Alergija na sonce
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Js sm pa ltos prvič dobila alergijo. In to na Korziki groza! Že tak sem bila bolna in na antibiotikih, pol sm se pa enkrat pozno popoldne sončla, pa sem še zmeri vsa flekasta (že več kot 1 teden). Sicer sem do dons jemala ene tablete, tak da upam da bo kej bolš, ker grem v nedeljo spet na morje. A se bom sploh lahko kej sončla?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
A ti ni nihče povedal, da se ne smeš sončit dokler jemlješ antibiotike? Ne vem čisto točno zakaj, ampak sonce + antibiotiki so slaba kombinacija.
Tako da v tvojem primeru pomoje ni šlo za pravo alergijo na sonce in se ti ne bo ponavljala. Z razdraženo kožo pa na tvojem mestu vseeno ne bi hodila na sonce in bi s sončenjem počakala, dokler fleki ne izginejo.
Tako da v tvojem primeru pomoje ni šlo za pravo alergijo na sonce in se ti ne bo ponavljala. Z razdraženo kožo pa na tvojem mestu vseeno ne bi hodila na sonce in bi s sončenjem počakala, dokler fleki ne izginejo.
-
dve olivi - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 5. 2008
le@ napisal/-a:Men sicer tudi Flonidan pomaga, sam mam raje tisto - bolje preventiva kot kurativa...
Sama pred poletjem začnem jest betakaroten tablete, pa nekajkrat v solarij, pa mam kr mir pol... Ampak Flonidan pa vseen s sabo nosim.
tkole punce, ce veste da ste nagnjene alergijam, pred odhodom na dopust (vsaj dva tedna prej) zacnite uzivat katerekoli tablete z betakarotenom, "bronz plus" so lepo poceni in cist uredu, se svetlinovo olje imajo v sebi, ki prav tako lepo skrbi za hormonske tezave na kozi, s sabo vzeti tudi kaksne kalcijeve tablete in zadostiti dnevno potrebo po kalciju, priporocam tudi zacetek pred odhodom na dopust oz. vsaj kak dan prej preden se izpostavite soncu
dobra opcija je tudi Sandoz Ca-C1000, kalcij vezan na gram c vitamina, priporocam pol sumece tablete zjutraj in pol zvecer
s sabo vzeti kaksen claritine ali flonidan, za vsak slucaj
ce pa se vam delajo beli mozoljcki, se nehajte mazati s parafinskimi olji a la nivea in ostali in si privoscite malo drazjo, bolj naravno kremo oz. taksno v gelu, da vam ne masti koze
eh
- Oldy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 8. 2008
Tudi sam sem dobil ful grozno alergijo. Nikoli še takšno. Bil sem v Pirovcu. Tam sem se pogovarjal z prijateljem in je rekel, da je sam imel te probleme in so mu svetovali naj gre na Murter v lekarno SKRAČIĆ VEDRANA , mr.ph. 22243 Murter, Marka Marulića 2 in poskusi s kremo. Njemu je ful pomagala. Sam sem preizkusil to kremo ( 50 kun) , zraven sem dobil še Ca-C 1000 in tablete Flonidan. Lahko rečem, da me je nehalo srbeti takoj po namazu kreme. Rdečica je izginila po treh dneh.
Poskusite, če boste kje blizu.
Poskusite, če boste kje blizu.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
jullia_ napisal/-a:A ti ni nihče povedal, da se ne smeš sončit dokler jemlješ antibiotike? Ne vem čisto točno zakaj, ampak sonce + antibiotiki so slaba kombinacija.
Hja, dejansko sm bla tak blond, da mislna da bo nič. Zdravnica mi ni nič omenila, sama pa nism mogla izpustit možnosti bit na soncu. Je blo pa pol na morju čist kul drugo leto bom pa rajš že za preventivo kake tablete jemala, ker sem res ful svetla.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
da pišem še sem, na kratko.
Lani sem se sončila 8x v solariju na 700 za 7-10minutk..res nobenga pretiravanja, nasploh se me ful hitro prime, opeče res redko. Tudi na naravem soncu zlo hitro porjavim, nobenih alergij, ne pomnim da bi jih kdaj imela.
Včeraj pa sme šla po letu dni že 3. v solarij (v 3 tednih!)- prvič šla samo obrazne (vključno z dekoltejem) in je blo VSE ok-pač na preizkušenga sm šla (zmeri sm hodila v en in isti solarij pa od tega 2x na obraznega)
Drguič sem šla v BTC na x-50 (oranžen, kao 700) in sm dobila neke pikce, ki so srbele (malo po nogah, dekolteju,hrbtu),trebuhu)
Tretjič-včeraj pa na istega kot nazadnje (sem misnla, da se je toz godil zato ker sm mela kremo po tuširanu+kremo solarij + parfum=čeprou že večkrat stestirana kombinacija PA JE BILO VSE OK!)..in minejo 3 ure..fašem jz take pike, vse me je srbel, cel dekolte, hrbet, mau trebuha.. NČ JASNO! pač alergija na sonce??
In me skrbi, sm se kr ustrašla, da ne bom mogla več na sonce hodit? To je tko, kot da ne bi smela več alkohola pit :S
torej, kaj mislte da je to, začasno al mi pač ta solarij (nov) ni ustrezu.. vem da solariji SPLOH nisi zdravi al pa karkoli, amapk od 8ih obiskih v 3 mescih me pa ne bo pobral!
Lani sem se sončila 8x v solariju na 700 za 7-10minutk..res nobenga pretiravanja, nasploh se me ful hitro prime, opeče res redko. Tudi na naravem soncu zlo hitro porjavim, nobenih alergij, ne pomnim da bi jih kdaj imela.
Včeraj pa sme šla po letu dni že 3. v solarij (v 3 tednih!)- prvič šla samo obrazne (vključno z dekoltejem) in je blo VSE ok-pač na preizkušenga sm šla (zmeri sm hodila v en in isti solarij pa od tega 2x na obraznega)
Drguič sem šla v BTC na x-50 (oranžen, kao 700) in sm dobila neke pikce, ki so srbele (malo po nogah, dekolteju,hrbtu),trebuhu)
Tretjič-včeraj pa na istega kot nazadnje (sem misnla, da se je toz godil zato ker sm mela kremo po tuširanu+kremo solarij + parfum=čeprou že večkrat stestirana kombinacija PA JE BILO VSE OK!)..in minejo 3 ure..fašem jz take pike, vse me je srbel, cel dekolte, hrbet, mau trebuha.. NČ JASNO! pač alergija na sonce??
In me skrbi, sm se kr ustrašla, da ne bom mogla več na sonce hodit? To je tko, kot da ne bi smela več alkohola pit :S
torej, kaj mislte da je to, začasno al mi pač ta solarij (nov) ni ustrezu.. vem da solariji SPLOH nisi zdravi al pa karkoli, amapk od 8ih obiskih v 3 mescih me pa ne bo pobral!
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
densy napisal/-a:Na strani od LEK-a sem našla tole:Bolnikov, ki imajo težave zaradi sonca, je vedno več. Alergija na sonce se pojavi na začetku poletne sezone. Prizadene predvsem svetlopolte ljudi. Po prvem intenzivnem sončenju se na koži pojavijo srbeče, rdečkaste vzbokline (urtike) ali mehurčki. Prizadeti so tisti deli telesa, ki ponavadi niso izpostavljeni soncu (dekolte, roke, noge, ramena ...).
Tudi pri tej alergiji ima pomembno vlogo histamin, ki se sprosti pod vplivom sončnih žarkov.
Posebna oblika alergije na sonce so t. i. akne Mallorca, srbeče, aknam podobne spremembe na koži. Povzroči jih kombinacija maščob na koži (npr. pri uporabi mastnih zaščitnih krem) in sončnih žarkov.
Najboljša zaščita pred alergijo na sonce je vsekakor izogibanje sončenju in zaščita telesa z lahkimi oblačili pred sončnimi žarki. Pri aknah Mallorca svetujemo, naj se ljudje izogibajo soncu in uporabljajo nemastne zaščitne kreme (npr. gele) brez emulgatorjev.
..nekak se miz di, da mam jz tole drugo možnost, Mallorca, ker ko sm enos tisnla, je šla vn bela snov, tko ala mazol...
možno da sm pretiravala za 1., samo fora je v tem, da lani sem šla v prvo isto 700 (samo prizkušen solarij) za 10 minut(8.marec maš dzabe )..letos pa 'le' na 7minut...je pa res da nepreizkušen solarij, ki prvič čujm za njega!
-
love.<3 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2009
hm.. sam kak bi dobila alergijo na sonce v solariju?.. ni možn no.. saj pomoje..
sicer pa sm alergična na sonce in polet sm edina k sm u senci pa k nemore lepo čofotat pa se sončt.. ko se poletje začne jem ene tablete (zj res nevem kuko se jim reče), ki pomagajo. vsaj mal. drgač mam pa skos sabo claritine (tut zard drugih alergij)..
sicer pa sm alergična na sonce in polet sm edina k sm u senci pa k nemore lepo čofotat pa se sončt.. ko se poletje začne jem ene tablete (zj res nevem kuko se jim reče), ki pomagajo. vsaj mal. drgač mam pa skos sabo claritine (tut zard drugih alergij)..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov