omega 9 (olivno olje, določeni oreški) ter v normalnih količinah tudi omega 3 (laneno, ribje in konopljino olje) in omega 6 cis nenasičene maščobne kisline (druga nepredelana rastlinska olja).
V večjih količinah pa so tudi dokaj nevtralne nasičene maščobne kisline lahko škodljive.
V večjih količinah pa so tudi dokaj nevtralne nasičene maščobne kisline lahko škodljive.
-
sixty - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
- Kraj: Bled
A je še katira poskušala hujšati s to dieto?
Jaz začnem jutri. Sem se kar precej pozanimala o njej, ker veliko ljudi pravi, da je škodljiva, ampak glede na to, kar sem prebrala, sem se vseeno odločila zanjo. Največ sem izvedela ravno na njihovi spletni strani, kjer imaš vse zelo natančno opisano, kar mi je zelo pomagalo.
Jaz začnem jutri. Sem se kar precej pozanimala o njej, ker veliko ljudi pravi, da je škodljiva, ampak glede na to, kar sem prebrala, sem se vseeno odločila zanjo. Največ sem izvedela ravno na njihovi spletni strani, kjer imaš vse zelo natančno opisano, kar mi je zelo pomagalo.
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
-
ela85 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2006
- Kraj: na lepem
^^ jaz nisem
je kar velika razlika med montignacovo in 90. dnevno dieto! ampak ne bi zdaj o tem, ker je tema drugačna.
o atkinsonovi sem že brala, ampak me ni prepričala. ni ga čez dobre polnozrnate testenine ali pz kruh ali temno čokolado...
Žaklina napisal/-a:krfjolca napisal/-a:A je to enako kot Montignacova dieta???
Neee, Atkinsova bazira samo na beljakovinah, "all you can eat" sistem, Montignacova je pa tko kot 90 dnevna, ločevalna dieta po skupinah živil. Ješ vse, samo ne mešaš med seboj hrane. Dobro je, pa za moje pojme velik bolj zdravo, kot pa beljakovinska
je kar velika razlika med montignacovo in 90. dnevno dieto! ampak ne bi zdaj o tem, ker je tema drugačna.
o atkinsonovi sem že brala, ampak me ni prepričala. ni ga čez dobre polnozrnate testenine ali pz kruh ali temno čokolado...
-
Atkins tak genij kot je bil s to dieto , je umrl precej debel in nič kej fit ... Očitno mu njegova dieta ni ustrezala.
tole mi vse pove .... Prirejena verzija te oz. ketonske diete sicer deluje fantastično, ampak na zelo, zelo kratek rok (ko prenehaš, nadoknadiš vse oh-je za nazaj) in moje mnenje je, da je za večino ljudi čist nepotrebna. Zmernost rulz.
Atkins, when he died, weighed 258 pounds. He was 6 foot tall. With these figures he would be classified as obese.
Before his death he had a history of heart disease.
tole mi vse pove .... Prirejena verzija te oz. ketonske diete sicer deluje fantastično, ampak na zelo, zelo kratek rok (ko prenehaš, nadoknadiš vse oh-je za nazaj) in moje mnenje je, da je za večino ljudi čist nepotrebna. Zmernost rulz.
-
sixty - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
- Kraj: Bled
Ja sej jaz neke ful velike razlike med ketonsko in atkinsovo dejansko ne vidm. Obe sta low-carb. Je pa potem še ena, ketogena, ki je pa dejansko ketonska s tem, da en dan v tednu lahko ješ OH.
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
-
Traxie - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 2. 2005
- Kraj: Ljubljana
Ta dieta je škodljiva. In znanost je to tudi dokazala. Je pa res da se da z njo zelo hitro zgubit kile... Fora je v tem, da vse človeške celice za delovanje rabijo energijo (normalno glukozo). In ker je ne dobijo iz OH kot bi jo morale, začne telo pospešeno razkrajat svoje maščobe, iz katerih celice pridobivajo energijo. Problem pa je da tu zraven nastajajo ketonska telesa, ki so toksična! Eno od ketonskih teles npr je aceton, ki se ga da pri ljudeh, ki hujašajo na ta način/strdajo/sladkornih bolnikih tud vohat v izdihanem zraku.
Sicer pa so vse diete oz. kratkotrajna hujšanja bulshit. Treba je spremenit način življenja. In to za vedno. Ne samo za tist en mesec...
Sicer pa so vse diete oz. kratkotrajna hujšanja bulshit. Treba je spremenit način življenja. In to za vedno. Ne samo za tist en mesec...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov