Alergija na sonce
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
-=beiba=- - Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 5. 2005
Zadnje tri leta se tudi m,eni pojavlja alergija na sonce, tako da se na morju skoraj ves čas zadržujem v senci. Če je potreba jemljem tudi tablete Claritine, mažem se pa izključno s protialergijsko kremo Eucerim (mislim da je faktor 25) in mi zelo pomaga tako da se alergija niti ne pojavi.
....non sholae sed vitae discimus....
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
Js sicer nimam alergije na sonce, sam en poletje k smo bli na Rabu sm pa dobila ene pike rdeče po nogah in me je ful srbel. Pa sm šla tm k eni lokalni zdravnici in mi je rekla da vrjetn od mivke in sonca. Dala mi je eno mazilo, tko da je blo pol ok.
Moja frendica ma pa alergijo na sonce in ji njena mtka (k je farmacevtka) prnesla ene tablete oziroma vitamine in more usak dan enga pojest, pa ceu poletje more to jest.
Moja frendica ma pa alergijo na sonce in ji njena mtka (k je farmacevtka) prnesla ene tablete oziroma vitamine in more usak dan enga pojest, pa ceu poletje more to jest.
Live your life like you want
-
bla bla - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
- Kraj: nekje na Zemlji
Tud jst sm ena izmed tistih svetlopoltih punc k ma alergijo na sonce. Ponavadi ze nekaj dni preden grem na morje zacnem jemat tablete Claritine, ker se najveckrat alergija pojav ravn na morju, ce jo mam pa se doma potem pa se doma jemlem te tablete. Drugac pa na morju tud uporablam kremo Eucerin z visjim faktorjem in res pomaga.
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Au ja.... tudi jaz imam alergijo na sonce poleti. Ampak samo prvi teden v poletni sezoni, ko sem na morju. Sranje je ja. Vedno grem tam 3-4 tedne predno grem prvič na morje k zdravniku po tablete (lani sem imela Zyrtec). Pa mi do sedaj še niso preprečile alergije, na žalost. Jemljem jih vsaj 14dni pred odhodom in potem skos na morju. Lani pa mi je zdravnica na morju svetovala še kremo za sončenje ilrido. Baje edina ne vsebuje maščob in naj ne bi povzročala alergij. Tako bom letos preiskusila še to opcijo. Pa solarij bi baje tudi naj pomagal. Ne vem, tega pa še nisem preiskusla pa vsaj letos niti ne mislim. Upam, da bo kombinacija tablet in prave kreme za sončenje pomagalo letos...
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
-
_vampirk'ca - Debatorica
- Na forumu od: 8. 4. 2008
tut jz mam alergijo in to že j6let.dobim rdeče pikce k ful srbijo.vedno mi je zdravnica dala claritine ki mi nč ne pomaga...pa neko kremo so mi namešali v lekarni ki isto ne pomaga. sicer sred poletja je že dobr ampak na začetku pa tut bl proti konc je pa katastrofa.zdej spomlad sploh ne upam bit dolg na sončku. zamenjala bom zdravnico pa probala od nove dobit kej 

-
kAtz - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 7. 2007
Ej, js ti povem, da sm mela fuul let problem s tem, ker ko sem bla ene 10 minut na soncu sm dobla take fleke, rdečica, srbelo pa peklo me je vse ko hudič. Pa sm lahk celo morje preživela lepo u senci, stran od vseh ostalih..
pa sm probala vitamin, pa tablete pa newm ka še vse, vrjemte punce NČ ne pomaga. Pol sm ap šla pred poletjem enkrat u solarij, glih tolk, da sm dobla mal barve pa si pigmenta nabrala. In sem šla na Pag na morej, k tk veste, da tam ni sence. In sem preležala 5dni sam na soncu. Pa ni blo za vrjet, ampak alergije ni blo!!!
Sicer sm dobla rdeče pikice pa to, ampak so u roku 10minut tud zginle in sm postala kr rjava. Sej vem, da solarij škodi, ampak ni druge rešitve proti temu. Probajte, pa upam, da bo vam tud pomagalo tk ko je meni.

pa sm probala vitamin, pa tablete pa newm ka še vse, vrjemte punce NČ ne pomaga. Pol sm ap šla pred poletjem enkrat u solarij, glih tolk, da sm dobla mal barve pa si pigmenta nabrala. In sem šla na Pag na morej, k tk veste, da tam ni sence. In sem preležala 5dni sam na soncu. Pa ni blo za vrjet, ampak alergije ni blo!!!

Sicer sm dobla rdeče pikice pa to, ampak so u roku 10minut tud zginle in sm postala kr rjava. Sej vem, da solarij škodi, ampak ni druge rešitve proti temu. Probajte, pa upam, da bo vam tud pomagalo tk ko je meni.
....Thousands of years ago, cats were worshipped as gods.Cats have never forgotten this.....
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
Sama nimam alergije na sonce.
Nekaj nasvetov, kako omiliti alergijo na sonce ( po izkušnjah moje mame in ene prijateljice):
- prehrana, bogata z antioksidanti ( sadje in zelenjava na splošno)
- prehrana, bogata s kalcijem ( zelenolistnata zelenjava, nekateri oreščki)
- prehrana, bogata s betakarotenom in vitaminom A ( korenje, marelice, paradižnik,..)
- žlička hladno stiskanega olivnega olja na dan
- izogibanje žitaricam in mleku, predvsem v kombinaciji
- zelo postopno sončenje, začenaši z jutranjim sončenjem ( po občutku)
- premišljen izbor krem za sončenje
- izogibanje kombinaciji krema za sončenje + slana koža
- izogibanje nikotinu v času morebitnega pojava alergije na sonce
Še nekaj ukrepov, kateri verjetno pomagajo preprečiti alergijo na sonce ( in ostale), je navedenih v temi Alergije v rubriki Zdravje na tem forumu.
Prijetno sončenje!
Nekaj nasvetov, kako omiliti alergijo na sonce ( po izkušnjah moje mame in ene prijateljice):
- prehrana, bogata z antioksidanti ( sadje in zelenjava na splošno)
- prehrana, bogata s kalcijem ( zelenolistnata zelenjava, nekateri oreščki)
- prehrana, bogata s betakarotenom in vitaminom A ( korenje, marelice, paradižnik,..)
- žlička hladno stiskanega olivnega olja na dan
- izogibanje žitaricam in mleku, predvsem v kombinaciji
- zelo postopno sončenje, začenaši z jutranjim sončenjem ( po občutku)
- premišljen izbor krem za sončenje
- izogibanje kombinaciji krema za sončenje + slana koža
- izogibanje nikotinu v času morebitnega pojava alergije na sonce
Še nekaj ukrepov, kateri verjetno pomagajo preprečiti alergijo na sonce ( in ostale), je navedenih v temi Alergije v rubriki Zdravje na tem forumu.
Prijetno sončenje!

-
nutella - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 5. 2005
- Kraj: Trbovlje
Jst sm koncno nasla neki, kar mi pomaga. Cudeznim tabletkam se rece Aerius, dobijo se na recept, ali pa kar v lekarni, ce malo poznas tistega za pultom 

Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
-
UTRINEK - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 8. 2007
- Kraj: primorska
jaz mam tudi alergijo na sonce že od majhnega! joj kako je to nadležno! pojavijo se mi rdeče pikice, vedno na vratu in dekolteju, včasih tudi po rokah! je pa grozen občutek - srbi oz. hmmm kako naj rečem ... skeli! meni tablete nič ne pomagajo! dve leti nazaj ko sem mela res hudo alergijo (krvavo rdeče pikicce) mi je ena svetovala naj grem v solarij in sem res šla in tisto leto res nisem mela alergije! potem so mi pa še v lekarni prav eno kremo nrdili (smrdela je po glini), sam je pa res pomagala ful ful ful! lani pa nisem utegnla v solari it, pa tud na morje sem pozabla vzet tablete in tisto kremo.....tko da je blo spet obupno
! letos bom mogla pa poskrbet da mi ne bo spet to uničlo počitnce!

-
shaikica - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 10. 2007
- Kraj: entre amor y el odio
oj; jst mam fuuuul močno alergijo na sonce,pravzaprav vsako leto hujšo,čeprav nism ravno svetle polti. in se mi pojavijo valda ful rdečih pikc-najprej na dekolteju in na notranji strani rok, potem pa navzdol po trebuhu ,notranji strani stegen ,stopala,,,praktično skoraj povsod.in je grozno,ker sm zivčna in žalostna in vse me srbi in ne zdržim na soncu niti v senci.
in frka je v tem,da mi je zdravnik predpisal že FUL močne tablete Claritin in še ene,pa tudi ognjič in kalcij,sončne kreme za alergije(eucerin,vichy) sm imela,pa ni nič pomagalo.
letos pa mi je ena prijateljica svetovala na poskusim Brawnemol,tko d sm začela z dvomesečnom kuro teh tablet,ki imajo tud to,d hitreje porjaviš notr,sprostijo melanin hitreje in še druge učinke.
n vem,bomo vidli kaj bo letos,kakšen bo rezultat,upam d u redu,ker grem na maturantski in se ne predstavljam kako dobit alergijo v grčiji:S...
u glavnem je pa moja mami rekla d te tablete so ble-brawnemol -pred par leti označene kot zelo škodiljive,kao d povzročajo raka,...sam tko d vam povem! sam vseen jih jemljem,k nism vedla in niso ravno poceni,15 evrov stanejo za 60tabllet. mislim pa, da bo vredno vsakega centa,če mi bo le pomagala...!
a vi imate kaj izkušenj s temi tabletami in kako se zaščitite pred alergijo?
lp
in frka je v tem,da mi je zdravnik predpisal že FUL močne tablete Claritin in še ene,pa tudi ognjič in kalcij,sončne kreme za alergije(eucerin,vichy) sm imela,pa ni nič pomagalo.
letos pa mi je ena prijateljica svetovala na poskusim Brawnemol,tko d sm začela z dvomesečnom kuro teh tablet,ki imajo tud to,d hitreje porjaviš notr,sprostijo melanin hitreje in še druge učinke.
n vem,bomo vidli kaj bo letos,kakšen bo rezultat,upam d u redu,ker grem na maturantski in se ne predstavljam kako dobit alergijo v grčiji:S...
u glavnem je pa moja mami rekla d te tablete so ble-brawnemol -pred par leti označene kot zelo škodiljive,kao d povzročajo raka,...sam tko d vam povem! sam vseen jih jemljem,k nism vedla in niso ravno poceni,15 evrov stanejo za 60tabllet. mislim pa, da bo vredno vsakega centa,če mi bo le pomagala...!
a vi imate kaj izkušenj s temi tabletami in kako se zaščitite pred alergijo?
lp
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]