Alternativna medicina

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 06. Maj. 2007 20:31

Zanimajo me Vaša mnenja:
(vem, da bi jaz svoje morala napisat, ampak bi to naredila raje pol, ko se debata odvije (iz zasebnih razlogov)

To vključuje vse načine alternativne medicine (akupunktura, akupresura, homeopatija...)
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 06. Maj. 2007 21:20

Jst osebno nimam nekega posebnega odnosa do alternativne medicine. Ogromno bolezni je itak psihičnega izvora in se dajo pozdravit tud kako drgač, recimo mogoče na telesu manj škodljiv način. Vendar vseeno dvomim, da se dajo prav vse bolezni pozdravit na ta način. Mislim, da je najboljša kombinacija uradne in alternativne medicine.
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 07. Maj. 2007 8:17

ok, se nekaj (pa mogoce ne spada lih pod to temo, ampak nisem vedla kam dat):

Kaj pa vase mnenje o preventivni diagnostiki AMSAT? a je ze kdo dal to skoz?

drugace pa se zadnje case bolj nagibam k alternativni medicini, ker uradna medicina nima kaj prevec zanimanja za paciente :/ Razocarana...
I love SISLEY& RW
Uporabniški avatar
Lorelai20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Lorelai20 » 07. Maj. 2007 9:55

tale Amsat poznam ja, sm bila pri njih na pregledu. V bistvu gre za to, da se oni niso ukvarjali z zdravljenjem ampak samo z diagnostiko. Ko prideš tja jim ne poveš kaj je narobe s tabo, potem stopiš na neko kovinsko ploščico (elekrtodo), dajo ti 2 palčki v roke pa elektodo še na čelo. Potlej vklučijo čudo od mašine in sprintajo tvoje telo. Gre za to da se na slikci obarva plavo tisto kar ni ok v telesu. No, js sm bila tam zaradi migrene in dejansko sm mela 2 plava kvadratka na čelu. Tako da... Neki je na tem, samo da me glava boli sm vedla že brez njih :lol:
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 07. Maj. 2007 10:21

jst pa zaenkrat nism rabla ne uradne medicine ne alternativne,ker nism bla nikol posebej bolna, edino enkrat do sedaj ko je blo mal bolj hudo.
drugač pa jst zase vem, da bi probala vse da se pozdravim, pomoje v kombinaciji obeh medicin
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 07. Maj. 2007 10:54

Če bi uradna medicina dvignila roke od mojega primera, bi pač probala tudi alternativo (v sili hudič še muhe žre :wink: ). Sicer pa ne dam kaj dosti na te stvari.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Anxious
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 2. 2007
Kraj: Bela Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Anxious » 07. Maj. 2007 14:19

Nimam nekega posebnega mnenja, ker še nikol nism bla na kakšni od teh zadev. Zdi se mi pa da lahko pomaga, čeprov pomoje je use v glavi. Mogoče če res verjameš da je to zadnja možnost in si dost prepričan, pol pomaga. Ne vem no.
Uporabniški avatar
mala punci
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mala punci » 07. Maj. 2007 15:41

Jaz sem v puberteti imela anafilaktične šoke na skoraj vsake 3 dni. Karkoli sem pojedla mi je sprožilo anafilaksijo. In so me šopali z injekcijami in tabletami non stop par let.
In ja sprobala sem v alternativni medicini ni da ni. Bioenergetik v Avstiji, pa nek k... iz Belorusije... , akuponktura, posebne diete, očiščevanje telesa...Na koncu mi je pomagal kiropraktik in bioenergetik iz Hrvaške. S tem da ko sem začela hodit k njemu sem že izgubila vso zaupanje v alternativno medicino. To je bila bolj želja moje mame ki še ni obupala jaz pa sem bila prepričana da takšni in drugačni zdravilci samo pobirajo denar od bolanih. Ampak kljub temu mi je njegovo zdravljenje ful pomagal in jz sem mu še danes iz srca hvaležna.
Torej hočem povedat da je zelo zelo malo takšnih ki se na svoje delo res spoznajo in ki si zaslužijo denar na pošten način.Tak da če se odločuješ za te načine zdravljenja pazi kam greš oziroma komu daješ denar.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 07. Maj. 2007 19:50

mala punci napisal/-a:Torej hočem povedat da je zelo zelo malo takšnih ki se na svoje delo res spoznajo in ki si zaslužijo denar na pošten način.

ja se strinjam s tem.
no, ampak, tudi jaz imam kar eno hudo bolezen (za alternativo se še nisem odločila) in velik odstotek ljudi s to boleznijo se odloča za alternativno zdravljenje (zdravila v uradni medicini ni) in vsak se strinja... da nobena stvar ne bo pomagala, če ne boš verjel v to. je pa treba zaupat tudi uradni medicini in se ji nikoli ne smeš odreči pa naj te še tako razočara. alternativo je treba prakticirat vzporedno z uradno in se posvetovat na obeh koncih hkrati.
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 07. Maj. 2007 21:11

Mislm, da lahko pomaga skupaj z uradno medicino, predvsem pa tuki misllim na človekovo psiho.
Se mi pa zdi, da lahko zelo pomaga kakšnim bolnikom s psihičnimi težavami; depresija, stres in podobno.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 08. Maj. 2007 15:12

Js mam že od majhnega alergijo na cvetni prah. Najprej so me seveda filal z vsemi tableti, potem pa me je mami peljala k homeopatu. Dal mi je ena zdravila in od takrat se mi je alergija zelo umirila. Zdaj sem spet začela jemat homeopatske tablete, ker sem imela pred kratkim hud napad. In se je stanje zelo umirilo. Moja splošna zdravnica mi je prepovedala, da grem sploh kj vn, kadar je sonce, vendar nisem mela še nobene reakcije, če sm bila. Tko da js mam pozitivne izkušnje s homeopatijo.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Maj. 2007 9:24

sofia83 napisal/-a:Mislim, da je dober primer uspešnosti alternative naš predsednik (ki ima btw. kar nekaj metastaz na vitalnih organih) in neuspešnosti uradne medicine nedavna smrt Račana (tipa je pobral v štirih mesecih, kljub vrhunskemu zdravljenju).

Hja, jaz pa poznam primer ženske, ki je z uradno medicino (kemoterapija in obsevanje) ozdravila raka in je po 10 letih še vedno zdrava. In poznam tipa, ki je zavrnil uradno medicino, se "zdravil" s postom in v nekaj tednih umrl. Tako da primeri so taki in drugačni. Vsak človek naj se odloči in sprejme odgovornost. Čeprav bi jaz tistim staršem, ki zavračajo medicinske posege pri svojih otrocih in jih vodijo samo k alternativi, odvzela otroke (če gre za nevarne, hude bolezni; pustimo zdaj alergijo in take stvari)
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 4. 2008
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 11. Nov. 2008 20:02

Lorelai20 napisal/-a:tale Amsat poznam ja, sm bila pri njih na pregledu. V bistvu gre za to, da se oni niso ukvarjali z zdravljenjem ampak samo z diagnostiko. Ko prideš tja jim ne poveš kaj je narobe s tabo, potem stopiš na neko kovinsko ploščico (elekrtodo), dajo ti 2 palčki v roke pa elektodo še na čelo. Potlej vklučijo čudo od mašine in sprintajo tvoje telo. Gre za to da se na slikci obarva plavo tisto kar ni ok v telesu. No, js sm bila tam zaradi migrene in dejansko sm mela 2 plava kvadratka na čelu. Tako da... Neki je na tem, samo da me glava boli sm vedla že brez njih :lol:

Lorelai20 kaj delaš proti glavobolom, kako se spopadaš z glavoboli. Tudi jaz imam hude glavobole in čedalje bolj pogoste. Ne želim ostati le pri tabletah in injekcijah iščem več, prosim za tvoj nasvet.
Lp
Always look on the bright side of your life.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 11. Nov. 2008 20:12

Evo, še moje izkušnje z alternativno medicino, pod to se menda štejejo tudi bioenergetiki :)
Od malega sem imela alergijo na cvetni prah, zjutraj, ko sem se zbudila sem imela oči zlepljene skupaj, nisem jih sploh mogla odpret, umivala sem si jih s kamilicami, hodila od zdravnika do zdravnika, vi so mi dajali kapljice, ne spomnim se, ampak verjetno tudi kake tablete, nič ni pomagalo. Po par letih poskušanja so mi rekli, da mi bo mogoče alergija zginila ko bom ven iz pubertete (yeah, right :D ). Ampak nič se ni spreminjalo.. Pol pa sem enkrat zvedela, da v Kopru obstaja bioenergetik (oz. takrat sem bila stara okoli 8let menda, tak da so starši bili 'taglavni') in so me peljali tja. Kljub temu, da sem iz MB smo se odpeljali v Koper, mogoče pa le kaj pomaga. Se vležem tam na mizo, on začne 'krilit' nad mano, ene pol ure je trajal ta njegov postopek, med katerim se me ni niti enkrat dotaknil, ni mi dal nobenih tablet, nič. Grem domov, naslednji dan oz. čez dva dni se zbudim, in oči so bile zdrave. In od takrat naprej niti enkrat več ni bilo alergije, niti enkrat več zatečenih oči :) potem sem se tja še vrnila ene parkrat zaradi kakšnih problemov in vedno, res vedno mi je pomagal. Sem se pa tam pogovarjala še z enim fantom, ki je bil ravno tudi v čakalnici in sem ga pač vprašala če je prvič tam, če mu je kaj pomagal bioenergetik in mi je rekel, da se je pri nogometu poškodoval in so mu rekli, da menda še pol leta ne bo mogel igrati nogometa in dečko seveda čist obupan šel k bioenergetiku, ta mu je pozdravil nogo tako, da se je naslednji teden vrnil na igrišče, zdaj pa še vedno hodi tja, če je kaj narobe :) poznam še par drugih takšnih primerov, tak da jaz res verjamem v to, res svaka čast takim :) na navadne dohtarje pa se ne zanesem več kaj preveč, glede na to da so zasrali stvari zaradi katerih sem zgubila dedka :( in glede na to da tudi meni niso nikoli pomagali (z izjemo enega dr. v Rogaški se mi zdi). Ok, ne rečem, rešijo tudi stvari, ko je res nujno, tako so mojega dedka prvič, pol ko pa je prišel drugič v bolnico pa se jim je zdel čisto normalen pa so ga pustili na miru, pa bi še hudičevo potreboval pomoč :(
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
MancaS
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 5. 2008
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a MancaS » 11. Nov. 2008 21:06

Po moje je pri raznih alternativnih zdravilcih (ali kako bi to imenovala :)) čisto odvisno, na kakšnega naletiš - eni samo nekaj packajo in jemljejo denar, nekateri imajo pa metode, ki res pomagajo. Treba se je malo pozanimat in povprašat, kdo je res dober. Ena moja prijateljica je imela velike probleme z želodcem in žolčem, potem je pa izvedela za enega strica, ki je sicer po izobrazbi zdravnik, ampak se je nekaj časa izobraževal tudi na Kitajskem in se učil njihovih tradicionalnih metod. Zdaj že nekaj časa hodi k njemu na vsake par mesecev in ji ful pomaga. Dela ji pa neko terapijo z vakuumom (po hrbtu) in daje posebne nalepkice na akupresurne točke na ušesih. Poleg tega ji tudi svetuje, kaj lahko je in česa ne (oz. kaj naj bi jedla v manjši meri), tako da v bistvu kombinira uradno medicino z alternativno - s to razliko, da ji ni treba več pojesti parih škatlic tablet. K takemu zdravniku bi šla tudi sama, če bi bilo treba, ker je jasno, da ni ravno po juhi priplaval. Nekdo, ki nima nobene zdravstvene izobrazbe whatsoever, me pa ne bi videl. Se mi zdi, da pa mora imet določeno podlago, da vsaj ve, kako delujejo razni procesi v telesu in kaj določena poškodba (težava) pomeni.

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov