Alergija na sonce

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali imate alergijo na sonce?

da
47
59%
ne
33
41%
Skupaj glasov : 80

Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 28. Maj. 2007 11:18

parkrat v solarij..pa kalcijeve tablete....to je meni pomagalo...če jo že dobim..je to čisto malo...pa vzamem kak claritine...ali pa clarinase...ki jih imam skoraj zmeraj doma zaradi rinitisa...pa je bolje...
sploh pa ne verjamite tem kremam z zelo visokim zaščitnim faktorjem...to je en larifari..baje da po 15 ali nekaj takega..sploh ni več pravega efekta...
jaz sem ponavadi še prej dobila, ko sem se s tem mazala..zdaj se mažem maksimalno z 8, ponavadi pa z 4...seveda na malo podlage iz solarija..pa nimam težav...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 28. Maj. 2007 11:22

a ma kira kake slikce kako to zgleda? ker jst mam neke probleme pa se odpravlam dermatologu pa to zgleda tko k ene lise rdeče..tko mal izbočene hrapave..pa prejšnje leto so se mi na takih mestih nardile bele pikice..pa je biu mir use do zdej dokler ni ratalo vroče..me pa res zanima če je to od tega ker nism pomisla na to da bi bla lahko alergična na sonce..
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 28. Maj. 2007 16:40

Men so se pa zdej že 2 let zaporedoma na morju nrdile take rdeče pikce po hrbtu pa trebuhu od pretiranga sončenja. To ful srbi, drgač sicr nimam problemou glede tega, ampak če sm pa ful na soncu (v Grčiji je še močnejši kt npr. na Hrvaškem), jih pa fašem, pol morm bit pa mau bol u senci. :evil:
:roll:
Nikol nism mela takih problemou pa še koža mi ful hitr potemni, zato mi gre pa to na živce.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 28. Maj. 2007 22:25

ja sj men je tut to čudn.. k povsod piše, da to dobijo ljudje k majo svetlo polt.. pa jest res brez problema ratam rjava..
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 28. Maj. 2007 22:46

Aja moje pikce so TAKE
:oops: :D
Sam lan sm jih mela dost mn, upam, da jih letos sploh nau.
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 29. Maj. 2007 12:41

muffin hvala ;)

Vidm da niso take kukr moje pikice..k so bele..pa zgledajo predn ratajo bele k eni lišaji.. :? bo treba obiskat dermatologa ja..
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 29. Maj. 2007 14:18

muffin napisal/-a:Aja moje pikce so TAKE
:oops: :D
Sam lan sm jih mela dost mn, upam, da jih letos sploh nau.

Ja, pri meni so tudi tako izgledale. Samo jih je bilo precej manj, pa samo po dekolteju. Če grem pred poletjem v solarij, jih ni pa nič.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 29. Maj. 2007 16:42

no jest sm pa dons začela pit kalcijeve šumeče tablete.. mi jih je mt kupla, pa se mi zdi, da je rekla, da je dala 6€, pa samo 10 jih je not :eek: pa eno morš na dan.. men se zdijo dost drage
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 29. Maj. 2007 20:14

Baje, da kalcijeve tablete ful pomagajo in jih moras piti 14 dni pred morjem, oz. vrjetno ni nic narobe ce vec. Sama sem jih lani pila, ampak ne morem povedati, ce je pomagalo, ker smo meli celih 10 dni na morju dez, ali pa bolj bogo sonce.
Drugac pa mam jaz to alergijo nekje 4 leta, pa ful srbi. Ko si praskam pa mi koza kot da mi zatece... Pa se vec jih dobim. Sam se dobijo tablete in ful pomagajo.
Uporabniški avatar
nutella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 5. 2005
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a nutella » 31. Maj. 2007 18:20

To alergijo na sonce mam od pubertete naprej in čeprav sem že ven, alergia še vedno vztraja. Muffin, take pike mam kot ti. Dobim jih na dekolteju, po hrbtu, kolenih, dlaneh in rokah do komolcev. Probala sem že 4 vrste tablet: Femoden, Claritin, Telfast in še nekaj. Probala sm solarij, kreme... Nič ne nuca!!! Groza. Letos probam še kalcij.
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 31. Maj. 2007 18:30

Kok mam popularne pike oz. hrbet :lol: :D
Čeprou na sliki bolj grozn zgleda kt v resnici. Letos bomo mau bolj pazil.
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 01. Jun. 2007 8:59

densy napisal/-a:no jest sm pa dons začela pit kalcijeve šumeče tablete.. mi jih je mt kupla, pa se mi zdi, da je rekla, da je dala 6€, pa samo 10 jih je not :eek: pa eno morš na dan.. men se zdijo dost drage

saj niso vse tako drage..zdaj jih dobiš že v obični trgovini..za kake 3 e..pa jih je not 20...treba pa je to začet pit res kak mesec prej..ker le potem je efekt..
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 01. Jun. 2007 9:02

nutella napisal/-a:To alergijo na sonce mam od pubertete naprej in čeprav sem že ven, alergia še vedno vztraja. Muffin, take pike mam kot ti. Dobim jih na dekolteju, po hrbtu, kolenih, dlaneh in rokah do komolcev. Probala sem že 4 vrste tablet: Femoden, Claritin, Telfast in še nekaj. Probala sm solarij, kreme... Nič ne nuca!!! Groza. Letos probam še kalcij.

femoden so kontracepcijske tabletke..tako, da res ne morejo pomagat pri tem...
se pa dobijo tudi mazila, ki lajšajo...oziroma jo potem odpravijo...meni so jih včasih skupaj zmešali v lekarni...zdaj najbrž obstaja kaj že pripravljenega..drugače pa tud kak fenistil gel to lajša...
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 14. Jun. 2007 17:44

Js mam tut alergijo an sonce. :cry: Sam k sm bla majhna je blo bol hudo. Zdej mam vedno manj al pa sploh nimam. Sam se morem pa ful pazit. Pred morjem grem nekajkrat v solari, pojem veliko korenčka in paradižnika+ pijem kapsule Braunemon. Pa mi pomaga. Tko da lahko uživam na sončku. :tanz:
_n-i-n-a_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a _n-i-n-a_ » 19. Jul. 2007 13:20

jz mam tud alergijo na sonce ampak že 5 let se stem ne ukvarjam več.dobila sem jo predvsem takrat ko smo na morje hodila na slovenske obale ali kar je jadrana.od kar se pa odpravljamo v dalmacijo kejr je voda čista in brez umazanij sem s tem odpravl :razz: na to vpliva tudi čistoča vode!!!!

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov